Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj

Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj

imam
Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj nedir?

Kral Çıplak

Hikayeyi bilmeyenimiz yoktur. Megaloman kralın, dalkavukları yüzünden düştüğü hali hikaye eden bu kıssayı kısaca hatırlatayım isterseniz.
Giyimine düşkün kral, bir gün emirerini çağırıp, ülkedeki terzilere duyuru yapmasını ister. Duyuru şudur: Kim en güzel elbiseyi dikerse, onun sandıklar dolusu altınla ödüllendirileceği, beğenilmez ise kellesinin gideceğidir.
İlanı duyan terziler saraya koşar, ama çoğu bu cesaretinin bedelini kellesi ile öder. Fakat uyanık bir terzi saraya giderek krala bu işe talip olduğunu söyler. Nihayetinde işi alan terzi, haftalar sonra, sadece akıllıların görebildiği ama aptalların göremediği elbiseyi getirir. Doğal olarak, kral ve adamları, aptal konumuna düşmemek için ortada elbise falan görünmüyor diyemezler. Kral ilk törende, halkının huzuruna, bu sadece akıllıların görebildiği elbiseyle çıkar. Tabii kralın dalkavukları bu arada elbisenin özelliklerini halka anlatmışlardır. Aynı şekilde halk da aptal durumuna düşmemek için kralı alkışlar ve tezahuratlarla karşılarlar. Ama gel gör ki, bu tür entrikalara aklı ermeyen ufak bir çocuk, gördüğü manzara karşısında kendini tutamaz ve anneee bak, kral çıplak diye bağırır. Olayın büyüsü bozulur ve halk, kral çıplaaak diye bağırmaya başlar… vs.

Okudunuz mu?  Kadın erkek karışık havuz

Cevap: Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj

mumsema
Kral çıplak hikayesi halk arasında çok yaygın.


Yanıt: Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj

ZEHRA027
Daha önce yine duymuş Ve okumultum..Saol kardeşim..


Yorum: Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj

adem polat
Baski altinda kalan insanların gercegin hatirini hakkin hatirini kralin sevgi dolu hatirina terketme cesaretlerini anlatir
bunun sonucu olarak ta o krala layik olurlar
ama bir masum hakki soyler tum zayif gorunumune ragmen

Okudunuz mu?  Cemaat ve cemaat liderleri ile ilgili aklıma takılanlar

asil guc sahibi bu masum ile buyuk bir hakkin teslimini temin eder
hikayeyi klasik yapan da budur
kimse aptal gorunmuyordur ama aslinda hakkin hatirini kralin hatirina tercih eden her birimiz aptal oluruz demek
bu da bu hikayeyi klasik yapiyor
yoksa cocuk hikayesi olur ancak

Okudunuz mu?  Ergenliğe girme nasıl anlaşılır ?

Kayıtsız Üye
Bu hikayede güç sahibi kişilerin her söylediği şeyi sadece güçlü oldukları için onaylamanın ne kadar yanlış olduğunu anlatmaktadır. Kalabaligin içindeki cocuk kralın gücünü idrak edemediginden gerçeği görmüştür


kral çıplak hikayesi, kral çıplak ne demek, kral ciplak ne demek

Bu kategoride yer alan Gusül abdesitinde burna ve ağıza alınan suyun ölçüsü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.