Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:42
missa96
Abone

Altın Hesabı Açmak Caiz mi?

Altın Hesabı Açmak Caiz mi?

Kayıtsız Üye
Halk Bankasında Altın Hesabı Aşmak Caizmi


Bankaların altın hesabına veya altın fonuna para yatırmak caiz midir?

Fetva Meclisi
Bankaların altın hesabına veya altın fonuna para yatırmak caiz midir?

Bankalarda, altın ve döviz alım satımı için açılan fona para yatırmakta sakınca yoktur. Ancak, bu fonun işlemleri içerisinde repo, tahvil, bono alımı satımı gibi faizli işlemlerin bulunması halinde, bu fonlara para yatırmak caiz değildir.

Okudunuz mu?  Allahtan korkması, kişiye ilim olarak; kendini beğenmesi de cahillik olarak yeter.

Ayrıca söz konusu altın veya döviz hesabına yatırılan paraların ilgili banka tarafından nerelerde değerlendirildiğine, islama uymayan işlemlerin ve uygulamaların olup olmadığına göre de hüküm değişmektedir. Örneğin bazı bankalar "Altın fiyatlarının yükselmesiyle kazanıyor, düşmesiyle anaparanızı koruyorsunuz" şeklinde bir güvence vermektedirler. Bu durum caiz değildir.

Okudunuz mu?  Öldürülen peygamberler kimlerdir ?

Ancak altın veya döviz hesabına yatırılan para ile faizli işlemlerde kullanılmadan helal olan ticari işler yapılırsa ve yapılan ticaretin sonucunda da kâr-zarar paylaşılırsa altın veya döviz hesabına para yatırılması, caiz olur.

Diyanet İşleri Başkanlığı


altın hesabı caiz mi, altın hesabı caiz mi hayrettin karaman, altın hesabı haram mı

Bu kategoride yer alan Çeşme açılışında okunacak dua için örnek bir dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Altın Hesabı Açmak Caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.