Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

Katılım bankalarından gram ile altın hesabı açmak caiz midir?

Katılım bankalarından gram ile altın hesabı açmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Katılım bankalarından gram ile altın hesabı açmak caiz midir?


Cevap: Katılım bankalarından gram ile altın hesabı açmak caiz midir?

Fetva Meclisi
Katılım bankalarından gram ile altın hesabı açmak caizdir. Burada kişi "al şu parayı, bana bu kadarlık altın al" demektedir. Yani bir nevi o kadar miktar altını emanet etmektedir.

Okudunuz mu?  Erkeğin eşine küfür ve hakaret etmesi

Yaptığımız araştırmalara göre banka-finans kurumlarındaki altın hesaplarının özellikleri ve insanların böyle bir hesabı tercih etmelerindeki nedenler şunlardır:

Öncelikle bankalarda iki çeşit altın hesabı vardır. Birincisi vadesiz olup hesaba herhangi bir faiz işletilmemekte, ikincisi ise vadeli olup hesaba faiz işletilmektedir. Vadeli altın hesabı faizli olduğu için dinen caiz değildir.

Okudunuz mu?  Teşrik tekbiri nasıl getirilir?

Vadesiz altın hesabında ise herhangi bir faiz söz konusu değildir. Kişilerin böyle bir hesabı tercih etmelerinin nedenlerine gelecek olursak:

Birinci neden, güvenliktir. Evde altın tutmak yerine, bankada daha güvenli bir şekilde altın tasarrufu amaçlanmaktadır. İkinci neden maliyetlerle ilgilidir. Altın işçiliği maliyetinin ödenmemesi, hesap işletim ücretinin olmaması, işlem ücretinin olmaması, düşük ayarlı, aski tarihli altın alma riskinin olmaması ve vergi avantajları gibi nedenler bu kapsamdadır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kocası ölen kadın hakkındaki hükmü

Bir bankada vadesiz yani faizsiz altın hesabı açtırmak dinen caiz olsa da, açtırmamak daha uygundur.

Çünkü bu şekilde faizli bankaya sermaye sağlanmakta, çalışmaları maddi olarak desteklenmiş olmaktadır.
Altın hesap için finans kurumlarının tercih edilmesini tavsiye ederiz.


Yorum: Katılım bankalarından gram ile altın hesabı açmak caiz midir?

Hoca
Altın hesabına altın yatırıldığı zaman tesellüm yanı kabz şarttır bilginize

Okudunuz mu?  Kocam başka kadınlarla telefonda müstehcen konuşmalar yapıyor ve sonra da gidip onlarla görüşüyor!

Yorum: Katılım bankalarından gram ile altın hesabı açmak caiz midir?

Eragon
Ben normal vakifbankasindan (katılım bankası değil) Vadesiz Altın hesabı açmayı düşünüyorum.
Fakat caiz olması için, Vadesiz olacak ve yanı sıra ben bankaya gidip somut olarak altını istediğimde alabilmeliymişim. Bu olay böyle midir caiz olması için bu şartlar mı gerekli ?
Yoksa sadece Vadesiz Altın hesabı açtırsak yeterli mi?

Okudunuz mu?  Eşim bana eziyet ediyor, dinime sövüyor ne yapmam lazım?

Vuslat79
Sayın din kardeşim ;
Bahsettigin banka sonuç olarak kazancının %50 sinden fazlasını faizden kazanıyorsa onun nezninde hesap açtırarak vadeli vadesiz vs para yatırmak dolaylı da olsa faizle isleyen bir kuruma destek olmak demektir.
Ben şahsım adına konuşayım. Bir katılım bankasından gram hesabi açtırdım vadesiz. Oradan gram altın alıyorum. Hee diyeceksin ki onlarda faizli işlem yok mu. Orasını Allah bilir. Ama içim bir nebze olsun daha rahat.

Okudunuz mu?  Ahirette kim kör olarak haşredilecek ?

Ayrıca su an bildiğim tüm bankalarda altın hesabında bulunan grama karşılık şubeye gittiğinde fiziki altın alamıyorsun. Ama k ile başlayan bir katılım bankası var onda istediğin zaman fiziki olarak alabiliyorsun. Ayrıca atmlerinden de fiziki gram altın çekebilirsin.


Vadeli altın hesabı faizli midir, Altın, katilim bankasinda altin hesabi acmak caizmi

Bu kategoride yer alan Alkol Satan Yerden Alış Veriş Yapmak Günah Mı ( Tekel Satan Yerden) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Katılım bankalarından gram ile altın hesabı açmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.