Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:38
missa04
Abone

Erkeğin eşine küfür ve hakaret etmesi

Erkeğin eşine küfür ve hakaret etmesi

Kayıtsız Üye
bir erkeğin eşine hiç bir suç işlememiş ve yanlışı olmamışken hakaretle yaklaşması ve ağıza alınmayacak sözler(küfürler) sarfetmesi ve o kişiye ev içinde lanet okuması sizce Allah katında iki taraf içinde ne gibi durumlar doğurabilir…bilgilendirirseniz sevinirim.başarılar


Cevap: erkeğin eşine küfür ve hakaret etmesi

tdm77
çok kötü 1 şey ama. arkasına ve gerisindeki olaylara bakmak lazım. bir hikmeti vardır. boşuna 1 şey olmaz…


Yanıt: erkeğin eşine küfür ve hakaret etmesi

Abdullatif

Bu durum eğer bahsettiğiniz gibiyse gerçekten çekilir gibi görünmüyor.Ama bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu unutmamak gerekli.Kimimiz eşiyle, kimimiz çocuğuyla, kimimiz fiziki özellikleriyle.. imtihana çekiliyor.Örnekleri çoğaltmak mümkün.Dünya hayatı elbette geçici, Adil-i Mutlak ahirette kimsenin hakkını kimsede bırakmayacak.Size acizane tavsiyem sabır etmeniz, ecrini Rabbimden bekleyerek.
Allah yardımcınız olsun.


Soru: erkeğin eşine küfür ve hakaret etmesi

şaf_ak
“Sizden biriniz karısını köle döver gibi dövmesin. Sonra aynı günün akşamında beraber yatacaklardır…”( Buhârî, nikâh 93, tefsir, sûre (91) 1; Müslim, Cennet 49; Ibn Mâce, nikâh 51)

bu hadis fiilen veya sözle eşlerini dövenlere hitap ediyor olsa gerek…


Hoca

Yanlış ve suç işlemeden birine küfür ve hakaret mumkun değil… sadece deli olma ihtimali hariç.
Kötü sözler kapleri incitir ve insanları birbirlerinden uzaklaştırır.
size tavsiyem eşinizi bu duruma getiren haller nelerdir? onları tespit edin ve mumkun olduğunca o hareketlerinizden uzaklaşın.


@mir
küfür sözlerinin talak sayılacağını okumuştum
doğru mudur?
ya da delil nedir?
bilen var mı?


Misafir
Ben üç senelik evliyim birde oğlum var iki yaşında. Günlük hayatın stresi ev işleri birde çocuk derken geriliyorum bazen eşime de sert konuşuyorum ama küfürlü değil, yüksek sesle.Küfre karşıyım ama eşim en ufak bir hatamda beni aşağılayıp hakaret edip kalbimi kırıyor kim daha suçlu bilemiyorum. Bide namaz kılmadığı için ona saygım azaldı. Ben bekarken daha çok dikkat ederdim ama artık beni de soğuttu düzenli kılmıyorum içimde hep bir vicdan azabıyla yaşıyorum.


kadersiz
var öyle insanlar.benimde başıma gelmemiş olsa idi bende kesinlikle inanmazdım.adam dışarıda çalışyor.daha ben alo demeden sen ooosun.delisin çatlaksın dengesizsin diye aklına geleni söylüyor.markete gideyim süre tutuyor telde.eğer 3 dakika 6 saniyeyi geçtiyse bana bunları söyleyebiliyor hemen.erkek arkadaşlarının yanında ateşin çıkmış diye kelimeler kullanıyor.tamam psikolojik sorunları var ondan yapıyor.gece yarıları sokağa atıyor.ben bu kişiyi tanımadan evlendim.fakirdim kimsesizdim.mecburiyetten evlendim.var sebepleri.nedir sebepleri.yanlış evlilik.mecburiyetten.herşeyin bir sebebi vardır.benimde tanımadan evlenmem.sadece bana karşıda böyle değil.kızkardeşlerinede aynıymış sebep yokken dövüyormuş.daha 1.konuşmamda babasınla olan kavgalarını anlatıyodu bana.babasını anlatıyodu.ozaman anlamıştım biraz.bir işe giriyor oradki herkesle kavga ediyor.defol ediyolar.dışarıda çalışıyor.ev tutuyor ev sahipleri sopalarla koşalıyor.yani düşünün böyle biriyle evli olmak ne demek.başına gelmeyen bilmez.daha çok şey varda.bunlar birkaçı.sadece diyeceğim Allah herkesi akıllı fikirli kimselerle karşılaştırsın.delilerle uğraşmak çok zor.bırde kimse birini eleştirmeden önce düşünsün.bir insan birolayı paylaşıyorsa tüm kabaat onda olsun.benim diyeceğim başına gelmeden gerçek bir olay kimse inanmıyor

Okudunuz mu?  Kürtlerin Zazaların Kökeni nedir?

Kayıtsız Üye
Eşim çok çabuk sinirleniyor.Ne söyledigini bilmio sinirlendiğinde Allah kitap sövüyor ne yapmalıyım


Kayıtsız Üye
Iki yıllık evliyim bir oğlum oldu eşim bana her fırsatta küfür ediyo bazen canımı çok sıkıyor ben bu hakaretlerî hakemiyorum ne yapmalıyım bana tsk


Kayıtsız Üye
buradan eşinden küfür ve hakaret işiten şiddet gören bayanlara sesleniyorum hemen savcılığa gidin suç duyurusunda bulunun eşinizden şiddet gördüğünüzü belirtin eşiniz size şiddet uyguladığında bunu bir şekilde kaydedin delil olarak sunun sessiz kalmayın sakın.


Kayıtsız Üye
küfür eden erkegin sonu yoktur 30 unda da 50 sındede küfreder en iyisi böyle erkegi boşamaktır arkadaşlar boşayında görsünler günlerini zaten son durumda türkiyede boşanma oranı gittikçe artıyor sebebi ne ? hep böyle küfreden saygısız erkeklere dayanamıyor artık bayanlarımız


Kayıtsız Üye
bence sen böyle bir durumu yasamalısın….ne diyelim Allah sana yasatmadan canını almasın…………………….


Kayıtsız Üye
en kısa yol boşanmalısınız böyle bir insan düzelmez…………


Kayıtsız Üye
kocam calismiyor ustelik bana çok hakaret edip baska kadinlarla gorusuyo günahı nedir


Kayıtsız Üye
ismail ağa fetva hattı var oraya ara detaylı bir şekilde anlat çünkü senin konun sıkıntılı bir konu. ara sana güzel bişekilde anlatırlar .ama mutlaka doğru ve ehli sünnet kaynaktan öğren


çeken bilir..
hanımefendi hiç kimse kimseye durup dururken saldırıp küfür etmez muhakkak öncesi madalyonun öbür yüzü vardır ve bilinizki ALLAH katında eşinizin bilgisi olmadan böyle konuşmanız kul hakkına girer vebali ağırdır. Nerden biliyorum diye merak ederseniz bizzat ben neler çekiyorum acısını biz kadınların huyudur abartmak biz beyimize yapınca haklıyız onların en ufak olumsuzluklarına tahammülümüz yok biraz empati yapalım hepimiz nerden bilebiliriz bir erkeğin düşüncesini kafa yapısını eşiniz neler düşünüyo belki zor bir dönemden geçiyo sizin için eşiniz neler yaptı ne fedekarlıklar belki size sevgisinden bazışeyleri içine attı sustu yuttu sizde onun yaptınız bunları düşünelim sevgisi temizmi safmı ona bakalım belki eskiden yaşanmış bir takım olaylar bilinç altında bazı şeyleri tetikledi acıdır ama belki babalık kocalık vazifesinde kendini yetersiz hisediyo kim haklı kim haksız yarışına giriceğimize yaşanan olaylarda benim hiçmi suçum yok demeli kendi günahımızıda sevabımızıda düşünüp daha güçlü daha içten daha gerçekçi bir şekilde helallerimizin eşlerimizin bu yolda yanında olalım iyininde kötününde hesabı mutlak bizden sorulacaktır.ALLAH günahlarımızı af eylesin.

Okudunuz mu?  Sesli zikir ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Daha 1 saat önce iftar için fırına koyduğum yemeği beğenmeyip dünyanın küfrünü yedim..eğer doymazsa ağzıma s.. mış..? 20 yıldır ağzından küfür eksik olmadı..sabır sabır sabır mezara kadar..


Kayıtsız Üye
Kimsenin ettiği kmsenin yanına kar kalmaz ,küfreden küfrünü boynuna dolar elbet , herşeyin sahibi sonsuz kudret Allah haberdardır, Ya Sabır ya Sabır ,ya Sabır


Kayıtsız Üye
Ben resmi nikahli bir şahsın imam nikahi teklifini kabul ettim. Çünkü birbirimizi çok seviyoruz.o karisi ile birlikte yasamiyordu üstelik. Kadın bizi öğrendiğinde tazminat korkusu ile nikahtan düşmeden gitti. Ben ona artık lanetli olduğunu söylüyorum. Günahkar olduğunu ve birdaha asla mutlu olamayacagını söylüyorum. Bana çok fazla hakaret de etti bu yüzden. Umarım Allahindan bulacaktir.şu an o kişi günahkârmıdır.birdaha mutlu olabilir mi benim ahımı aldı.


Kayıtsız Üye
Ağzına sağlık abla çok doğru konuştun ama o bütün erkekler de var


Kayıtsız Üye
bir kadın ömüş anne babasına küfreden ve baş kadınlar yüzünden döven lanet okuyan kocasına itaat etmemesi günahmıdır


arifselim
Bir kadına böyle bir muamele caiz olmaz. Ancak meşru olan konularda ve kadının görevlerinden olan şeylerde eşine itaat etmesi gerekir. Elbette erkekte görevini yapmak zorundadır.


Kayıtsız Üye
sabir et kardeşim bende ayni cileyi çekiyorum


Kayıtsız Üye
Allah bildiği gibi yapsın hepsi aynı bunların. .. binde bir efendi olanı çıkıyor. .. bende aynı durumdayım kardeşim Allah sonumuzu hayretsin


Kayıtsız Üye
Bayanlar maddi özgürlüğünüzü kazanın.. En azından kendi harçlığınızı kazanacak küçükde olsa bişiler yapın.. Evde 7/24 ev işide yapsanız bir kıymeti yok.. Kötü Erkeğe göre akşama kadar evde boş boş oturuyor olursunuz.. Maddi özgürlüğü olmayan kadın; şiddete, küfüre, hakarete katlanmak zorunda kalıyor malesef..
Çocuklarınıza;
annesine şiddet uygulanırken, küfür edilirken hiç bir şey yapamamanın çaresizliğini yaşatmayın..
Böyle bir ailede büyüyen çocuk ruhsal olarak asla sağlıklı olamaz…
Kadınlık onurunuza sahip çıkın , kendiniz ve çocuklarınız için bişiler yapın..

Okudunuz mu?  Allah razı olsun demenin sevabı ve fazileti

Kayıtsız Üye
Iyi akşamlar ben 6 aylık evliyim ve eşim bana 6 aydır para vermiyor hep ailesine veriyor ve bana gelince yok param diyor bende kaldiramiyorum bugün para istedim yok dedi bende artık yeter herkese veriyorsun para dedim bana vurmaya kalktı bende şerefsizin bana vuruyorsun yazık dedim canımı yaktı bende vurmaya gittim ağlattı beni başladık tartışmaya beni itince it şerefsiz o.c dedim bana orospu dedi sizce napmaliyim?


emre
Yazılana göre koca elbette haksız lakin bir kadın kocasına bu şekil davranıyorsa ne kısa ne uzun zamanda o evlilikten sevgi ve saygı açısından bir umut kalmamıştır. Bu etki süresiz devam devam eder.


Kayıtsız Üye
Sadece ev işlerinin birini yapıp birini yapmamam eşimin bana kufretmesine beni dövmesini çocuklarının yanında bana şiddet uygulamasını kabullenmeliyim buna izin mi vermeliyim hakaret küfür şiddet hepsi var ve sadece bana değil aileme de sövüyo ne yapmalıyım


rana
Allah kocasina küfreden kadini, karisina küfreden kocayi islah etsin.
Ahiretinizi hicmi düsünmezsiniz!!

Bir kere kadina zülüm gercek manada zülüm eden bir erkekden koca olmaz. Bu konuda Nureddin Yildiz hocamizin “Kadın hangi şartlarda eşinden boşanmak isteyebilir” adli videosunu izleyelim, bilgilenelim.

Bir kadının kocasına ve erkeğin ailesine saygısı yoksa o kadından eş olmaz.
Bir erkekde eşine ve eşinin ailesine saygısı yoksa o erkekten adam olmaz, koca olmaz.

Eş seçerken ahlakına dikkat edin, islami yaşamaya gayret edeni seçin denildiğinde çok islamcı oluyoruz ama malesef sadece ama sadece islam ahlakını yaşayanlar evinde huzur buluyor.
Eğer bir evde şiddet varsa, küfür varsa o evde ya Allahın kelamı hiç dencek kadar az ediliyor yada hiç edilmiyor.

Bacılarım, eğer evinizde huzur hiç yoksa, şiddet görüyorsanız, eğer dininizi yaşayamıyorsanız, aile büyüklerinizle istişare edin, hocalarla istişare edip yolunuzu çizin.
Biz Müslümanlar neden evleniriz? Cenneti kazanmak için.
Eğer bir Müslümanın evinde huzur yoksa, o evliliğin yolu yol değildir.

Allah herkesin yuvasına huzur versin.

 


Kayıtsız Üye
Tesekkurler ya gerçekten kadına gelince farklı erkeğe farklı bu yüzden İslam anlaşılmayacak ne demek alttan al sende onu kızdırma bizde kiziyoruz ama kufur etmiyoruz oda etmesin gerçekten çok saçma değindiğimiz nokta için teşekkürler

Okudunuz mu?  Beslenme hakkında kompozisyon

Kayıtsız Üye
Koca haksız yere sinirlenir mi derdim eskiden. Evlenmeden önce. Ardındaki olaylara bakmak lazım acaba ne oldu neler olmuştu geçmişte diye düşünürdüm böyle sorunlarda. Yaşadım ve gördüm ki evet haksız yere de küfür ederlermiş hatta hakkını savundun diye döven bile olurmuş. Mesela banka şifresi değiştirmek gerekirken ve yeni şifre yerine eski şifre girmiş bir koca sinirlenmeye başladığında yeni şifreyi girmelisin dersen sen ne anlarsın ki diyerek küfür etmeye başlarmış. Bunu öğrendim. Ailenizi sevmiyorsa küfür etme hakkı varmış bunu öğrendim. Ama siz onun ailesini sevmek ve saygı göstermek zorundaymissiniz 7 yılda bunları öğrendim. Ogrenmez olsaydım. Boşanmak istediğinde seni de çocuğu da öldürürüm diye tehdid bile ederlermiş. Allah hepimizin yardımcısı olsun. BunlArı yapan da 5 vakit namazını kılan bir insan.


Kayıtsız Üye
Benim eşim de bana ve anneme küfür ediyor kalbimi çok kırıyor ama sonra pişman olduğunu soyluyr ama benim kalbimi kırılıyor bir kere afedemiyorum onu


Kayıtsız Üye
Merhaba karım sürekli bana küfür hakaret ediyor beni eleştiriyor burda hep kocalardan şikayet gelmiş ama ben kendi karımın huylarından kufur hakaretlerden şikayetciyim sizce ne yapmaliyim bu kadınlara dediğiniz gibi sabr mı etmeliyim eşime karşı yoksa ayrılmalı mıyım


Şem’a
< karımın huylarından kufur hakaretlerden şikayetciyim sizce ne yapmaliyim >
Karısından çekenlerde var ama azınlıkta tabi 🙂
Allah size dayanma gücü versin… Karınız imandan çıkmadığı ve namusunu koruduğu sürece sabredin

rana

Allah söyle buyuruyor – Zilzal Suresi 7. ve 8. ayetinde:

7. Femen ya’mel miśkâle żerratin ḣayran yerah(u)
Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını görecektir.

8. Vemen ya’mel miśkâle żerratin şerran yerah(u)
Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir.

< Ben daha 2 yıllık evliyim eşim zor bir insan >

Sevdigin aile büyügün var ise onla istisare edip hayirli bir karar almaya calis kardesim.
Olmadi aile büyügünle istisare sonrasi kocan ile böyle bir ciddi toplanti yapin ve ciddiyeti görsün. Veya Esiniz kimi dinler kim konusursa onunla etkilenir onu düsünün ve o kisiden yardim isteyin.
Böyle yuva olmaz. Bir müslümanin evi bu olmamali. Bir müslüman evinde huzuru bulmali ki evinden cikasi bile gelmesin.
Cirkinlesmis bir durumdasiniz, yani siz bile esinize el kaldirmissaniz sonunda yani bu evde sevgi saygi da kalmamis.
Intihari düsüneceginize, kendinizi gelirstirin ve ayaklarizin üzerinde durmayi ögrenin.

Dua ile

Okudunuz mu?  Şimdiki nesil eski nesil farkı

Kayıtsız Üye
Benim kocam 17 yıldır evliyim ve hep bana hakaret eder , sinirini almadığı zaman boğazımı sıkar saçımı ceker döver sover.. aslında benim zoruma giden küfür etmesi ? vurdugu yerlerin acısı bir zaman sonra geçiyor ama sözler çok yaralayıcı.. anneme kizkardeslerime ağır küfürler ediyo ve ben çok ağlıyorum. Rabbim kadını çok nazik ve savunmasız yarattı ve erkeği de güçlü yarattı. Elbet büyük bir cezası var .Tabi ki herşeyin bir cezası var ben buna inanıyorum. Ve biliyorum ki kadınların erkeklere Allahın emaneti olduğunu bildikleri halde, emanete ihanet edenlerin azap günü olduğunu da biliyorum. Ve dua ediyorum biz aciz kadınlara güç ver kuvvet ver ve dayanma gücü ver… gidecek bir yerimiz yok ve çocuklarımız için bu dayaklara ve iğrenç küfürlere katlanmak zorundayız… ama şunu da yazmak istiyorum ve diyorum ki gücü olan gidecek yeri olan gitsin bu acılara katlanmasın kardeşlerim. Benim gidecek yerim yok annem hasta babam ise bize sahip cikacak biri değil bu yüzden annem gibi acılar içinde bir hayat yaşayacağım maalesef…


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim yorumlarınızı okudum belki başkalarına ışık olur. 1. Günde sabah namazı kılıyorsanız sünneti kıldık tan sonra okunur sonra farz kılınır
2. İkindiden sonra
3.yatsıdan sonra
Namaz kılma şartı yok abdest alırsanız iyi olur. Günde 302 tane (ya cami ya basir) cekin. Birlikte cekin.
Bunu çok kişiye tavsiye ettim senelerdir ceken var ve gercekten hayatınız düzene giriyor. Bu tesbihatı cekmeden önce netten esmaul husna cekmeden önce yapılöası gereken nedir diye bakın. Allah yar ve yardımcınız olsun.


Kayıtsız Üye
Sabret Allah sabredenlerle beraberdir.. ahirette mükafatın seni bekliyor olacak


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim eşim bana olsun başkasına olsun küfür ettiği zaman büyük bir tartışma çıkarıyorum çünkü ailem bana küfrün çok kötü ağıza alınmayacağını öğretti işin sonu benim hickirarak aglamama kadar varıyor çünkü bu benim mucadelem küçük kızım var onun güzel ahlakla büyümesi için uğraşıyorum eşim bana çok buyutuyosun diyor,ama işin sonunda özür diliyo defalarca gönlümü almaya çalışıyor sizce daha neler yapabilirim yardımcı olursanız teşekkür ederim…

Okudunuz mu?  Kimlerin kestiği et yenilmez

mumsema
< sizce daha neler yapabilirim yardımcı olursanız teşekkür ederim… >
Kocanızın güzel ahlaklı olması için bir ömür çaba harcayın asla pes etmeyin.
Mümkünse ortamı değiştirsin değilse evde internet yoluyla tv den sohbet izletin

örnek sohbet:


Kayıtsız Üye
17 yıllık evliyim eşim yıllardır haklı yada haksız hep küfür etti hatta adet oldugum zaman olmaz dediğimde anamı yada babamı ona getirmemi söylerdi ondan nefret ediyorum onunla yaşamak bile istemiyorum 3 cocugum var onlar için Allah’a yalvarıyorum sabır. Aldatma ac bırakma ve ölülerime bile haksız yere küfür etti. Şuan onun ölmesini çok istiyorum cünkü artık gücüm kalmadı çok evden attı yavrularıim için gitmedim halada cekiyorum ve bu kişiliğe sahip insanlar hâlâ ortalıkta dolanıyor. İnanın ki yemin ederim sucum günahım yokken bunları yaşadım şimdi söylermisiniz bu adamın günahı nedir


mum
Karısına küfür eden aşağılayan haksız yere eziyet eden erkek cezasını hem bu dünyada hem de ahirette bulacaktır onları Allah’a havale edin


Kayıtsız Üye
Bir insanın insana kötülük yapması acınası bir durum düşünün ki kadınsiniz ve sürekli küfür sürekli hakaret ve şiddet var ne yazık ki birde çocuklarımız varsa bunlara tanık oluyorlar insanlar ne kadar acımasız heleki sen bir erkeksin karşındaki senin eşin çocuklarının annesi unutma ki seni doguran büyüten de bir kadın. Peki senin annen kadın olduğuna göre ona saygı duyuyorsan çocuklarının annesine eşine neden saygı duymuyorsun Allah kadınları sen hakaret ve küfür edesin diye mi yarattı? Dünya da yaşıyoruz sadece bu dünyanın yaşantısını düşünüyoruz ölünce Allah’a hesap vermeyecekmisiz gibi ne yazık ki insan oğlu nankör varlık hele günümüzde ki erkekler daha da nankör sana güzel evlatlar veren bir kadını sev ona saygı duy şükret unutma ki sen karını seversen Allah da seni sever yani diyeceğim o ki bende çok çektim ve hala da bu durumdayım bir kadın olarak çocuklarımız olduğu için gidecek yerimiz de olmuyor anne evine gitsen sürekli seni eziyorlar darbeyi vuran vurana çocuk olduğu için katkaniyoruz artık kendimi öldürecek radeye geldim. Bazen diyorum bu adam için hiç mi bir şey ifade etmiyorum iki güzel kız çocuğu verdim yemeğimi verdim uykumu verdim kalbimin verdim hayatımdan verdim ama bir şey alamadım tek verdiği üzüntü mutsuzluk seven bir insan böyle yapmaz yani kıyamaz ve korkuyorum ya kızlarıma da ilerde bana yaptıklarını yaparsa çünkü kadına saygı yok Allah yardımcımiz olsun tek isteğim evlatlarima güzel bir anne olabilmek.

Okudunuz mu?  Annem beni sevdiğime vermiyor

Kayıtsız Üye
Bu bir imtihan biliyorum gün kararmadan güneş doğmayacak biliyorum belki harta benim durumumdan çok daha zor şartlar altında insanlar var onu da biliyorum ve isyan etmiyorum ama olmuyor ne yapılabilir eşim baba sürekli hakaret ediyor hicbirseyimi beğenmiyor kızım ve benden daha ziyade hepte kendi ailesiyle vakit geçirmek istiyor ve onlarla mutlu . Butun bunlar yüzünden çok aşırı soğudum eşimden ve onu eşim olarak artık istesem de göremiyorum çok fazla mutsuz olduğumdan ibadetimi de aksatıyorum bir çare bulamıyorum baş edemiyorum bu hakaretlersen kendime olan güvenini bile neredeyse kaybettim acaba gerçekten o kadar ise yaramaz mıyım diyorum artık artık kendimi onun karısı ne de o u kocam olarak görebiliyorum hep birikti ve bu hale geldi özel hayatı da doğal olarak yapamıyorum cunku içinden gelmiyor bir yabancı o cunku.ne yapabilirim akıl danışacağım kimse de yok..keske bana yardımcı olabilseniz…rabbim bunu hesabını vazifelerimin hesabını elbette soracak bana peki ya bir kalp .Bu önemli değil mi rabbimin gözünde..


Kayıtsız Üye
12 senelik evliyim ben küfür duymaktan bıktım.ahlaksızca avazı çıktığı kadar küfür edip bağırıyor komşulardan utanıyorum.onların eşine bakınca da üzülüyorum.eşleriyle tartışmalarında hiç küfürlerini duymuyorum.ben kendi eşimde bunu görmüyorum.sabrım taşınca cevap veriyorum.gidecek yeriniz olmadığını anlayınca daha çok üstünüze geliyorlar.çocuklarıma üzülüyorum.bir insan eşine bul birini defol git der mi. maslesef zoruma gidenlerden biride bu.ne cuması var ne namazı şeytanın oyuncağı olmuş artık küfürle yatıyor küfürle kalkıyor.aramızda karı koca olması bile ızdırap gibi geliyor. Allah’a dua ediyorum hakkımda hayırlı olan neyse onu versin.


koldüğmeleri
demekki bu küfür tek beni bitirmiyormuş,,,,

ne acı çektiğimizi çok iyi biliyorum

ben şimdi namazimdan sonra hıçkırdım ağladım

ALLAHIM kurban olayım bu dert beni yaktı kurtar diye


Kayıtsız Üye
Benim yaşadıklarıma mi şahit oldunuz dedim ama kendi yasadiklarinizmis. Inanın o kadar kötü ve çaresiz hissediyorum ki. Ailemle görüşmüyor ve ben her görüştüğümde bir tatsızlık çıkarıyor ama kendi ailesi için köle olmamı bekliyor. Üstelik yapıyorum kendi ailemden çok onun ailesine sahip çıkıyorum ama hepsi bana nefret dolu oğullarını ben delirtmisim diye. Halbuki babasindan çok ağır dayaklar yiyen, annesi gozlerinin onunde defalarca darp edilmis bir cocuklugu var. Ergenlik desen bir dolu tramwa ama ben bunları dile getirdiğimde tedavi olmalı dediğimde sen delisin sen tedavi ol cevabı alıyorum. Ve bu insanlar da abdestli namazlı ve hacca gitmiş gelmiş insanlar. Defalarca boşanmayı denedim ya tehdit, ya çocuğumu göstermeme ya da bir sürü yalan vaatle ( bir daha olmayacak, bu son, çok mutlu olucaz) geri getirdi beni. Allah’a sığınıp yuvamı dağıtmamak için sustum affettim. Şimdi söyleyin nolur, ben abdestle namaz arası bana küfreden (o. Çocuğu ) Ve arkasına tekbir getirip namaza duran bu adama kadınlık yapmadigim için lanetleniyor muyum? Bundan daha öte ne kadar sabretmeliyim? Boşanmak bana farz değil mi hala ??

Okudunuz mu?  Medine dönemi özet

Kayıtsız Üye
Korkunç hikayeler var burada. Erkekler kadınlara saygı duymayı, şiddet uygulamamayı öğrenmek zorundalar. Hiç kimse sözlü ya da fiziksel şiddeti haketmez! Şiddete sabretmek zorunda değilsiniz. Size şiddet uygulayan kişinin bu davranışlarını video, ses kaydı vs. yoluyla kayda alın. Anlatabildiğiniz herkese gördüğünüz şiddetten bahsedin. İmkanınız varsa mutlaka boşanın. Yapabiliyorsanız sosyal medyadan ifşa edin. Şiddet sevginin tam tersidir. Size şiddet uygulayan, sizi sürekli yok yere üzen kişiler sizi sevmiyorlar. Sizi sevmeyen insana boş yere emek vermeyin. Hayatınızı boş yere sürekli kötülüğe maruz kalarak heba etmeyin. Hayatınızdaki kişiler sevmeyi, saygıyı bilmiyorsa yalnız kalmayı haketmişler demektir. Sizi haketmeyen kişilere ömrünüzü vermeyin!


Kayıtsız Üye
Şiddete, hakarete asla tahammül etmeyin.

Şiddet, hakaret zulümdür, zulme razı olmayın.

Küfürlerini, dayağını, kötü sözlerini belgeleyin. Şahit bulun. Videoya çekin. Ses kaydı yapın.

Sonra da aile büyüklerinden başlayarak aklı başında olan insanlara anlatın, yardım isteyin, onlar anlamazsa en yakın karakola gidin, adliyeye gidip savcıya anlatın.

Asla içinize kapanıp yalnız kalmayın. Utanmayın. Yanlış yapan kocanız. O utanmalı siz değil.

Evlatlarınızı bu berbat ortamda büyütmeyin. Akıl ve ruh sağlığı bozuk bireyler yetiştirmeyin.

Güçlü olun. Yardım alın. Hakaret ve şiddet tedavi edilmeli. Belki sizin kendinizi kurtarma çabanız kocanıza da fayda sağlar da tedavi olur, olmazsa da siz kendinizi ve yavrularınızı kurtarmış olursunuz.

Zulmetmek günahtır. Zulme karşı durmak gerekir. Katlanmak zorunda değilsiniz. Hiç kimseniz yoksa bile Allah var asla yalnız değilsiniz, devletten yardım isteyin. Akrabalara anlatın ama anlayacak olana, size yardım edecek olana. Daha çok kocanizı kışkırtıp sizin üstünüze salacak olanlardan uzak durun, aman.

Okudunuz mu?  Ettiğim yemini nasıl bozarım

Elinizde deliliniz, şahitiniz olursa karakolda, savcilıkta size yardımcı olma ihtimalleri var.

Allah yardımcınız olsun.

Korkmayın, dert varsa dermanı da var.


Kayıtsız Üye
Allah size yardım etsin başıma geldiği için sizi anlıyorum kolay bir şey değil
——-
Bende 2 yılık evliyim kaçarak evlendim eşim hep beni eziyor hor görüp hakaret ediyor kalbimi kırıyor hiç bir şey ortada ‘yokken ve çok üzülüyorum sizce ne yapmalıyım bıktım artık alttan almaktan


Kayıtsız Üye
Ne yazıkki erkekler Çok Ama çok zalim Allah sadece ahirette değil her iki dünyadada hakkımızı almayı nasip etsin. Gençken özgüvenleri tavan Kadını ezmek aşşağılamak onlar için kadını baskılama yöntemi Sonra iş yaşlılığa geliyor yaş iyice kemale eripte karısına muhtaç olacagını anladıklarında kuyrugu kıstırıp oturuyorlar. Zulmü yapan eşiniz bile olsa siz dua edin Allah ıslah etsin Eşim gerekli gereksiz herşeye beddua eder bende hep Dönsün dolaşsın seni bulsun diyorum hepte buluyor☺


Kayıtsız Üye
4 yıllık evliyim. Kocam her kavga ettiğimizde anneme çok ağır sövüyor ağza alınmayacak hakaretler. Ve bana da iffetsiz namussuz gibi en ağır kelimeleri kullanıyor. Ayrılmak istiyorum oğlumla tehdit ediyor. Dua bekliyorum


Kayıtsız Üye
Böyle olayları yaşayan bilir rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin bişeyleri bilmeden bayanları suçlayanlar gereksiz gereksiz sadece boş laf olsun diye konuşmasınlar rabbim bu tür erkekleri islah eylesin bitanede benim başımda var sizleri çok iyi anlıyorum


Omer Faruk

Hanım Kardeşlerim,

Allah hepinizin duasına mukabele etsin, evine huzur versin! Ancak birşeyi belirteyim, Allah kadın ve erkeği ayrı ayrı yaratmış. Kısaca erkek gücü ve dirayeti, kadın ise cazibe ve şefkati temsil eder. İkisinin de temel gücü budur. Eğer erkek ya da kadın bu güçlerini yanlış kullanırlarsa güç felakete dönüşür.

Erkek gücünü eşine şiddete dönüştürür, kadın da cazibe gücünü erkeğe herşeyi yaptıracak bir alete dönüştürürse her ikisi de geri teper.

Kadınlar erkeklerin gururunu anlamıyor, erkekler de kadınların ilgi isteğini anlamıyor. Herbiri diğerinden bekliyor. Bu bekleme esnasında üstün olan erkek gücü şiddete dönüşüyor. Kadın da boş durmuyor kadınlığını, cazibesini erkeğe karşı silah olarak kullanıyor. Aslında her iki şiddet de evliliği yoldan çıkarıyor. Bunu temel sebebi bireysel yaşarken çocukluktan itibaren anne babamızın bize fazla önem vermesi aynı önemi eşimizden de beklememiz. Oysa eşimiz de aynı ilgi ve alakayı bekliyor. Böyle olunca çatışma başlıyor.

Okudunuz mu?  Allah'a Söven Kişinin Hükmü

Mutlu evlilik istiyorsanız ilk adımı atan “siz” olacaksınız. Bu adımı atarken de “tahmin” ile değil eşinizin gerçekten ne istediğini çatışmadan, bağırmadan çağırmadan öğreneceksiniz.

Danışmanlığını yaptığım bir ailede erkek eşi için herşeyi yaptığını ama eşinin hiç minnet duymadığını belirtmişti. Ben de O’na eşinin gerçekten ne istediğini biliyor musun? diye sordum. O da ” o benim eşim bilmez miyim?” diye cevap verdi. Birşey söylemedim, bir daha ki sefere eşinle beraber gel dedim. Eşini ayrıca görüşmeye aldığımda: “evet eşim gerçekten birşeyler yapıyor ama beni dinlemeden kafasına göre yapıyor, ben evimin, çekmecemin düzenli olmasını istiyorum, kapıdan girdiğinde “seni seviyorum” demesini istiyorum ama bunları gereksiz buluyor. Hiç oturup konuşamıyoruz.” dedi.

Aynı şeyi kadına da sordum, siz eşinizin gerçekten ne istediğini biliyor musunuz, o da “biliyorum tabii dedi” ama eşin evde yaptığı işlerden dolayı kendisini takdir etmediğini söylüyor dediğimde şaşırdı. O bunu hiç düşünmemişti.

Gördüğünüz gibi, eşinizi tanımadan evlilik gibi bir ilişkiyi yürütmeniz mümkün değil. Evlilik ise ilk görüşte aşkla yürüyecek bir kurum değildir…

Umarım siz hanımlara küçük bir faydam olmuştur…


Kayıtsız Üye
Allah yardımcınız olsun inşAllah. Benim eşimde çok sınırlı biri her şeye hemen bağırır kükrer bir oğlum bir kızım var onlara çok bağırır çok kızarım bende sakinleştirmeye çalışırım öyle yaptığım zamanda bana bağırır ufak çocukmuşum gibi beni azarlar her seferinde ilk defa kızıma hamileyken tokat attı bana şuan kızım 1 buçuk yaşında 5 yıldır evliyiz ondan önce hep bağırır çağırırdı ama artık bide üstüme yürüyüp tokatlıyor tokat yetmiyor tekme yumruk ne varsa yapıyor hiç pişman olmuyor sanki ne bir özür ne bir af dileme yoruldum artık nasıl davranacağımı bilmiyorum bir kaç hafta iyiyiz sonra gene sinirlenip dövüyor bıktım artık bıktım…


karısına küfür eden erkek, kocanın karısına hakaret etmesi, kocanın karısına küfür etmesi

Bu kategoride yer alan Korkulan şeyler için ne yapılmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeğin eşine küfür ve hakaret etmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.