Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:06
missa08
Abone

Allah’a Söven Kişinin Hükmü

Allah’a Söven Kişinin Hükmü

Kayıtsız Üye
Allah’a Söven Kişinin Hükmü


Cevap: Allah’a Söven Kişinin Hükmü

Fetva Meclisi
Bu soruyu birkaç maddede cevaplayabiliriz:

Birincisi: Allah’a sövmek, kişiyi İslâm dîninden çıkaran şeylerin en büyüklerinden ve küfür çeşitlerinin en çirkinlerindendir. Dînine, âyetlerine, emir ve yasaklarına, kitaplarına ve rasûllerine sövmek de Allah’a sövmenin kapsamındadır. Sövmek ile kasdedilen ise; aşağılayıcı, küçük düşürücü, şeref, haysiyet ve değeri zedeleyici her türlü ifade ve sözlerdir. Bu sûrette Allah’a söven bir kişi –Müslüman olduğunu zannetse ve kendisini böyle nitelese de- mürted bir kâfirdir. Eğer durum söylediğiniz gibiyse, babanız derhal bu sözlerden tevbe edip İslâm’a dönmelidir. Yumuşak ve güzel bir şekilde diliniz döndüğü kadarıyla sizin veya ehil kimselerin, söylediği sözlerden tevbe ettirerek onu İslâm’a geri döndürmek için gayret etmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Kardeşe Beddua Etmek

İkincisi: Şerîata muhâlif bir şey emretmedikleri sürece, kâfir de olsalar itaat edilmeleri anne ve babanın üzerimizdeki haklarındandır. Nitekim Yüce Allah şöyle buyurur: Eğer onlar (annen ve baban) seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dünyâ (işlerin)de iyi geçin ve bana yönelen kimsenin yoluna uy. [31/Lukmân, 15] Bu âyet şerîat ile çelişmedikçe onların isteklerini yerine getirmek hususunda bir nasstır. Dolayısıyla –kâfir de olsa- babanız ile iyi geçinin, dîne aykırı olmayan istek ve arzularını yerine getirin, onun kâfir olması size ona saygısızlık etme hakkı vermez. Anne ve baba dışında hiçbir kâfirin bir Müslüman üzerinde itaat hakkı yoktur. Anne babanın hakkının büyüklüğü hususunda bu, düşünülmesi gereken bir husustur.

Okudunuz mu?  Ağız alışkanlığı söylenen sözler

Üçüncüsü: Sakalı salıverip bıyıkları kesmek bütün Müslüman erkekler üzerine kesin bağlayıcı bir yükümlülüktür. Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem bunu, emir siğâsıyla kat’î olarak emretmiştir. Dolayısıyla sakalı kesmek haram, Allah’a ve Rasûlü’ne isyan ve fâsıklıktır. Bu konuda Müslüman erkek, Allah’ın hakkını en üstte tutmalı ve anne babası da dâhil hiç kimseye itaat etmemelidir.

Okudunuz mu?  Sabah namazı ile ilgili hadisi şerifler

Heyhat! İş öyle bir noktaya geldi ki erkeklere(!) sakallarını kestiren –anne ve babaları değil- gönüllü kulluk ettikleri karılarıdır. Allahu’l-Müsteân!

Hüseyin Cinisli


Cevap: Allah’a Söven Kişinin Hükmü

prokado
Bugün Babam ALLAH a sövdü elim ayağıma dolaştı dayanamadım bende çok ağır hakaretler ettim babama

Okudunuz mu?  Ahirete imanın insan üzerindeki etkisi nelerdir?

Allaha soven

Bu kategoride yer alan Allah'a iman edemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a Söven Kişinin Hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.