Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Sarkana Hakaret Küfür Etmek

Sarkana Hakaret Küfür Etmek

Kayıtsız Üye
Bazı nedenlerden dolayı bir kadın gece dışarıda olsa. Ve ona sarkan/rahatsız eden birine geri zekalı veya hakaret etmesi caiz mi ? Yoksa küfür mü etmiş oluyor, yani haram mı? Ve hakaret ile küfretmek aynı mı ? İkisi ayrı ise hükmü nedir bu durum için..? Kadın günaha girdimi?

Okudunuz mu?  İslamda veresiye mal satmak almak

Yorum: Sarkana Hakaret Küfür Etmek

seyit gazi
kadın erkek ilişkilerinde açık ve net davranarak araya mesafe koymak, yüz göz olarak veya olmayarak reddetmekten veya küfretmekten daha tesirlidir. böyle bir durumda bir kadın iki küfretse, sonrasında ayıp ettim biraz fazla küfrettim herhalde deyip yumuşayabilir.

Okudunuz mu?  Amenerresulü duası

dini hükmünü bilmiyorum ancak kalkıpda böyle birinden helallik isteyecek haliniz yok. yol kesene eşkıyaya ırz düşmanına acınmaz

verdiğim tavsiyeler her zaman faydalı da olmayabilir ancak insanın duruma ve şartlara göre, kendini daha iyi korumanın yollarını bulması gerekir.

bizim erkekler sağda solda internette şurada burada dünyanın bir ucundan bir kız bulmaya görsün, – ne madagaskar mı ? en sevdiğim ülke, oluyor. bazen kadınlara bakıyorum, kaynanam şöyle bilmem ne veya kocamla aramız bozuk yoksa büyü mü yaptılar diyorlar. tabi bir kadının yüzüne, – siz istediniz mi işinize geldi mi adama Allah ını unutturursunuz, anasını mı unutturmayacaksınız ? denmiyor. (insan zinayı veya bazı fiilleri işlerken üzerinden imanın sıyrılması ve tevbe ettiği zaman tekrar imana kavuşması tarif edilmiştir. üzerine de epey konuşulmuştur. insan bilmiyor mu hangi fiilleri işlerken, Allah ve hesap günü aklına nasıl geliyorda iki saniyede onları nasıl kovalıyor. insan neyi bilmiyormuş harbiden merak ediyorum. bunları anlatmamın sebebi de, bir kadına istediniz mi işinize geldi mi adama Allahını unutturursunuz sözü, küfür sözü argo veya saygısızca bir söz değil.)

Okudunuz mu?  Evrad-ı bahaiyye duası

yani kadın erkek işleri zor işler, tek çaresi de sakınmak korunmak haya elbisesini giyinmek ki, bu da kurtarmayabilir. onun için bazı nedenlerden dolayı diye cümleye başlamamak gerekir. tabi kimseyi de kastetmiyorum insanın hastası olur toplantısı olur bir şeyi olur. sadece genel olarak yazdım

Okudunuz mu?  Günlük akıntı olduğu halde namaz kılmak namazları geçersiz eder mi

Yorum: Sarkana Hakaret Küfür Etmek

Kuldurdileyen
Egosu kabarmış, insani değerlere ve ahlaka sahip olmayan bir insanın zayıf gördüklerini ezmeye çalışması halidir bu. Milliyet ve cinsiyet ayırmaksızın insanlar tüm dünyada ahlaksızken böyledirler. Yaş da fark etmez çocukkende böyledirler, eğitilmemişlerse yaşlıyken de böyledirler. Eğer onlara hırlarsanız meşru sebeb görüp her türlü rezilliği kendilerine hak görüp saldırabilirler. Yapmanız gereken güçlü gözüküp, ahlaksızı korkutacak şeyi bulmak ve Allah a sığınmaktır. Küfrün size faydası olmaz. Küfürde çaresizdir. Karşınızdakinin insan olup olmadığını fark etmediniz mi? Siz hala gördüğünüz herkesin cennet ehli olduğunu mu sanıyorsunuz?

Bu kategoride yer alan Çocukların yüzüne resim boyama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sarkana Hakaret Küfür Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.