Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Çocukların yüzüne resim boyama

Çocukların yüzüne resim boyama

Kayıtsız Üye
Çocuklara makyaj yapılırken yüzüne hayvan çizilmesi/boyanması caizmi? (Canlı çizmek haram ya?) biryerde canlının sadece yüzünü çizmek caiz dedi çünki yaşıyamaz diye bu doğrumu? Değilse harammı oluyor ?

2. Bi çocuk (kafir, müslüman değil) haç işareti istese, onu çizmek caizmi? (Çocuğun kendi isteği?8

Okudunuz mu?  Cennetin Yiyecekleri nelerdir?

Yorum: Çocukların yüzüne resim boyama

Omer Faruk
1- Oyun amacıyla ya da çizgi film gibi amaçlarla yapılan resimler, çizimler caizdir. İslam’da resim, tapınmak, günahı övmek veya günahı teşvik etmek için yapılırsa haramdır.
2- Kafirlerin sembolünü çizmek doğru değildir. Bunu kendilerinden olan birisinin yapması daha doğrudur. Ancak bu durum çocuğu kırmadan uygun bir yöntemle halledilmelidir.

Bu kategoride yer alan Ayak Altındaki Siyah Kirler Gusle Mani mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocukların yüzüne resim boyama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.