Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Ayak Altındaki Siyah Kirler Gusle Mani mi

Ayak Altındaki Siyah Kirler Gusle Mani mi

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm ayak altındaki siyah kirler gusule manimi topuğumda gördüm tırnak aralarındaki gibi küçüktü şu geçmiş midir cevaplarınız için teşekkürler


Yorum: Ayak Altındaki Siyah Kirler Gusle Mani mi

Omer Faruk
peygamberimizin guslünde esas olan, mümkün olan temizliktir. Bazen ağır işlerde uğraşan insanların ellerinde ve ayaklarında kir gibi görünen ama uzun sürede meydana kalmış ve deri altına birikmiş siyah lekeler olabilir. Bunların bazen bir banyoda temizlenmesi mümkün olmadığı gibi aynı işi yapmaya devam eden (demirci, tamirci, çiftçi vs.) insanların adeta "nasır" gibi hayat boyu çıkmaması da mümkündür. Böyle olan insanların guslü geçerlidir herhangi bir mahzuru da yoktur.

Okudunuz mu?  Mezar etrafındaki taşlara oturmak

Dolayısıyla Allah’ın Rasulü bu dini zorluk olarak değil kolaylık olarak sunmuştur. Kolaydan kasıt, ibadetlerin zorlaştırılmadan kişinin "yapabildiği" ile sınırlandırılmasıdır. Bu sınırlandırmalar kişiye dini kolaylaştırmak içindir.

Selametle….

Bu kategoride yer alan Anneyle Anlaşamamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayak Altındaki Siyah Kirler Gusle Mani mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.