Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Anneyle Anlaşamamak

Anneyle Anlaşamamak

Kayıtsız Üye
Hocam yardımcı olmanıza çok ihtiyacım var. Annemle anlaşamıyoruz hiç. Annem sürekli sitem ve şikayet dolu bana karşı. Bir türlü memnun edemiyorum. Öyle yapınca ister istemez karşılık veriyorum. Bunun içinde bin defa oluyorum. Bu aralar hayat şartları beni daha da asileştirdi. Kafam hiçbir şeyi kaldıramıyor. Lütfen hem dua edin hemde ne yapayım.bu aralar kendimi çok üzüyorum ve en ufak bişey de bile kafama takmaktan ve sinirlenmekten bedenime bile yansıtıyorum.

Okudunuz mu?  Avret yerlerine yapışan peçete gibi şeyler gusle mani midir?

Yorum: Anneyle Anlaşamamak

Mustafa
Hiçkimse mükemmel değildir, ne siz ne anneniz mükemmelsiniz. Mutlaka birbirinize karşı memnuniyetsizlikleriniz olabilir ama bunun o kadar çok sebebi vardır ki. Siz burada anlatsanız bile kelimeler yetmez ve biz de anlamayız .

Siz de haklı olabilirsiniz anneniz de haklı olabilir ama şunu lütfen unutmayın, siz de bir gün baba veya anne olacaksınız(inşAllah) ve sizin de çocuğunuz olacak. Kendiniz gibi bir çocuğunuz olsun ister misiniz?

Okudunuz mu?  Erkek ve bayan kuzenler arası ilişki nasıl olmalı

Ayrıca haklı kim olursa olsun lütfen annenize saygısızlık etmemeye çalışın susun, sebat edin. Benim bir abim vardı dinini müthiş ama aşırı güzel yaşayan birisiydi. Hayrandım ona. Annemin hayır duasını almadan gitti biriyle evlendi . bu evliliğinden o kadar çok çekti ki şu an hala evli evliliği devam ediyor ama hiç ama hiç kafasına göre değil. Anneniz çok önemlidir annemizin duası çok önemlidir alttan alın alttan almakla eksilmez çoğalırsınız. Annemize yaptığınız her iyilik size sevap olarak döner.

Okudunuz mu?  Saçma düşüncelerden kurtulmak

Her insan böyle sorunlar yaşıyor bir tek ben asiyim sinirliyim diye düşünmeyin, sakin olabilmek için kendinizi geliştirin sinirli olmanın en büyük sebeplerinden biri insanın yaşamını hayatını sevmemesidir. Kendinizle barışın kendinizle barışık olarak kendinizi sevin. Kendinizi sevmezseniz hayatınızı sevemezsiniz ve etrafınızda ki insanları da sevmezsiniz. Bundan dolayı hep memnuniyetsiz bir hayat yaşar ve her ama her şeye sinirlenecek bir sebep bulursunuz.

Okudunuz mu?  Vadeli hesap açmak caiz mi?

Hz. Peygamber(sas) müminlere öfkelenme anında yapacakları bazı tavsiyelerde bulunmuştur:

Şeytandan Allah’a sığınmak (Buhari, Edep 44)

Abdest almak (Ebu Davut, Edep 3)

Toprağa dokunmak (Tirmizi, Fiten 26)

Pozisyon değiştirmek (ayakta olunduğunda oturmak veya sırt üstü yatmak (Ebu Davud, Edep 4) (Ahmed b. Hanbel, Müsned 7,152)

Okudunuz mu?  İncil okumak günahmı neden

Dua etmek (Nevevi, el-Ezkar; 268)


Yorum: Anneyle Anlaşamamak

seyit gazi
annenizi bir türlü memnun edemediğinizi söylemişsiniz, annenizi memnun etmeye çalışmayın, Allah ı memnun etmeye çalışın. böylelikle hem çabanız gözünüzde büyümez, hem karşılığını alamamak sizi üzmez. ayrıca insan kendisini koruyamadığı zaman ilişkilerinden şikayetci olur, kendinizi koruyabildiğiniz ilişkileriniz size dokunmaz. genelde insan karşındakinden basit bir şey ister. karşıdaki insan, istendiği zaman istenen şeyi yapmaz, isteyen kimsenin ihtiyacını karşılamaz; bunun yerine kafasına göre, zamansız ve yersiz daha zahmetli karşılıklar verir. isteyen kimse ben ne diyorum sen ne yapıyorsun der, karşıdaki kimsede senin için saçımı süpürge yapıyorum daha ne yapayım der. karşınızdaki kimseye bir bakın derdi neymiş, ne istiyormuş. tabi karşımızdaki insan dediğim de annemiz olursa, söylenecek bir şey yok. Allah ın rızası ve kendinizi korumak arasında gidip gelip bir denge tutturmakdan başka çaresi yok. Allah yardımcınız olsun. anne babaya kötü davranmak sadece nedamet pişmanlık kapısı ve helak sebebi olur.

Bu kategoride yer alan Her şey kader midir? her şey kader ise bizim irademiz ne oluyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anneyle Anlaşamamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.