Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Irkçılık yapmak haram mıdır? Bir ırkı aşağılamak ve hakaret etmek.

Irkçılık yapmak haram mıdır? Bir ırkı aşağılamak ve hakaret etmek.

Kayıtsız Üye
Kendi ırkının diğer ırklardan üstün olduğunu söylemek haram mıdır? Sosyal medyada görüyoruz ki bazı kişiler çesitli ırklara ve bu ırkların atalarına hakaret ediyor. Bu ırktan doğacak insanlarla ve bu ırkın ölmüş kişileriyle helâlleşme imkanı olmadığından hükmü nedir? Bu günahın tövbesi nedir?
Atasından dolayı bir insana yafta vurulur yada iltifat edilir mi?
Ornek olarak :
……lar haindir.
……lar korkaktır.
……lar nankördür.
Yada " Izmirli’ler, Mardin’liler Rizeliler ……dır " demek orada yaşayan her ferde hakaret olduğundan hükmü nedir? Helâlleşme imkanı her bir fertle nasıl olur. Günahı nedir. Irklarından çok az sayidada Müslüman olmuş gayrimüslim ülkeler için. …….lar kafirdir deseniz müslüman olan bir grup insanda buna dahil oldugundan dolayı Dinden çıkmış olmaz miyiz?? . Muslumana kâfir demiş oluyoruz.

Okudunuz mu?  Nahiv ilminde inne ve kardeşleri konuyla ilgili örnekler

Yorum: Irkçılık yapmak haram mıdır? Bir ırkı aşağılamak ve hakaret etmek.

Omer Faruk
Selamün Aleyküm Kardeşim,

49/ EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH’ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.

Okudunuz mu?  Peygamber ne demek kısaca

Peygamberimiz buyuruyor ki;

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir" (Kaynak: Müslim, imare, 53)

Bunun dışında ayetler ve hadisler var ama bunlar yeter zannediyorum. Irkçılık direk çeşitli ırklardan, renklerden oluşmuş İslam Ümmetine düşmanlıktır. Kişinin kendi ailesini, milletini sevmesi fıtridir ama bunun üzerinden üstünlük taslaması ırkçılıktır.

Okudunuz mu?  Eşimin ailesi yüzünden kavga ediyoruz

Selametle kardeşim…


Yorum: Irkçılık yapmak haram mıdır? Bir ırkı aşağılamak ve hakaret etmek.

Vuslat79
Sevgili din kardeşim ;
Peygamberimiz veda hutbesinde bizlere bu konuda açıklama yapmıştır. Arap olanın, Arap olmayana üstünlüğü yoktur.
Üstünlük takvadadir.
Muminler olarak bizlerin aile sülale ırk milliyetçiligi yapması doğru değildir. Bizlerin yapacağı tek milliyetçilik İslam Milliyetçiliğidir.

Okudunuz mu?  Dede Ve Hz. Muhammedin Zeytin Ağacı Rüyası

Yorum: Irkçılık yapmak haram mıdır? Bir ırkı aşağılamak ve hakaret etmek.

Kuldurdileyen
Duyduğun ilk üstünlük davasında bulunan kimdi? Yaradılış bakımından daha yüce bir yaradılış üzerine olduğunu iddia eden? Ateşden olanın, topraktan olana, üstünlük iddiasında bulunduğunu duydun mu? Her şeyin yaradıcısı, her şeyi gören, her şeyi bilen ki hepsini zaten O yarattı, tek mutlak güç sahibi olandan başka kim bilebilir, hangisi güzeldir, hangisi O nun sevgisine daha yakındır? Ancak O derse bil, inan, iman et O na ki ne iyidir ancak O bilebilir. Üstünlüğü yaradan, tek hüküm sahibi, ancak O yüceltir ve alçaltır, O na yaklaşan yüceltilmiş, uzaklaşan ise alçaltılmıştır. O na inan ve O na iman et ki ateş mi toprak mı deme belasına bir gün düşme.

Bu kategoride yer alan Dua etmeyi bıraktım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Irkçılık yapmak haram mıdır? Bir ırkı aşağılamak ve hakaret etmek. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.