Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:09
sizden9
Abone

Namaz esnasında Secde Ayeti okuduğumuzda tilavet secdesi nasıl yapılır?

Namaz esnasında Secde Ayeti okuduğumuzda tilavet secdesi nasıl yapılır?

bafralıemre
Esselamun aleykum verahmetullah

Kardeşlerim namazda tilavet secdesi nasıl yapılır


Cevap: namazda tilavet secdesi nasıl yapılır

bafralıemre
soruyu yazdıktan sonra cevabı da kendim buldum forumduasi.com/ibadet-fikih-soru-ve-cevaplari/85157-namazda-tilavet-secdesi-nasil-yapilir.html


Cevap: Namaz esnasında Secde Ayeti okuduğumuzda tilavet secdesi nasıl yapılır?

Fetva Meclisi
Namaz esnasında Secde Ayeti okuduğumuzda tilavet secdesi nasıl yapılır?

Okudunuz mu?  Cenabet iken camiye girmek

Cevap: Namaz esnasında Secde Ayeti okuduğumuzda tilavet secdesi nasıl yapılır?

Hoca
Namazda Tilâvet Secdesi Nasıl Yapılır?

Namazda okunan secde âyetinden sonra, hemen secdeye varılır, sonra kalkılarak kırâete devam edilir.

Fakat secde âyetinden sonra üç âyet geçmeden rükû`a gidilirse ve bu rükû`a gidişte tilâvet secdesi de niyet edilirse, rükû`, tilâvet secdesi yerine de geçer.

Okudunuz mu?  Takma Tırnak Abdeste Engel mi

Rek`atın sonunda yapılan secde ise, tilâvet secdesine ister niyet edilsin isterse edilmesin tilâvet secdesi yerine kâim olur. Bu bakımdan imamın bir karışıklığa meydan vermemek için kırâetin ortasında secdeye gitmek yerine, secde âyetinden hemen sonra veya en fazla iki âyet daha okuyarak rükû`a ve secdeye gitmesi daha uygundur.

Okudunuz mu?  Tanrı demek günah mıdır

Secde âyetinin ardından üç veya daha fazla âyet okuyacağı takdirde, tilâvet secdesi, secde âyeti okunur okunmaz derhal yapılıp tekrar kıyâma kalkılması, kırâete bundan sonra devam edilmesi vâcib olur. Bu durumda namazın rükû` ve secdesiyle tilâvet secdesi sâkıt olmaz.

Secde âyeti hecelenerek okunacak olursa veya sadece yazılsa veyahut telâffuz edilmeden sadece yazısına bakılsa, secde lâzım gelmez. Bir secde âyetinin ekserisi okunmadan da secde yapılması gerekmez.

Okudunuz mu?  Bu duayı şu kadar kez okursan istediğin gerçekleşir vs gibi şeyler doğru mu

Bir mecliste bir secde âyeti birkaç defa okunup tekrar edilse, bunun için tek tilâvet secdesi kâfidir. Fakat ayrı ayrı secde âyetleri okunsa veya aynı secde âyeti başka başka meclislerde okunsa, herbiri için ayrı ayrı secde etmek vâcib olur.

Bu kategoride yer alan Teyzenin kızının kızı ile evlenmek doğru mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz esnasında Secde Ayeti okuduğumuzda tilavet secdesi nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.