Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:37

Gelin Kaynana ve Kayınpedere Bakmak Zorunda Mı

Gelin Kaynana ve Kayınpedere Bakmak Zorunda Mı

gugu
geçen ramazan ayında annemi kayıb ettim, beyninde tümör vardı, iki kız kardeş bir sene boyunca işimizi gücümüzü bırakıp annemle ve babamla ilgilendik : evin temizliği, yemek, hastaneye götür getir, nerdeyse her gün telefon ederik. Uçtane abimiz var, onlarda çok üzülmüş olmalı ama onlar ve hanımları hiç ilgilenmediler , ara da bir yemeğe caağırıyorlardı annemgili, eşleri de ilgilenmedi. şimdi ortancılı yengem kız kardeşimle bana miras vermek istemiyor (babam daha hayatta) , beş kardeş mal paylaşımında anlaştık ama o bize karşı çıkıyor ve kocasını ve küçük yengemin kafasını karıştırdı.
Annem olurken ailemizin dışında duran bu kişinin , miras için ailemize karışması beni çileden çıkarıyor.

Okudunuz mu?  Haram para yemenin günahı nedir

Gelin Kaynana ve Kayınpedere Bakmak Zorunda Mı

imamhatipli42
Ah kayınvalideler bunu bir anlasa. Yörelere göre değişiklik gösterebilir ama bulunduğum ilde bu sorunlar çokça yaşanıyor sonuç hep boşanma. Geçerli olmayan sebeblerden dolayı çocuklarını ayıran aileler bu vebalin altından nasıl kalkacaklarını hiç düşünmüyor.

Okudunuz mu?  Hakkımı helal etmiyorum demek günah mı

Cevap: Gelin, damat kaynanasına, kayınpederine bakmak zorunda mıdır? Ana- Baba yavrusunun yuvasını yıkan ki

Kayıtsız Üye
Ne olursa olsun evli bir ciftin evi ayri olmasi lazin ev üstüne ev olmaz. Birde bu acidan bakin .bir kadin kocasiyla ne kadar rahat olabilir evde kayinvalde kayinpeder varken? Erkekler hep ailemi istemiyor saniyor ama alakasi yok. Esinizle beraber oldugunuz gusule bile kalmak sorun sonucta hiç bir özeliniz kalmiyor.ne zaman ne yaptiginiz anlasiliyor… bir arkdasinizi rahatca evinize davet edemezsiniz büyükler var hep evde aileniz istedigi gibi gelemez. Lohusa kadinin kanamasi olur veya regl oludugubuzu dusunun ve namaz kilmiyorsunuz. Bu tür seyler kadin için sorun.erkekler bunu anlasin artik…

Okudunuz mu?  Sevgiliyle yakınlaşma

Cevap: Gelin, damat kaynanasına, kayınpederine bakmak zorunda mıdır? Ana- Baba yavrusunun yuvasını yıkan ki

Şema
İmkan varsa ve anne babalar bakılmaya muhtaç değilse en iyisi ayrı evde oturmaktır


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm sayın hocam , benim kayınpederim ameliyat oldu. Kocam ilgilendi. Ayrıca eşimin abiside var . Kuş oldukları için bakmadılar. Kayınvalidem de genç. Bir hafta kadar yemesi içmesi gibi konularda yardım ettim. Diğer durumlarda kocam ilgileniyordu. Kocam bizi çocukla evimize bıraktı. Kendisi ilgilenmeye devam etti. Telefonlarla falan ihtiyaçlarını soruyordum. Gene gidip geliyordum. Çok şükür iyi oldu. Eşim eve geldi . Sen babama bakmadın seni boşayacağım diyerek çıktı gitti. Dinimizde gelinin kayınpederinin hastalığıyla ilgilenmek zorunda mı? Ben kaynanama bakıyorum.kendi annem gibi. Kayınpeder erkek olduğu için benden çekiniyordu. Başka öğlanları var. Bu durumu sebep gösterdi. (Sebebi hayatına o süre içinde başka kadın girmiş. Bu olayı bahane etti. )

Okudunuz mu?  Müslümanlara kucak açan habeşistan kralı kimdir

Ensar
Öncelikle kayın pederiniz sizin için bir baba hükmünde olduğunu unutmamalısınız. Hastalığı nedir bilinmez ancak eğer hususi bir durumsa evet sizler özürde bulunur bunu eşinize en baştan anlatmanız tatlı bir dil ile söylemeniz gerekirdi. Şu da var ki böylesi basit bir iş yüzünden hiç kimse eşini boşama hakkına sahip değildir.umarım eşinize bu durumu tatlı dille anlatır ve oda akıl ederde bu kararından vazgeçer.

Okudunuz mu?  Hicret edenlere yardım eden medineli müslümanlar

kayınpeder geline namahrem mi

Bu kategoride yer alan İspiyon günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gelin Kaynana ve Kayınpedere Bakmak Zorunda Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.