Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Bebekler Doğarken Neden Ağlar ? Hiç Düşündünüz Mü ?

Bebekler Doğarken Neden Ağlar ? Hiç Düşündünüz Mü ?

ÜSTÜNBAŞ
BEBEKLER DOĞARKEN NEDEN AĞLAR ?

Bilimsel açıklamasını yapalım önce :

Bilindiği üzere bebekler ana rahminde akciğerleri olduğu halde hava ile soluk alıp vermezler, solunum işlemini plesenta sıvısı ile yaparlar ve akciğerleride bu sıvı ile doludur. İşte bebekler doğdukları zaman ağlayarak bu sıvıyı dışarı verirler ve akciğerlerini havayla oldururlar. Doktorların yeni doğan bebekleri baş aşşağı tutarak popolarına vurmalarıda bu olaya yardım etmek içindir. oksijen akciğere ilk girdiğinde yanmaya neden oluyor
bunun verdiği acıda bebeğin ağlamasına neden oluyormuş.(ALINTI. 17.07.2010)

Okudunuz mu?  Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi?

Yazıyı birlikte okuduk. bu hususta başka bilgisi olan varsa, ilmi veya dini burada yazarsa memnun oluruz. Allah razı olsun.ÜSTÜNBAŞ


Cevap: Bebekler Doğarken Neden Ağlar ? Hiç Düşündünüz Mü ?

ÜSTÜNBAŞ
Bebeklerin Dili: Ağlama
Araştırmalar, bebeklerin sıkıntı ve ihtiyaçlarına göre değişik şekillerde ağladıklarını gösteriyor
Araştırmalara göre, ağlamanın da bir dili bulunuyor. Bebekler ihtiyaçlarına veya sıkıntılarına göre ağlayarak annelerine mesaj veriyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan "Sağlık 2000" adlı yayında, "Ağlamanın Dili" konulu bir incelemeye yer verildi. Yazıya göre, bebeklerde ağlama aşırı olmadığı sürece bebeğin özellikle akciğerleri için yararlı bulunuyor. Ancak ağlamanın aşırı olması halinde bebeğin kan basıncı artıyor ve kalp atışları hızlanıyor. Böylece bebeğin kanındaki oksijen azalıyor.
Araştırmalar bebeklerin günde ortalama 1-4 saat ağladıklarını ortaya koyuyor. Doğuştan sorunlu olan çocuklar daha fazla ağlıyor. Öte yandan eğer bebek oldukça sessiz bir yapıya sahipse bu durum onda bir rahatsızlığın olabileceğini gösteriyor. Ağlama şekillerinin belli gruplara ayrıldığına dikkat çeken uzmanlara göre bebekler acıktığında başka türlü, yorulduğunda başka türlü ağlıyor. Bebeklerin bu şifreli ağlama türlerinin bilinmesi anneliği de kolaylaştırıyor. Ağlama türleri şöyle sıralanıyor:
? Acı çektiğinde: Keskin bir feryat, nefes almadan devam eden kısa periyod bir çığlık, içe doğru çekilerek ağlama.
? Acıktığında: Düşen ve yükselen ses tonuyla kısa ağlama. Bebekler parmaklarını emer, yanaklarına vurur, annesi tarafından kucağa alınıncaya kadar bu ağlamasını kesmez.
? Yorulduğunda: Uykusu geldiği zaman yumuşak şekilde, tıpkı şarkı söyler gibi ritmik bir şekilde ağlar. ? Sıkıldığında: Yankı yapan bir ses tonu. Bu durumda ağlamasını kucağa alınıncaya kadar kesmez. ? Rahatsız olduğunda: Huysuz ve aksi bir ses tonu. Bu ağlama türünde bebeğin altını ıslattığı, üşüdüğü, terlediği mesajları alınabilir.
(Kaynak : İnternetten ALINTI. 17.07.200) Naklen Yazan : ÜSTÜNBAŞ

Okudunuz mu?  Sela cuma namazından ne kadar önce okunur?

Yanıt: Bebekler Doğarken Neden Ağlar ? Hiç Düşündünüz Mü ?

ÜSTÜNBAŞ
Ağlayan Bebek

BU BEBEKLER SİZCE NEDEN AĞLIYOR ?.. AĞLAMAYIN BEBEKLER !!.. ÜSTÜNBAŞ


Cevap: Bebekler Doğarken Neden Ağlar ? Hiç Düşündünüz Mü ?

BUHARI
517 – Ebu Hureyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatü vesselam) buyurdular: "Yeni doğan her insan yavrusuna, doğduğu anda şeytan mutlaka bir dürter. Yavru, onun dürtmesi (nin verdiği rahatsızlık) sebebiyle bağırarak ağlar. Hazret-i Meryem ve onun oğlu İsa bundan hariçtir." Ebu Hureyre sözüne devamla: "İsterseniz şu ayeti de okuyun" dedi: "Meryem: "…Ben onu da soyunu da kovulmuş şeytandan sana sığındırırım" dedi" (Al-i İmran, 36).

Okudunuz mu?  Yatsı namazından sonra "Amenerresulü"yü okuyorum. Bundan sonra "Va'fü anna" kelimelerinden sonra cemaat "Amin" diyorlar.

Buhari, Tefsir, Al-i İmran 2; Müslim, Fedail, 146, 2366. H.


Kayıtsız Üye
Şeytan dokunduğu için de ağlarmış


Kayıtsız Üye
Bazı bebekler nefes alamadıkları için ağlar


DAHASIVAR
bu arada Hz.Muhammed (s.a.v.)’e de şeytan dokunacakken Cebrail Aleyhisselam şeytan bir tokat vuruyor ve şeytan bir yere uçuyor.

Okudunuz mu?  Kalp gözünün açılmasının alametleri nelerdir

Kayıtsız Üye
Bebekler doğduğunda dünyanın haline ağlar


Kayıtsız Üye
Bende şöyle düşünmüştüm havanın koltuğunu düşünerek çocuklar doğduğu zamn ilk defa nefes aldıkları için yani ilk defa akciğer havayla dolacagi için aldığı ilk nefeste çocuğun burnu kokudan rahatsız olur ve ağlar

Okudunuz mu?  Koltuk Altı ve Etek Traşı

Kayıtsız Üye
bende alışmadıkları bir ortama girdikleri için ağladıklarını düşünürdüm.


Kayıtsız Üye
Bebekler doğunca dünyanın hayatın ne kadar kötü biyer olduğunu anladığı için ağlarmış


bebekler doğarken neden ağlar, bebek doğarken neden ağlar, bebekler dogarken neden aglar

Bu kategoride yer alan Üç talakla boşandıktan sonra tekrar nikah kıyılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bebekler Doğarken Neden Ağlar ? Hiç Düşündünüz Mü ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.