Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi?

Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi?

Kayıtsız Üye
Haram lokma yemek,haram giysi giymek,odasında haram bir iplik bulundurmak duanın kabülüne engel olduğunu belirten hadisler var. Sizce doğrumudur, tesbitleriniz bu konu hakkında nelerdir? Haramdan bir iplik tanesi olan odada duanın kabul olmayacağı doğru gibi geliyor bana. Bazı korsan kitaplar bilgisayardayken duam kabul olmuyordu.


Yorum: Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi?

misafir1
yediği haram, içdiği haram, giydiği haram olan bu kimsenin duasına nasıl icabet edilsin ki ifadesini duymuşsunuz demek ki. bu hadisi şerifin doğruluğunu ve yanlışlığını değerlendirmek bize düşmez ancak ifade açık bir ifadedir. yine duaların kabul olmasına neden olan ismi azamın, helal lokma olduğunu söyleyenlerde olmuşdur. yine ashabı kehf onca bedel ödeyip, onca sıkıntılar çekip, mağaraya sığındıklarında, 300 sene uyuyup uyandıkdan sonra, onca tehlike içinde içlerinden birini pazara yollamış ve kendisine yemeğin temizini getirmesini söylemişlerdir ancak dediğim gibi yediği haram içdiği haram giydiği haram ifadesi açık bir ifadedir, haram bir iplik sözüde nereden çıkdı. ben haramın azı veya çoğu olur demiyorum ancak haram bir iplik ifadesi kolaylıkla, bu iplik nereden toplanmış, kim ekmiş, ne niyetle sulamışa dönebilecek ve hem ne malum ben nereden bileceme bağlanabilecekdir. haramlara bakarken de önceliklerimizden ve ihtiyaçlarımızdan başlayarak, daha tepeden aşağıya inmemizde fayda vardır. helal kazanç helal harcama helal lokma ırz namuz iffet gibi… böylelikle hayatımızda daha temel daha derli toplu düzeltmelere gidebiliriz. aksi takdirde ayrıntılarda veya köşe bucaklarda çetrefillere düşebiliriz. kaldıki korsan kitab olan bilgisayarda telif haklarına girer hemen hepsi içinde böyle kabalama konuşmamak gerekebilir. haramlar aşmamamız gereken Allah avc nin hududlarıdır, bunun küçüğü büyüğü olmaz, hassasiyette göstermemiz gerekir ancak dediğim gibi helal lokma ifadesi de açık bir ifadedir, bir iplik örneğinde verdiğim gibi bir zerreye indirgenecek olursa, tabiki zerreside haramdır ve insanı yakar ama bu zerre işi bizi, işleri çetrefile sürmeye yönlendirebilecekdir. mesela insanlar buna mukabil, hem ne bileyim helal mi haram mı diyebilmekde, kendi etlerini kendileri kesebilmektedir. bu da tamam da ancak sonrasında da diğer insanları helallere haramlara riayet etmemekle suçlayabilmektedirler. yani haramın azı çoğu olmaz da işleri çetrefillere sürmemek gerekir. hassasiyet göstermek fakat işkillenmemek işkilendirmemek gerekir.

Okudunuz mu?  Ölen bir kimsenin elbise ve diğer şahsi eşyasını vasiyeti olmaksızın fakirlere vermek

sorduğunuz soruya gelince Allah azze ve celle yarattıklarının ihtiyaçlarıyla ilgilenir ve kullarının en yakınıdır. kullarının, Kendisini çağırmasına ve Kendisine yönelmesine karşılık verecekdir ancak insan bu yakınlıktan yüz çevirdiği zaman veya dalga geçer gibi iş yapdığı zaman da ancak kendisini oyalayacakdır.

Okudunuz mu?  Üçten dokuzâ şart olsun demek boşamak mıdır?

Yorum: Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi?

Kayıtsız Üye
İhlâslı duanın önünde engel olmayabilir. Ama ihlâslı insan olmak gerekir. Dünya sevgisi insanın kalbinde bulunmaması gerekir. Gaflette olan bir insanın duası kabul olmaz. Uyanık bir kalp ile dua etmek gerekir. Dua ederken dil ile dua edip kalp ile başka şeyler ile meşgul olmamalıdır. Ayrıca duanın makbul olduğu veya kesin kabul olduğu hallerde vardır. Bazı durumlarda şart aranmayabilir.

Okudunuz mu?  Hafız Olup Kur'anı Unutanın Hükmü Nedir?

Yorum: Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi?

Kayıtsız Üye
İlk mesajımda korsan kitap derken kasıt ettiğim, internetten indirdiğim bedave İslami kitaplardı. Ama daha uzun süre dua ettim ve duayı daha doğru okumayı denedim. Dua etmeden evvel günahları affettiren pek çok dua okudum ve bağışlanma diledim. Bunları yapıp dua ettim ve bu kez geceyi ibadetle geçirdim ve duamın bu kez kabul olduğunu gördüm. Bedava indirdiğim kitaplar çok fazla olmasına rağmen bu denemede duamı kabul ettirmeyi başardım.

Okudunuz mu?  Yellenmemek için namazda kendini sıkmak namaz veya abdesti bozar mı?

misafir1
Rabbim umduklarına ve nice hayırlara güzelliklere nail eylesin.

Bu kategoride yer alan Kuran okurken tesettür nasıl olmalı. Başı açık okunur mu? emzirirken kuran okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.