Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Muhtar bin Ebu Ubeyd es-Sakafi nasıl birisidir? Ehl-i sünnet’in ona bakışı nedir?

Muhtar bin Ebu Ubeyd es-Sakafi nasıl birisidir? Ehl-i sünnet’in ona bakışı nedir?

kanarya
Muhtar bin Ebu Ubeyd es-Sakafi nasıl birisidir? Ehl-i sünnet’in ona bakışı nedir?

Muhtar Sakafî, önceleri Hz. Ali (ra) ve Hz. Hüseyin (ra) taraftarları arasında yer almış, o konuda mücadele vermiştir. Bazı kaynaklara göre, Hz. Ali (ra)’in oğlu Muhammed b. El-Hanefiyye’nin bir görevlisi olarak kendini insanlara sunmuş, fakat aşırı görüşlerinden dolayı ondan kabul görmemiştir. Küfe başta olmak üzere bazı şehirleri zabt etmiştir. Ancak daha sonra sünni kesim tarafından öldürülmüştür.

Okudunuz mu?  Bülûğa Ermek Ne Demektir?

İlk zamanlarında samimi birisi olsa da, daha sonra yanlış bir takım inançlara sapmış olduğundan, Ehl-i sünnet tarafından genellikle kötü bir insan olarak algılanmıştır.

Bu gibi insanlar yerine, günümüzdeki ideolojileri yakından tanıyıp tahlil etmek daha faydalı olacağını düşünüyoruz.


muhtar es sakafi, muhtar es-sekâfî, muhtar es sakafi kimdir

Bu kategoride yer alan Zinanın cezası Recm ise Ayet uydurmanın cezası nedir..? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Muhtar bin Ebu Ubeyd es-Sakafi nasıl birisidir? Ehl-i sünnet’in ona bakışı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.