Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:25
kadin
Yönetici

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun…

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun…

meçhul_100
Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun…

ben kapanma hikayemi sizlerle paylaşmıştım…

forumduasi.com/sohbet-muhabbet/120386-kapanmanin-verdigi-huzur.html

Hadi sizlerde paylaşın burda engellerinizi neden olamadıgını…
Birbirimize yardım edelim konuşalım anlatalım çözümler arayalım…
Birbirimiz için dua edelim çok geç kalmadan bu harika duyguyu yaşamak için…

Kapanıpta huzuru yakalamak isteyen bacılarım Katılımlarınızı bekliyorum….


‘>: Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun…

meçhul_100
Neden kapanmak istenmez? Nefse ağır gelir…
Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
“KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA”

Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
“GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ”

ALLAH(c.c.) beni başı açık olarak da sever
“AMA GÜNAHKAR KULUM DER”

Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
“AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK”

Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
“GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZMI GÜNAH ACABA”

Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa ALLAH(c.c.)
“YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN”

Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
“HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN”

Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
“ALLAHIN KARŞISINDADA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN”

Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL”

Evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
“EVLENECEĞİN GARANTİMİ”

Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
“GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR”

Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
“EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM”

Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
“DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN”

Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum
“ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN”

Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?
” GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ”

Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa ALLAH(c.c.)
“İNŞALLAH AMA ACELE ET YAŞLANDIKTAN SONRA OLECEĞİNE DAİR SENEDİN VARMI?

Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi
“YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR”

Denedim, ama boğulacak gibi oldum
“AMA İTİKAT GEREKİYOR”

Evlenememe korkusu
“SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİNKİ”

Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için
“KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN”

Kapanmak içimden gelmiyor
“NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYOR”

Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları
“SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA

Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….
“NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECEĞİNİ DÜŞÜN YENİLME”


‘>: Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun…

Gümüş Kuş
Ne kadar güzel özetlemişsin canım benim, emeğine sağlık. Rabbim tekrar tekrar razı olsun inşAllah…


‘>: Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun…

Rayyan Emir
benim ailem (babam haric) eğer kapanirsam hele ki abaya ile gidersem felc gecirir herhalde. halbuki inancsiz insanlar degiller oruc tutarlar sadece ramazanda namaz kilarlar. babam oyle değil 5 vakit namazında elinden islami kitap dusmez çok ince bir hosgorusu olan herkesi kirmaktan korkan zamaninda carsaf giyen bir annenin oglu (hastalaninca pardesu giymeye basladi 4 sene sonra rahmetli oldu ozaman ben çok kucuktum)

velhasil durum bundan ibaret degil.. ablamla eşim anlasamiyor sürekli şüphe ediyor kulturune çok ters bir kulturde yetistigi için. eşim de babam gibi anadoluda dogup buyumus gercekten çok iyi bir kultur almis ama izmir farkli anneme gore.

herseyinden şüphelendigi için ustune çok gidiyor esimin bu sefer eşim de gorusmek istemiyorum diyor. biraz da sert mizaclidir kirar gecer kalbini kim beni uzerse. egerki ben kapanir da donersem eve annem esime yuklenecek. ipler kopacak.halbuki alakasi yok kucuklugumden beri kapanmak istedigimi bilir annem korkar benden hatta bu yasta neler düşünüyorsun diye.

benim olayim bu.. nefis vs coktan astim ama iki arada kalma mevzusunu asamadim hala en ufak birseyde oklar esime cevriliyor. babam çok memnun esimden ayni kulturu aldiklari için . eğer aradan cekilirsem de omur boyu gormeyecekler birbirlerini dolasiyisla da beni. benim hikayem korkularim da bu arkadaşlar varmi onerisi olan

Okudunuz mu?  İslamda Anal İlişki (Livata)

sofi ezel
yahu rayyan kardeş sana öneri sunmaktan sacımız sakalımız ağardı:)

yavvv kardeş ALLAH a dua et de ki:

ALLAH ım emrettiğin için senin rızan için örtünecem bana ailemin tepkileri karşısında bu imtihanda bana yardım et
İLK ZAMANLAR SIKINTI ÇEKSENDE VALLAHİ SONUNDA MUTLU OLACAKSIN

cennet o kadar kolay değil kardeş bazı sıkıntılara katlanmak zorundasın

BAKARA SÜRESİ:214 – Yoksa siz, kendinizden önce gelip geçenlerin hali (uğradıkları sıkıntılar) başınıza gelmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız? Onlara öyle yoksulluklar, öyle sıkıntılar dokundu ve öyle sarsıldılar ki, hatta peygamber ve beraberinde iman edenler: “Allah’ın yardımı ne zaman?” derlerdi. Bak işte! Gerçekten Allah’ın yardımı yakındır.

 


imamhatipli42
< nefis vs coktan astim ama iki arada kalma mevzusunu asamadim hala en ufak birseyde oklar esime cevriliyor. babam çok memnun esimden ayni kulturu aldiklari için . eğer aradan cekilirsem de omur boyu gormeyecekler birbirlerini dolasiyisla da beni. benim hikayem korkularim da bu arkadaşlar varmi onerisi olan >

Ne oku kardeşim ben eşime kapan diyeceğim o da kapanınca eşimin ailesi bana düşman olacak öyle mi. Çözüm çok basit bir daha görüştürmem olur biter. Benim anlamadığımda buya biz zannediyoruz ki sadece anadoluda eşlerin anne babası herşeye karışıyor meğer mdeniyet dedikleri yer bizim buralardan da betermiş.


Bekar bir kadının hak ve sorumluluğu babasının elindedir.
Evli bir kadının hak ve sorumluluğu ise kocasının elindedir.


Rayyan Emir
maalesef insan anne babasini secemiyor imamhatipli.. annem agir hasta şuan bukadar dusunmemin sebebi bu hakkina girmek istememem.. gorusturmem demek kolay ama esinizi ne kadar zor durumda biraktiginizi bir an dusunun ondaki yipranmayi. ben sadece uygun bir firsat uygun bir zaman ariyorum. ben acikca yazarken hayatimi sizlerle paylasirken yargilayici bir tutuma girerseniz hos olmaz .selametle..


imamhatipli42
Ben yargılamadım dikkatinizi çekerim sadece örnek verdim ve yapılması gerekeni söyledim. Allah ın emrine karşı gelen anne babaya itaat edilmez kardeşim.


emelefem
selamün aleyküm,hayırlı cumalar.her soruya çok güzel mantıklı cevaplar vermişsiniz.benim kapanamama hikayem benim içimde yaradır.güzel ünlü truzmle geçinen sahil kasabasında doğdum,güzel diyorumya işin gerçeği öyle değil.kapalı kadın sayısı çok azdır.onlarda ilçeye sonradan göç edenler.8yaşında kendi isteğimle kuran kursuna gittim.sonrasında kendimi eğittim.eksik olan baş örtüsüydü,onuda layıkıyla 19 yaşında örtmüştüm.ne olduysa arkadaş olanlar komşu olanlar bir anda ücü gözüyle baktılar,babam oruç tutan namazkılan biri olduğu halde öyle zehirlemişlerki baş örtüsü simge diye zorla açtırdı.ogün ölmeyi diledim.zorla başım açtırıldı.ben kim simge için takmak kim.inanç özgürlüğüm elimden alındı,kısıtlandı.kızlarının başını örtmelerini telkin eden ailelere kapalı olanlara hep gıpta ettim.ne mübarektir kadının baş örtüsü.başımı örttüm diye arkadaşlarınca alay edilip ailesi cephe alanlardan sadece biriyim bende.nasıl müslümanız,anlamıyorum.dinimizi yeterince öğrenemeyen nice ailelerin ellerinde iffetli kızlarımız başı açık günah içinde.hani yüzde 99 u müslüman bir ülkeydik.onlarca genç kızımız okuyamıyor.heryerden bir engel,illede aç başını ,aile engelini aşsa,okul engeli çıkıyor,onu aşsa eş engeli çevre engeli.çok şükür eşim baş örtüsüne karşı olmasına rağmen ,babam kadar sert çıkşmıyor.eşim bukonuya gericilik olarak baktığı için önce onu bilgilendirmek ve dine yöneltmekle başladım.benim için çok çok dua ediniz.herkes kadar kapanmak bizimde hakkımız.bu sefer inşAllah başarılı olucam ALLAH CC izniyle.imkanı ve olan herkes kapansın hiç tereddüt etmesin,öyle büyük mutluluk ki,rabbim hepimize yaşatsın ölene kadar.

Okudunuz mu?  Kadının sırt üstü yatmasının çirkinliği

Gümüş Kuş
< Ne oku kardeşim ben eşime kapan diyeceğim o da kapanınca eşimin ailesi bana düşman olacak öyle mi. Çözüm çok basit bir daha görüştürmem olur biter. Benim anlamadığımda buya biz zannediyoruz ki sadece anadoluda eşlerin anne babası herşeye karışıyor meğer mdeniyet dedikleri yer bizim buralardan da betermiş. >
Ben durumun bu kadar basit olmadığını düşünüyorum. Biz bayanlar ailelerimiz konusunda gerçekten erkeklerin sandığından daha hassas noktadayız. Özellikle de annelerimize olan bağlılığımız, onların eşimizle iyi geçinmesi bizler için çok önemli. Bu yüzden Rayyan Emir kardeşimizin ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum.

Rayyan Emir kardeşim, şunu unutmamalıyız ki; annelerimiz bizlere kızsalar, küsseler de Rabbim onlara herşeyden önce annelik vasfını, şefkatini, merhametini vermiştir. İnanın bu korku size şeytanın bir göz dağı vermesinden başka bir şey değildir. Bizler Rabbimizin rızası için yola çıktığımız da görün bakın kalpler nasıl da yumuşatılıveriyormuş. Ne mutlu ki ailenizde babanız gibi bir yakınınız size hakveriyor. Bu sizin için pozitif bir durum, annenizin görmeyi reddettiği gerçekleri farketmesinde babanızın büyük yardımı olacaktır. Bence siz hiç zaman kaybetmeden, üzerinize düşen görevinizi yapın, Rabbimin rızasına uygun şekilde davranmaya başlayın. İnanın herşey zamanla yoluna girecektir. Görün bakın bu iş sandığınızdan daha kolay olacak. İlk başta size kızsalar da zamanla yeni durumunuza alışılacaklar bundan emin olun. Çevremde buna benzer örnekleri gördüm. Bunlar bizlere Rabbimizin birer imtihanı. Sevdiğim bir ablamı hatırladım şimdi. Rabbim ona Rahmet etsin inşAllah. Başörtüsü konusunda nefse ağır gelecek şekilde zor imtihanlardan geçmişti. Hacettepe Ünv.Kamu yönetimi okuyordu. Okulunda bölüm birincisiydi. Okuduğu yıllar da örtünmek istedi. Hocalarından tepki aldı, abisiyle arası bozuldu. O zamanlar başını açmadığı için kızcağıza diplomasını bile vermemişlerdi. İnsanlar, kaymakamlık yapabilicek vasıfta bulunmasına rağmen, herşeyden vazgeçmesini, kimseye aldırış etmeden tüm tepkileri kulakardı etmesini çok eleştirdiler. Ama O hiçbir zorluğa aldırmadı ve istediğini yaptı. İyiki de öyle de yapmış, çok genç yaşta (daha 35’ine bile gelemeden) kanser olduğunu öğrendik. Başka bir şehirde yaşıyordu ve 7 yaşlarında bir çocuğunu öksüz bırakarak aramızdan ayrıldı. Rabbim O’nu cennetiyle ödüllendirsin inşAllah. Hep O aklıma geldiğinde iyiki o zamanlar kimseyi dinlememiş deyip şükrediyorum. Bu dünyadan götüreceğimiz tek sermayemiz imanımız olduğu için inancımızı yaşamamız konusunda kimseyi kendimize engel görmemeliyiz. Herkez gidip bizi kabrimizde yalnız başımıza bıraktıklarında orada yanımızda bir tek Rabbımız ve O’na olan imanımız kalacak. Ne anne, ne kardeş o an hepsinin koca bir boşluk olduğunu anlayacağız. Bunu sıkça hatırlayarak kendinizi rahatlatabilir, bu haklı davanızda daha güçlü olarak ayakta durabilirsiniz.
Bir de unutmadan şunu eklemek istiyorum. Annenize kapandığınızı açıkladığınızda bunun eşinizle ilgisi olmadığını, kendi içinizden geldiğini için yaptığınızı hissettirin. Dini inancıma, bilgilerime göre anneciğim ben bu şekilde yaşamak istiyorum, kendimi böyle daha iyi hissediyorum diye güzel bir dille durumunuzu bildirin.Bu da annenizin eşinize karşı tepkili olmaması açısından iyi olacaktır.
Eşinize de aileler arası kırgınlık olmasından çekindiğinizi daha anlayışlı olmasını istediğinizi söyleyin. O’ndan bu sözü aldığınızda zorluklara daha kolay gögüs gereceğinizi, bu konuda da kendisi tarafından çok desteğe ihtiyacınız olduğunu bildirin ve elinizden geldikçe dualara sığınıp emredileni yapın. Yer gök duayladır ya hani, bizler de sizin için buralardan dua ederiz inşAllah. Bir bakarsınız herşey yoluna girivermiş. Hayırlı haberlerinizi burada bekliyor olacağız inşAllah
Rabbime emanet olun, selametle…


meçhul_100
AMİN..RABBİM cümlemizden razı olsun…

Kendini ALLAH’a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan


Rayyan Emir
< Eşinize de aileler arası kırgınlık olmasından çekindiğinizi daha anlayışlı olmasını istediğinizi söyleyin. O’ndan bu sözü aldığınızda zorluklara daha kolay gögüs gereceğinizi, bu konuda da kendisi tarafından çok desteğe ihtiyacınız olduğunu bildirin ve elinizden geldikçe dualara sığınıp emredileni yapın. Yer gök duayladır ya hani, bizler de sizin için buralardan dua ederiz inşAllah. Bir bakarsınız herşey yoluna girivermiş. Hayırlı haberlerinizi burada bekliyor olacağız inşAllah
Rabbime emanet olun, selametle…
>

sizi cokkk iyi anlayabiliyorum ben izmirliyim. cevrenizin verdigi tepkiler balkonlardan balkona soyleniyor artik..diger yazdiklariniza da katilmakla beraber benim aile durumum biraz farkli .. çok zitlastilar esimle oyle boyle değil .bazen anneme inanamadm sok gecirdim soyledigi sozler karsisinda.. ama su da var o korkuyu icime veren de seytan .. zor durumlar..Allah (c.c) yardim edecek biliyorum. icimde bir umit var bizi suudi arabistana gonderecek insaAllah ozaman hersey daha kolay olacak . Allah (c.c) yar ve yardımcımiz olsun

Okudunuz mu?  Kara ve Kahverengi Çarsaf Modelleri

emelefem
sevgili rayyan emir bende sizi çok iyi anlıyorum.bizde izmirdeyiz.evet tepkiler ilk bir kaçyıl bir kaç yıl bizmez zaten.ben sokak dedikosu ve tepkisine karşı çok duyarlıyım.çabuk inciniyorum bu hassas konularda,kapanmadan önce semt değiştirmeye,oturacağımız yeni semte baş örtülü gitmeyi planladım.böylelikle yeni semtki komşular baştan kapalı bir bayanla muhatab olucaklarından dedikodu ve alaycı bakışlarından kurtulmuş olucam.beni en çok zorlucak olan malesef babam.yine sert bir tepki verip küsücektir büyük ihtimalle.ALLAH yardımcımız olsun


Rayyan Emir
< sevgili rayyan emir bende sizi çok iyi anlıyorum.bizde izmirdeyiz.evet tepkiler ilk bir kaçyıl bir kaç yıl bizmez zaten.ben sokak dedikosu ve tepkisine karşı çok duyarlıyım.çabuk inciniyorum bu hassas konularda,kapanmadan önce semt değiştirmeye,oturacağımız yeni semte baş örtülü gitmeyi planladım.böylelikle yeni semtki komşular baştan kapalı bir bayanla muhatab olucaklarından dedikodu ve alaycı bakışlarından kurtulmuş olucam.beni en çok zorlucak olan malesef babam.yine sert bir tepki verip küsücektir büyük ihtimalle.ALLAH yardımcımız olsun >

insanin akli almiyor değil mi ailesinden tepki gelecegine.. halbuki inancsiz degiller ne seninkiler ne benimkiler.. benim de en buyuk destekcim babam anne olunca daha bir zor oluyor.. daha duygusal daha hassas daha herseyi yakip yikiveren.. cevrenize hiç aldirmayin bence benimde şuan cogu arkadaşim ailecek gorustuklerimiz izmirde tepki verenler gibi ama bu beni hiç ilgilendirmiyor. bence semtinizi degismeyin daha çok katilin insanların arasina siz ozgur iradenizle bir karar verdiniz ve bunu yasamak en dogal hakkiniz.. onlara modernligi en güzel sekilde anlatabilirsiniz ortunuzle.. egerki islerine gelmezse de gorusmesinler .sartlar çok zorlarsa sizi cikmayin evden inzivaya cekilin . eminim sizi oyalayacak çok sey vardir evde. hadi sende der gecersiniz

amaa aile ise zor..hadi be sende deyip gtmek olmuyor.. direk onlarin tepki verecegi tarzda ortunmeden alistirarak ortunun bence. güzel bir trenkckort, ipek renkliler yerine mutevazi bir basortusu (krem buzy kumas gibi) içine pantolon uzun gomlek vs.. daha sonra istediginizi giyebilirisniz yani cozum olarak düşünüyorum yanlis anlasilmasin.. ben abaya tarzi ortunmek isterim tiril tiril . Allah (c.c)yardımcımiz olsun kardesim .. inanin kimse için semt degismeye degmez . onlar dinin cahil cuheyla elinde oldugunu savunur hep bilirsin.. kapali bir kardesimiz azcik bir rimel surse renkli ayakkabi canta taksa hemen yadirganir sanki tum renkler onlar içinmis gibi.. o yuzden sizde tiril tiril giyiminizle modernliginizle hayata bakisinizla bu onyargilari curutmelisiniz. ayni sekilde bende oyle yapmalıyım. cogu insan sasiriyor namaz kildigimi gorunce ‘seccaden de çok guzelmis’ gibi konu acmaya calisiyorlar insanlara ornek oluyor..


DZALBAY
Rabbim CC,kendi yolunda gidenlere elbette yardımını ulaştıracaktır.Ancak,bunun zamanını ve zeminini biz bilemeyiz…İmtihan nedeniyle bu zaman ertelenebilir.Lâzım sabır…

Benim kızım da tahsili sırasında kapanmaya yanaşmamıştı.Bir gün büyük bir mağazaya götürdüm.Giyecek almak maksadıyla gitmiştik ama,benim niyetim tesettür meselesini halletmekti.

Okudunuz mu?  Müslüman Bir Kadın toplum içinde nasıl davranmalıdır?

Mağazada tesettürlü bir kızımız vardı(tanışmıyorduk).O kızımıza bir göz işareti yaptım ve benim kızım da senin gibi cici giyecekler istiyor dediğimde,kızımın ve eşimin halini görmeliydiniz…Halbuki,eşim tesettürlüydü ve GATA’ya bile almıyorlardı.Ancak,kızımızı o ana kadar ikna edememişti.

Satıcı kızımız,ne olduğunu anlamadan tabiri caizse boş boş bakan kızcağızımı alıp,birşeyler gösterdi.Ben uzaktan izliyordum ve tezgahtar kıza,ısrar etmesini,kızımı giydirmesini istiyordum.On on beş dakika kadar sonra giyinik olarak yanımıza gelen kızımıza bakıp kalmıştık…Bu bizim kızımız mıydı?Tabii ki,kendisi de bizden az şaşkın değildi.Aynada kendine bakıyor,tanımaya çalışıyordu.O kadar yakışmıştı ki,giydiği tesettür kıyafeti…

Kış olduğu için,üzerine bir de güzel bir manto eklenince,nişanlı olduğu halde kendisini çocuk zanneden kızım,ağırbaşlı bir hanımefendiye dönüşüverdiğini görmüş ve iş bitmişti…O gün kızım,biz ve damadım için bir dönüm noktası olmuştu.Nişanlısını tesettürlü gören damat,ne olduğunu anlayamamış;ben,evlendikten sonra ikna edeceğime inanıyordum ama,evlenmeden kapanacağına hiç ihtimal vermiyordum demişti…

O gün,bu gün kızcağızım hem tesettürüne,hem namazına,hem de yaşayışına sahip çıktı ve kızını da öyle yetiştirecek inşaAllah…Darısı,tüm cici kızlarımızın başına…

Bu da benim kızımın hikayesi…15 yıl evvel…

Selam ve dua ile…


Rayyan Emir
iste ne güzel bir hikaye ..bizde dun arap arkadaşimizin evine gittik. dedim ki bana hemen basortusu tak gormem lazim kendimi. kendiside uzun gomlek pantolon giyer basortusu de buzy kumastan (likrali kalin kumas) kar maskesi tarzi bastan kolayca gecirilenlerden arkasi bol olanlardan takiyor. aman bir güzel oldu ay gibi cikti yuzum yusyuvarlak tabi garip geldi. salona gittim eşim bakti bidaha bakti guldu dolunayin 14u diye dalga geciyor benimle . yazik o da strese girdi bana yuklenecekler diye. hakkimizda hayirlisi ama az kaldi hissediyorum


DZALBAY
< iste ne güzel bir hikaye ..bizde dun arap arkadaşimizin evine gittik. dedim ki bana hemen basortusu tak gormem lazim kendimi. kendiside uzun gomlek pantolon giyer basortusu de buzy kumastan (likrali kalin kumas) kar maskesi tarzi bastan kolayca gecirilenlerden arkasi bol olanlardan takiyor. aman bir güzel oldu ay gibi cikti yuzum yusyuvarlak tabi garip geldi. salona gittim eşim bakti bidaha bakti guldu dolunayin 14u diye dalga geciyor benimle . yazik o da strese girdi bana yuklenecekler diye. hakkimizda hayirlisi ama az kaldi hissediyorum >
O tarif ettiğin tarzdakine hicap diyorlar…Nijer’deki yavrularım da onlardan kullanıyordu.Bazen başlarını düzeltmek için çıkartıp,sonra hemencecik giyiverirlerdi o 7-8 yaşındakı kızlar…

Rabbim CC senin de işini rast getirir ve düzene koyar inşaAllah…Her şey düzelir.Tamir edilemeyecek kırgınlıklardan kaçının yeter.Her şey unutulur,her şey yoluna girer…Rabbim CC yardımcın olsun…

Selam ve dua ile…


Rayyan Emir
evet hijab. amin insaAllah abi . kirginliktan çok korkarim heleki anne baba hakki odenemez diye düşünüyorum sagolasin


meçhul_100
RABBİM en kısa sürede kapanıp bu huzura erişenlerden eylesin kardeşim..RABBİM yardımcın olsun..

ka Pa Na ma yan….tüm kardeşlerime

“Kapanmak özümüzle birdir…kalbimizle…ruhumuzla…
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden….
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize….

hayat gibi…aynı…

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak…
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı…yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur…

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci…..ya diğerlerinin korkusu…..

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN…SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz…FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış bir şey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ…

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir şey yapmadan bunca hayatı bahşederken……bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime…..

herkes bir düşünsün bakalım”
alıntı


meçhul_100
Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının
ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki,
(o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez
ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir.
Şüphesiz Allah’ın va’di haktır.
Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin
ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın

( lokman 33)

Okudunuz mu?  Kaş Alma - Kıl Yoldurma

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (Enam Suresi, 32)

Kim dünya hayatını ve onun çekiciliğini isterse, onlara yapıp ettiklerini onda tastamam öderiz ve onlar bunda hiçbir eksikliğe uğratılmazlar. İşte bunların, ahirette kendileri için ateşten başkası yoktur. Onların onda (dünyada) bütün işledikleri boşa çıkmıştır ve yapmakta oldukları şeyler de geçersiz olmuştur. (Hud Suresi, 15-16)

Hüküm, yalnızca Allah’ındır. O, Kendisi’nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler. (Yusuf Suresi, 40)

Kuran’da bildirildiği gibi, “Şüphesiz, bu bir öğüttür. Artık dileyen Rabbine bir yol bulabilir.” (Müzzemmil Suresi, 19)

Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O’nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü’minlerdir. Kim Allah’ı, Resûlü’nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar Allah’ın taraftarlarıdır. (Maide Suresi, 55-56)

 


Siyah_Nur
ben de bu konuyla ilgili bir şey söylemek istiyorum
kapanmak hakkında söylediğiniz şeylere tamamen katılıyorum
çevreye asla bakılmamalı , tanımadığın insanlar senin hakkında kötü konuşsalar ne olacak iyi konuşsalar ne olacak…

ama aile karşı çıkıyorsa bu çok ayrı bir durum
tmm insanı ailesi cehennemden kurtaramyacak ama bu dünyada aralarının açılmasına sebep olacak belki de…
okul yüzünden olur bu tür tartışmalarda genelde

benim kuzenim bu yüzden okulu bırakcaktı, ama babası buna asla izin vermedi. dediği şeyde “bir alim bile başörtü okumak için açılabilir demeseydi seni okutmazdım”

bütün bunlar cahillikten kaynaklanıyor bence okuyup öğrenelim ki ileride çocuklarımız olursa onlar bari bizim çektiğimiz çekmesin


Aliceruth
Arkadaslar bir sey sormak istiyorum, benim bir arkadaşım var dine yavas yavas giris yapıyor yani ibadetlerini yerine getirmeye baslıyor. kapanmayı düsünüyor fakat içinde öyle çok istek yokmus yani günah oldugu için düsünüyormus. Sizce ne yapmalı? ona nasıl bir tavsiye vermeliyim? ben de kararsız kaldım :S


mylene
Merhaba,

Ben 23 yaşındayım serbest büyüdüm babam 5 vakit namazında ama baskıcı değil annem ve ablam zaten açıklar. Yani genel olarak ailemde serbest bir aile. Bu zamana kadar bir çok günah işlediğimi düşünüyorum ve ibadetimi tam anlamıyla yerine getiremedim. Aynı zamanda tesettürlü değilim. Ramazan ayı ile bir heves geldi ve kapanmayı düşünüyorum. Bu dünyanın gelip geçici olduğunu biliyorum ve geçenlerde cehennemle ilgili yazı okuyunca çok etkilendim. Kapanmak istiyorum ama korkuyorum yani etrafımda kapalı kimse yok çalıştığım yer kurumsal bir firma yadırganırım diye endişeleniyorum. Bir kaç eşarp alarak kendimi alıştırıyorum kıyafetlerim de açık olduğundan yenilerini temin etmeden kapanmıyorum ki olur da kıyafet sorunu çekersem tekrardan açılma olasılığım olmasın diye. Bana bu konu da yardımcı olabilir misiniz? Ben namaza da başlamak istiyorum her ne kadar şeytan engel olmaya çalışsa da etrafımdaki insanlar yapamazsın dese de başarmak istiyorum. Rabbim yardımcım olsun.


musab
< Merhaba,

Ben 23 yaşındayım serbest büyüdüm babam 5 vakit namazında ama baskıcı değil annem ve ablam zaten açıklar. Yani genel olarak ailemde serbest bir aile. Bu zamana kadar bir çok günah işlediğimi düşünüyorum ve ibadetimi tam anlamıyla yerine getiremedim. Aynı zamanda tesettürlü değilim. Ramazan ayı ile bir heves geldi ve kapanmayı düşünüyorum. Bu dünyanın gelip geçici olduğunu biliyorum ve geçenlerde cehennemle ilgili yazı okuyunca çok etkilendim. Kapanmak istiyorum ama korkuyorum yani etrafımda kapalı kimse yok çalıştığım yer kurumsal bir firma yadırganırım diye endişeleniyorum. Bir kaç eşarp alarak kendimi alıştırıyorum kıyafetlerim de açık olduğundan yenilerini temin etmeden kapanmıyorum ki olur da kıyafet sorunu çekersem tekrardan açılma olasılığım olmasın diye. Bana bu konu da yardımcı olabilir misiniz? Ben namaza da başlamak istiyorum her ne kadar şeytan engel olmaya çalışsa da etrafımdaki insanlar yapamazsın dese de başarmak istiyorum. Rabbim yardımcım olsun. >

Okudunuz mu?  Adet Sebebiyle Haram Olan Şeyler

ALLAH yardımcın olsun.Aile çok önemli.Çocuk küçük yaştayken dinini öğrenirse bozulma şansı daha düşüktür.

Ama maalesef günümüzde din anlayışı ufacık çocukları 33 rekatlık namaza getirip,onların bilinçaltında bu namaz ne kadar uzun ve zor bir şeymiş düşüncesini uyandırmak olduktan sonra aile ben çocuguma gerekeni yaptım demesin lütfen.


Eflatuni
Ben kapanmayı çok istiyorum. Beş vakit namaz kılıyorum ve neredeyse yalnızca ibadetle uğraşıyorum. Fakat kapanırsam bu benim ilerisi için verebileceğim her türlü kararı etkiler diye düşünüyorum. Mesela ben gündüzleri yürüyüş yapıyorum, artık yapamam gibi geliyor, yahud hoşlandığım biri var, acaba komik bulur mu, gibi dünyevi düşüncelere saplanıyorum. Bir de kıyafet derdi olacak diye… Ne yapmalıyım?


Ramadan
Kapanmak isteyen elbette tepki görür.
Müminler, Allah için bir iş yaptıkları zaman, kınayıcıların kınamasına aldırmazlar.
Bu kuranda geçiyor


melikee
ne olurr bana yardımm edin ben kapanmayı gönülden istiyorum ama bunu uzun bir süre daha başaramayacağımı biliyorum ben 17 yaşındayımm dini kamplara katılıyorumm çok ta etkileniyorum namazımı elimden geldiğince Allahıma binlerce şükürr kılıyorum Allahım bana namaz kılmayı nasip etti bundan dolayı gururluyumm binlerce şükür kitaplarr okuyorum sohbetlere katılıyorum ama bir türlü kAPANAMIYORUMM bunun için kendimi günahhkarr hissediyorum çokk ağlıyorumm namazımın sevabı düşüyor gibi hissediyorum bana yardım edin dua edin lütfen bugün oturdum şuan yalnızımm ağladımm namazımın bile içten olmadığını düşünmeye başladımm. artıkk sizce bu azap nasıl geçerr ???


Kayıtsız Üye
bende istiyorum ama cesaret edemedim bir türlü ama içimde çok büyük istek var çevre tepkisinden kapanamıyorum


Kayıtsız Üye
Benim ailem kapanmama karar verince beni dövmeye bile kalktı. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum


Kayıtsız Üye
2 defa kapanip acildim simdi tekrar kapanmk istiyorum utaniyorum insanlardan


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm derdime care aramaya çalışıyorum kardeşlerim 17 yaşındayım ve namazımı ibadetimi yapıyorum sadece kapalı değilim annemgil istemiyor asla olmaz kendini boşuna uğraştirma diyorlar çok kavga ettik aramızda kötü ben istiyorum ne yapmam gerek evde herkes karşı annem açık lütfen yardım edin


Kayıtsız Üye
Kapanacam diyorum sonra olmuyor bir kere daha olmuştu denedim geri acildim yine öyle olur diye korkuyorum


Kayıtsız Üye
Ben bundan 1 sene önce kapaliydim ama nefsime yenik dustum ne yazikki simdi pismanim ve tekrar kapanma istegi var icimde bugün tesettur kiyafet almak için bir miktar param vardi Allah’a rabbim yine nefsime tekrar yenik dusuceksem sen nasip etme dedim ne hikmettir ki para kayboldu evin içinde bu bir isaretmi yoksa sinaniyo muyum anlamadim tekrar acilip günah islemekten çok korkuyorum kendime guvenmiyorum ama bir yandanda çok istiyorm özgurlugumede çok duskunum ayrica kisitlanmalardan hiç hoslanmaz kafam çok karisti ne olurr bana akil verin imanim mi zayiff yoksa :((

Okudunuz mu?  Hayızlı Ve Cünup iken Bebeğe Bakmak

Kayıtsız Üye
Ben kapanmak istiyrum hayatımızda tanıdığım en güzel insanı tanıdım. Ailemle elhamdurullah Müslümanız ama böyle ne yalan söyleyim 5 vakit namaz kılan kimse yok ve ben de öğrenmeye çalışmadım annem ramazanda falan kılar ama işte babam da da hiç yoktur. Şuan namaza başlamayı ilerleyen zamanlarda kapanmayi düşünüyorum ama bunlar için biraz cesaret gerekiyr yapabilirim demem için öneriniz bekliyrum. Lütfen bana yardımcı olun alıp okuyabilecegim kitaplarda olabilir…


arifselim
İlk önce tesettüre girmek isteyen neden girmesi gerektiğini bilmeli ve herşeyden önce örtünmede Allah’ın emrinin olduğunu bilmelidir.


zeynepcik
Kafamın içinde bu konu ile ilgili bir kargaşa var. Çok istiyorum ama ne kendime soyleyebiliyorum ne de etrafimdakilerle paylasabiliyorum. Benim ailem de çok mutlu olur kapansam. Tek engel yine benim. Ne bilim namaza başlıyorum bir süre kılıp bırakıyorum. Sonra hep aklımda olmasına rağmen kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Bu yüzden kendimi yetersiz hissetmek gibi bir duyguya kapılıyorum. Allah nasip eder inşAllah. İnşAllah o cesareti içimde bulurum. Hep aklımda ve hayalimde.


Kayıtsız Üye
Ben Allahın emri olduğu için kapanmak istiyorum ama etrafında o kadar süslü insanlar var ki kapağında bunları yapamayacağım için kapanmak istemiyorum


Kayıtsız Üye
ağır hasta annenize Allah tan başkası çare olmaz bunu da siz öğretin.Ne yazıktır ki Rabbim in isteğine gelince bizler bahanelerimizden kurtulamıyoruz ve o zaman anne babamızı dinleyesimiz tutar.Halbuki öle anne babalar var ki dine teşvik eden kapanmasının makbul olduğunu anlatan onlarıda bir kulağımız duyar diğerinden çıkar.


Kayıtsız Üye
Ben 25 yasindayim iki cocugum var acik bir bayanim ama vicdan azabi cekiyorum kapanmak istiyorum kapanamiyorum namazımı kilar kuranimi mevludumu okurum insAllah en yakinda zamanda kapanirim bu azaptan kurtulurum


Kayıtsız Üye
Arkadaslar ben kapanmak istiyorum ve her zaman da istemisimdir ama annem izin vermiyo acik onun cevresi ve kendi ama babma sorsak tabi der lütfen bir yardm edin annem tabi 18inden sonra seni engelliyemem ozaman diyo lutfeeen


Kayıtsız Üye
Kapanmak istiyorun cesaret edemiyorum


Yeni kapandım
Ben durda cumadan bu yana kapalıyım ve bes vakit namazını kılmaya başladım bazı ınsanlar alay etsede umrumda değil rabbim kapanmayı farz kılmış ama illa kapanacaksın dememiş ama dedim gibi farz bu bize diğer dunyada azapta kimse yanımızda olmayacak bu dunyada ne yaparsan Allah için onunla mükafatlandırılırsın benim beş yaşında kızım var her zaman derim büyüdunmu kapan annem


Kayıtsız Üye
Ablacim bende 14 yasindayim 1 senedir düşünüyorum anneme sürekli soyluyodum annem kendisi kapali ama bana daha erken diyodu sonradan acilmiycaksan kapan diyodu benimde zaten pek bir niyetim yoktu bu aralar sürekli ölumle ilgili videolar izliyorum gozlerimi kapatip hayal ediyorum Rabbimin istedigi çok bisey değil ama biz nefsimize yenik dusup cevremizden etkileniyoruz benim aklıma yine kapanmak geldi ama bu sefer vazgecmemeye kararliyim babama soyledim (annemin beli sorunlu bu aralar) annenin beli gecsin oyle dedi ben agladim aslinda kapanmada demiyolardi ama olüm geldi aklıma 3 gun gecti ama ben kapancam bu sabah insAllah kimin ne dedigini umursama obur dunyada hiç biri kalmiyicak zaten anneye babaya karsi gelmek sadece dini gorevini yapmana izin vermiyolarsa uygun annen kapanmani istemiyosa anneni bile karsina al seni o kurtarmiyicak annenede anlat olumle ilgili gunahlarin cezalariyla ilgili konusup videolar izlet hala izin vermiyosa dinleme artik su saniyede bile ölebiliriz


Kayıtsız Üye
Kapanmak için tovbe namazı gerekiyomu yeni kapananlar için


Kayıtsız Üye
Ben taa liseden beri kapaliydim şuan otuz yasindayim son bir iki senedir acildim simdi yine kapandim moral verir misiniz

Okudunuz mu?  Adetli bir bayan tırnaklarını kesmesi ve istenmeyen tüyleri gidermesi caiz midir?

Şem’a
< Kapanmak için tovbe namazı gerekiyomu >
Kılarsanız iyi olur sünnettir. 2 rekat kılın.
< yine kapandim moral verir misiniz >
Allah size hayır diledi ki kapandınız buna sevinin ve şükredin. Allah hidayetinizi daim eylesin. amin


Kayıtsız Üye
merhaba
21 yasındayım 6 aylık bir ilişkim var erkek arkadaşım kapanmamı istiyor.O istediği içinmi bilmiyorum ama bende istiyorum tek sıkıntım ailem.Tepkileri kestiremiyorum ailemde acık kimse yok.cok kararsızım kimseyi üzmekte istemiyorum ailemle sorun yaşamakta istemiyorum.anneme biraz cıtlattım ama hiçte olumlu sonuc almadım.Napıcagımı bilmiyorum.1 ay sonra okul biticek çok kararsızım sizce ne yapmalıyım?


Şem’a
< 1 ay sonra okul biticek çok kararsızım sizce ne yapmalıyım? >

  • Kardeş bu nikahsız haram işi bitir
  • Okul biter bitmez kapan ve tepkilere aldırma
  • Ailene konuyu aç ve erkek tarafı istemeye gelsin evlenin

Kayıtsız Üye
Ben kapanmak istiyorum fakat çalışıyorum izin vermiyorlar


Kayıtsız Üye
Mechul_100
Onalti yasindaydim. Ozamana kadar çok istedim kapanmayi. Birtürlü basaramadim. Birgün mechul_100 un paylasimina denk geldim, okudum ve çok etkilendim. Gözlerimi, hislerimi ve ruhumu etkileyen en büyük etken bu paylasimdi. Sanki engel saydiklarim ortadan kalkmisdi okuduktan sonra. Simdi iki yil gecti bunun ardindan. Aklima geldi dedim ben aslinda bir tesekkür borcluyum. Ben tesekkür etsem de etmesemde Allah zaten senin yaptigin iyiligin farkinda mechul_100. rabbim razı olsun senden 🙂


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm 🙂
Merhaba arkadaşlar bende kapanmak istiyorum ama etrafındaki insanların ne diyecek lerinde kapanamiyorum. Aslında annem Teyzem ler Kuzenler im hepsi kapalı ben kapanacagim desem çok sevinir ler aslında kapanmamamin sebebi 14 yaşındaki kuzenim çünkü ben kapanacagim i söyleyecekken o dedi ben kapanacagim diye ben o yüzden kapanamiyorum bana özenti diyecekler ini düşünüyorum ben 16 yaşındayım annem ile babam bu yıl ayrıldılar biz annemle beraber aydindan istanbula teyzem lerin yanına gittik baktım herkez kapalı bir tek ben acıktım. Işte şimdi daha dün kuzenim kapanmış ben de babamın yanına geldim. Aslında gelmeyecektim ama ablami nişanlanacakti onun için geldim babama donus bileti mi al dedim halde bilerek almamış 1 aydır istanbula gidip kapanacaktim halada gidemedim ama gidip anneme söylicem kapanacağımi ama babam okul açılmadan bir gün sonra göndereceğim diyor ben düşünüyorum o zaman nasıl kapanicam daha kimseye söylemedim sizden başka annem bana sana başörtüsü çok yakışıyor diyor arkadaşlar bana dua edin bol bol istanbula gidip kapanmak nasip etsin Allah ben tam oldu sonra şimdi kapanacagim dediğimde hep babam ablam vb . Birileri engelliyor Allah razı olsun. Hepinize Allahaısmarladık:)


Kayıtsız üye
Selamün aleyküm. 14 yaşındayım 8.sınıfa geçtim benim neredeyse 7-8 yaşından beri içimde kapanmak var fakat annem açık babam Ramazanda orucunu tutar normal zaman da içki içer ve kapalılara örümcek kafa ve ne kadar iğrenç ler gibi sözler söyler bundan çok rahatsız oluyorum annem kapanmak istediğimi biliyor ama ona göre de iğrençler anneannem kapalı ona danıştım kimse sana karışamaz dedi babamı nasıl ikna edebilirim yardım eder misiniz?


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Allah sana doğru olanı yapmayı nasip etsin. Unutma sen ilk önce kendi hesabını yalnız vereceksin. Allah sana sorduğunda baban veya annen gelip sana yardım etmeyecek. Allah’ın emrinden daha yüce ve daha üstün hiç bir şey yoktur ve sende onun üstüne hiç bir şeyi tanımamalısın. Eğer samimiyetle ve ihlasla hareket edersen Allah’da sana kesinlikle yardım edecektir ve sıkıntılarını giderecektir.

Okudunuz mu?  Güzel pardesü modelleri

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm 14 yaşındayım kapanmayı çok istiyorum fakat annem daha küçüksün olmaz diyor ilerde açılırsın diyor ileriyi düşünüyorum diyorum ama anlamıyor babamın haberi yok o da izin vermeyecek biliyorum her zaman gizli gizli ağlayıp duruyorum ilerde hevesim kaçar diye korkuyorum izin almadan kapanamamda ne yapmalıyım 3 ay sonra liseye geçme sınavına giricem derslerime odaklanamıyorum ne yapmalıyım?


Kayıtsız Üye
Alevi bir ailenin kızıyım ve kapanmayı çok istiyorum ama aileme söylemeye korkuyorum çünkü cevremde ki kişilerin çoğu ya ateist ya da kapanmaya karşı kişiler ne yapabilirim???


mum
< ne yapabilirim??? >
Dini olan kurallardan yani farzlardan taviz vermeyin Allah teala size yardım eder merak etmeyin.


Kayıtsız Üye
ya ben 16 yaşındayım.Ailem kapan die çok zorluyor bn de istiyorum fakat arkadaş,okul vs çevremden çekiniorum.Okulun başında kapanmadım şimdi de zor geliyor.Birden gördüklerinde şaşıracaklar,çeşitli tepkiler verecekler herkesin gözü en az bir hafta üzerimde olacak.Bunun için bir türlü cesaret edemiyorumAilemle de bu yüzden sık sık kavga ediyoruz.BN DE istiyorum kapanmak ama çekiniyorum işte ne derler die.BN öyle şeylere dayanamam kendimi de kolay ifade edemem


Kayıtsız Üye
Merhaba,ben 13 yaşındayım.Kapalı olan birkaç arkadaşım var ve özellikle onlar sayesinde kapanmak istedim.Ailem buna karşı değil,o yönden bir sıkıntım yok.Fakat bugün kapandığımı anneme söyledim.Yani kendi kendime evde hazırlık sürecini tamamladım ve kapandım.Annem bu yaşta kapanırsam daha sonra açılmamdan korktu.Çünkü çevremizde o tür tanıdıklarımız var.Ben sitedeki yazıları okudum ve hepiniz bunun huzur verici olduğundan vs. Bahsetmişsiniz.Açıkçası etkilendim ve gerçekten kapanmak istiyorum. Sadece tekrar açılır mıyım diye düşünüyorum ama inşAllah öyle bir şey olmaz. En azıdan destek mesajları yazarsanız gönlümü ferahlatmış olursunuz?Teşekkür ederim.


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Bu düşünceleri düşünmene bile gerek yoktur. Bunu genellikle insana şeytan vererek Allah’ın rızasından uzaklaştırmaya çalışır. Sen şeytanı değil Rabbinin emrini dinle. Bak nasıl o zaman için huzurla dolacak ve Allah’ın izniyle yapabileceksin.


Kayıtsız Üye
S.a arkadaşlar bndede ayni sıkıntı var şuan 16 yasindayim kapanmayi çok istiyorum ama yapamiuorum olmuyor bn guzelligime çok duskunum elestirileride.cok takan birisiyim ztn etrafim hep kucuksun niye kapaniyon diycek bunuda biliyorum ama istiyorum kapanmayi Allah için kapanicam çok gec kaldim hatta ama dedigim gizi bana hic. Uakismiuor biri.bana cirkinsin dese çok takarim ne yapicam blmyrm arkadaşlar ya.:(


Kayıtsız Üye
Bende kapanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum ?


Kayıtsız Üye
Ben de kapanacagim inşAllah çok istiyorum 🙂 hemde öyle çok istiyorum ki.


Kayıtsız Üye
Kapanmaya karar verdim ama eşim istemiyor ben kararlı olduğumu söyledim eşimin rızası olmadan kapanmak istiyorum günah işlemiş olurmuyum lütfen acele cevap verebilirmisiniz kapanmak için illa eşinin izni olması gerekirmi


Gül988
Hayır kardeşim eşinin razısı olmasa da kapanırsın..


arifselim
Haram olan bir şeyde kullara itaat yoktur. Bu kimse anne, baba veya eş olsa bile ona itaat etmek caiz değildir. Kocan istemese bile kapanmanı emreden ve isteyen Allah’u tealadır.


Kayıtsız Üye
Yardımcı olun lütfen kapanmak istiyorum bir yanım diyorki kapan çok güzel olucak tesettur giyime bakıyorum çok güzeller ama saçımi yeni boyattim çok fazla para ödedim diyorumki biraz bu saç hevesim gitsin hep bu saçı istiyordum şimdide istediğim oldu yardım edin


Kayıtsız Üye
kapanmak istiyorum yaklaşık 4 yıldır falan ama cesaret edemiyorum nedense kapanıp tekrar açilma duygusu yâsârmıyim diee çok düşünüyorum birde eşime soruyorum kapanırsammı daa iyii yoksa böylemii diee oda benim için hıc farketmez diyor.fakat aklıma herşeyy geliyorr acaba eşimm benii beyenmez falan die ama özellklee her yıl bu mubarek aylarda kapanma duygusu yaşıyorum.Rabbim izin verirse adim atmak istiyorum insAllahh sizler ne söylemek istrsniz duygularim hakkinda acaba?inşaAllah kapanmama vesile olucak sözler duyarim sizlerden teşekkürler şimdiden.

Okudunuz mu?  Üvey anne ile evde yalnız kalmak

arifselim
Bu konuda sana eşinin destek olması güzel olurdu ve bu onun bir görevidir aslında. Ama unutma, Allah’ın rızası karşısından eş değil Allah’ın rızası önce gelir. Yani seni eşin beğenmemesi gibi bir durum veya öyle bir hakkı da yoktur. Bu karar aslında Allah’ın kesin bir emridir. Bunu erteleme ve hemen şimdi örtün. Hem dünyada hemde ahirette huzur ve mutlu olmak istiyorsan bunun için gerekli bir adımdır. Ayrıca moda diye veya süs diye sakın örtünme. Örtünün şartları her ne ise bunlara uy ve İslam nasıl istiyorsa o şekilde örtün. Allah yardımcın olsun Allah’a emanet ol.


Kayıtsız Üye
Mehtaba yorumdan ziyade kendimle ilgili bişey danışmak istiyorum 2 senedir kapanmak istiyorum ve şuan artık kendimi hazır hissediyorum lakin gardolabimi komple değiştirmem gerekiyor ve maddi olarak imkanım yok yardımcı olan şahıs veya yeler varmı bilgi veririmisiniz


Kayıtsız üye
Ben kapanmak istiyorum ama bir yandanda istemiyorum 19yaşındayım erken oldunu düşünüyorum evlenince kapanırım düşüncesindeydim hep ama şimdi istiyorum ailemde istiyor ama ben evleneceğim gün açık olarak gelinlik giymek istiyorum. kapanırsam gelinliğimi tesettürlü almam gerekiyor o yüzdende istemiyorum çok kararsızım kapansamda dügün günü teseddürlü değilde açık gelinlik giysem öyle olurmu bilmiyorum…


Omer Faruk
Allah’ın eceline biz karar veremiyoruz. Ya düğün gününde açık gelinliğinle ölürsen!


fth123
İnşAllah benim eşim çarşaf yada ferace giymeyi kabul eder. Burada kızlar daha kapanmayı dert ediyor.


Kayıtsız Üye
kardeşim öncelikle çevre ne der diye değil ahirette yanmamak için kapanıyoruz evet insan çekinebiliyor ama bazılarının unuttuğu şey var o da hiç bir şeyin karşılıksız kalmayacağıdır sen burada sıkıntı çekersin ama ahirette de bunun mükafatını alırsın inşAllah üstelik dünya geçici bir an da sekaratu mevt sana gelmeden kendini Yaratanına çevir dostlarım ne der deme çünkü o dostu da veren ALLAHTIR. Bak imanın artmasına vesile olacak bir şey diyim Kur anın hak olduğunun binlerce delili vardır SADECE BİR Tanesi de şu Kur an meydan okuyor diyor ki ayette
“Eğer kulumuza indirdiğimizden şüpheliyseniz haydi sizde onun gibi bir süre getirin…” yani seni yaratanı dinlemeyip çevre ne der dersen halini sen düşün kardeşim şeytana karşı dik dur ölüm her an gelebilir✋?


seyit gazi
şundan tuhaf bir şey olamaz… onu tanıdığın halde onu sevmemen, onun davetçisini duyduğun halde ona icabette geç kalman , onunla olmanın kazancının miktarını bildiğin halde başkasıyla ilişki içinde olman , onun öfkesinin miktarını bildiğin halde ona karşı gelmen, ona isyan etmekteki yalnızlığın acısını bildiğin halde ona itaatle dostluğunu talep etmemen, onun sözünden başkasının kalbe verdiği sıkıntıyı tattığın halde onu anarak ve ona yalvararak göğsünü genişletme özlemini çekmemen, kalbi başkasına bağladığın zaman ki acıyı tattığın halde başkasını bırakıpta bir türlü ona yönelmemen. bundan daha tuhaf olanı ise ona olan ihtiyacını ve en çok ona muhtaç olduğunu bildiğin halde ondan yüz çevirmen ve seni ondan uzaklaştıracak şeylere rağbet etmendir.


kapanmak, kapanmak için dua, kapanmak isteyenler

Bu kategoride yer alan Erkeğin örtünmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.