Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:50
sizden07
Abone

Evlenmek isteyipte evlenmeye imkanı olmayan ne yapmalı?

Evlenmek isteyipte evlenmeye imkanı olmayan ne yapmalı?

NurIsik
Sayin kardeslerim,

Sizinle birseyler paylasip sizden düsüncelerinizi almak isterim. Ben dogusdan berli avrupada yasayan, ve su an 23 yasinda olan bir gencim. Bu zamana kadar hicbir kötü aliskanligim olmadi. Ne icki ictim, ne sigara nede diskotheklere gittim. Bu zamana kadarda hicbir kiza elimi sürmedim, iliskiye girmedim. Üniversitede okuyorum. Bu zamana kadar hep Allahin rizasini kazanmaya calisdim. Namazlarimi tastamam kilarim, ve günde defalarca Kuran-i-Kerim okurum. Ezan gibi güzel seyleri duydugum zaman, icim bir hos olur, gözlerim yas akar. Fakat kücüklüyümden beri sürekli çok zorlandigim imtihanlar oldu. Simdide beni çok yoran:
1. Yogun dersden dolayi, dersden sonra hicbirseyi kafam kaldirmiyor
2. Artik benim’de bir hanimim olsun istiyorum, fakat okulum daha bitmedi, ev bark,is sahibi degilim. Ama öte yandanda hicbir haram iliskiye girmek istemiyorum.
Bu iki celiskili seyler beni adeta bir "kabz" haline sokuyor. Icim daraliyor. Ne etsem, ne yapsam, bu haller gitmiyor. Neyi yanlis, neyi doğru yapiyorum kardeslerim?

Okudunuz mu?  Şu güne kadar şunu yapmayacağım diye yemin etmek

saygilar


Cevap: Evlenmek isteyipte evlenmeye imkanı olmayan ne yapmalı?

kibrit
MaşAllah öncelikle sana. Sıkıntın gayet normaldir. Devir aşırı bozuk olduğundan ve sende doğru işler yaptığından bazı zıtlıklar meydana gelmekte. Eğer ailene durumu açabilirsen onlar sana bu konuda yardımcı olacaklardır. Bazı arkadaşlarımın aileleri onları 17,18 yaşında evlendirmek istiyorlar. Belli bir süre kendileri geçindiriyorlar, destek çıkıyorlar. Seninde böyle bir imkanın varsa kullanmanı öneririm.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ve Allah Teala'yı (c.ş) zikrederken ellerde ve bedende uyuşması neye alamettir?

Cevap: Evlenmek isteyipte evlenmeye imkanı olmayan ne yapmalı?

NurIsik
Annem malisef vefaat etti. Ailem sadece kiz kardesim ile babamla ibaret. Onlarinda maddi durumu zor. Evlenme imkani sadece gelecekte, para kazandigim zaman olabilir. Bir yandan Allahima düskün oldugum için icim huzur dolu, öte yandanda bazan kendimi yalniz hissediyorum, icimde bir eksiklik bir hasret hissediyorum. Bazende yorgun düsüyorum. Elimden gelen herseyi yaptim ve yapmayada devam ediyorm, fakat bu tür sikintilari bir türlü def edemedim.


Cevap: Evlenmek isteyipte evlenmeye imkanı olmayan ne yapmalı?

NurIsik
Icimde Allah sevgisi dolu. En ufak kivilcim, icimi aleve dönüstürüyor, ve kendimi aglamaktan ali koyamiyorum. Bilmiyorum neden, ama icimde anlatamadigim bir sevgi, bir hasret, bir susuzluk var.

Okudunuz mu?  Esmaların sayı ile okunması büyü mü

kibrit
Kardeşim Allah hayırlısını nasip etsin. Hz. Ademe, tüm evren gezdiriliyor, her şey öğretiliyor ama içinde hala bir burukluk varmış. O burukluk Havva anamız yaratılana kadar sürmüş. Onu görünce çok mutlu olmuş. Kolay değil tek başına durmak. Özellikle bu devirde millet karşı cinsi arkadaş edinmiş, gezip tozuyor, her pisliği yiyorlar… İnsan bunları görünce sıkıntı basıyor içini. Helalinden bir eş istiyor ama bu devire öyle zor ki… Özellikle ailesi şu yukarıda yazdığım gibi olmayıp, kendi başına İslami yaşamaya çalışan senin gibi güzel kardeşlerimiz için. Allah yardımcın olsun, gönlüne göre hayırlısını nasip etsin.

Okudunuz mu?  Uyurken Adımı Duymamla Ve Uyku Esnasında Bir El İle Dürtülüp İrkilerek Uyanmak

NurIsik
Nefsim beni hep zorluyor. Illaha bir kadinla iliskimin olmasini tesvik ediyor ve çok tatli gösteriyor. Bunun karsisinda ancak sabrede biliyorum, ama bu düsünce gitmiyor.


kibrit
Zor olmasa imtihan olmazdı. Bu devirde hem sabretmek hemde şükretmek lazım. Sahte cennetin geçici misafirlerinden eylememiş Allah bizi. Bunun için çok şükretmek gerekiyor. Allah yolumuzdan ayırmasın.


burcealtug
< Icimde Allah sevgisi dolu. En ufak kivilcim, icimi aleve dönüstürüyor, ve kendimi aglamaktan ali koyamiyorum. Bilmiyorum neden, ama icimde anlatamadigim bir sevgi, bir hasret, bir susuzluk var. >

selamünaleyküm kardeşim:))))Yazını okudum .Kodladığın yazından söze gireceğim. İnan bana ben de aynı duygular içindeyim. AŞK nedir deselerdi bana 10 -11 yıl önceye kadar AHHH gençlik yakışıklı bir erkek derdim.
Cahilliğin dizboyu olduğu bu dünyada AŞKI sadece madde olarak gören ne kadar geçitlerden geçtim birbilsen.
Şimdi aynı duyguları yaşıyorum kardeşim.
ALLAH AŞKINI BANA NASİP ETTİ. bU ÇAMURLU kalbime girdi. Orda HZ MEVLANANIN HZ ŞEMSİN aşkı gibi bir aşk coçmakta hergeçen gün. Nereye baksam nereye dönsem O . bU ATEŞ YAKIYOR İÇİMİ…kimselere anlatamıyorum anlayacaklarınıda sanmıyorum.Benim gibi olan birileri var mı bu devirde kalmışmıdır ki derken senin yazını okudum düşünebiliyormsun?
Musalla taşına bakıp iç geçtiğin oluyor mu?Kendin için ölümü beklediğin…..ONA kavuşmak için içinin alevlendiği oluyor mu?
Camii tam evimin arka tarafında musalla taşı mermerde tam karşımda…..oraya bakıp bakıp dalıyor gözlerim….Amellerim az…günahlarım çok….nasıl giderim nasıl layık olurum onun huzuruna diye kendimi yiyipbitiriyorum.Hidayete erenlerdenim çok şükür. Senin gibi bir gençliğim malesef olmadı. 30dan sonra RABBİM bana kendini tanıttı. Şimdi ona aşığım…..ama yetmiyor az geliyor bu sevgi daha çok istiyorum daha çok…………..anlatabildim mi?

Okudunuz mu?  Tuvaletimizin geldiğinde abdest almak gerekir mi?

Senin yaşadıkların içinse sana şunu söylemem gerekli. Ne mutlu annene babana….senin gibi genç delikanlı yetiştirmişler. Ahlakın iffetin ALLAH korkun sevgin……..inşAllah oğlumu senin gibi yetiştiriririm. Kızımıda senin gibi biri ile evlendiririm.İnşAllah………Sakın şeytana yenilme. Sabret. Allah sabredenlerle beraberdir. Vuslatın O sevgililer sevgilisi olmazsa eğer mutlaka onun sevgisine ortak bir eş verecektir RABBİMİZ sana. Bakarsın beraber anarsınız ONU…bERABER ağlarsınız onu düşünerek…Sakın harama bulaşma. Tertemiz kal kardeşim. Okulunun bitmesini bekle….ALLAHA EMANET OL

Okudunuz mu?  Elinde Olmadan Allaha Karşı Küfür İçerikli Sözleri Düşünmek ve İçinden Söylemek

NurIsik
Sik sik aglarim. Bazen onu agacta görürüm, bazen kusda, bazen ayda. Bazen abdest aldigimda’da suyun "huu" dedigini hissederim, aglarim.. Aksam karanligi cöktügünde, Allahi hatirlayip hüzünler, yine aglarim. Icimde hep bir hasret hissederim. Hep Allahi arzularim. Allah benim dostum, gören gözüm, tutan elim, yürüyen bedenim, ve kalbimin sahibi olsun isterim. Beni sevsin isterim. Allah yazdigin bu güzel sözlerden dolayi senden razı olsun burcealtug.

Okudunuz mu?  Nefsin kademeleri mi vardır? Kaç çeşit nefis vardır bilgi verir misiniz?

burcealtug
< Sik sik aglarim. Bazen onu agacta görürüm, bazen kusda, bazen ayda. Bazen abdest aldigimda’da suyun "huu" dedigini hissederim, aglarim.. Aksam karanligi cöktügünde, Allahi hatirlayip hüzünler, yine aglarim. Icimde hep bir hasret hissederim. Hep Allahi arzularim. Allah benim dostum, gören gözüm, tutan elim, yürüyen bedenim, ve kalbimin sahibi olsun isterim. Beni sevsin isterim. Allah yazdigin bu güzel sözlerden dolayi senden razı olsun burcealtug. >

Ne kadar benim hissettiklerime benziyor hislerin.
YARABBİMM….Ne güzelmiş seni sevmek seni sevenleri sevmek senin için sevebilmek……ne güzelmiş RABBİM senin için ağlamak ağlayabilmek.
Bahçede duran ağaç biliyor ALLAHUEKBER dediğimi avucuma aldığım toprak biliyor ALLAHUEKBER dediğimi
Mahşerde şahit ol YARAB diyecekler
-İşte bu kadın var ya bu kadın…..senin sayende hidayete erdi. Sen dilemeseydin seni ne tanır ne bilirdi. Şimdi bu satırları yazarken gözlerinden yanaklarına yaşlar damlıyorsa bilki senin içinsana yeteri kadar kul olamadığı için. Affet YARAB AFFET ……..bize dünyada ALLAH BİRDİR. dedi. Allah sevgisi varsa o yüreğinde taaa içerlerde ateşinde yakma YA RAB diyeceklerdir
İnşAllah …………
Tüm mahlukatla konuşmam şahit olmaları içindir kardeşim.
ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN. Son nefeste imansız gitmekten korusun.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin veda hutbesinde bizlere mesajları

Kayıtsız Üye
Allah CC hakkımızda hayırlısını nasip eylesin..sabrın sonu selamettir


Kayıtsız Üye
24 yaşında bir kızım sevgilimle 4 yıldır evlilik hayalleri kuruyoruz Evlenmek istiyoruz ama sevdigim kişinin durumu çok kötü babası yok destek çıkacak kimseside yok fabrikada askeri ücrete çalışıyo kazandıgı parayala annesine evlerine bakıyo bizim için gelecegimiz için hiç bişi yapamıyo bende hastalıgım sebebi ile çalışıp destek çıkamıyorum ama biz evlenmeyi çok istiyoruz birbirimizi çok seviyoruz bu durum beni çok üzüyo çok üzülüyoruz

Okudunuz mu?  Gusül alırken zikretmek, ilahi veya şarkı söylemek

evlenmek için ne yapmalı, evlenmek için ne yapmali, parası olmayan nasıl evlenir

Bu kategoride yer alan Sabah namazına uyanamamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmek isteyipte evlenmeye imkanı olmayan ne yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.