Anasayfa
1 Nisan 2022, 13:59
Gusul
Yönetici

Gusül yapmadan sabunla yıkanıp liflenmek

Gusül yapmadan sabunla yıkanıp liflenmek

Kayıtsız Üye
ben gusül abdesti almadan önce normal banyomu yaparım.vücudumu lifler sabunlarım ve öle gusül abdesti alırım.yani hocam vücudum sabun içindedir.sonra abdestime başlarım.niyetlenir ve gusül abdestimi alırım.burda sormak istediğim soru bu gusüle mani değildir dimi.yani bütün vücudumu iyice yıkarım sabunda vücudumdan aşağı doğru akar.çok kafama takıldı Allah rızası için yardım edin Hocam

nolur yardımcı olun hocam.düşünmekten kafayı yicem.


Cevap: Gusül yapmadan sabunla yıkanıp lifenmek

imamhatipli42
Vuücudundaki sabunu yıkadıktan sonra gusle geç. Vücudunu sabundan arındır sonra saf su ile gusle geç.


Yanıt: Gusül yapmadan sabunla yıkanıp lifenmek

sevgiii
banyoda sabunlanmadan yada saçımızı şampuanlamadan direk gusül abdestini alıp çıkabilirmiyiz böyle kabul olurmu guslumuz.

Okudunuz mu?  Parfüm, kolonya, esans vb. maddeler abdesti bozar mı?

Soru: Gusül yapmadan sabunla yıkanıp lifenmek

imamhatipli42
< banyoda sabunlanmadan yada saçımızı şampuanlamadan direk gusül abdestini alıp çıkabilirmiyiz böyle kabul olurmu guslumuz. >

Suyun vücut ile temasını kesen hehangi bir madde olmadığı sürece direkt gusül abdesti alınabilir.


Kayıtsız Üye
Hocam sabunlanmadan gusül alınır mı?


mum
< sabunlanmadan gusül alınır mı? >
Vücudunuz temiz ise yani suyu engelleyecek bir veya yağ tabakası yoksa sabun kullanmadan gusül alabilirsiniz.

< sabunlanmadan oncemi gusül alinir >
Bedende kir yoksa sabunlanmadan boy abdesti alınabilir.


Kayıtsız Üye
– Ben boy aptesti aldım oyle sabunla yikandim boy aptesti kabul olurmu

– Hocam agiza burna su verdikten sonra liflenerek gusül alinir mi

Okudunuz mu?  Az su ile Gusül Abdesti almak!

arifselim
– Önemli olan vücudun ıslanmasıdır elbette sabunla da yıkanmak geçerlidir.

– Ağız ve burna su verdikten sonra dilediğin gibi vücudunu lifleyebilir ve bu şekilde gusül alabilirsin.


Kayıtsız Üye
Hocam gusül abdestinde agza burna 3 kere su verdikten sonra bütün bedeni yikama faslina gecilince ben ayni zamanda sampuan kullandim yani bastan doğru sampiani döktüm ve guslume öyle devam ettim. Normalde sadece bu üç farzi yaparak guslumu alıyorum. Yaptığım yanlış oldu mu. Eğer bir sakincasi yoksa guslun o asamasinda sampuan kullanarak gusül almak istiyorum.Allaha emanet olun.Hayirli günler.


Sabır
Şampuanla temizlendikten sonra gusül alırken saf su ile gusül alın.


Kayıtsız Üye
Hocam fetva hattina ayni soruyu yönelttim hoca bana bir sıkıntı olmaz dedi. Ben şimdi ne yapayım?

Okudunuz mu?  Gusül iç çamaşırımda yaşlık görmedim gusül gerektirirmi

ACİLSERVİS
İyi demiş sıkıntı olmaz. Bir şey yapmana gerek yok. Mesajından bir önceki mesajda arifselimde guslün geçerli olduğunu yazmış zaten.


Kayıtsız Üye
Hocam ben gusül abdesti almadan önce şampuanla iyice yıkanıyorum sonra gusül abdestini alıyorum sonra tekrar şampuanla yıkanıyorum sakıncası var mı bide ağzıma burnuma su verirken hep 3 den fazla veriyorum içimde bir şüpe oluyo ne yapmam gerek banyoda çok kaldığım içinde babam kızıyo baya kalıyorum banyoda da Hayırlı geceler


ACİLSERVİS
Gusülden önce veya sonra keselenmenin gusül ile ilgisi yok. Gusül: ağza burna su verip tüm vücudu yıkamaktır. Şüphe geldiği zaman asla dinleme ve kesinlikle tekrar yapma. sen yaptıkça kölesi olursun. Şüphelere uymak sana göre iyi gibi gelebilir ama asla öyle değil. Çok yanlış.

Okudunuz mu?  Bekaret bozulduktan hemen sonra gusül gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Sağolun hocam çok soğolun 3 kere yapsam yeterli olucak bu beni çok rahatlattı bide hocam bazen agzıma su verirken dişim kanıyo bı sıkıntı olur mu?

Sağolun hocam bu beni çok rahatlattı şey bide ağzıma su verirken dişim kanıyo bir sakıncası var mıdır gusule

Hocam birde ben burnuma su verirken nasıl desem sanki böyle tam su veremiyomuşum gibi oluyo ne yapmam gerek hocam


arifselim
Gusül alırken ağız, burun veya herhangi bir yer kanasa bile gusle zararı yoktur. Ağız ve burna normal sayılacak derecede su vermek yeterlidir. Bana öyle geliyor yada yok şöyle geliyor gibi düşünceler şeytandandır. Önemseme.

Okudunuz mu?  Kızların masturmasyon yapması günah mı? Bu yüzden yıkanmak gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam

Gusletmeden önce lifleniyorum sabunu kullanmaktan kaynaklanan bir durum ortaya çıkıyor banyoda farkedilmeyen ama
Kurulandiktan sonra el tirnaklarimin kenarında ve el derilerimde beyazliklar bunlar gusle mani midir?


ACİLSERVİS
Aleykümüsselam hayır engel değil.


Kayıtsız Üye
hocam gusül alırken ağıza ve buruna 3 defa su aldığımızda mesela burnuma kaç kere su çektiğimi unuttum ve fazla yaptıysam gusül kabul olurmu. yani kaç kere su aldığımızı unutup 3 kere daha burnumuza veya ağzımıza su alırsak veya çekersek gusül kabul olurmu?


ACİLSERVİS
Guslün farzlarını öğrenelim. Dininizi öğrenmeniz farzdır. Din böyle sorularla da öğrenilmez. İlmihal alıp temizlik, namaz ve orucu defalarca okuyun. Guslün farzlarında ne diyor en az bir defa burna su vermek. Üç defa yapmak ise sünnettir. Fazla veya az yapmak gusle engel olmaz.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alma şekli doğru mudur

Kayıtsız Üye
Banyoya girer girmez saçımızı sampuanlarken gusle niyet edip gusül abdesti alabilirmiz yani sacimizda şampuan varken sıra başımızı mest etmeye gelene kadar saçımizda sampuan kalabilirmi çok vesveseliyim ve banyodan hemen çıkip guslumu almak için care ariyorum o yuzden bu yaptıgım dogrumu ögrenmek istiyorum yada niyet edip özel bölgemizi yıkayip ellerimizi yıkasak o sirada kafamizda sampuan olması guslu engellermi şampuanliyken tüm vucudumuzu ayaklarimizı şampuanla yıkasak burnumuza su cekmeden önce sorun olurmu ?

Okudunuz mu?  Gusülün sırasını karıştırdım birşey olurmu?

Gusül alirken ayaklarımiza su döksek olurmu yoksa ayak parmaklarımizi ayagimizi elimizle ovarakmı yıkamalıyız ben ayağımın altından ovarak yıkamaya başlıyordum parmak aralarimida serce parmagimla mest ediyordum ama bu yorucu ve zaman aliyor banyoda zaten ayaklarimiz islaniyor ovalamak sartmı yoksa sadece su döksekde kabul olurmu guslümüz


Kayıtsız Üye
Gusülde saçı mesh etmek diye bir şey yok. Guslü sabunluyken değil temizliğini bitirdikten sonra yap. Gusül alma şekli guslün farzları ve guslün sünnetleri ile belirlenmiştir. Ezberleyelim. Ovalamanın nasıl olacağı da sünnetlerde yazılıdır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm gusül alırken bir yeri yıkamazsak bilerek sonra gusülden sonra yıkasak güsle zararı olur mu 2. Sorum ise ben gusül almadan dişimi fırçalamıyorum ama dilimi dişime değdirdim bir şey hissettim dışımın önünde (kenarında değil ve dişime girmedi hemen on dişimdeydi ) yemek kırıntısı felandır dedim umursamadığım şimdi aradan saatler geçti orayı temizlesem ağzımı yıkasam guslüm geçerli olur mu

Okudunuz mu?  Gusül alırken yanlışlıkla suya tükürmek

arifselim
Aleykum selam. Gusül alırken tüm vücut ıslanmadıkça gusül geçerli olmaz. Bilerek veya bilmeyerek gusül esnasında yıkanmayan yer daha sonra sadece orası yıkanırsa gusül tam olur. Bu tür dişler arasındaki yemek kırıntıları gusle engel değildir.


Kayıtsız Üye
Ben gusül almadan önce liflenip yıkanıyorum ondan sonra guslumu yapıp çıkıyorum bişey duymuştum gusletmeden önce banyo yapmak günah diye doğru mu


ACİLSERVİS
Gusülden önce temizlik yapılır yani banyo yapılır.

Okudunuz mu?  Erkek doktora muayene olan kadının gusül abdesti alması gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.Hocam banyoya besmele çekerek girip hemen liflenip duşu mu alıyorum.Sonra niyeti mi edip namaz abdestliyle başlayıp tabiki ağız ve burun farzını gerçekleştirip tüm vücudu mu yıkayıp guslü mü tamamlıyorum.Benim tereddüt ettiğim hocam.Duş almadan önce niyeti mi edip namaz abdestini aldıktan sonra tüm vücudu yıkamaya geçtiğimiz zaman liflenip almak doğru mudur bu şekilde de olabilir mi ?


Ensar
Gusul almaya girerken niyetiniz gusül almaksa zaten siz o niyeti başta etmişsiniz. Ancak gusül almada sünnete uyacak olursanız. Şöyle yapabilirsiniz. Niyet eder besmele çekersiniz. Ellerinizi yakarsınız ve vücudunuzda herhangi necis bir şey kalmayacak şekilde yıkarsınız ardından avret olan yerlerinizi yılarsınız, sağ elinizle ağza su verir ve çalkalar daha sonra buruna üç defa su verir aynen namaz abdesti alır gibi tamamlar ardından tüm vucuda su tutulur en son ayakları yıkar çıkarsınız, ve gusül böylece bitmiş olur.

Okudunuz mu?  Bayanda gusül abdesti alırken banyoda belirsiz akıntı gelmesi

boy abdesti alırken sabun kullanılırmı, gusul abdesti alırken sabun kullanılırmı, gusulde sabun

Bu kategoride yer alan Askerde Duş Saatleri Ve Gusül? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül yapmadan sabunla yıkanıp liflenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.