Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:30
missa2
Abone

Nun harfi

Nun harfi

Kayıtsız Üye
kuranda bazı ayet sonlarının altında nun harfi kırmızı yazı ile yazılı bulunuyor ve mesela nillezi diye okunuyor bunun sebebi nedir.


Cevap: nun harfi

Desert Rose
nun harfi mutlaka harekesi tenvin ( iki harekeli ) olan bir harfin altında bulunur.Tenvinli ( iki harekeli ) olan harfin harekesi tek harekeli okunur. Bu harf kendinden önceki ve sonraki kelime arasında köprü vazifesi yapmaktadır. Onun için, önceki kelimeharfi okunarak bir sonraki kelimeye bağlanır. Örnek Ayetin sonunda " lümezeh ” dizerek durulur . ġayet durmadan bir sonraki ayete geçilirse, o zaman " lümezetinillezî ” diye okunur
bu küçük nunun iki kelime arasında kelimenin okuma kolaylığı açısından köprü vazifesi yapıyor sebep bu kardeşim.


Cevap: nun harfi

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ödevimi yaptım nun harfiyle ilgili bilgi lazımdı

Okudunuz mu?  Tekfir (Birine Kafir Demek) Meselesi

kuranda nun harfi, ayetlerin altındaki nun harfi, kuranda gizli nun nasıl okunur

Bu kategoride yer alan Kuranda kaç tane tilavet secdesi vardır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nun harfi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.