Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Alçılı Ayakla Abdest veya Gusul Nasıl Alınır?

Alçılı Ayakla Abdest veya Gusul Nasıl Alınır?

Kayıtsız Üye
benim ayağım dizimden aşağı alçlda 1,5 ay alçıda kalması gerekiyor.bayanların özel hallaerinden sonra ben nasıl boy abdesti alablirim


Cevap: Alçılı Ayakla Abdest veya Gusul Nasıl Alınır?

Ehfiya
Kardeş Allah Şifa Versin;
Sargı Üzerine Mesh ederken,Vücudun herhangi bir yerinde kırık, çıkık veya yaradan dolayı sargı bulunduğunda, abdest alırken veya guslederken bu sargı çözülerek altı yıkanır ve yaranın üstü meshedilir. Ancak sargının çözülmesinin zararlı olması halinde çözülmeyip üzerine mesh edilebilir. Sargının çoğunluğunun sadece bir defa meshedilmesi yeterlidir. Yapılan bu mesh, o uzvun hükmen yıkanması sayılır. Hatta meshetmenin de zararlı olması halinde, bundan da vazgeçilebilir..

Okudunuz mu?  Kadir gecesi bir kandil midir?

Sargıya meshettikten sonra bu sargı değiştirilirse veya sargı düşerse, mesh bozulmaz; iade edilmesi de gerekmez. Ancak, yaranın iyileşip sargının çıkarılması halinde, mesh bozulur. Yara iyileştiği halde, sargı olsa bile mesih bozulur. Bu durumda, yaraya zarar vermeden sargı çözülerek altının yıkanması gerekir.
Sargının abdestsiz veya cünüp iken sarılmış olması meshe engel olmadığı gibi belirli bir süresi de yoktur; yara veya kırık iyileşinceye kadar devam eder. Selametle…

Okudunuz mu?  Sağlık ve Afiyet Duası /Sağlık Duası (Arapça Türkçe)

Yanıt: Alçılı Ayakla Abdest veya Gusul Nasıl Alınır?

YaZaROW
Allah razı olsun. Soru da cevap da çok aydınlatıcı.


Cevap: Alçılı Ayakla Abdest veya Gusul Nasıl Alınır?

Misafir
Allah razı olsun daha ilk aramamda…cevabı da bulmus oldum


Kayıtsız Üye
ayağım daha 10 gün alçıda kalacak. gusül alsam ayağıma su gider.ayak tarafını meshetsek bile vücudu yıkarken ayağıma su gider nasıl gusledeceğim..teşekkürlerrrr

Okudunuz mu?  Sevdim Seni Mabuduma İlahisini Kim Söylüyor?

Galus
sargının çözülmesinin zararlı olması halinde çözülmeyip üzerine meshedilebilir Sargının çoğunluğunun sadece bir defa meshedilmesi yeterlidir Yapılan bu mesh o uzvun hükmen yıkanması sayılır Hatta meshetmenin de zararlı olması halinde, bundan da vazgeçilebilir.


Kayıtsız Üye
Peki ya çok özür dileyerek ve utanarak soruyorum ayağımız alçılıyken kendi isteiğimizle bu duruma düşsek yine de gusül abdestimiz kabul olur mu ? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  İslamda Anne ve baba çocuğunu reddedebilir mi?

Kayıtsız Üye
alçıya suyun deymesi doktorlar tarafından önerilmez diz altına kadar alçılı birinin abdest alırken orayı boş bırakması olurmu ?


Kayıtsız Üye
Ayagim kirik cünup oldum, ayak alçıda iken gusül abdesti nasıl alınır?


Kayıtsız Üye
Yataktan kalkamiyorum abdesti nasıl alırım


@hmet
Yataktan kalkamayan hasta nasıl abdest alır?

Okudunuz mu?  Kınama ile ilgili sözler

Abdest aldırabilecek biri varsa aldırır yok ise o zaman teyemmüm eder.
Allah teala yardım etsin.


Kayıtsız Üye
Alcili bölümü posetle veya strecle veya su gitmeyecek başka birşeyle sarabilirsiniz o posetin streçin veya başka bir sarginin da üzerinden mesih edilse de aynı olacağını düşünüyorum yine de hocalarımiza danışmak gerekir


Kayıtsız Üye
Benim sol ayağım ve sol kolum kırık yerimden bile zor kalkıyom tmm ayağımı ve elimi mes ettim diyelim peki vücudumun diyer yerlerini nsl yıkarım ki ayakta bile zor duruyom nsl su dökerim kiii teyemmüm etmem daha doğru deilim

Okudunuz mu?  Cenabet olup olmadığını anlayamamak

Şema
Yıkayabildiğini yıka gerisi için mesh et, bu da zor geliyorsa teyemmüm al.
Allah acil şifa versin.


Kayıtsız Üye
Heriki ayağım kırık Alćida üzerindeki günü betiği nasıl kaldiririm

Kolum kırık alçıda ameliyat oldum kolumu hareket ettiremmiyorum nasıl gusül alicam


arifselim
Geçmiş olsun kardeşim. Yıkanabildiğiniz kadar yıkanırsınız. Eğer buna gücünüz yetmiyorsa o zaman sadece teyemmüm edin ve ibadetlerinizi yerine getirin.

Okudunuz mu?  Ülkemize karşı sorumluluklarımız nelerdir

Kayıtsız Üye
Bir ayağım alıçılı lavaboda sıkıntı yaşıyorum abdestim kabul olurmu veya namazlarımı kazayamı bırakmalıyım şimdeden Allah razı olsun


emre
Namazı kazaya bırakmak diye bir şey islamda yoktur. Ne halde olursan ol namazını kulmak zorundasın. Normal ebdestini al alçılı olan yerleri mesh ederek abdestini tamamlarsın.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. 13 yaşındayım ve bir burkukluk yüzünden ayağım alçıda. Fakat sabahleyin rüyalandım ve gusül almam gerekiyor. Üstünü mesh edin yazmışsınız fakat yıkanırsam da içine her türlü su akacak yani oraya her türlü su değecek. Bu yüzden hiçbir şekilde yıkanamıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Bir tavsiyesi olan var mı?

Okudunuz mu?  Çene altının açık olması namaz bozulur mu

Hassan
Bir naylon ile sarabilirsin yemeklerin sarıldığı özel şeyler var. Bir oturağa otur ayağını uzat su geçmesi mümkün değildir. İnsan yeterki yapmayı istesin olur.


elif can
selam ya beni ayağım kırık ve alcida doktor dedi bir ay daha kalması gerekiyor ve kırıldığı akşam adet oldum ve banyo yapmam gerekiyor alçılı açmadan nasıl banyo yapabilirim acil cvp lütfen şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Uyuşturucu ile ilgili ayet ve hadisler

mum
< alçılı açmadan nasıl banyo yapabilirim >
Alçılı yere naylon sarın su gelmesin gerisini yıkayın. Alçılı yeri sadece mesh edin


alçılı ayakla gusül abdesti, ayak alçıda iken gusül abdesti, ayağım alçıda nasıl gusül abdesti alınır

Bu kategoride yer alan Kurban Bayramı'nda akîka, adak ve ölmüş kişinin kurbanı kesilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alçılı Ayakla Abdest veya Gusul Nasıl Alınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.