Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Kul ne demektir? Kimlere kul denir? Allah´ın iyi kullarının yanında kafir veya fasık kimselerde Allah´ın kulu mudur?

Kul ne demektir? Kimlere kul denir? Allah´ın iyi kullarının yanında kafir veya fasık kimselerde Allah´ın kulu mudur?

ehli-sunnet
Kul ne demektir? Kimlere kul denir? Allah´ın iyi kullarının yanında kafir veya fasık kimselerde Allah´ın kulu mudur?

"Kul" ifadesi genel anlamıyla tüm insanlar için kullanılmıştır. Çünkü her insan yaratılmaları cihetiyle Allahın kuludur. Kur’an’da ve hadiste bütün insanlar hatta bazan diğer varlıklar için kullanılıyorsa da daha çok Mü’min mânasına gelmektedir. Özellikle izafet yoluyla Allah’a nisbet edilen abd ve ibâd kelimeleri, O’na iman eden, kendisinin de sevdiği kullar anlamını taşımaktadır.

Okudunuz mu?  Yatsı namazından sonra "Amenerresulü"yü okuyorum. Bundan sonra "Va'fü anna" kelimelerinden sonra cemaat "Amin" diyorlar.

(bk M. F. Abdülbâki, Mu’cem; DİA, Abd md.)


Cevap: Kul ne demektir? Kimlere kul denir? Allah´ın iyi kullarının yanında kafir veya fasık kimselerde Allah´ın kulu mudur?

AYSEN
bütün insanlar aslında yüce Allahın kuludur faka ona iman etmeyen ve inanmayanlar kul vasfından uzaklaşmaktadırlar bu yüzden inanan ve iman edenler kul olmaya hak kazanmıştırlar

Okudunuz mu?  Parmak çıtlatmak şeytan tesbihidir (Hurafe)

kul ne demektir, kul nedemek, Allahın aslanı kime denır

Bu kategoride yer alan Cünüplü iken diş dolgusu yaptırmak gusle mani olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul ne demektir? Kimlere kul denir? Allah´ın iyi kullarının yanında kafir veya fasık kimselerde Allah´ın kulu mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.