Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:11
Siyer
Yönetici

Hz Danyal’ın Hayatı

Hz Danyal’ın Hayatı

ehli-sunnet
Hz. Danyal’ın Hayatı

Danyal Aleyhisselam , Hz. Musa a.s.’dan Hz. İsa a.s.’ın gönderilmesine kadar geçen müddet içinde görev yapmış, aynı zamanda da İrmiya a.s. ile aynı asırda risalette bulunmuş bir peygamberdir. Fakat yaşı İrmiya a.s.’dan küçüktür.

O dönemde, İsrailoğulları sözlerinde durmadıkları için, Allah onların başına Babil hükümdarı Buht-Nassar’ı musallat etmiş, o da İsrailloğulları’nı kılıçtan geçirerek Beytü’l-Makdis’in üzerini kumla kapattırmıştı. Ayrıca Babil’e dönüşünde, esir aldığı yüz bin çocuğu kumandanlara ve prenslere hediye etmek üzere yanında götürmüştü. Esirler arasında Danyal a.s. da bulunmakta idi.

Okudunuz mu?  İbadet etmemizin asıl sebebi nedir?

Buht-Nassar, Danyal a.s. ile beraber üç arkadaşını zindana attırmıştı.

O sıralarda Buht-Nassar kötü bir rüya görerek korkmuş, bu korkuyla da ne gördüğünü unutmuştu. Ama rüyasının etkisinden kurtulamıyordu. Bu rüyanın ne olduğunu, nasıl tabir edileceğini ülkesindeki bütün kâhinlere sorduysa da hiçbir cevap alamamıştı.

Okudunuz mu?  Peygamber Niçin ve Neden Çok Evlendi?

Bu haberi işiten Danyal a.s., zindandan bir gardiyanı Buht-Nassar’ın rüyasını tabir edebileceğini bildirmek üzere gönderdi. Buht-Nassar sevinerek hemen Danyal a.s. ve arkadaşlarının zindandan çıkarılıp huzuruna getirilmesini emretti. Buht-Nassar’ın huzuruna çıkan herkes, önce ona secde eder, sonra meramını anlatırdı. Danyal a.s. gelince secde etmedi. Neden secde etmediği sorulunca Danyal a.s. şöyle cevap verdi:

Okudunuz mu?  Umut verip yarı yolda bırakmanın günahı

– Benim bir Rabbim var. O bana ilim ve hikmet verdi. Kendisinden başkasına secde etmememi emretti. Şayet O’ndan başkasına secde edersem, verdiği ilmi çekip almasından ve beni helâk etmesinden korkarım.

Buht-Nassar çok şaşırdı. Onu öylece kabul etti. Sonra Danyal a.s.’dan gördüğü rüyayı anlatmasını istedi. Danyal a.s. rüyanın ne olduğunu bilemeyeceğini, ancak anlattığı takdirde tabir yapabileceğini söyleyince Buht-Nassar :

Okudunuz mu?  Kadın, evde kimse yok iken kocasının çocuklarının yanında evde şortla dolaşabilir mi?

– Gördüğüm rüyanın ne olduğu bilemez ve onu tabir edemezsen seni idam edeceğim, diye tehdit etti.

Bunun üzerine Danyal a.s. Allah’a yalvararak, rüyayı kendisine bildirmesini diledi. Cenab-ı Allah da rüyayı ona ilham etti. Danyal a.s. Buht-Nassar’ın rüyasını ve tabirini şöyle anlattı:

– Sen vücudunun her bir yeri farklı farklı maddelerden yapılmış bir heykel görmüşsün, dedi.

Okudunuz mu?  Başı açık kadın ile evlenmek

Buht-Nassar heyecanla:

-Evet, doğru söyledin, anlatmaya devam et, dedi. Danyal a.s.:

– O heykelin en üst tarafı demirden yapılmıştı. İşte o senin hükümdarlığını ve onun sağlamlığı gösterir. Sonra bu heykelin başına isabet edip onu yere seren gök taşı ise, ahir zamanda gelip, Allah’ın kitabıyla hükmedecek, hak ve batılı birbirinden ayıracak bir peygamberin işaretidir, dedi.

Bu habere sevinen Buht-Nassar Danyal a.s.’ı yanına aldı. Artık ona hürmet edip, tüm işlerini onunla istişare etmeye başladı.

Okudunuz mu?  Annemizi nasıl mutlu ederiz ?

Fakat bir süre sonra, Danyal a.s.’ı çekemeyenler, onu Buht-Nassar’a gammazladılar. Bunlardan hemen etkilenen Buht-Nassar, Danyal a.s.’ın öldürülmesi için bir tuzak kurdu. Ancak, kurduğu tuzağa kendisi düşerek, bir muhafızı tarafından öldürüldü.

Bu hadiseden sonra Danyal a.s. bir süre daha yaşadı, sonra vefat etti. Kabri Huzistan’a bağlı Sus şehrindedir.

Okudunuz mu?  Cenabet kuran dinlenir mi

Danyal a.s., neslinden gelecek olan peygamberlerin suretlerini görmeyi dilemişti. Bu resimler Adem a.s.’ın sakladığı bir mahzende gizli idi. Allahu Tealâ resimleri oradan çıkarıp Danyal a.s.’a indirmiş, o da onları ipek kumaşlara nakşetmişti. Sonra bu resimler kraldan krala geçerek, Bizans kralı Heraklius’a kadar ulaşmıştı.

Hz. Ebu Bekir r.a.’ın gönderdiği elçiler Heraklius’a İslâm’ı tebliği etmek için geldiklerinde, sandıktan Adem a.s.’dan Peygamberimiz s.a.v.’e kadar olan peygamberlerin resimlerini çıkarmış, Hz. Peygamber Efendimiz’in resmini bir kenara koyarak:

Okudunuz mu?  Hakkını haram etmek günah mıdır

– Muhammed bu resimdeki kişi mi? diye sormuş, sahabiler hayretler içinde kalmıştı.

Bu resimlerin varlığı hakkında kesin bilgiler mevcut ise de, şu an nerede ve kim tarafından korunduğu bilinmemektedir.


Cevap: Hz Danyal

ravza 2
bu yazının kaynağı nedir acaba ehli sünnet kardeşim çok merak ettim hiç bir yerdede buna benzer bir yazı okumadım

Okudunuz mu?  Evlerimizde süs eşyası olarak bir takım küçük heykelcik ya da biblo bulundurmak caiz midir?

Yanıt: Hz Danyal

ehli-sunnet
Bacım bu sitede Kaynaklar mevcut Buraya Yazamadım 236 grafik oluyormuş 😀 ordan bakabilirsin 🙂


Hz.Danyal Peygamberin kabri

ravza 2
evt şimdi verdiğiniz linktekileri vede başka sitelerdede okudum aynı yazılar RABBİM razı olsun kardeşim sorularlar islamiyettende okudum sağol

hz.Danyal Peygamberin mezari MERSIN Ili TARSUS ilcesinde bir camii avlusundadir

Okudunuz mu?  Sizin De İşleriniz Ters Gidiyor Mu?

2Pac
Kaynaklar en mükemmel şekilde belirtilse iyi olur önemli bir konu resim meselesi


danyal peygamber, hz danyal, danyal peygamber kimdir

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin ismi geçince salevat getirmek lazım mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Danyal’ın Hayatı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.