Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
sizden8
Abone

Elif be cüz’ünde 15’şinci harfi dad mı zad mı

Elif be cüz’ünde 15’şinci harfi dad mı zad mı

Selemenur
Bir konu da yardımızını rica ediyorum lütfen bilgisi olanlar acil cevap yazabilirmi.Elif be cüz’ünde 15’şinci harfi dad mı zad mı olarak okuyacagız,ben büyüklerimden zad olarak ögrendim ama hafızların çoğunlugundan dinliyorum özellikle fatiha suresini son ayetini dad olarak okuyorlar Aydınlatabilirmisiniz Rabbim razı olsun

Okudunuz mu?  Kafir iyilik yaparsa ne olur, sevap kazanır mı?

Cevap: Es-selamü Aleyküm

VanLi
Ve aleykum selam ve rahmetullah

Bahsettiğiniz 15. harf Dad diye okunur.
Zad diye bir harf yoktur.Sad vardır o daDad dan önceki 14. harftir.
Zâl vardır ayriyeten peltek okunur 9. harftir.
Zı vardır kalın peltek o ise 17. harftir.
Ze vardır 11 harftir.

Z ile başlayanlar bunlardır.

Selametle.

Okudunuz mu?  Lavman yaptırmak orucu bozar mı?

Cevap: Elif be cüz’ünde 15’şinci harfi dad mı zad mı

Kayıtsız Üye
kardeşim o harf zad dır eğer dad olsa ramazan değil ramadan olurdu ben çoğu hafızların dad değil zad diye okuduğunu duydum hocalarımda bana zad diye öğretti


Cevap: Elif be cüz’ünde 15’şinci harfi dad mı zad mı

Secan
Zad diye okunmaz kardesim. Kalin bir D harfi ile Dad diye okunur. Evet, normal D’den farklidir. Ama kesinlikle Z’ye benzer bir ses degildir. Youtube’de Arapça ogrenme videolarini seyredip bütün harflerin nasıl okundugunu dinleyebilirsin.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce el ve ayak tırnaklarını kesmeli miyiz

Secan
Zaten bütün dunya Ramadan diyor, yani D ile. Hic duymadiniz mi? Araplar Ramadaan derler Ramazan’a.


Secan
Hatta bir link ekliyim, burda ustad Wisam Sharief sirf Dad harfini anlatiyor. Ingilizce biliyor musunuz bilmiyorum, ama sirf ustadin harfi nasıl telafuz ettigini dinleyerek de anlayabilirsiniz Dad harfinin nasıl okunmasi gerektigini.

Okudunuz mu?  Annemin haberi olmadan nikah kıyabilir miyiz yani dini nikah?

#UguR
Zad diye okunur.

Elif be harflerinin okunuşu harflere tıklayın okur kendisi

Harflerin Bağımsız İsimleri;
[url]http://kuran.diyanet.gov.tr/elifba/ElifBaDers.aspx?d=1


Secan
Ugur kardesim Zad değil o. Gonderdigin link’i de dinledim, Zad diye değil kalin bir D olarak, yani Dad olarak telafuz edilmis orda da. Iyi kulak verin dinlerken.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi namazda okunur mu

#UguR
Sayın Secan kardeşim. Orada ki harf dad harfidir fakat Zad diye okunur. Dişlere hafif temas edilerek dil kaydırılır.


Secan
Ugur kardesim, doğru demissin dil dislere hafif degdirilir. Ama ekledigin videoda da soylendigi gibi dilin sag ve sol yani azi dislerine degdirilir, dolayisiyla kalin bir D sesi cikar. Z sesi ise dilin uc kisminin ön dislere hafif degmesiyle cikar. Bir de Zel harfinin cikardigi peltekimsi Z sesi vardir, o da Dad’dan farklidir. Bu konuyu ele almis bir alim’in videosunu eklemek istiyorum izninizle:

Okudunuz mu?  Cennete Allahı Görünce Cenneti Unutacak mıyız ?

#UguR
Attığım videoyu izlediğinizden emin misiniz? Dad harfi zad diye okunur. Kur’an kursunada gittim kaç ay orada öğrendim bende. Dişlere hafif temas edilerek dil kaydırılır.


Kayıtsız Üye
kuranda zad harfı yoktur net bir sekilde dad harfi var ve Arapça dilide DAD lehcesi diye gecer kardeslerim bende çok uzun bir arastırma yaptım zad mı dad mı dıye zad harfı osmanlıdan sonra sadece ve sadece turkıyede kullanılıyor baska hiç bir ülkede bu harf yoktur dil hareketınden dolayı biraz benzeye bilir ama kesinlikle zad diye bir harf yoktur ….isterseniz arap imamlardan tek tek fatıha suresini dinleyebilirsiniz aradakı farkı net olarak anlayacaksınız….. saygılarımla…

Okudunuz mu?  Çocukken tecavüz

#UguR
Orada ki harf dad harfidir fakat Zad diye okunur. Dişlere hafif temas edilerek dil kaydırılır.

Buyurun buradan tıklayıp dinleyebilirsiniz: kuran.diyanet.gov.tr/elifba/ElifBaDers.aspx?d=1


dad mı zad mı

Bu kategoride yer alan Allah kabul etsin dedikten sonra InsAllah demek caizmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elif be cüz’ünde 15’şinci harfi dad mı zad mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.