Anasayfa
1 Mart 2023, 17:37
missa04
Abone

Peygamberimizin yardımseverlikle ilgili kıssası

Peygamberimizin yardımseverlikle ilgili kıssası

Kayıtsız Üye
Neden Peygamberimizin Yardımseverlikle Ilgili Hiç Hikayesi Yok Yaaa Neden Hı Anlamadım Bence Koyun Yani Lazım Hemde çok Acil


Cevap: Peygamberimiz (sav) in yardımseverlikle ilgili kıssası

FtmaOlmak
Selamun aleyküm ve rahmetullah ve bereketüh.Buyur kardeşim:)

Birinci kıssa
Peygamber efendimiz (s.a.s),sevgili amcası Ebu Talib’in himayesinde iken 10 veya 12 li yaşlarda amcasına yardım etmek için Amcası’nın ve Mekke halkını koyunlarını gütmüştür.
çöl hayatında çobanlık geçinme vasıtasıdır.Büyük adam odur ki, hiçbir meslek ve san’atı hakir görmez.Hazret’i peygamber(s.a.s) çobanlık yapmayı hakir görmemiştir.Bunu eşraf ve zenginlerin oğulları da yapardı. Bir hadis-i şerifte şöyle varid olmuştur: ”Allah hiçbir peygamber göndermemiştir ki,o çobanlık yapmış olmasın.Peygamberimiz(s.a.s) bütün işlerinde samimi idi.Bir defasında ashabıyla birlikte kıra çıkmışlardı.Ashab orada kara dut toplayarak yemeğe başlamışlardı.Peygamberimiz(s.a.s) ashabına şöyle demişti: ”Bu dutlar ne kadar kararırsa o kadar tatlılaşır, bunu koyun güderken öğrenmiştim.”
__Hatemü’l-Enbiya Hazreti Muhammed(s.a.s.) ve Hayatı’ndan alıntıdır.

Okudunuz mu?  Son nefeste Azrâil görünür mü, görünürse nasıl görünür?

İkinci kıssa
Hazreti Peygamber(s.a.s) vahyi ilk aldığında bunu ilk olarak sadık eşi Hz.Hatice(r.anha) annemize anlatıyor.
_Bana ne oluyor bilmem?dedi.Hazreti Htice,sadık ve emin eşinin yaşadığı ruh haletini,geçirdiği ızdırabı anlar gibi oldu.Kocasının bu endişesinden hiç korku sezmedi ve şöyle dedi:
Müjdeler olsun,sebat et.Canımı yed-i kudretinde tutan Allah’a yemin ederim ki,Sen bu ümmetinPeygamberi olacaksın.Allah seni asla bırakmaz. Sen sıla-i rahmedersin,sözün doğrusunu söylersin,meşakkete sabredersin,misafirleri ağırlarsın,felakete uğrayanların yardımına koşarsın.Böyle kulunu Allah bırakmaz.

Okudunuz mu?  Eşim benden ayrılmak istiyor ben çok üzülüyorum bu durumda ne yapmam gerekir

Bu sözler Hz. Hatice annemizin ne kadar yüksek ruhlu olduğunu göstermesinin yanında Efendimiz(s.a.s)2in de ne kadar yardımsever oldugunu kanıtlar. Dua ve selametle…


Peygamberimizin yardımseverlikle ilgili kıssası

Kayıtsız Üye
bence çok güzel kıssa paylaştınız teşekkürler:)


Cevap: Peygamberimiz (sav) in yardımseverlikle ilgili kıssası

Kayıtsız Üye
çok güzell ve süper kıssa paylaşmışsınız sağolun

Okudunuz mu?  Süleyman hilmi tunahan ilahisi

Kayıtsız Üye
çooook beğendim bence çok güzel bir kıssa


Kayıtsız Üye
Bu sayfa gibi başka sayfaların gelmesini istiyorsanız yorum yapabilirsiniz


peygamber efendimizin yardımseverliği, peygamber efendimizin yardımseverliği ile ilgili hikayeler, peygamberimizin yardımseverliği

Bu kategoride yer alan Kötü şeyler olacakmış gibi hissediyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin yardımseverlikle ilgili kıssası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.