Anasayfa
29 Kasım 2021, 7:30
missa03
Abone

Konuşmadığım komşularım kurban eti ikram ettiler almadım. günah mıdır?

Konuşmadığım komşularım kurban eti ikram ettiler almadım. günah mıdır?

Kayıtsız Üye
çok yakın komşuların tarafından hiç anlayamadığım bir sebepten dolayı konuşmuyoruz we kırgınım. getirdikleri kurban etini kestik diyerek almadım günaha girmişmiyimdir ne yapmam gerekiyor?


Cevap: Konuşmadığım komşularım kurban eti ikram ettiler almadım. günah mıdır?

rana
Küslük mümine yakismayan bir haslettir, müminler en fazla 3 gün küs kalabilir ve ilk adim atanda sevabi alir.
Anlayamadigin bir sebebden dolayi konusmuyorsunuz bu küslük için bir neden degildir ki güzel kardesim, ne güzel belki o kurban barismaya bir vesiledir, ikram edileni geri cevirmek doğru olmamis.
Egerki zarar veriyorlarsa Allahin selamini verirsin ve belirli bir sınır icerisinde görüsürsünüz.

Okudunuz mu?  Helalleşme imkanı olmayan kul hakkı nasıl ödenir

Allah her türlü vesveseden bizleri korusun.


Yorum: Konuşmadığım komşularım kurban eti ikram ettiler almadım. günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Ailecek görüştüğüm bir arkadaşımla basit bir meseleden aramız açıldıfakat o tamamen iletişimi kesti ve hiç konuşmadı oda yetmezmiş gibi hakkımda ileri geri heryerde konuştu..ben dayanamayıp selam vermeye başladım..daha sonra onunla konuşup bu sorunu ortadan kaldırmak istedim geri çevirdi…ben üçüncü bir adım daha attım haber verdik eşimle müsaitseniz bir çayınızı içmeye gelmek istiyoruz dedik.fakat biz müsait değiliz kusura bakmayın dediler.Bunun üstüne herkese yüzsüz geri çeviriyorum kaç defadır hala iletişim kurmaya çalışıyor gurursuz diye laflar konuşmuş.bunların hepsi ramazanda oldu..şimdi ben bir daha selam vermezsem vebali var mıdır..şimdiden teşekkürler…
.

Okudunuz mu?  Sayı ile dua okumak biat mıdır?

Üç senedir ailecek görüştüğümüz yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen arkadaşımla aramız açıldı..o kendine göre haklı ben kendime göre haklıyım…9 aydır görüşmüyoruz.fakat ben bir müslüman olarak dayanamadım haklıyı haksızı bir kenara bıraktım ve selam vermeye başladım.daha sonra bir arkadaşım oturun konuşun böyle olmaz demiş istemediğini söylemiş..ben bir üçüncü adım daha attım eşim onun eşini arayarak bir çayınızı içmeye gelmek istiyoruz dedi fakat yine bizi geri çevirdiler..buda yetmezmiş gibi her yerde hakkımda ileri geri konuşuyor..yüzsüz kaç kez geri çevirdim hala barışmaya çalışıyor gurursuz..tabi hatasını anladı sırnaşmaya çalışıyor gibi laflar konuşuyor..Bende artık bıraksam selamı kessem vebali var mıdır..? Şimdiden téşekkürler…Yüce Rabbime emanet olun.

Okudunuz mu?  Şafilik mezhebinin ibadet kuralları nelerdir?

Yorum: Konuşmadığım komşularım kurban eti ikram ettiler almadım. günah mıdır?

arifselim
Sen kendine ve müslümana yakışanı yapmışsın. Bunu anlamayan kişi kendisi Allah’a hesabını verir. Sen selam vermeye devam edersen senin için şeref ve sevap olur.


kurban etıni geri çevirenler, kurban etini geri çevirmek günahmı, kurban eti almamak gunahmi

Bu kategoride yer alan İstimna günahı için tevbe nasıl edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Konuşmadığım komşularım kurban eti ikram ettiler almadım. günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.