Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Domuz kılından traş fırçası kullanılabilir mi?

Domuz kılından traş fırçası kullanılabilir mi?

mesu
selamun aleykum arkadaşlar,
forumunuzu takip etsemde çoğu bilgiyi kitaplarda bulabildiğim için forumunuza kayıt olmamıştım bugüne kadar ama şimdi bir sorum var size ve mümkünse ayrıntılı açıklama istiyorum sizlerden

ıslak traş yöntemini seven biriyim ve yurtdışı forumları takip ettiğim için ıslak traş ekipmanları hakkında detaylı bilgim var , ve dün fırçamı kardeşime verince yeni bir fırça almam gerekti,internette yaptığım aramalarda traş fırçalarında 4 tip kıl kullanıldığını öğrenmiştim; at ,porsuk ve domuz kıllarından ya da senteteik kıllardan yapıldığını öğrendim
ve şuda var ki,boya badana fırçaları da yapılıyor ,sanırım badana için kullanmak caizmiş,işin kötü tarafı ise yağ–yumurta sürme fırçalarında bile kullanılıyor bu hınzır kılı!

Okudunuz mu?  İdrar mahallinden akıntılar geliyor, çamaşırı ıslatıyor Bu durumdane yapmak gerekir?

porsuk kılı fırçalar pahalı ve kaliteli olmakla birlikte genelde domuz kılından yapılanlar tercih ediliyor çünkü çok başarılı köpürtme yaptığı için yurtdışıyla beraber ülkemiz üreticileri ve berberlerce de tercih ediliyormuş,yani yerli üretim olan fırçaların bile neredeyse tamamına yakını domuz kılıymış !

fırça almadan önce size danışmak ve detaylı bilgi almak istedim,sentetik kıllardan yapılan traş frıçaları başarısız oldukları için kullanıcılar tarafından tavsiye edilmiyor,bu yüzden mecbur kalıp domuz kılı fırça almaya karar veriştim ama hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan,traş için domuz kılı fırça kullanmanın caiz olup olmadığını bilmeden gidip almakta içime sinmiyor,eğer kesinlikle caiz değilse gerekirse yurtdışından sorarak alternatif almayı deneyeceğim

Okudunuz mu?  Evlat ayrımı yapmak günah mıdır?

sakal traşı için domuz kılı fırça kullanmak caiz mi yoksa kesinlikle haram mı,alimlerin bu konu hakkında kesin açıklamalar nelerdir?


Cevap: domuz kılından traş fırçası kullanılabilir mi?

VanLi
Domuz ile ilgili ayetlerde etinin haram olduğundan bahsediliyor.Ama sizin sorduğunuz sorunun tam cevabı olmazsada yinede aşağıdaki linkden faydalanabilirsiniz.

Okudunuz mu?  El-Fatiha dendiği zaman salevat okunur mu, okunursa evvelinde mi yoksa sonunda mı okunmalıdır?

forumduasi.com/kuran-arapca-turkce-meal/10341-domuz-ile-ilgili-ayetler.html

forumduasi.com/fetvalar-bir-konu-hakkinda-verilen-fetva-sorusu-ve-cevabi/139389-domuzun-haram-kilinmasinin-hikmeti.html#post565542


sakal fırçası neden yapılır, traş fırçası neden yapılır, traş fırçası

Bu kategoride yer alan Kadınların bisiklet ve motorsiklete binmesi caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Domuz kılından traş fırçası kullanılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.