Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Kadınların bisiklet ve motorsiklete binmesi caiz mi?

Kadınların bisiklet ve motorsiklete binmesi caiz mi?

ßaran
Tahrik edici hareket, çalım ve görünümlerde bulunmayan ve ihtiyaca binaen kadınların bisiklet ve motosiklete binmesinde dinen bir mahzur bulunmamaktadır.
Ancak tesettür ve mahremiyet hükümlerine riayet edilmeyerek motosiklet ve bisiklete binilirse, bu şekildeki binmek caiz değildir.

Okudunuz mu?  Dini Terimler Ve Kavramlar (soru/cevap)

Takva yönünden meseleyi ele alırsak kadınların motosiklet ve bisiklete binmemesi tercih edilebilir. Ancak bunlar da birer binektir. Şartlara, iklime ve bölgeye göre değişebilir.


Cevap: Kadınların bisiklet ve motorsiklete binmesi caiz mi?

DZALBAY
Nijer’de o kadar çok kadın motosiklete biniyor ki…Araba alacak para yok;gideceği yol uzak;toplu ulaşım aracı sıkıntısı var;Çin malı motosikletler anormal denecek kadar ucuz…Böyle olunca,ister istemez biniyorlar.Tesettür cephesinde ise herhangi bir sıkıntı yok …(Japon motosiklet 300 000 TL,Çin motosiklet 40 000 TL…)

Okudunuz mu?  Şeytanın sonu ne olacak?

Allah CC razı olsun.

Selam ve dua ile…


Kadınların Bisiklet Ve Motorsiklete Binmesi Caiz Mi ?.

ÜSTÜNBAŞ
Kadınların bisiklet ve motorsiklete binmesi caiz mi?
Bayanların motorsiklet kullanması caizmidir? Özellikle rüzgarın etkisi göz önüne alındığında bu durum motorsikletle giderken onların vucud hatlarının belli olmasına sebeb teşkil etmiyor mu?

Okudunuz mu?  Eve güvercin girmesi ne anlama gelir?

Değerli Kardeşimiz;

Tahrik edici hareket, çalım ve görünümlerde bulunmayan ve ihtiyaca binaen kadınların bisiklet ve motorsiklete binmesinde dinen bir mahzur bulunmamaktadır. Ancak tesettür ve mahremiyet hükümlerine riayet edilmeyerek motorsiklet ve bisiklete binilirse bu şekildeki binmek caiz değildir. Takva yönünden meseleyi ele alırsak kadınların motosiklet ve bisiklete binmemesi tercih edilmelidir.

Okudunuz mu?  Kelime i şehadet doğru okunuşu

(KAYNAK : İNTERNETTEN ALINTI.. 08.10.2010 )

NOT : DAHA UYGUN İSLAMİ KAYNAKLARA DAYANARAK CEVAP VEREN OLURSA MEMNUN OLURUZ.. TEŞEKKÜRLER.. ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN. AMİN..ÜSTÜNBAŞ


kadınların bisiklete binmesi caiz mi, kadın bisiklete binme caizmi, KADININ BİSİKLET KULLANMASI DİNEN CAİZMİ

Bu kategoride yer alan Top sakal bırakmanın hükmü nedir? Adam keyf için bırakıyorsa bir zararı var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınların bisiklet ve motorsiklete binmesi caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.