Anasayfa
27 Nisan 2023, 21:58
missa0
Abone

Param çalındı bunun duası var mı?

Param çalındı bunun duası var mı?

Kayıtsız Üye
çantam evde idi annem felçli kalkamaz ben kendi paramı çalmam geriye yigenim kaldı onada baskı yapamam bana emanet abimden kırmak istemiyorum biliyorumki o aldı veyada alandan nasıl almalı parayı yada söyletmeli bunun duası varmi varsa ne yardımcı olun parasında deyilim eğer oysa tedbir almak isterim Allah razı olsun


Cevap: param çalındı bunun duası var mı?

ehli-sunnet
Hz. Ömer’in oğlu Abdullah şöyle buyurmuştur: Bir eşyasını kaybeden veya çaldıran kişi, iki rekât namaz kıldıktan sonra şöyle dua eder: "Allâhümme rabbe’d-dâlleti ve hâdiye’d-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bir kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike."

ANLAMI: "Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah’ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir." (Bostanu’l-Arifin; Bilal Eren, Açıklamalı Dua Hazinesi s. 304)

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişinin beni sevmesi için

Kaybolan, çalınan bir şeyi bulmak için, her gün 25 kere, "Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innAllahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne ……" duasını okuyabilir. Buluncaya kadar okumaya devam eder. Noktaların yerinde, kaybolan şeyin ismini söylemelidir. (İbni Âbidin)


Cevap: param çalındı bunun duası var mı?

Misafir
g.olsun benimde 50 tl kayboldu veya çalındı herşeyin hayırlısı olsun


Cevap: param çalındı bunun duası var mı?

Muhasibi
< benimde 50 tl kayboldu veya çalındı herşeyin hayırlısı olsun >
İnşaAllah bulursun kardeş…Ne diyeyim…


Kayıtsız Üye
100 tl kayboldu merkeze çıktım geldim cebimde yok namaz kılanda biri değilim duada bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Abdesti uzun süre nasıl tutarım

Kayıtsız Üye
24bin tl dolandirildim her serde bir hayır vardır dedim ve dua ediyorum bulayım diye sizde dua edin Allahtan ümit kesilmez aminnn


sezen
Oruçluydum namaz kildıktan sonra markete gittim orda devamli konuştuğum bir çalışanla ayak Üstü sohbete daldım yemek yapıyordu marketin mutfağında bana gir içerde devam edelim hem osirada yemeyi yakmamis olurum diye beni içeri davet etti bir kaç dakika sürdü konuşmamız ve bana sende orucun ben seni tuttum deyip kibarca kovdu bn şok düşünceyle aklımdan paranın düştüğünü ve onun farkedip bni uzaklaştırmak için bu davranışının farkında değildim ve direk çıktım elimden beş tl ayirmistim ödemeyi yapıp eve yoneldigimde cebimde ikiyuz tl nin kaybını farkettim geri gittim kızın soguk kanlilikla elime sadaka verir gibi benim paradan elli tl verip sana üzüldüm elimden bukadar geliyor çocuklarına masraf yaparsın deyip elime sıkıştırma ve üzülme buda olsaydı kamerada alanı görür duk ama mutfakta kameranın olmadığını o biliyordu ve beni oraya davet etmesi planin işlemesi sonuç başarılı bir dolandırıcılık yöntemi bn bunu nasıl farketme dim ikiyuz tl uçtu gitti öyle ve geldim eve orucunu yarım saat sonra bir bardak soğuk su üstüne içerek açtım

Okudunuz mu?  Kuran üzerine yemin etmek ve yemini bozmak

Kayıtsız Üye
Bundan iki ay önce iki tane valizim çalındı içinde çeyizler ve özel eşyalarım vardı alan ya da çalan müslümana sesleniyorum birazcık vicdanı ve merhameti varsa geri getirsin ne olur bu dünyanın birde öbür tarafı var.


Kayıtsız Üye
aynısı benimde başıma geldi annemin parası kayboldu sucu bana attılar

Okudunuz mu?  Cinler geçmişi bilir mi?

Kayıtsız Üye
Tam 50.000 tl çalındı ve eve akrabalardan başka hiç kimse girmedi çünkü ev 8. katta ve herkes orada para olmadığını düşünüyor aile fakir bir aile olduğundan dolayı. bu para alın teriyle kazanıldı ve hemen bulunulması lazım


Sessiz çığlık
Selam olsun , bundan bir hafta önce kayınvalidem ler bize yatılı geldiler , biz uyanmamıştık ama seslerini duyuyordum görümceme sus abin gil uyanmasın diyordu sürekli ben yarı uyur yarı uyanıktım ama evimi köşe bucak temizlenmiş mutfak hariç tabi belli miktar param vardı onuda bulmuş para tamdı emindim başka gelen gidende olmadı neyse şuan saydım 50 lira eksik para kimin aldığında belli değil evime gelen giden de yok kaynana bide annemler geliyor ve kaynanam çok iftira atıyor bunun için hangi dua yapmalıyım

Okudunuz mu?  Çocuğuma koyabileceğim en güzel hanım sahabe isimleri

arifselim
Aleykum selam. Gözlerinle görmedikçe ve kesin emin olmadıkça kimse hakkında bunu söyleyemezsin. Birilerinin şerrinden ve iftiralarından korunmak için şu duayı okuyabilirsin:

İFTİRAYA KARŞI OKUNACAK DUA

Allahümme salli ala Muhammedin hatta la yebka min salavatike şey’ün. Ve barik ala Muhammedin hatta la yebka min berekatike şey’ün. Ve ba- rik ala Muhammedin hatta la yebka min berekatike şey’ün. Ve sellim ala Muhammedin hatta la yebka min selamike şey’ün. Allahümme berri’ni bihakkı Muhammedin sallAllahü aleyhi ve selem.

ANLAMI
Allah’ım! Rahmetlerden bir şey kalmaymcaya kadar Muhammed (sal¬lAllahu aleyhi vessellem) in üzerine bereketler yağdır. Bereketlerden hiç¬bir şey kalmaymcaya kadar Muhammed (sallAllahu aleyhi vessellem) in üzerine bereketler yağdır. Selam ve selametten hiçbir şey kalmaymcaya kadar Muhammed (sallAllahu aleyhi vessellem) üzerine bereketler yağdır. Ey Allah’ım! Beni Muhammed (sallAllahu aleyhi vessellem) in hakkı için bu iftiradan kurtar.

Okudunuz mu?  SEKERÂT-ÜL-MEVT: Ölüm sarhoşluğu, can çekişmesi hâli

Kayıtsız Üye
Motorum çalındı bu duayı okudum 8 gün sonra bulundu.


Kayıtsız Üye
Teyzemin doları çalındı evin içinde cüzdandaydı o kocasının aldığını düşünüyor çünkü kocası hiç bişry demiyor kocası o parayı teyzeme vermişti 2 tl filn vardı hocam bunun için bu duayı okuyabiliriz demi


Kayıtsız Üye
İnşAllah bulursun kardesim senin için dua edicem


Kayıtsız Üye
Oğlumu sünnet düğünü yaptık takıntılar ortadan kayboldu evin içinde mi ya da kayıp ettik bilmiyoruz cevap


emre
Takılar kaybolduysa çalınmıştır. Çalındıysa polise gitmen gerekiyor.


Kayıtsız Üye
İnternetten sahte site yüzünden 60.000 bin tl
Dolandirildim lütfen dua edin alin teriyle zar zor elde edildi rabbim yedirmesin

Okudunuz mu?  Adadığımız adakları unutursak ne yapmalıyız?

Kayıtsız Üye
Mrhba ablamin 17 milayri çalimdi ve bunun çaresi varmi hangi duayi okusam pişman olsalarda geri getirseler


suheda
Bunun için araman araştırman ve polise bildirmen gerek. Duanıda oku ama dua okuyup pişman ettirmek diye bir şey bekleme aramak ve gayret göstermekle olur.


Kayıtsız Üye
Param çalındı. Eve gelirken cantamin kulpu kopmuş eve yaklasinca baktim cantam yok cocugum kucagimdaydi.hmm geldigim yere koşarak bakmaya gitim.suriyeli yasli adam ve iki kadin yanındaydı cantam adamjn elindeydi benim cantam deyince bana verdi.elini cantaya koymuş bakiyodu telefonumu içinde gorunce para aklima gelmedi 70 tl vardi eve getieince baktim para yok aldiysa helal etmiyorum.oglum çünkü çok üzüldü.


Kayıtsız Üye
Merhabalar Bende size bir fikir almak için bu mesajı gönderiyorum benim yanımda 2100 tl vardı birine borcluydum bir köşeye koymuştum dün akşam baktım dörtyüz eksik çocuklarından baska da kimsede yok benim evimden ben nasıl bir dua okuyabilirim

Okudunuz mu?  Nasrettin hocanın karısı ile ilgili fıkraları

Benim evde çocuklarından baska kimse yaşamıyor kimsenin de günahını almam tobe haşa ben hak vebalindan korkan biriyim 2100tl vardı bende 400 tl almışlar isteselerdi ben verirdim zoruma gidiyor sesiz almak sizden ricam olacak bir dua bana gönderin 3 kişide biri almış 2 kişi zan altında kalmasın benim çocuklarımda küçük deyiler 19_21_23 yastalar sadece ben aldım desin alan kişi


Kayıtsız Üye
Benimde öyle bir şeyim var ne yazık kı bana da aldın diyorlar


emirhan uysal
Hz. Ömer (ra)’in oğlu Abdullah şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Cehennemi taşıyan melekler

Bir eşyasını kaybeden veya çaldıran kişi, iki rekât namaz kıldıktan sonra şöyle dua eder:

"Allâhümme rabbe’d-dâlleti ve hâdiye’d-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bir kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike."

ANLAMI:

"Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah’ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir." (Bostanu’l-Arifin; Bilal Eren, Açıklamalı Dua Hazinesi, s. 304)

Kaybolan, çalınan bir şeyi bulmak için, her gün yirmi beş kere, "Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innAllahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne …" duasını okuyabilir. Buluncaya kadar okumaya devam eder. Noktaların yerinde, kaybolan şeyin ismini söylemelidir.

Paraları oğullarınız almış ise onlara beddua etmeyin.Onları azarlamamaya çalışın.Doğru yola gösterin.

Okudunuz mu?  İnsanların bana karışmaması için muska yaptırdım günah mı

Kayıtsız Üye
Param çalındı çantamdan sadece 70 liram vardı onuda nişanlıma gönderecektim o parayla gelip beni görecekti Allahım sen cezasız bırakma 🤲🥺


misafir1
tamamına hayırlısıyla ermesi hususunda, hayırlı sağlık afiyette bir evlilik hayatı geçirmeniz hususunda verilmiş sadakanız olsun.


kaybolan para nasıl bulunur, çalınan parayı bulma duası, Param çalındı

Bu kategoride yer alan Kuranda geçen meleklerin isimleri ve görevleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Param çalındı bunun duası var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.