Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
missa03
Abone

Sevdiğim kişinin beni sevmesi için

Sevdiğim kişinin beni sevmesi için

Kayıtsız Üye
Ben birini seviyorum ama o beni henüz tanımıyor. Onu uzaktan sadece gülüşünü izleyerek seviyorum. Hislerimizin karşılıklı olmasını istiyorum . Dua ederek onun benim için hayırlı olmasını sağlayabilir miyim eğer sağlayabilirsem hangi duaları okumam gerekiyor?


Cevap: Sevdiğim kişinin beni sevmesi için

Şema
Müslüman, birini beğendiğinde Allahtan hayırlısını dilemeli ve ailesine konuyu açmalı sonra münasip görülüyorsa istenmeli ve evlenmelidir.


Sevdiğim Kızın Beni Sevmesi İçin Ne Yapmalıyım?

Arslan
şimdi ben bizim okuldan bir kızı seviyorum sınıflarımız aynı koridorda yani sınıflar yakın.3 aydır falan seviyorum ama söyleyemiyordum sevdiğimi kıza.onun bir kız arkadaşı var onla kız hakkında konuşuyorduk bazen bilgi alıyordum.Neyse 20 aralıkta kız arkadaşı demiş Uğur gelip şenle konuşacak o da demiş hayır ben konuşmak istemiyorum falan neyse bende duydum üzüldüm. ret değildi ama yinede üzülüyor insan.aradan 1 ay falan geçti kız sanki biraz değişti beni görünce bayağı bir heyecanlanıyor falan bazen bizim sınıfın buraya bakıyor ben yanlarından geçince kız arkadaşlarıyla bana bakıp gülüyorlar falan.en yakın arkadaşım dedi seninki dakika bir sizin sınıfın oraya bakıyordu Göz gezdiriyordu.işte herkes diyor bu kız seni seviyor Senden adım bekliyor. abiler ablalar sizce bu kız beni seviyor mu ne yapacağım. inşAllah seviyordur her gün dua ediyorum

Okudunuz mu?  Cin musallat oldugunda okunacak dualar

Yorum: Sevdiğim Kızın Beni Sevmesi İçin Ne Yapmalıyım?

misafir1
bütün gönül meselelerinin tek bir cevabı vardır o da, bu bahsettiğin kimseyle evlenecek misin evlenmeyecek misin sorusunun, evet veya hayır olan basit cevabıdır. bu adımlarda basit ve açık olurlar. erkekler ve kadınlar birbirlerine sevimli gelmeleri için birbirleriyle imtihan edilmek için yaratılmışlardır dolayısıyla işler ilerlemeden böyle meselelere tenezzül etmeyin yoksa altından zor kalkarsınız. hayatlarınızı çöplüğe çevirmeyin, kullanmayın kullanılmayın, kirlenmeyin kirletmeyin, oyalamayın oyalanmayın. evlilik yok bir şey yok kime dua ettiğinizi sanıyorsunuz, haşa aşk tanrısına mı dua ediyorsunuz. birbirinizi seveceksiniz de haram kapıları olduğu gibi önünüze mi açılacak. kendinizi kandırmayın, evleniyorsanız evlenin, evlenmiyorsanız uzak durun bakarız ederiz falan demeyin

Okudunuz mu?  İslamda kitap okumanın önemi

Arslan
Doğru demişsiniz. ama hep aklımda o ne yapayım. sevgili olsak bile çok şükür kötü şeyler yapmam. ikimizde öyle insanlar değiliz.


klav2
Yüzüne bakmak dahi haram iken bu işin iyi tarafı ne olaki?


misafir1
güzel kardeşim ortaokulda bir sev, liseye başlarken bir sev üniversite sınavına girerken bir sev, üniversiteyi kazanınca bir sev, bitirirken iki sev, çalışmaya başlayınca da iki sev ondan sonra da insanlar beşinci onuncu sevdikleriyle evlensinler. bu durum insanın hayatını çöplüğe çevirmesi değilde nedir ? bunun için insanın şahsiyetini inşa edip ne istediğini bilip sorumluluğunu üstlenip dilediği birisiyle olduğu kadar gönlünce evlenmesi gerekir. erkekle kadın zaten birbirlerine sevimli gelmeleri için yaratılmıştır, onun için işler ilerlemeden sakınılmaya bakılır ve helal yollar açılasıya kadar haramlardan uzak durulur. evlilik adımları da basit açık somut ve makul olur. sana evlenecek misin desem ne yaptın dersin, bu kimseye evlenelim mi okul çıkışında da eşya bakmaya gidelim desen ne yapdın der, ailene gitsen ben evlenecem desen ne yapdın derler, karşındaki kimsenin ailesine gitsen biz evlenecez deseniz ne yapdın derler. kendinizi kandırmayın oyalamayın kirlenmeyin. böyle muhabbetlere bulaşmayın. acaba sever mi acaba ayarlayabilir miyim bir bakayım sonra uzak dururum falan da demeyin, dediğim gibi zaten erkekle kadın birbiriyle imtihan edilmek için yaratılmışdır eline yüzüne bulaştırdığınla kalırsın. veya haramlara düşmeyiz falanda demeyin. veya karşı cinsi ayarlayayım ayarladığımla değerli olayım özel olayım falanda demeyin. şimdi gençler herkes yapıyor bende yapayım da eksik kalmayayım, özel olayım değerli olayım da diyebilirler. insanın yanındaki kadını insanlara beğendirmesi, insanların yanındaki kadını beğenmesinin neticesinde bir erkeğin değer görmesinin bunun üzerinden prim yapmasının başka isimleri vardır. yani şeytan insanı her türlü kandırır insan da her türlü zarar eder onun için evlenecek kıvama gelesiye kadar böyle meselelerden uzak dur, her türlü kar edersin.

Okudunuz mu?  Aile ile ilgili özdeyişler

misafir1
hani haşa kime dua ediyorsun, birbirinizi sevesiniz de haram yolları önünüze açılsın diye mi dua ediyorsun demişim ya. bu ettiğiniz dualar sizi daha çok motive ediyor. mesela şöyle dua edebilirsin, Allah ım senin isminle evlenmek üzere haram kapılarını kapatmak üzere bu kimseyi bana bağışla diyebilirsin. o vakit boşa oyalandığını veya zaten haram bir mesele üzere vakit tükettiğini anlarsın. sadece sevsin diye bir dua yok. haramları kapatıp bunu helale bağlayacak bir şeyler yapacak mısın ? insan böyle duygusala bağlayıp kendini motive edince bu çukura daha çok düşebiliyor. bunu düşününce oyalamakdan ve oyalanmakdan, kirlenmekden ve kirletmekden, üzmekden ve üzülmekden öteye geçip geçmeyeceğinizi anlayabilirsin. yoksa güzel kardeşim ayıb ediyorsun, hepiniz istediğinizle evlenin mutlu olun da, somut bakınca öyle olmuyor. bunun için kendinizi motive edip duygusala bağlamayın, kendinizi çukurlara atmayın. oyalamayın oyalanmayın, kirlenmeyin kirletmeyin, üzmeyin üzülmeyin, boş işlerle uğraşmayın; şahsiyetinizi inşa edip, sorumluluğunuzu üstlenip gönlünüzce evlenmeye bakın.

Okudunuz mu?  İnsanlara yararlı olmak hakkında

Sevdigim

Bu kategoride yer alan Kuran'da hz davut kıssası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kişinin beni sevmesi için Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.