Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:45
Kuran
Yönetici

Muavvizeteyn Ayetleri nedir hangi surelerdir

Muavvizeteyn Ayetleri nedir hangi surelerdir

ehli-sunnet
muavvizeteyn sureleri hangileridir

Muavvizeteyn, Felak ve Nas Sûrelerinin ikisine birden verilen addır.
Muavvizeteyn, Allah’a sığınmayı gösteren iki sûre demektir. Bu iki sûrede Allah, görünen ve görünmeyen, bilinen ve bilinmeyen bütün korkunç ve zararlı şeylerden kendisine sığınmamızı emretmiştir.
Bu iki sûrenin fazileti hakkında Cabir bin Abdullah (R.A.)’dan şöyle rivayet edilmiştir: Resûlullah (S.A.V.) bana:

"Oku! Ey Cabir!" buyurdu. Ben de:

"Ya RasulAllah! Babam anam sana feda olsun, ne okuyayım?" dedim.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.):
"Felak ve Nâs sûrelerini" buyurdu. Her ikisini de okudum. Sonra bana dönüp: "Bu sûreleri oku. Bunların bir benzerini daha okuyacak değilsin" buyurdular.

Bu iki sûre devamlı okunursa, cin ve şeyta,n kişiye zarar veremez, sihir, büyü tesir etmez. Mü’min, her türlü zararlı ve şerli şeylerden korunmak için bu iki sûreyi okumalıdır. Allah’ın Rasûlü, öyle yaparlardı. Nitekim Ukbe (R.A.), şöyle rivayet etmiştir:

"Rasûlullah (s.a.s) ile beraber Cuhfe ile Ebvâ arasında yolculuk yapıyorduk. Birden bizi bir rüzgâr ve kesif bir karanlık kapladı. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.s) "Kul euzü birabbil-felâk" ve "Kul euzü birab’bin-nâs"ı okuyarak korunmaya başladı ve: "Ey Ukbe! Bu iki sûreyi okuyarak korun. Hiç bir korunan bu iki sûrenin benzeri ile korunmamıştır" buyurdu.

Hz. Hatice validemiz, şöyle rivayet etmiştir:

"Hz. Peygamber (S.A.V.) rahatsızlandığı zaman Muavvizeteyni okur ve vücuduna üflerdi. Hastalığı ağırlaştığı zaman ona Muavvizeteyni ben okudum ve bereketini umarak kendi ellerimle vücudunu sıvazladım."

Hz. Peygamber (S.A.V.) yatağına girdiği zaman İhlâs sûresiyle Muavvizeteyni okurdu. Buhârî, Hz. Aişe validemizden şöyle rivayet etmiştir:

"Hz. Muhammed (S.A.V.), her gece yatmağa hazırlandığı zaman iki elini açarak birleştirir, İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyarak ellerinin içine üfler, sonra başından ve yüzünden başlayarak üç defa elinin eriştiği kadarıyla bütün vücudunu sıvazlar ondan sonra yatardı."

İhlas dahil, Kuran’ın bu son üç sûresi ile Allah’a sığınan kimse birincisiyle şirk ve benzeri şeylerden, ikinci ve üçüncü sûrelerle de bütün varlıklardan ve insanlardan gelebilecek maddi ve manevi kötülüklerden korunmuş olur. İşte bunun için Kur’an bu dua sûreleriyle son bulmuş. Cenabı Allah tarafından insanlığa en emin sığınma yolu gösterilmiştir.


Cevap: Muavvizeteyn Ayetleri nedir hangi surelerdir

meryemgül1
muavvizeteyn süresi, felak ve nas süreleridir.

Okudunuz mu?  Kuranın Hz. Osman Zamanında Çoğaltılması

Yanıt: Muavvizeteyn Ayetleri nedir hangi surelerdir

ehli-sunnet
Muavvizeteyn Ayetleri nedir<< Diye Arama yaptım ama öyle bir konu bulamadım malesef ilk açtığımda konu tekrarı olduğunu bildirdim yetkili kardeşler gelince silerler Kardeşim..:)


Soru: Muavvizeteyn Ayetleri nedir hangi surelerdir

meryemgül1
Bazen konunun başlığı değilde içeriğinden bir başlık alarak arama yapılınca o zaman çıkıyor konu tekrarı olup olmadığı yetkililer siler tabi

Okudunuz mu?  Dostluklarımız üzerine.. !? zümer suresi 68,69 ayet...

SENA♥
Sayenizde sınavımdan 100 aldım tşk edrm♥


muavvizeteyn suresi, muavvizeteyn sureleri, muavvizeteyn

Bu kategoride yer alan 30- RÛM SÛRESİ 31 ve 32. Ayetlerinin Tefsiri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Muavvizeteyn Ayetleri nedir hangi surelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.