Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:45
Kuran
Yönetici

Dostluklarımız üzerine.. !? zümer suresi 68,69 ayet…

Dostluklarımız üzerine.. !? zümer suresi 68,69 ayet…

elif07
Esselamü aleyküm verahmetullahi veberakatuhu.
bilmillahirrahmanirahim

dostluk üzerine…
kuranı kerimde buyurulduğu üzre:

(El ehillaü yevme izin bağzuhum libağzin adüvvün illel buttagin)

(küfür ve masiyette birleşip sevenler) dostlar,o gün birbirlerine düşmandırlar: (Allah yolunda bir birlerini sevenler) takva sahipleri ise müstesna

Şu yalan dünyada küfür veya günah üzere yaşarak dost olan insanlar vardır. Dünya karanlık olduğu için suçları hataları görünmez, belli değildir.Ahiret ise aydınlıktır…

Okudunuz mu?  Yasin Suresinin Hikmeti

MEVLA Teala HZ buyuruyor:

(Ve eşragatil arzu binuri rabibiha….)

mahşer yeri rabbinin nuru ile aydınlanmıştır. Kitap (amel defterimiz sağ ve sol ellere ) konmuş peygamber ve şahitler getirmiş. Kullar arasında adaletle verilmektedir. Hem asla onlar zulüm olunmaz. (zümer suresi:68,69)

Okudunuz mu?  Kuran'ın tek mutlak doğru olduğunun ispatı

Bir kimsenin gerçek dost olup olmadığı ahiret meydana çıkacaktır. Dünya karanlıktır! Peki gece herhangi bir yerimize kazan karası sürsek belli olur mu? Olmaz. Ama sabah güneş ışıkları ile ortalığı aydınlattığında o siyahlık meydanda çıkar.
Hakiki dostluk bir kimseyi ALLAH için sevmektir. Fakat, farklı menfaatler için bir araya gelenler, hızsızlıkta (vs..) dost olanlar aslında birbirlerine düşmandırlar.ALLAH yolundaki dostluk ise asıl ahrette nazar-ı itibari ile ele alınır. Zira dünyada ölüm vardı ahrette ise yoktur.
ALLAH yolunda olan dostluklar sonsuza kadar bakidir. Bazısı bazısına menfaat verir bazısı bazısına şefaat eder.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim'i dinlemenin sevabı ve faziletleri

ALLAH yolunda dostluğun şartı da: hiçbir dünyevi menfaat olmaksızın karşılıklı muhabbet duyanların birbirlerini ALLAH için sevmeleridir. Bu gibi muhabbetler günden güne artar eksilmez. Fakat bir insan diğer bir insana menfaat sebebi ile yaklaşırsa o menfaatin zevali ile o dostlukta kaybolur. ALLAH muhafaza.. bu gibi muhabbetlerin akıbeti nefrettir.

Okudunuz mu?  Vezkur isme rabbike bukreten ve esîla hangi ayet

Ali ibni Ebi Talip (r.a) buyuruyor: ALLAH yolunda dost olan iki mümin birisi vefat ettiğinde o mü’min: Ya Rab! Filan kimse bana hayır ile emreder, şerden nehye der ve sana kavuşacağımı haber verirdi. Ya Rab! Benden sonra onu saptırma beni hidayet ettiğin gibi onu da hidayet buyur. Bana ikram ettiğim gibi ona da ikram et. Diye dua eder.

Okudunuz mu?  Tecvid İlmi

Dost olan iki kâfir ‘de birisi öldüğünde ise ölen kâfir: ya Rab! Filan kimse beni sana ve resulüne taatten nehyedir bana şer ile emreder, beni hayırdan nehye der ve sana mülaki olmayacağımı haber verirdi. Der. Bunlardan her biri diğer arkadaşını kast eder: ne kötü kardeş ne kötü dost. Diyerek birbirlerine levm ederler.
Bizler dostumuzu niçin sevdiğimizi düşünmeliyiz.? Zira yarın ahrette bizlere sevmemizin sebebi sorulacak. ALLAH için dost onlalar yine orada dostturlar.

Okudunuz mu?  Kurandaki İşaretler Ve Okuma Hızı

MEVLAM bizleri ALLAH için seven kullarıyla beraber kılsın inşALLAH..
SEVDİĞİ HÜRMETİ İLE SEVDİĞİ İLE BERABER KILSIN İNŞALLAH!…
ÂMİN…
Dua ve muhabbetle…


Cevap: Dostluklarımız üzerine.. !? zümer suresi 68,69 ayet…

TAPUSUZ
Sizinle din hususunda savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olanlara iyilik yapmaktan ve adalet etmekten Allah sizi men etmez. Şüphesiz ki, Allah adalet edenleri sever.” "Ancak Allah sizinle din hususunda savaşmış, sizi yurdunuzdan çıkarmış ve çıkarılmanıza yardım etmiş olanları dost edinmekten sizi men eder. Kim onları dost edinirse işte onlar zalimlerin ta kendisidir.”mümtehine 8-9

Okudunuz mu?  Besmele Ayet midir Değil midir?

Yanıt: Dostluklarımız üzerine.. !? zümer suresi 68,69 ayet…

kardelen
MEVLAM bizleri ALLAH için seven kullarıyla beraber kılsın inşALLAH.pAYLAŞIMIN İçİN ALLAH RAZI OLSUN.


Soru: Dostluklarımız üzerine.. !? zümer suresi 68,69 ayet…

betafix
♥ Gülerken herkes eşlik eder, ya ağlarken. Başarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edin ki; kötü gün kapını çalınca kapıya seninle beraber baksın.Allah razı olsun kardes..

Okudunuz mu?  Fevelli vecheke şatral mescidil haram arapça

zümer suresi 68 69, zümer suresi 68 ve 69 ayet, zumer 6869.ayetler

Bu kategoride yer alan Kehf süresinin fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dostluklarımız üzerine.. !? zümer suresi 68,69 ayet… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.