Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:51
missa91
Abone

Kime sadaka verilir

Kime sadaka verilir

Kayıtsız Üye
kimlwee sadaka verilir


Cevap: kime sadaka verilir

Darusselam
Zekât kimlere verilir?
Zekât Kimlere Verilmez?


Zekât ve fitrenin kimlere verilebileceği Kur’an-ı Kerim’de belirlenmiştir (Tevbe Sûresi, 60). Bunlar; fakirler, düşkünler, esaretten kurtulacaklar, borçlu düşenler, Allah yolunda cihada koyulanlar (mukaddesatı korumak için mücadele verenler, ilim tahsil edenler), yolda kalmış olanlar, zekât toplamakla görevlendirilen memurlar ve müellefe-i kulûb adı verilen, kalpleri İslam’a ısındırılmak istenen kimselerdir.

Okudunuz mu?  Cehennemin dibine git demek boşama yerine geçer mi

Zekât ve fitrenin, Tevbe suresinin 60. ayetinde sayılanlar dışında kalan kişi ve kuruluşlara verilmesi caiz değildir. Ayrıca zekât verecek kişi, bu şartları taşısa bile;1) Ana, baba, büyük ana ve büyük babalarına,2) Oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklarına,3) Müslüman olmayanlara,4) Karı-koca birbirlerine,5Zekât veremez..

Okudunuz mu?  Yalan söylemek ve yalan ortaya çıkınca sorunlar yaşamak

sadaka kimlere verilir, sadaka kimlere verilir kimlere verilmez

Bu kategoride yer alan Öldükten sonra merhum evine ziyarete gelir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kime sadaka verilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.