Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:30
missa2
Abone

Sırat Köprüsü ile ilgili Hadisler

Sırat Köprüsü ile ilgili Hadisler

Kayıtsız Üye
Sırat Köprüsü ile ilgili Hadisler hangileridir?


Yanıt: Sırat Köprüsü ile ilgili Hadisler

Fetva Meclisi
Hz Enes (ra) anlatıyor: "Ey Allah’ın Resûlü! Kıyamet günü bana şefaat edin!” dedim Peygamber Efendimiz (asm): "İnşaAllah yapacağım!” buyurdular Ben tekrar: "Sizi nerede arayıp bulayım?” dedim "Beni ilk aradığın zaman Sırat üzerinde ara!” buyurdular "Size (orada) rastlayamazsam?” dedim "Mizan’ın yanında beni ara!” buyurdular "Orada da size rastlayamazsam?” dedim "Öyleyse beni havzın yanında ara! Zira ben üç mevkinin dışına çıkmam!” buyurdular5

Okudunuz mu?  İslam Dininin Temizliğe Verdiği Önemi Belirten Ayet Ve Hadis Örnekleri

Hz Âişe (ra) anlatıyor: "Ateşi hatırlayıp ağladım” Resûlullah (asm):

"Niye ağlıyorsun?” buyurdu

"Ya ResûlAllah! Cehennemi hatırladım da onun için ağladım! Siz, kıyamet günü, ailenizi hatırlayacak mısınız?” dedim Peygamber Efendimiz (asm):

"Üç yerde kimse kimseyi hatırlamaz: 1- Mizan yanında: Tartısı ağır mı geldi, hafif mi; öğreninceye kadar, 2- Sahifeler uçuştuğu zaman: Kendi defteri nereye düşecek, öğreninceye kadar: Sağına mı, soluna mı, yoksa arkasına mı? 3- Sıratın yanında: Sırat Cehennemin iki yakası ortasına kurulduğunda, bunu geçinceye kadar kimse kimseyi hatırlamaz”6
_____________________
5- Tirmizî, Kıyamet 10, (2435).
6- Ebu Davud, Sünen 28, (4755)

Okudunuz mu?  Akika kurbanı duası

Cevap: Sırat Köprüsü ile ilgili Hadisler

mum
Sırat köprüsü hadisleri

Ebû Saîd el-Hudrî yoluyla Hz. Peygamber’den rivayet edilen bir hadiste iman ve sâlih amel derecesine göre sırattan göz açıp kapayacak kadar bir zaman içinde veya şimşek, rüzgâr, kuş uçuşu yahut yürük at hızıyla geçilebileceği gibi köprünün kancalarına takılıp cehenneme düşecekler de vardır (Buhârî, Eźân , 129; Tevĥîd , 24; Riķāķ , 51; Müslim, Îmân , 302, 326, 329).

Okudunuz mu?  Aile Hayatı ile ilgili hadisler

Köprünün kıldan ince, kılıçtan keskin olduğu şeklindeki rivayetlerden biri Ebû Saîd el-Hudrî’nin Resûlullah’a nisbet etmediği bir haber mahiyetindedir (Müslim, Îmân , 302). Hz. Âişe yoluyla Resûl-i Ekrem’den nakledilen diğer rivayet ise isnad açısından zayıf bulunmuştur (Müsned, VI, 110 [bk. nşr. Şuayb el-Arnaût, XL, 302-304).

Okudunuz mu?  Ölen kişiler bizi çıplak mı görüyor

sırat köprüsü ile ilgili hadisler, sırat köprüsü ile ilgili ayetler, sırat ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Ailenin haberi olmadan hanefi mezhebine göre kıyılan nikah geçerli olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sırat Köprüsü ile ilgili Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.