Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Sırat köprüsü nereye kurulacak?

Sırat köprüsü nereye kurulacak?

asker1
sırat köprüsünün ortadoğu da kurulacağı söyleniyor doğrumudur? bir programda sırat köprüsünün kudüs te kurulacağı söylendi…hükmü nedir


Cevap: sırat köprüsü

çiçek ammo
Sırat köprüsünün yeri konusunda bilgim yok.
Mahşer yeri şam dir diye duymuştum


Cevap: sırat köprüsü

Mücahid
O gün yeryüzü bir başka yere, gökler, başka göklere çevirilecek ve bütün varlıklar, kabirlerinden çıkıp bir ve gücüne karşı durulmaz olan Allah’ın huzuruna toplanacaklardır.


Cevap: sırat köprüsü nereye kurulacak?

nurya
aklımız başımızda olacak mı o dehşetli günde halimiz nicedir ancak RABBİM(c.c) bilir


Ufkuaçık
Sırat Köprüsü

Sizden hiç biriniz müstesna olmamak üzere ille oraya (cehenneme) uğrayacaktır. Bu, Rabbinin üzerine kat’i olarak aldığı, kaza ettiği (bir şey) dir. Sonra takvaya erenleri kurtaracağız, zalimleri ise orada diz üstü düşmüş bir halde bırakacağız. (Meryem; 71-72)

Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: Cehennem üzerine sırat köprüsü kurulur. Bu köprüden, ümmetiyle ilk geçecek olan peygamber benim. O gün peygamberlerden başkası konuşamaz. Peygamberler de: Allah’ım ümmetime selamet ver, sen onları koru! diye dua ederler.

izafet.com/islam-ve-insan/536071-sirat-kopage-rankingusu-ve-ilgili-hersey.htmlDEVAMINI OKUYUNUZ.

Okudunuz mu?  Namazın Vakti Girmeden Sünnet Kılınır mı

ELHAMDULİLLAH
SIRAT KÖPRÜSÜ…

Böyle bir köprü varmı….????

Evet böyle bir köprü var ancak ahirette onu arayan yanılır. O köprünün şu an zaten üzerindeyiz.

Peki ahirette böyle bir köprü varmı….????

Yok hiç kimse boşuna böyle bir köprü arayışına girmesin, birilerinin anlayamadığı hakkında sözde ilim yaparak, ilmi küfrü olanlardan olmamak adına bu hususu iyi anlamakta yarar var…..

Okudunuz mu?  Geçmiş Yıllarda Yaptığım Bir Hatadan Pişman Oldum, Ama Unutamıyorum?

Meryem Suresi 71. Ayet-i Kerime

Elmalılı Hamdi Yazır : Hem içinizden hiç biri yoktur ki mutlak ona varacak olmasın ve bu rabbının uhdesine vacib kıldığı bir kazıyyei mahkeme olmuştur

Hem içinizden hiç biri yoktur ki mutlak ona varacak olmasın….

Herkes, Cennet ve Cehennemle vaadolunmuş herkes, İNS ve CİN taifesi, MUTLAK SURETTE CEHENNEME VARACAKTIR….

ve bu rabbının uhdesine vacib kıldığı bir kazıyyei mahkeme olmuştur

Okudunuz mu?  Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum

Peki varacaktırda…. Cehenneme girecekmidir….????

Hayır… Sadece herkes O’nun Rab’binin bir vaadi olarak şahit olanlardan olacaktır. Cennet ve Cehennemi inkar edenler, cehennemi vaadeden Rab’bin sözünün doğru, kendi sözlerinin ise ispattan uzak boş kelam olduğunu bizzat müşahade edeceklerdir. RAB’bim vaadini HAK olarak gösterecektir.

Sonra….????

Meryem Suresi 72. Ayet-i Kerime

Elmalılı Hamdi Yazır : Sonra müttakı olanlara necat veririz de zalimleri dizleri üstü bırakırız.

Cennetlikler cennetle müjdelenirler….. Onlara artık hiç bir hüzün ve mahsunlukta yoktur. Kalpleri surur içerisinde Rab’lerinin Rahmetine Nail Olmuşlardır.

Cehennemlikler ise henüz o azabı tatmadan, cennetliklerin gitmesini beklemektedirler. Sonra ELİM BİR AZAB, O ne kötü bir dönüş yeri ne kötü bir döşektir…..

Okudunuz mu?  Şeytan bana sürekli vesvese vermeye başladı sürekli bana dinimi yalanlıyor imanımı elimden almaya çalışıyor

TAHA Suresi 105. Ayet-i Kerime

Diyanet İşleri : (Ey Muhammed!) Sana dağların (kıyamet günündeki) hâlini soruyorlar. De ki: Rabbim onları toz edip savuracak.

Dağlar toz olup savruldular….. Yüksek hiç bir şey kalmadı….

Sonra….????

TAHA Suresi 106. Ayet-i Kerime

Diyanet İşleri : Onların yerlerini dümdüz, boş bir alan hâlinde bırakacaktır.

Dağların yerleri dümdüz oldu ve boş bir alan olarak karşımızda….. Zira milyarlarca VÜCUD orada VUCUD bulacak…. Saha açık ve mahşere hazır.

TAHA Suresi 106. Ayet-i Kerime

Diyanet İşleri : Orada hiçbir çukur, hiçbir tümsek göremeyeceksin.

Okudunuz mu?  Her insanın bir şeytanı mı var yoksa bir insanın birden fazla mı şeytanı vardır? İnsan ölünce şeytanıda ölür mü?

Hadi kurun bakalım köprüyü nereye kuracaksınız….. Orada HİÇ BİR ÇUKUR, HİÇ BİR TÜMSEK GÖREMEYECEKSİNİZ….????

Ama Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’m’in Hadis-i Şerif’i var…..???

Ebu Said el Hudrî’nin rivayetinde Peygamberimiz (S.A.V.)’m’den şöyle buyuruyor:

"Mahşerde muhakeme ve muhasebe işlerinden sonra Cehennemin üzerinde bir köprü (Sırat) kurulur. Allah şefaate izin verir. (Mü’minler) ‘Ya Allah selamet ver, selamet ver, diye dua eder durur.’ ‘Ya RasulAllah, köprü nedir?’ diye sorulduğunda; "Kaypak ve kaygan bir yoldur. Orada; kancalar, çengeller ve Necidde bilen sa’dan denilen sert dikencikler gibi dikenler vardır. Mü’minler amellerine göre kimi göz açıp kapayıncaya kadar, kimi şimşek gibi, kimi rüzgar gibi, kimi kuş gibi, kimi iyi cins yarış atları gibi, kimi deve gibi süratle geçerler. Mü’minlerden kimi sapasağlam kurtulur. Kimi de tırmalanmış (hafif yaralı) olarak salıverilir. Kimileri de Cehennem ateşi içerisine dökülür." (Buhari, Müslim, Tirmizi’den naklen Mansur Ali Nasıf, Tâc, V, 394-395).

Okudunuz mu?  Meni bulaşmış yatak nasıl temizlenir

Mahşerde muhakeme ve muhasebe işlerinden sonra…. Muhakeme görülmüş ve artık cennetlikler cennete, cehennemlikler ise cehenneme HAK KAZANMIŞLAR….

Cehennemin üzerinde bir köprü (Sırat) kurulur…. Cehennemin üzerine bir köprü kurulur, adı’da Sırat’tır. Allahu Taala şefaate izin verir ve müminler ya Allah selamet ver, selamet ver derler bu şekilde dua ederler….

Okudunuz mu?  Kuran ve Sünnete göre gusül nasıl alınır?

Sonra Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e sorarlar. Bu köprü neyin nesidir diye…. O kaypak ve kaygan bir yoldur. Orada kancalar ve çengeller ve necidde bilen sa’dan denilen sert dikencikler gibi dikenler vardır…. Müminler amellerine göre kimi göz açıp kapayıncaya kadar, kimi şimşek gibi, kimi rüzgar gibi, kimi kuş gibi, kimi iyi cins yarış atları gibi, kimi deve gibi süratle geçerler. Müminler kimi sapasağlam kurtulur kimi de tırmalanmış olarak salıverilir. Kimileri de cehennem ateşi içerisine dökülür…..

Hadis-i Şerif işte bu…. Kulaktan kulağa bir Hadis-i Şerif işte bu hale gelir.

Okudunuz mu?  Bir kadının avret yerine dokunmak zina sayılır mı

Allahu Taala MAHKEME-İ KÜBRA’dan hemen sonra, hesapları çabuk görücü olarak, cennetlikleri cennetle müjdeledikten hemen sonra onları cennetine alır. Cehennemlikler ise diz çökmüş bir halde yerlerinden dahi kıpırdayamazlar.

Sırat-ı Mustakiym, İSLAM YOLU’dur. O yol ki; KILDAN İNCE, KILINÇTAN KESKİN’dir. O yolda MÜMİN’ler TAKVA SAHİPLERİ ayaklarını sabitleyip DİNLERİ ÜZERE olmak dilerler. O yol cehennem kapıları arasına kurulmuştur. Bir tarafta kumarhaneler, fuhuşhaneler, birahaneler, meyhaneler, türlü türlü çirkeflikler her daim kapıları açık olarak, Sırat-ı Mustakiym’den sapacakları beklerler. Bazen bu batakhanelere düşer müslüman, birde bakmışsınız ki NASUH BİR TÖVBE ile kendini sıyırıvermiş oralardan ve tekrar Sırat-ı Mustakiym’e dönmüş. Rab’binin Rahmetinden ümidini kesmeksizin….. Kimi Sırat-ı Mustakiym’de sebat eylerde, şimşek gibi gelip geçenlerden olur bu dünyadan, kimi bu şerlere düşerde, sıkıntılar içerisinde kurtulur. Kimi o şerlere düşerde orada daim olanlardan olur….. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’m’in bahsetmiş olduğu işte budur. Sırat-ı Mustakiym bu dünyadadır. Burada kazandıklarınız da iki elinizin karşılığıdır.

Okudunuz mu?  Evrime inanmak şirk midir?

Hiç kimse ama hiç kimse ahirette SIRAT KÖPRÜSÜ aramasın. Şu an üzerinde olduğunuz, KILDAN İNCE, KILINÇTAN KESKİN olan İSLAM DİNİ üzerinde SEBATLA yol alsın. Yoksa hüsrana uğrayanlardan ve o ne kötü bir varış yeri olan yer olan cehennemle techiz olunmasın.

Hülasa şu an bulunduğunuz yer işte o köprü denilen SIRAT-I MUSTAKİYM’in üzerindesiniz.

Okudunuz mu?  Allah nasıl Melekleri yarattı?

İnşaAllah bu yolda ayağı sabit olanlardan oluruz. Amin.


AmeS
Elhamdülillah sırat yok diyor
Müslümanlar!


sırat köprüsü nerede kurulacak, sırat köprüsü nereye kurulacak, sırat köprüsü nerede

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimize yazdığım şiir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sırat köprüsü nereye kurulacak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.