Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum

Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum

Zümer
Lütfen sonuna kadar okuyunuz.
Merhabalar , nerden başlayacağımı bilmiyorum ama affınıza sığınarak sizlerden yardım diliyorum.Lütfen bana yardımcı olup yol gösteriniz.

Allah’a şükürler olsun namazlarımı kılıyorum ama gelin görün ki bir taraftanda günaha giriyorum.Tüm pişmanlık ve samimiyetimle tevbe ediyorum hatta yeminler ediyorum o günaha girmeyeceğim diye ama tekrar tekrar bir süre sonra aynı günaha giriyorum.

Her defasında çok pişman oluyorum ve hemen tevbe etmek istiyorum ama bu kezde kendi kendime "geçen seferde tevbe ettin ama yine aynı günaha girdin" diyorum.Allah aşkına bana bir şekilde yardımcı olmaya çalışın ne yapmam lazım.Tekrar tüm pişmanlık ve samimiyetimle tevbe etmek istiyorum ama bir süre sonra hiçbirşey olmamış gibi tekrar o günaha yöneliyorum.

O günahtan öyle bir uzaklaşmak istiyorum ki , öyle bir tevbe etmek istiyorum ki bir daha yakınına dahi gelmek istemiyorum.Tevbe ettikten sonra bir süre böyle devam ediyor ama sonra yavaş yavaş tekrar kendimi tam ortasında buluyorum.Yalvarıyorum bir yol gösterin , yoksa işim bitik.

Tüm kalbimle Allah yolunda olmak istiyorum , Allah’ın emir ve yasaklarına harfiyen uymak istiyorum lütfen yardım.Tek kelime dahi olsa yardımınıza ihtiyacım var lütfen beni yalnız bırakmayın.


Cevap: Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum , lütfen sonuna kadar okuyunuz.

Ercan
Aleykumselam Kardeşim. Siz samimi tevbe edip olabildiğince günahlardan uzak durmaya çalışın. Şeytan asla vazgeçmeyecektir. Siz de asla pes etmeyin. Rabbim cümle ümmeti Muhammedi bağıslasın. Amin.

Ebû Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor:
Resûlullah aleyhissalâtü vesselâm Rabbinden naklen buyurdular ki:
Bir kul günah işledi ve ‘Yâ Rabbi, günahımı affet!’ dedi.
Hak Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, günahımı affet!’ dedi.
Allahu Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, beni affeyle!’ dedi.
Allahu Teâlâ da, ‘Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi olduğunu bildi. Ey kulum, dilediğini yap, ben seni affettim’ buyurdu

Buhârî, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29.


Cevap: Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum , lütfen sonuna kadar okuyunuz.

Saif Al-Din
Bunları bir de tüm kalbinle Allah’a için için yalvararak, namazla sabırla devam ederek duada söylesene :

Okudunuz mu?  İslamda Fotoğraf çekinmek

O günahtan öyle bir uzaklaşmak istiyorum ki , öyle bir tevbe etmek istiyorum ki bir daha yakınına dahi gelmek istemiyorum.Tevbe ettikten sonra bir süre böyle devam ediyor ama sonra yavaş yavaş tekrar kendimi tam ortasında buluyorum.Yalvarıyorum bir yol gösterin , yoksa işim bitik.

Tüm kalbimle Allah yolunda olmak istiyorum , Allah’ın emir ve yasaklarına harfiyen uymak istiyorum.

Çok güzel istekler 🙂


Cevap: Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum , lütfen sonuna kadar okuyunuz.

Zümer
Allah razı olsun , bunu gerçekten çok istiyorum.


ahmetkeke
İnsanda farklı farklı hissiyatlar yeri ve zamanını bulunca o latifeler duygular hisler devreye giriyor.asrımız günah işlenmeye çok musayit tucrube ettigim kadarıyla sunu soyliyim bnde aynı durumdayım hatta kendimi bazen çok kotu hissediyorum ben kimin gibilerinden. Mümkün mertebe dışarıya ihtiyaç olmadıkça cikmamak evde ibadet yapmasak bile oturmak kendini gunahdan korumak ayrıca oruç tutmak iradeyi güçlendirir p.tesi perşembe sünnetir çok faydalı. ..Allah c.c yardımcımız olsun …hadi Allahaısmarladık. .


Kayıtsız Üye
İçten tövbe etmek elbette bu durumda çok önemli. Ama dahada önemlisi tövbenin arkasında durmak.. Nedir işlenen günah? Gıybetse helallik alırsın sonra o helalliği alana kadar çektiğin zorluğu düşünür bir daha gıybetin ortamında dahi bulunmaszın İnşaAllah . Yahut zina mı işlenen günah? O halde bilinçlendirici kitaplar okur, videolar izler, Allah’a sığınırsın. Yalan veya küfürlü konuşmak mı? Al ağzına bir baklagil konuştuğun vakit senin için bir uyarıcı olsun, senin dikkatli olmanı sağlasın. Günahlar çok kardeşim.. Her birini ayrı ayrı incelemekten aciz olsamda her günah için ortak tek şey var o da "bilinçlenmek". Okuyun, bol bol okuyun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Selâmün aleyküm..


Mehmet1515152
kardeşim benimde bazen şehvani bazen rahmani duygularım kabarıyor bende her seferinde tövbe ediyorum her seferinde bozuyorum inşaAllah sonumuz hayır olur hatta inanır mısın bu konuyu görünce şimdi gene Rahmani tarafa geçiyorum Allah günahta ısrar edenler sevmez. Bize sevmediği işleri yapmayı nasip etmesin.


mum
Aynı günahı tekrar işlemek gayet doğaldır. Doğal olmayan tevbe etmemektir.
Her günah işlediğinizde tevbe edin ve af dileyin.


Kayıtsız Üye
Aynı Günahı Durmadan İşeyip tövbe etmek tövbe mizde yalancı olduğumuzu ve samimi olmadığımızı gösterir samimi olmayan hiç bir davranış yerini bulmaz tövbede de ihlas olması lazım gelir hem ibadetin en makbulu günahlardan kaçmak" siz büyüğünden kaçın ben küçük günahlarınızı örterim" diyen Rabbimizdir. lakin küçük günahlar büyük günahlara yol acıyor kötü bir bakış şehveti azdırıp zinaya düşürüyor önce zinaya tövbe değil önce zina ya yol acan gözlerimiz dilimiz elimiz ayağımız neyimiz varsa onlara bir daha bunları bulaştırmamak ve kaçmak tövbe etmek gerekir ozaman nefs küçülür ve sende zinaya düşürmez lakin öyle günahlarda varki insan elinde olmadan kurtulmak ister borçludur sürekli faize düşer oda sabretip sürekli tövbe edip Allah tan yardım dilemeli maddi sıkıntılardan kurtulunca da banka yazan hiç bir şeyin gölgesinden gecmemeli
Yüce Rabbimiz Hepimizi Af Etsin ve Bizlere Dünyadada Ahirette Güzellikler Versin.
İSLAMİ YAŞAYANIN DÜNYASI CENNET OLUYOR YAŞAMAYAN İSE İMANINDAN DOLAYI ACI ÇEKİYOR GÜNAHLARINA KEFARET OLUYOR
YÜCE RABBİMİZ İMAN SAHİBLERİNE PEK ÇOK GÜZELLİK VERMİŞ
İSLAMIN HER ANI HİKMET DOLU ELBETTE BAKAN GÖZLER GÖRÜR.

Okudunuz mu?  Tehlikeli kelimeyi duyarken uyarmamak

Kayıtsız Üye
Rabbim nefsimizi islah etsin bizim.
Gercekten nefis çok kötü insani herzaman günaha sürüklüyor.
En büyük savaş nefisle savaşmakmış
Rabbim hepimizi affetsin…Amin.. 😢😢😢


numan3434
Es Selamu Aleyküm.Peygamber Efendimiz (SallAllahu Aleyhi Vessellem) bir hadisinde La havle vela kuvvete illa billah'(sonunda azim de olabilirdi) zikrinin anlamını bir hadisinde şöyle bildirdi:Günahtan sakınmak Allah’ın korumasıyla, ibadet etmeye güç kuvvet bulmak ta ancak Allah’ın yardımıyla mümkün olur. Cibril bana böyle bildirdi.
Adminler acaba böyle bir durumdaki kişinin böyle bir zikiri çokça yapması güzel olmaz mı?


Özkan aynas
Şeytanın vesveselerine uymayın. İçinizdeki ses şeytan ın vesveseleridir. Sakın ola kendinizde suç bulmayın, sizin işiniz o vesveselere aldanmamak, bundan kurtulmanın yollarıda var Allah diyin namazınızı kılın Allah yolunda güzel şeyler yapın şeytan sürünür zaten..
Herkese hayırlı ve nurlu geceler diliyorum Allah yar ve yardımcınız olsun. 🙂


Kayıtsız Üye
Allah hepimizin yardımcı si olsun su zamanda gerçekten çok zor ama yapilmasi gereken bu… ahireti düşünüp hemen vazgecmeliyiz..


nurcan yetkin
En buyuk zafer nefsle yapilan mucadelenin verdiyi kazanc zaceridir Allah hepimize bu zaferi yasamayi nasip etsin insalah kardeslerim


nurcan yetkin
Gunah islemek aklimiza geldiyinde elimizi yakarsak onun acizi bize gunah isletirmez Allahin izniylle insalah


Kayıtsız Üye
Ayni dertten bende izdirapliyim Allah affetsin biz gunahkar kullarini tevbe hasaa dalga gecer gibi yapmiycam etmiycem diyoruz yine seytanin éline düşüyoruz la ilâhe ille ente suphaneke inni küntü minezzalimin ( hz yunus ) gıbı dua edelim Rabbim cümle Muhammet ümmetine hidayet versin âmin …

Okudunuz mu?  Dünyada Yapılabilecek en büyük hatayı Allah affedermi

Kayıtsız Üye
Yukarıdaki hadiste Allahın peşi sıra işlenen günahtan edilen tövbeyi kabul edeceğini söylerken sanki sen mi kabul ediyorsun tövbeyi de böyle insanlara vesvese verecek yazılar paylaşıyorsun içine saklada bazı vesveseli insanlara zararın dokunmasın sen istemezsen zaten kabul etmez senin tövbeni Allah merak etme


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar selamun aleykum ben bir Arapça talebesiyim medresede okuyorum benim soyle bir sorunum var bir günah isledim ve pişman oldum cooook vicdan azabı çektim kafayi yicektim nerdeyse neyse, bu vicdan azabi ben çok etkiledi herşeye hayata yaşama bakış acimi değiştirdi daha sonradan yaptığım bir iş sebebi ile şirke dustugume kanaat getridim yine çok korktum hemde çok tevbe ettim uzun sure onun korkusuyla yaşadım derslerimi cook etkiledi şimdi ise kalbime bakıyorum taş kesildi hiç biseyden korkmuyo istemiyo hissetmiyo ne yapcagimi bilmiyorum haşa tasdik etmiyo gibi sanki benim bu durumdan kurtulmam lazım nolur yardım edin 🙁

Yani artık hakikatleri göremiyorum duymuyorum görmüyorum arkadaşlar Allah rızası için yardımcı olun


Kayıtsız Üye
Allah yardımcımız olsun.Allahın varlığına delillerle ilgili kitap, dergi,makale ve yazılar oku.Allah inancı tam yerleştikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir.Allah çokça zikreden kullarından eylesin.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Allah senin ve bizim yardımcımız olsun. Bu devirde hakkıyla yaşamak gerçekten zor. öncelikle Allhın varlığana ve birliğine dair kitap,dergi,makale gibi çeşitli yazılar oku.Bu yerleştikten sonra gerisi kolay.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.


orhan
Yıllardır bende aynı hatayı yapıyorum 😟 öyle çok kızıyorum ki kendime nasıl olurda rabbime verdiğim sözü ettiğim yemini ezerim çiğnerimde o günahı nasıl bir daha işlerim 🙁 rabbim kimseyi doğru yoldan ayırmasın nefis öyle bir şeyki şeytan ne yapıp ne edip bana o günahı işlettiriyor. Kurtulmak istiyorum zikir çekiyorum salavat getiriyorum yine sonunda aynı günahın içindeyim Allahım affetsin bizi…..


Kayıtsız Üye
Allah hepimize yardim etsin o durumu bende yasadim nefse ve şeytana hep yenik düştüm. InsAllah Allah bizi affeder Allahtan umit kesilmez ama çok iyi tovbe etmeliyiz. Ve ayni günahı islememeliyiz. Allah hepimizi korusun insAllah Allah bizi affetsin insAllah bidaha ben bu gunaha geri donmuyecem.

Okudunuz mu?  Jole sürmek namaza engelmidir?

Kayıtsız Üyee
Selamünaleyküm size bişey soracağım. Şu an bunu sorarken çok utanıyorum ama dayanamıyorum artık. Hatalarım çok ama bunu anlatayım önce. Afedersiniz ama çok mastürbasyon yapıyorum. Hep tövbe edip yemin ediyorum ama dayanamıyorum kendimden tiksindim artık. Yardımcı olun lütfen


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İnsan ne kadar tövbesini bozarsa bile yeterki tekrar samimiyetle dönüp tövbe etsin. Allah kullarının tövbesini kabul eder. Bu durumdan kurtulmak için iradenle savaşmalısın. Kendini sürekli faydalı işlerle meşgul et. Beş vakit namazını asla aksatma ve arada bir nafile oruçlar tut.


Kayıtsız Üye
Bende hergün çeşitli günahlar işliyordum.kendi başıma tövbe ediyordum ama akşam olunca unutuyordum.bu durumdan çok rahatsızdım. Son çare olarak Bir gun menzile gittim.Gavsi sani hz mürşidim Allah ondan razı olsun. Onunla birlikte Allah’a tövbe ettim kanserli günahlara tekrar dönmedim elhamdülillah.rabbim onun tövbesinin bereketiyle bizim tövbeyide daim etti inşAllah bundan sonrada devam eder. Allah bizi bu kap7dan iki cihandada ayırmasın. Tabi şimdide diğer hastalıklı günahlarımla uğraşıyorum. Çok konuşmak anaya babaya öf demek. Söz verdiğim yere geç kalmak vs. Kardan zarar ediyorum Sabah namazını cemaatle herzaman kılamıyorum.


Kayıtsız Üye
Şeytan insani çok çabuk kandriyor Rabbim hepimizi affetsin Nefise mücadele etmek öyle zorki..samimi tevbe etmek gerekiyor birdaha yapmamak üzere Nasuh tevbe si etmemiz gerek..Bu şekilde günaha girip tevbe etmek tekrardan işlemek vijdan öyle sizlatiyorki..Rabbim ummedi Muhammed affetsin inşaALLAh


Kayıtsız Üye
ellah razı olsun kurbanım..
rabbülalemin bizi bu tarikatialiyyeden mahrum bırakmasın


Kayıtsız Üye
Benim sorum kadınların mahremsiz seferi hakkında olacaktı. Ben okuyorum ve okumam da lazım evle okul seferilik mesafesini hayli geçiyor. Beni her seferinde getirip götürebilecek mahremim yok. Yani abim falan var da calışıyo o o yüzden yapamaz.ben çok üzülüyorum böyle benim okul için gidip gelmekten ziyade gezmek istedigim yerler vardı şimdi ben oralara gidemeyecek miyim yolda kendime dikkat etsem haramlardan korunsam falan 😔 içim çok daralıyo zaten vesveseli bir insanım bu konuda da bir yandan biyerlere gitme isteyi bir yandan kısıtlanmıs hissetme günaha girme korkusu vs. Nası geçicek bilmiyorum😒😢


mum
Bir kadının / Kızın seferilik mesafesini geçen bir yere gitmesi caiz değildir. Kural budur. Mümkün mertebe yalnız çıkmayın ama gitmeniz gereken farz bir yer var ve sizi götürecek bir mahreminiz yoksa Allahtan af dileyin ve çıkın

Okudunuz mu?  Vitir namazında Ayetul Kursi'yi okumayı unutmak...

Kayıtsız Üye
Arkadaslar bu kural eskidenmis eskiden imkanlar yokmus develerin sirtinda collerde yolculuk vs simdi oyle mi biniyorsun otobuse uçağa gidiyorsun kim kime zarar verebilir. Okuyorsaniz ne mahreminden bahsediyorsunuz sinifa da mi abinizle eşinizle gideceksiniz o ortama da girmeyin madem. Boyle kesin cizgilerle hayatinizi zorlastirmayin


Kayıtsız Üye
Kardeşim bu asrın en büyük bağımlılığı müstehcen videolar izleyip mastürbasyon yapmaktır bu aynen uyuşturucu gibi bağımlılık yapar bir iki gün uzak kalsan üçüncü gün içinden gelen dürtüler ve şeytani vesveselerle bir bakmışsın videoları izliyorsun bundan kurtulmanın yolu kesinlikle bir psikoloğa görünmek lazım ve internetten uzak durmak şart internette en masum denecek bir haber sitesine bile girsen bir bakmışsın video izliyorsun. Yapman gereken 1. İnternetten kurtul mesela normal tuşlu telefon kullan akıllı telefon kullanma en azından kurtuluncaya kadar.
2. Kitap oku mesela kuran meali oku
3. Elinde tespih olsun durmadan Allahı an "la ilahe illAllah" salavat, istiğfar ve esmai husna çek.
4. Bunları yaparken tutabilirsen 40 gün oruç tut
5. Her dürtü geldiğinde yerini değiştir kitap oku nafile namaz kıl.
6. Günaha karşı sabırlı ol evliysen eşine durumu açıkla tabi anlayabilirse çok yardımı dokunur asla itiraz etmesin ve mümkün mertebe seni yanlız bırakmadı
7. Terapi müziği dinleyebilirsin vesvese zamanında o dürtüden kurtulamazsan ne kadar çok düşünürsen o kadar çok aldanırsın.
Allah yardımcın olsun kardeşim kurtulmak zor biliyorum ama bunları yaparsan Allahın izniyle kurtulacaksın. Asıl huzuru o zaman göreceksin her dürtüyü yendiğinde büyük bir zafer kazanmış gibi mutlu olacaksın Allah’ın izniyle…


Kayıtsız Üye
Ve aleykum selam

Böyle bir durumda ilk iş kabullenmektir ve tabi çok tövbe etmelidir. Fakat ümitsizliğe düşmeden, ALLAH ın ne kadar merhametli olduğunu hatırlayıp, tövbe etmek lazımdır. Rabbimiz çok affedicidir. Biz hiç bir zaman dört dörtlü olamayız, yüce Allah o kadar merhametlidir ki, her günahı (şirk koşma haric) affeder. Tabi ki, "Allah zaten affeder" diyerek rahat rahat günah işleyemeyiz.
Bize burda düşen görev, çok dua etmek, tövbe etmek, ümitsizliğe kapılmamak ve bir daha yapmamaya gayret etmek. Bu da senin imtihanın, inşAllah çok güzel bir şekilde, çok doğru bir şekilde geçersin. Kabullenip de pişman olmakda büyük bir nimettir… Rabbim insAllah hepimize bu dünyadaki imtihanlarımızı çok doğru bir şekilde geçmeyi nasip etsin…

Okudunuz mu?  Abdest alınacak yer ile ilgili soru? Tuvalet lavabosundamı? Banyoda mı?

#UguR
Aynı günahı işlememek için yapmayınız gereken vaktinizi başka işlerle harcayın; Kitap okuyun, spor yapın,nafile ibadet yapın vb.
Yani evde anneniz yanınızdayken masturbasyon yapamıyorsanız evde tek kaldığınızdada Allah beni gözetliyor diye izlemiyeceksiniz.


Kayıtsız Üye
hocam selamun aleykum.benimde bir takim gunahlarim oldu.24yasindayim gönülden tövbe ettim namazlarimi kiliyrm çarşafa girdim.elimden geldiğince Rabbime sigindim .onun istediği gbi yasamaya calisiyrm elhamdülillah.ewlenme yoluna girdigm insan bana çok agir konuştu.gunahlarimi yüzüme vurup carsafima laf etti.o kadar zoruma gitti ki agliyrm.ben Allah’a layik olmaya calisiyrm.tövbe edenin gunahini yüzüne vurmak da bir Vebalmidir canim aciyo


mum
< ewlenme yoluna girdigm insan bana çok agir konuştu.gunahlarimi yüzüme vurup carsafima laf etti >
Bir müslüman tövbe ettikten sonra günahı zikredilmemeli çünkü bu Allahın hoşuna gitmez.
Yapan kişi ayıp etmiştir…. Necip fazılı geçmişiyle kötüleyenlere şöyle dermiş:
Ben geçmişimi çöpe attım! Çöpü kurcalayan kediler ve köpeklerdir!!!


Ceyo
Arkadaşlar namaz kilmiyorum daha yadim küçük 12 ama bir gunahim var tovbe ediyorum. Yine giriyorum ama o değil 100 kere olmustur bunun ayri bir gunaha girmek istemiyorum lütfen yardimvi olun Allah rizasi için


Kayıtsız Üye
Bende sizler gibi kötü bir durumdayim. Günah isliyorum ve tövbe ediyorum. Hayatimda 3 kez basima ayni olaydan dolayi tövbe etmem gerektigini fark ettim. Ilk ikisinde tüm samimiyetimle tövbe ettim. Cok gözyasi döktüm. Hayatimda hep biseyler düzelince sanki Allah tarafindan tövbelerim kabul buyruluyordu. Sonra tekrar ayni hatayi yaptim. Tövbemi bozdum. Duygularimin pesinde gittim. Ama Allah ap acik diyor: "Kulum bu yol yanlis, o yola girme. Sana zarar verecek." Fakat o an seytan öyle kapsamiski duygularimi, onun beni o günaha itmesiyle birlikte sonra pismanlik duydum. Benim kendimde fark ettigim. Zaafim varmis. Ve bilincli bir sekilde bu zaafdan kurtulmam gerektigini düsündüm. Tabiki Allahdan tüm samimiyetimle AF diliyorum. sonra Tövbemi bozmama kabiliyetimle tövbe edioyorum ve hatta tövbemi bozduguma dahi bidaha asla bozmamak için tövbe ettim. Böylece iki kez çok sert bir cikis yaptim zaafima. Bunu Allah için yaptim. Söyle düsünün arkadaşlar. Allah için yasadigimizi, onun için temiz ruhlu ve kalpli kalmamiz gerektigini unutmamaliyiz. Bizler kendimizi Allah’a ispatlamamiz gerekiyor. Baska kimseye. Bunun için ümidimi asla kesmiyorum. Cünkü, egerki kesersem, seytan mutlu olacak ve tekrar günahlarimin üzerine günah islemis olurum. Bu düsüncemi paylasmak istedim. Belki sizede yolunuzda yardim eder.

Okudunuz mu?  Enerji içeceği içmek harammıdır?

Kayıtsız Üye
RABBİM togbelerinizi kabul ettsin dilerim ALLAH yolundan hiç ayrilmayiniz 🙂


Kayıtsız Üye
Yavrum önce niyet et. Niyetini gerçekleştirebilmek için Allah’tan yardım iste. "hasbunAllahi ve nimel vekil" Allahın " ya vekil " adını zikrederek ona tevekkül et. Samimiyetle edilen dua kabul görür..


Kayıtsız Üye
Şeytan ümitsizliğe düşürmek ister ama şeytan Allahın merhametine güvendiripte Allahü teala nası olsa affeder diye müslümanları günaha sokmak ister günahlardan sakınmak lazım insan gaflete bir anda düşebilir ama Allahın merhatinden ümit kesilmez ümit kesenler kafirlerdir bunları cenabı Allah rabbimiz söylüyor.


aygun
InsAllah Allah aff eder. Allah bagislayandır. tekrar tövbe etsez Allah kabul eder. Allah buyukdur.


Şaban akçal
Selamünaleyküm. Her insanoğlu gibi benimde pişmanlığım var tövbe edip tekrar o tövbe ettiğim günaha girmişliğim var. Rabbi kalbimi biliyor nasıl tövbe ettiğimi nasıl bir pişmanlıklar içinde olduğumu biliyor namaz kılarken secdede rüküde duada hıncır hıncır büyükbir pişmanlıkla ağlayarak tövbe ettim dua ettim saatlerce tövbe ettim birdaha yapmayacak die pövbe ettim yalvardım kalpten gelerek hıçkırarak ağladım ve belli bir zaman sonra yine tövbeme sadık kalamadım günaha girdim birdaha yapmıycam dediğim o günahı işledim ve akabinde çok pişmanlık duydum kahroldum ne yapmam lazım ne etmem lazım bu hataya tekrar tekrar düşmemek için bana bir yol gösyerin


#UguR
< … saatlerce tövbe ettim birdaha yapmayacak die pövbe ettim yalvardım kalpten gelerek hıçkırarak ağladım ve belli bir zaman sonra yine tövbeme sadık kalamadım günaha girdim birdaha yapmıycam dediğim o günahı işledim ve akabinde çok pişmanlık duydum kahroldum ne yapmam lazım ne etmem lazım bu hataya tekrar tekrar düşmemek için bana bir yol gösyerin >
Bir günahı işledikten sonra tövbe edip bozduğunuzda tekrar tövbe edin. O günahı işlememek için sabredin ve vaktinizi boş bırakmayın. Kur’an okuyun, kitap okuyun, spor yapın mesela ama vaktinizi boş bırakmayın. O günahı işlemeden önce aklınıza ölüm gelsin.


Rehan
S.a kardesim bende seninle aynı durumdayım

Östelik canımdan çok sevdiğim
Allah yolinda sevdiğim bir kız var

O an kendimde değilim hiçbir sey hatırlayamıyorum sanki

Tekrar tekrar tövbe ediyorum ama
Bir sure sonra dünyanın şatafat ve demdeme sinden insanların kötü hallerinden
Kendimi günahın içinde buluyorum

Okudunuz mu?  Namazda Rüku esnasında diz ve ellerin durumu hakkında...

Sonra da Allah a nasıl tovbe edeyim

Çook utaniyorum

Başimi semaya nasıl kaldırayim

Nasil tekrar yalvarayim Allah a

Allah beni affetmez ki

Ben günah işledim

Ben gunahkarım

Allah beni affetmez ki..

Lütfen çook utaniyorum

Ne yapsam

Yardimci olun lutfeen


Kayıtsız Üye
Allah yardımcın olsun. Dua et bol bol. Allah dilemezse bizler o günahlardan kurtulamayız. Bol bol dua etmek lazım. Ümitsizlik şeytandandır. Kapılmamak lazım. Hepimiz aynı durumdayız. Gafletteyiz. Ben gaflette değilim diyen, gaflette olduğunu dahi bilmeyendir. Önemli olan da gaflette olduğumuzu bilmektir. Dua müminin silahıdır. Seni çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun.
Dua dua dua

Onlar ki günahın büyüklerinden ve hayâsızlıklardan kaçınırlar, yalnız bazı küçük kusurlar işleyebilirler. Şüphesiz ki Rabbinin mağfireti geniştir. (Necm: 32)


Şem’a
< Östelik canımdan çok sevdiğim
Allah yolinda sevdiğim bir kız var >

Bir kız Allah için sevilmez belki dindar olduğu için beğenilir ve istenir


Kayıtsız Üye
Aleyküm selam rahmetullahi ve berekatuh daimen ve ebeden kardeşim nacizhane fikrimdir hepimiz bu sorunları yaşıyorduk benden tavsiye bir kalp doktoru olan mürşit le beraber ALLAH a tövbe etmen nasıl zahiri ilimlerde ve işlerimizde birilerine ihtiyaç duyuyorsak batıni işlerimizde de bir öğretici ye ihtiyacımız vardır benim tavsiyemdir bence bir dene kaybedeceğin bişey olmaz ama kazanacağın çok şey olur inşaAllah hakkınızı helal edin selametle inşaAllah


bbgbbg
Kardeşim batını işlerdeki öğretmenimizi Allahu Teala Peygamber Efendimiz(sav)’i bize tayin etmiş ve ders kitabı olarakta Kur’an-ı Kerim verilmiştir.Başka öğretmen ve kitap aramanın anlamı yoktur.


Kayıtsız Üye
Evet doğru ama eksik sen kuranı tesvirini yapabiliyormusun hadisleri ezbere ve neiçin ne durumdayken söylendiğini biliyormusun hayır şahsen bende ama bunları öğrenmek be insanlara ablatmak için hayatını bu ilimlere adıyan alimler var ve bu konuda Peygamberimizinde teşviki var doğru alimleri takip edin diye o yüzden ki doğru hadis ve kuran peşinden giden alimlerin takip edilmesi insana çok şey katar benim dine dönmeme vesile olduğu gibi gibi selametle


Kayıtsız Üye
Hayırlı geceler..
Ben bir kaç kere kul hakkina girdim bekar iken…Ve tövbe ettim birdaha o hataya asla düşmedim..Amma icim icimi yiyor hiç ama hiç aklimdan çıkmıyor ne yapicam helallik alabilecegim insanlar degiller ve iletisimde kuramam nasıl yapicam ben 8 senedir bu hatam beni yedi bitirdi..tovbemi hiç ihmal etmiyorum yarabbi çok pişmanım…Nasil yapicam ben o kisilere sürekli dua ediyorum onlar adına bsy yapmaya çalışıyorum kimseye soyleyemiyorum çok cikmazdayim

Okudunuz mu?  18 yaşına kadar günahlarım

Kayıtsız Üye
Kardes bende ayni günahı 10 kez yapip her yaptigimda tevbe ediyorum ve icimde kotu bir his oluyor sonumuz hayır inssAllah ben aglayacak dutuma geliorum


Kayıtsız Üye
S.a adamın birinin sürekli beli ağrıyormus düşünmüş:
1.doktora gitmiş yani ehil birine
Doktor ilaç yazmız ve geçmiş agrısı
Sonra yine 1 ay sonra agrı başlamıs
Tekrar gitmis doktor yine ilaç yazmış.ama bu kez etkili ilaçlar yazmış ve gećmiş agrısı
Bir müddet sonra yine agrılar artmıs yine doktor yine ilać yine agrı biraz sürmüş böyle..
En son doktora gidince doktor demişki…
Gel gidelim….
Nereye??
Yaşadıgın yere!!!!
Çalıştıgın yere!!!
Uğraştın şeylere!!!!
Bakmıs adam kısa bir masada çalışıyor
Doktor demiş ki ya masayı yükselt ya oldugun yeri indir…..kendi doktoru kendindir
Allah’a cc. Ulaşmadaki engelleri kaldırın!!!!
Ne varsa kaldırın ama belki yapabilirsiniz belki yapamazsınız ćünkü şeytan onların kalkmasını istemez bunun içinse Allahın rızasını düsünün……….


Kayıtsız Üye
Allah yardımcımız olsun ben de aynıyım..Ve bazen diyorum ki acaba bir dağ evine mi çekilsem tamamen doğal bir yaşam ama sonra da İslam ruhbanlığı yasaklıyor.. Gerçekten ne olacak halim bilmiyorum..


Kayıtsız Üye
müslüman hatalarını telafi etmeye uğraşan mümin vasfına ulaşmaya çalışandır herkes hata eder önemli olan tüm gücüyle birdağa o hatayı yapmamaya uğraşmak hatalarını düzeltmektir hatalarını düzeltmeden ölen hatalarıyla haşr olur hafizan Allah bizim içinde utanç verici olur birgün sohbet meclisinde Allah dostu sormuş insanlar düşünüyorlarmış ne kadar yaşamak istiyorsunuz diye Allah dekadar yaşatırsa o kadar yaşamak istiyorum demiş kimi dörtyüzyıl diğeri ben 90 hiç kimse ben şimdi ölmek istiyorum demedi bunun üzerine 100 yıl geçse peki size ne olacak demiş hepimiz Allah’a gidmek zorundayız ohaldede güzel bir sicil gidmek için elinizden gelenin en iyisini yapın not (Allah’ın nimetlerini hatırlayın ki kurtuluşa eresiniz.") Araf süresi 69. Ayet (Allah’ı çok anın ki başarıya erişesiniz.)enfal süresi 45. Ayet (De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.) Zümer süresi 53 ayet (Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir.)bakara süresi 153. Ayet

Okudunuz mu?  Boşanmada kul hakkı?

mum
< Gerçekten ne olacak halim bilmiyorum.. >
Günahsız Hatasız bir hayat hedefliyorsunuz ama bu mümkün değil..
Sizin yapmanız gereken bir günahta ısrar etmemek ve hata ettiğinizde hemen tövbe etmektir.


Kayıtsız Üye
Ben bir daha yapmayacağım dediğim bir günahı tekrar yaptım.pişman oldum tövbe ettim eğer yaparsam hiç bir duam kabul olmasın dedim ama sonra tekrar yaptım.yapmadım yapmadım diyerek kendimi kandırdım ama sonuçta yaptım.şimdi benim ne yapmam lazım.gerçekten bundan sonra hiç bir duam kabul olmayacak mı?


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm arkadaşlar ben çok tövbe ettim ve bozdum vicdanım çok sızlıyor ama şöyle bir sıkıntım var ve bana yardımcı olmanızı istiyorum eşim.hemen hemen her gün alkol alıyor bana hiç bir zararı yok ama ben onu koparamıyorum her zaman arkadaşları daha.öncelik eşim.için benimle birlikte alkol almaktan çok hoşlanıyor ben bir kaç kez red ettim ama sonra ara ara kabul ettim bende aldım.onunla.birlikte hatta tatile gitmeyi düşünüyoruz ve orada da alkol aldırmak istiyor ama ben çok vicdan azabı çekiyorum dinimizde haram kılınan şeyleri yapmamı istiyor bende eşimi kaybetmek istemiyorum bana evine bağlansın istiyorum sizce ne yapmalıyım Allah için bana yardımcı olur musunuz


arifselim
– Allah dualarımı ve tövbemi kabul etmesin demek, insanın haddini aşmasıdır ve çok çirkin bir tövbe etme dua etme şeklidir. Bu sözlerinden dolayı tövbe etmen ve asla bir daha bu sözleri kullanmaman gerekir.

– Aleykum selam. Hiç bir insanın isteği Allah’ın isteği üzerinde değildir. Asla kabul etmemelisin hatta sürekli onu vazgeçirmeye çalışman gerekir.


tövbe edip defalarca aynı günahı işlemek, namaz kılıyorum ama günah işliyorum, günah işlemek istemiyorum ama işliyorum

Bu kategoride yer alan Namaza Başlıyorum Bırakıyorum Sonum Ne Olacak Bilmiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.