Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden4
Abone

18 yaşına kadar günahlarım

18 yaşına kadar günahlarım

İsmailAbi
Selamun aleyküm arkadaşlar.Aslında nickimin arkasına dayanmanın verdiği rahatlıkla utanç verici geçmişimden biraz bahsetmek istiyorum.Gerçekten üzücü ve harabe bir çocukluk ve ergenlik dönemi yaşadım.Babam ateist annemde ateistti 50 yaşında müslüman oldu gibi bir şey namaz filan kılıyor.Babamla annem geç evlendiler 30 yaşında ve ben tek çocuktum.13 yaşımda ailemin düşünceleri benide etkiledi.Ama ateizmi savunmuyordum müslümanlık hakkında herhangi bir bilgimde yoktu.lise 1-2 ye kadar 14-15 yaşıma kadar babamın ideolojileriyle yaşıyordum annemde aynı fikirleri taşıyordu.sol görüşlüydüler ikiside ve bende koyu solcu bir aptaldan ibarettim.16 yaşıma kadar baş örtüsüne ve cemaatlere karşı bir insan olarak bilindim.ama keşke hiç yaşamasaydım o zamanları.fakat eteist değildim.arkadaş çevremde uzaktı benden dışlanıyordumda arada bir.bana hiç kimse islami bilgi vermedi.hep dolma bilgilerle yaşıyordum.

siyasi ideolojiye kaptırmış giderken kendimi bir gün camiye gittim arkadaşlar 1-2 ay namaz kılmaya çalışayım derken bayahı bir müslüman oldum.çok güzeldi derken bir gün camiye gittiğimde namazımı yanlış kılmıştım ve arkadaki çocuklardan biri benim hakkımda konuşuyordu.ben çok utandım ve boşlamaya başladım gerçek kötü günlerdi o zamanlar gencim 16 yaşında üzülmüştüm ve namazda kılmıyordum iyice dibe vuruyordum bu olaydan 1 ay sonra merve diye bir kızla internetten tanıştım bununla arkadaşlığımız ilerledi.ve çok utanıyorum ve sakladığım nickin arkasına sarılarak söylemek zorundayım ilişkiye girdik.1-2 ay geçtikten sonra ayrıldık.ben bunlardan sonra alkol sigara ve diğer şeylere başlama kararı aldım artık hiç bir şeyi umursamıyordum.ateizm gibi düşünceler kafamda vardı hiç bir zaman dilime almadım ama kafamı yiyordu bu tür düşünceler.sabahlara kadar forumlarda ve facebooktaki gruplarda tartışıyor.vaktimi öldürüyordum.hergünüm böyle geçiyordu.

Okudunuz mu?  Bilerek orucumu bozdum ne kadar kaza orucu tutmam gerekiyor

artık sıkılıyordum.odamın duvarları beni boğuyordu.kendimi bir pislik olarak görüyordum.ailemle aram iyi açılmıştı.babamla kavgalarım artıyordu 🙁 arkadaş çevrem yoktu.asosyal bir insan olmuşştum günümün 4-5 saati internetteki rezil şeylerle geçiyordu.arkadaşlar inanmıcaksınız fakat bir sabah kendi kendime değişmem gerektiğini anımsadım.Allaha şükür o günden beride namazımı kılıyorum.Kuran-ı Kerimi ezberlemeye başladım.iyi bir insan olmak için canımı bile vermeye hazırım.fakat geçmişin günahları hala beni boğuyor.Affedilmeyecekmiş bir insanmışım gibi geliyor.çok üzülüyorum.kendimi öldürme safhasına bile gelecek kadar ileri gidebilirim ama bu sadece günahlarımı arttırır.günahlarım çok büyük.zinaya bulaştım, ateist düşüncelere kapıldım.. Rabbime karşı boynum yerde 🙁 nabacağımı bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Rahmetimiz gazabımızı aşacaktır inşaAllah ne demek?

Cevap: 18 yaşına kadar günahlarım

islamyolu
Kardeşim Necip fazıl Kısakürek ne diyor biliyormusun.

ben geçmişimi aldım büktüm çöpe attım, bu çöpüde ancak kediler , köpekler karıştırır.

bu sözü iyi zihnine yerleştir . geçmişin için konuşanlara cevabını verirsin..

İslam gerisini siler kardeşim. Yani islam eskiyi siler. islama geçtin ya. istersen 90 senelik kafir ol. Bir tövbe et islama gir Rabbim cennet kapılarını açar.

Okudunuz mu?  Arafa kimler gider

Sende Eskiden Ateisttim diyorsun. İslama döndügün an. Rabbim eski günahlarını bağışlayacagını umarım. Rabbimizin merhameti , esirgemesi, bağışlaması boldur. bunda hiç şüphen olmasın.

sana örnekler vereyim yine.

Hz Vahşi (RadıyAllahu anh) kimdir biliyormusun. Hazreti Hamzayı yani Peygamber efendimizin amcasını bedir savaşında şehit edip ciğerini çıkaran. Sonra ne oldu Müslüman oldu. Ve Sahabe oldu . Sahabelerde bu ümmetin en hayırlılarıdır. Evliyanın en üstünü bile Hazreti Vahşinin değerine ulaşamaz.

Bişri Hafi Yıllarca içki içtiği halde. Bir Allah yazısı kagıdı yerden alıp evine götürüp duvarına asıyor ve Allah Hidayet veriyor . sonradan Allahın veli kulu evliyası büyük bir Alim oluyor.

Necip Fazıl kısakürek Te Ateist gibi birşeydi. Ama Abdulhakim arvasiyle bir tanışınca islama yöneliyor ve Görüyorsun sözü nü yukarıda yazdım. ben geçmişimi aldım büktüm çöpe attım bunuda ancak köpekler karıştırır.

hazreti Ömer (RadıyAllahu anh) , cahiliye devrinde kızını bile diri diri gömdüğü halde. Sonradan Müslüman oluyor. Ve halife olma şerefine nail oluyor. Bu ümmetin en üstünü sayılacak niteliğe ulaşıyor.

Okudunuz mu?  Laiklik ve İslam nedem bağdaşmaz

kısaca Bütün sahabeler Cahiliye döneminde Müslüman değillerdi. Puta tapanlar çoğunlukta vardı. Ama müslüman olunca Allah geçmişini siliyor. Ve Onları cennetle müjdeliyor.

Sen hiç kafana Takma Sende müslüman oldun ve geçmişin Allah katında silindi. Sen yine geçmişin için bol bol samimiyetle tövbelerini et.

Sakın ola vesveselere kapılma. Bu dinin güzelliklerini araştır Namazlarını eksiksiz kıl.

Ve en önemlisi Geçmişini kimseye açma. Kimselere söyleme sakın. en samimi oldugun arkadaşına bile açma. Allah ile aranda kalsın.


Cevap: 18 yaşına kadar günahlarım

Kırlangıç.
Benim de aynı senin gibi bir arkadaşım var. Anne baba ateist ve tek çocuk. Ama o doğru yolu bulamadı hala ateist. Allah hidayet versin. Hep düşünürdüm bu aile yüzünden çocuğun hayatı kaydı diye. Ama seni görünce anladım ki bulan buluyor işte doğru yolu.

Okudunuz mu?  Abdest alınırken -bunlar-yapılırmı?

Bişr-i Hafi Hazretlerini bilir misin kardeşim? O gününü gecesini meyhanelerde geçirirmiş, sonra tövbe etmiş de koskoca evliya adam olmuş. Onun hayatını bir araştır derim. Sahabelerin de müslüman olmadan önce günah işleyenleri var ama sonradan sahabe olup cenneti kazanmışlar.

Peygamberimiz ne buyurmuş biliyor musun kardeş? "VAllahi sizler hiç günah işlemeseydiniz Allah sizleri helak eder yerinize günah işleyip sonra tevbe eden bir kavim getirirdi." Yani neymiş, günah işleyip tevbe etmemiz bizim insanlığımızdanmış.

Kuran-ı Kerim’de çok yerde geçiyor günahkarken tevbe edip sonra da kendilerini düzeltenler" cennete girer diye.

Daha ne menkıbeler var Allah’ın affediciliği hakkında bilsen..

Son olarak bu konuda Rabbimiz ne buyuruyor??? Buyuruyor ki "Allah’ın rahmetinden ancak kafirler ümidini keser." Sakın ümidini kesenlerden olma kardeşim.

Okudunuz mu?  Abdest şüphesi

Bu kardeşin de kötü işler yaptı, yapıyor, yapacak da. Zina demişsin mesela. Tamam hiç fiilen zinaya bulaşmadım, Allah ölene kadar da bulaştırmasın. Ama sokaktan geçen yakışıklı bir gence dikkatlice baktım mı, al sana göz zinası. Herkeste var bunlar, ahirette önümüze sayılıp dökülse hepimiz mahvoluruz Allah korusun. Sence Allah’ın affediciliği olmasa peygamberler dışında kim cenneti kazanır?

Kardeşim sen yeter ki pişman ol, ki gördüm pişman olduğunu. Rabbim kafirlere bile mühlet verip hemen azap etmiyor da boynu bükük halde "ben geldim Rabbim" diye kapısına geleni affetmez mi? Bir de üstüne güzel ameller işlerse…

Bir de tavsiyem bol bol istiğfar çekin. Ve bir de ricam var, bu kardeşinize de derslerinde başarı ve Allah’ın razı olduğu kullardan olması için dua edin lütfen 🙂


Cevap: 18 yaşına kadar günahlarım

İsmailAbi
ALLAH sizden razı olsun vAllahi kalbim canlanıyor okuyunca yorumlarınızı.Necip Fazıl Kısakürekten verdiğin örnekte çok güzeldi islamyolu kardeşim.Kırlangıç derlerinde başarılı olursun inşAllah 🙂 bende giricem sınava. geçmişimi unutmaya çalışıyorum.deniyorum ALLAH affeder inşAllah. çok çok sağolun.

Okudunuz mu?  Bayram Sabahı Doğan Kızıma isim

Kırlangıç.
Ne demek 🙂 Biz ümmet olarak kardeşiz, kardeş kardeşe ne sıkıntısı olsa çare olmaya çalışmaz mı? 🙂


ELHAMDULİLLAH
< Ve en önemlisi Geçmişini kimseye açma Kimselere söyleme sakın en samimi oldugun arkadaşına bile açma Allah ile aranda kalsın >
islamyolu kardeşim O’laki Rab’binden bir RAHMET olmak üzere işlediklerin tüm günahlar sabun köpüğü gibi yok olmakla kalmamış ve hepsi bu gün pişman olmana vesile olmasından dolayı haseneye tebdil olmuş olabilir diye < sakın en samimi oldugun arkadaşına bile açma >
Zira en yakın dostunu bu hususda en yakın arkadaşını şahit tutarak zor durumda bırakırsın.

KULUM biz affetmiştik ancak siz kendinize şahidler edinmişsiniz derse ne dersiniz.

Okudunuz mu?  Askerde namaz kılmak ve öteki dini sorunlar

islam yolu ve kırlangıç kardeşimin tavsiyelerine uyunuz İnşaAllah ve Biiznillah.

Hak’kı kim tavsiye ediyorsa alın. Hiç zarar etmezsiniz İnşaAllah.


ugurdogan
< Hazreti Hamzayı yani Peygamber efendimizin amcasını bedir savaşında şehit edip ciğerini çıkaran >
Uhud Savaşı olucak.


islamyolu
< Uhud Savaşı olucak. >
Allah Razı olsun kardeş . hiç yazdıgımı tekrardan okumamışım. hızlı yazdıgım için Bedir yazmışım . hiçte farkında degilim Allah razı olsun . yanlışımı düzelttigin için kardeşim..


Saif Al-Din
Senin yaptıkların son paragrafında anlattıkların yeter, Allah sana sabır ailene hidayet versin…ağlatıcaktın akşam akşam 😀
çünkü benim olayım da tam olmasa da, seninkine benzer…

Yalnız bir şey soracağım..Ailen nasıl namaza başladı, ne yaptın ? Yoksa kendiliğinden mi oldu ?


İsmailAbi
öleceğini anladığından dolayı sanıyorum.yüzündeki kırışıklıkların farkına varmış galiba.sonbahar gibi..namazı ben öğrettim.ben her gece yastığa başımı koyduğumda yeterince ağlıyorum zaten 🙂

Okudunuz mu?  Cenneti kazandıran ameller nelerdir?

ugurdogan
< öleceğini anladığından dolayı sanıyorum.yüzündeki kırışıklıkların farkına varmış galiba.sonbahar gibi..namazı ben öğrettim.ben her gece yastığa başımı koyduğumda yeterince ağlıyorum zaten 🙂 >
Yine de öyle dememek lazım, ölüceğini anladığı için şeklinde. Yaşlandığı halde dine dönmeyen milyonlarca insan var.


İsmailAbi
haklısın aslında fakat ben baştan tam bir müslüman olabilirdim onların yüzünden.


ELHAMDULİLLAH
< ben baştan tam bir müslüman olabilirdim >

TAM MÜSLÜMAN…..????

Kıldıklarım hak’tır ve borçsuz olarak gidiyorum diyebilecektin O Zaman….. Kendinden ve amelinden emin olacaktın öylemi. Öyle ya; RAHMET ve MERHAMET’e dahi ihtiyacın olmayacaktı belki; Ama şimdi var öylemi.

RAHMET olmuş size diyebilirim bu haliniz…..


karadamlalar
kardeş sahabeler ne büyük günahlardan sonra hidayet bulup insanlığın en hayırlı nesli olmuşlardır, ömer bin hattab(r.a) bir cahiliye adeti olan "kız çocuğunu diri diri gömme" günahını işlemişti fakat tövbe ettikten sonra Allahın çok sevdiği kullarından biri oldu, cahiliye adetlerini bırakıp Allahın dini için savaştı ve bu şerefli yol üzere de şehid oldu.

Okudunuz mu?  Gusül alırken burnum tıkalı oluyor su tam çekemiyorum, banyodan sonra ise açılıyor ne yapmalıyım

İsmailAbi
Benim ruh halim o kadar iyi değil.Evet bütün bunların sorumlusu ailem ve sosyal cevremdi.Ha ŞÜKÜRLER OLSUN ALLAHIMA ki beni doğru yola soktu.Lakin ailem yüzünden yanlış yola girmek hiç istemezdim.


karadamlalar
geçmişi bugüne ulaşman için bir vesile olarak gör, ve yine de kendini yeterli görme kardeşim. selamla.

Bu kategoride yer alan İbadet ederken dikkatim dağılıyor sebebi nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

18 yaşına kadar günahlarım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.