Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Askerde namaz kılmak ve öteki dini sorunlar

Askerde namaz kılmak ve öteki dini sorunlar

Gariban
Selamun aleykum,

Askere gitmek istiyorum lakin çok duydum ki peygamber ocagi dedigimiz yerde dini vazifeleri yerine getirmek çok zormus

Yere gore degisikmis, sansliysaniz çok rahat bir sekilde abdesti, namazi, orucu iyi bir sekilde yerine getirebilisiniz ama sansli degilseniz bir yandan komutanlar, oteki yandan oteki gozleri donmus askerler karsi gelirmis

Okudunuz mu?  Farzlarda 3. ve 4.rekat?

Benim sorularim: Kotu yere dusersem ne yapmaliyim? Bazi yerlerde mescid var, bazi yerlerde yok.Cuma namazını kilamazsam ne yapmaliyim?Gusul abdestimi alamazsam ne olur? Namaz kılmama karsi gelenler olursa ne yapmaliyim?Onlara ben karsi gelirsem cezasi varmi?

Cok sorum var bilirim ama askere gitmeme engel olan tek sey bunlar

Okudunuz mu?  İslamda Anne ve Babanın razı olmadığı biri ile elenmek ciz midir?

Tek derdim su zor gunlerde vatanima ve milletime hizmet etmek, sehit olursam elhamdulillah ama en azindan olene kadar dini vazifelerimi yerine getirmek istiyorum

Yardim edenlerden Allah razı olsun.


Cevap: Askerde namaz kılmak ve öteki dini sorunlar

Şem’a
Sen askere git ve Rabbine tevekkül et amin ol artık eskisi gibi değil aksine ibadet edene ve işini düzgün yapan sağlam Müslümanlara aşırı değer veriliyor.
Sadece ibadet bahane edip kaçamak yapanlar oluyor bunlar diğer iyilerin adını da bozuyor.

Bu kategoride yer alan Yüz maskesi orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Askerde namaz kılmak ve öteki dini sorunlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.