Anasayfa
13 Ekim 2023, 21:23
sizden02
Abone

Arafa kimler gider

Arafa kimler gider

deniz1985
slm aleyküm araf a kimler gider bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

ya aslında arkadaşımla bir tartışmada araf konusu açıldı arkadaşım, veledi-zina, olarak tabir edilen zina çocuklarının a’raf a gideceğini, bende hiçbir kul geçmişlerinden dolayı hesaba çekilmeyeceğini anlatım ama o hala bu konuda ısrar edince fikir almak istedim A’raf, tefsirlerde Cennet ile Cehennem arasında kurulu olan sur olarak zikredilmektedir.

Okudunuz mu?  Dualarım kabul olmuyor mu

Yorum: Arafa kimler gider

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Zinadan dünyaya gelen çocukların hiç bir günahları yoktur. Onları toplumdan dışlamak ve kötü bir muamelede bulunmak caiz değildir. Onların arafta olacaklarına dair bir bilgi yoktur. Onlarda her amel sahibi kimse gibi karşılığını alacaklardır. Bu konuyu izah eden hadisi şerifte şöyle buyrulmaktadır:

Okudunuz mu?  Kıyafete bulaşan meni hakkında bir sorum var yardım edeseniz sevinirim.

Nitekim İbn Merdûye’nin Câbir b. Abdullah’dan merfu olarak rivayet ettiği bir hadis’te: "Peygamberimiz’e (asm) iyilikleriyle kötülükleri denk gelenlerin durumu sorulduğu zaman, Hz. Peygamber, "Onlar Arâf’ta bulunacaklardır. Onlar oraya isteyerek girmemişlerdir." buyurmuştur. Daha sonra bunlar Allah’ın lûtfuyla Cennet’e gireceklerdir. (Muhtasaru Tefsîr)

Okudunuz mu?  Eller Bağlanmadan namaz

Yanıt: araf a kimler gider bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

deniz1985
A’raf, arfın çoğulu ve yüksek bir yer demektir.

A’raf, tefsirlerde Cennet ile Cehennem arasında kurulu olan sur olarak zikredilmektedir. Zaten bu kelime bir sûreye de ad olmuştur. A’raf suresi, A’raftan bahsettiği için bu ismi almıştır.

Okudunuz mu?  Uykuda Kalarak Veya Unutarak Namaz Kılmayan Babı

A’raf esasen orta menzil, orta yer demektir. Âyetten anlaşılan manâsıyla Cennetle Cehennem arasındadır; fakat keyfiyeti hakkında hiç bir malumata sahip değiliz.


Soru: araf a kimler gider bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

cüveyre
araf cennet ile cehennem arasında deliler ile müşriklerin çocuklarının kaldığı yere denir.

Okudunuz mu?  Küfre düşüren sözler söylemek

arafa kimler gider, arafa kimler gidecek, arafta kimler olacak

Bu kategoride yer alan Evin içinde örümcek bulunması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arafa kimler gider Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.