Anasayfa
19 Ocak 2024, 8:41
sizden5
Abone

Kimler Şehittir ?

Kimler Şehittir ?

Allahın1Kulu
SelamunAleyküm

Benim birkaç sorum olacak
1
Allah yolunda ölen (Şehittir)
Vatan uğruna ölen
Bayrak uğruna ölen
Millet uğruna ölen

Allah yolunda ölen Şehittir tamam bunda şüphe yok ama diğerleri de onlar uğruna ölen Şehit olurmu ? lütfen bana link veya uzun hikayeler vermeyin net cevap bekliyorum ve bunlardan başka Şehit olunuyorsa yazarsanız sevinirim..

Okudunuz mu?  Şüphe gidermek için Nikah

Cevap: Kimler Şehittir ?

Desert Rose
Bu linki incele kardeş yardımcı olur İnşaAllah

Tıkla>>>

forumduasi.com/islamda-sehidlik-sehidler-bolumu/84644-kafirlerle-savasirken-sehit-olanlar-disinda-sehit-hukmune-girenler.html


Yanıt: Kimler Şehittir ?

YaZaROW
Vatan bayrak Millet uğruna da Allah için ölünür eğer niyet Allah içinse. Önemli olan niyet değil mi zaten? Ben vatanımı korumak için müslüman kardeşlerim için Allah yolunda ölmek istiyorsam Allah yolunda ölürüm. Mescitleri korumak adına ölürsek Allah yolunda ölürüz.

Okudunuz mu?  Haşr süresi son ayetleri nasıl okunur?

Soru: Kimler Şehittir ?

Allahın1Kulu
sonuçta bir kavram vardır "Bayraklar İnmez Ezanlar Dinmez" acaba bu hedef uğruna ölen şehitmidir ?


VanLi
Eğer ezanlar inmez gerçektende sözde değilde kalben diyorsa tabikide şehittir Allah yolunda verilmiş ve feda edilmiş bir candır.Bayrakta(şuanki durum her ne kadar yetersiz olsada) DİNİ bir ülkenin bayrağı o bayrakta bir yerde İslamı savunuyor(azda olsa).

Okudunuz mu?  Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?

kimler şehittir

Bu kategoride yer alan Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kimler Şehittir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.