Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:19
sizden06
Abone

Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?

Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?

Cem8
Selamün Aleyküm ;

Arkadaşlar bazen Peygamber Aleyhisselam diyenler ile karşılaşıyorum böyle demenin bir sakıncası varmdır ? Yoksa Peygamber Efendimiz (sav) demek mi gerekir her zaman için.


Cevap: Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?

melle
< Selamün Aleyküm ;
Arkadaşlar bazen Peygamber Aleyhisselam diyenler ile karşılaşıyorum böyle demenin bir sakıncası varmdır ? Yoksa Peygamber Efendimiz (sav) demek mi gerekir her zaman için. >

Peygamberimizin adı anıldığında en az selam veya salat okumak gerekir.
Aleyhisselam diyenler selam vermiş oluyorlar.
buda yeterlidir ama en güzeli Aleyhisselatu vesselam demektir.
yada Sallalahu aleyhi ve sellem

Okudunuz mu?  Sabah yüz neden yıkanır

Cevap: Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?

islamyolu
Melekler bile Salat ediyor. Biz neden üşenelim. Her ismini duydugumuz zaman Salllahu Aleyhi ve Sellem desek ne güzel . Peygamberimiz (Salllahu Aleyhi ve sellem) efendimiz Kim bana Çok salavat okursa ona şefaat edecegim buyurmaktadır. Aleyhisselam konusuna gelirsek.

Okudunuz mu?  Hangi namazda hangi sureler okunur tablo şeklinde

Cevap: Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ?

Cem8
Allah razı olsun.


islamyolu
Aleyhisselam Konusuna gelirsek demişim geri kalan yazım demekki olmamış. Aleyhisselam denilir. Selam veririz o zaman. Ama biz Rasullullah (Salllahu Aleyhi ve sellem) efendimizin ümmetiyiz. Neden ona güzel bir salat okumayıpta cennetteki mevkisini yükseltmeyelim. Diğer Peygamberlere karşı neden Alnı Ak olmasın. İşte benim ümmetim budur diyip gurur duymasın. enkısa Salavatımız (Salllahu Aleyhi ve Sellem ) olsun.

Okudunuz mu?  Namaz kıldığım eşofmanda küçük bir delik varmış namazım bozuldu mu?

HAMMADUN
Peygamber Efendimiz hariç, tüm peygamberler şu an dünya üzerinde mevcudiyeti ile hazır ve nazır değildirler.

Mevcudiyetiyle hazır ve nazır olan, diri olan, Peygamber Efendimiz için (SALLAHU ALEYHİ VE SELLEM) derken, şu anda dünyada olmayan ve dünya üzerinde mevcudiyeti ile hazır ve nazır bulunmayan peygamberler için ise (A.S.) deriz. Asla isimleri ile hitap edip, onları selam’sız bırakmayız. Zira o isimler Rab’bimizin Peygamberlerinin ve islam olan ümmetlerinin üzerine Peygamberleri vasıtasıyla gönderilendir. Hatta onlar için bir fatiha okumak’da Peygamber Efendimizin(S.A.V.)’in ümmeti olarakda bizim üzerimize, diğer ümmetlerin üzerine şefaat hakkı olarak vazifede sayılabilir.

Okudunuz mu?  Reddiye nedir, nasıl ve kime yazılır?

Peygamber Efendimizi(S.A.V.)’i diğer Peygamberler ve ümmetini de diğer ümmetler üzerine şahit görmek Rab’bimizin hoşuna gidecektir.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cem8
Allah razı olsun , çok güzel bilgilendim.

Peki şunuda sorayım o zaman.

Bazen görüyorum 120 bin salavat gücünde , 700 bin salavar gücünde diye.Bunlar gerçekten öylemidir ?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken bi yanlışlık yaptım

HAMMADUN
Mukayeseli dini ölçüler sanıyorum sorunuz bu…..

Bir insan düşünün binbir eza ve cefa içerisinde ve son bir nefes hakkı için LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH dedi ve Rab’bine ulaştı.

Bir insan düşünün, yüzbinlerce kelime-i tevhid ve yüzbinlerce kelime-i şehadet çekti de, bir müslüman kardeşinin zulme uğradığını gördüğü halde sustu ve küfre rıza gösterdi…..

Okudunuz mu?  Dini oyunlar

Bir tarafta Rab’bine ulaşma adına söylenen ve kendi canını Rab’bine adayan bir MÜ’MİN…. Diğer tarafta yüzbinlerce kez tekrarladığının ne mana ifade ettiğini bilmeden, kendine değil bir başka kardeşine yapılan cefaya seyirci kalan müslüman.

Kıyas İnşaAllah sizin olsun…. İnşaAllah bizde sizin kıyasınıza uyanlardan olalım.

Okudunuz mu?  Akik Bileklik Takmak Caiz Midir?

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cem8
Amin , İnşaAllah.

Bu kategoride yer alan Zikir ederken dikkat edilmesi gerekenler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Aleyhisselam demenin sakıncası varmıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.