Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Çok Büyük Günahlarım var

Çok Büyük Günahlarım var

Falcon
Derdimi kime anlatayım bilemedim üstadlar küçük iken 10 ile 16 yaşına kadar çok kötü günahlar işledim şuan 20 yaşına gireceğim aşırı derecede defalarca Haddi aştım ve artık hayattan bıktım intihar etsem diyorum kurtuluş değil diyorum çünkü intihar etsemde cehenneme gideceğim etmesemde gideceğim diyorum ve ben nerdeyse 1 sene olacak namaz kılıyorum çok şükür namaza başlamadan önce kulağıma ezan sesleri duyulurdu ama ezan okunduğu felan yoktu sürekli tövbe duaları okuyorum ve bu işlediğim günahın günah olduğunu bilsemde bu derece büyük günah olduğunu bilemedim ben nasıl bir insanım anlayamadım şeytanı yanımdan eksik etmemişim şimdi Allah’a yöneldim namaz kılıp dua ediyorum ve Allah izin verirse kuranı öğrenip sürekli okumayı istiyorum ve dinimi o kadar sevdimki peygamber efendimizin hayatı adlı kitaplar alıp okuyorum ne güzel bir dinmiş diyorum ama yaptığım günahlardanda bir hayli pişmanım Allah’a el açıp tövbe ettim ve bir anda vicdanıma rahatsızlık geldi yerimde duramıyorum uyuyamıyorum elimde o anda silah vesaire bu tarz şeyler olsa kendimi o anda öldürüm o derece gitti kafam, ve namaz kılarken gözlerim doluyor ağlıyorum ve ağladıkça içim rahatlıyor huzur buluyorum nolur arkadaşlar cehennem ateşine kendimi bile bile atmışım benim halim ne olacak şimdi 🙁

Okudunuz mu?  Müslüman olmayanın Ramazan Bayramı'nı kutlamak günah mı?

ve şimdi hayata bakış açım değişti çok farklı oldu ben artık ahiret için çabalamak istiyorum önceden ailem ile zaman geçirmezdim şimdi işe ailemi çok seviyorum arkadaşlarımın yanına gitmek istemyorum tüm kötü alışkanlıkları bıraktım küfür dahi ağzımdan çıkmıyor gerçekten bizim dinimiz ne güzel din imiş

Okudunuz mu?  Müslüman birine Ateist demek

Cevap: Çok Büyük Günahlarım var

Şema
Allah affedicidir, affetmeyi sever.
Bu pismanligin sende günah birakmamis merak etme.
Allah teâlâ hidayetten ayirmasin.


Cevap: Çok Büyük Günahlarım var

Kayıtsız Üye
saolun hocam ve son nefesime kadar Allah’a dua edeceğim şeytana yer yok artık hayatımda…


Cevap: Çok Büyük Günahlarım var

Şii
Size şu soruyu usülen sorayım: "Sizin hangi günahınız Allah’ın rahmetinden büyük olabilir?"
Sen, ben, o gücü sınırlı ve bu güç Allah’tan emanet varlıklarız. Zira güç Allah’ındır. Allah ise sonsuz güç, kudret, irade ve merhamet sahibidir. Bu halde biz Allah’ın rahmetinden ümidi kestiğimiz anlarda haddimizi bilmeyerek benim günahım Allah’ın rahmetini geçti demiş oluyoruz. Ve bu da günah oluyor. Kuran’da "Allah’ın rahmetinden ancak kafirler ümidi keser." buyrulmuştur. Tabi cehennemin varlığını düşününce insan da bu tür duygular oluyor. Cehenneme bir bölük insan gidecekse bunlardan biri de ben olurum diyor ister istemez büyük günahları işledikçe. Ancak konu öyle değil. Bir hadisi şerifte hayatı günahlarla dolu birinin sırf bir köpeğe acıyıp su verdiği için affedildiği yazar.
Diğer yandan inzivaya çekilip ot yiyerek ve ibadet ederek yaşayan bir evliyanın şeytan tarafından tuzağa düşürülüp helak oluşu da sohbetlerde anlatılır. Bu tür zıt örnekler de vardır yani.
Rahmet ile ilgili bir kaç hadis yazarsak:
Hz. Ali oğluna der ki: "Ey oğlum, Allah’a öyle bir ümitle bağlan ki bütün insanların günahıyla onun karşısına çıksan da rahmetinden ümidi kesme."
Hz. Muhammed(s.a.a) bir hadisinde der ki "Kimsenin görmediği günahından ötürü ağlayan yüze ne mutlu."

Okudunuz mu?  Bu vakte kadar namazda avret yeri açık olmuş

Bu tür ümitsizlikler ilim eksikliğinden kaynaklanır. Size Cübbeli Ahmet Hoca’nın sohbetlerini dinlemeyi öneririm. Zira kendisi müjdeleyici, hoşgörülü ve esprili sohbet anlayışıyla insanları bu tür hezeyanlardan kurtarmada birebir.


Kayıtsız Üye
kardesim hiç bir gunah Allahin merhametinden ustun deyildir boyle uzulme bir gun bir adam Peygamberimizin yanina gelib soylemis ki :
"Ya ResuLLAH bir insan buyuklu kucuklu bütün gunahlardan islemis.Bu insan tevbe edib duzelirse ALLAH affedermi?"
ResuLLAH soyle demis:"EVET"
O adam Peygambere "YA RESULLALLAH küçük gunahlardan diyil çok buyuk gunahlardan bahs ediyorum bunlarin affi varmi "diye hayret içinde sormus.PEYGAMBERIMIZ yine "evet" der bu zaman insan çok sevinir ve yol boyunca yuksek sesle "ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER" soyler
Hic bir zaman Allahtan umit kesme!

Okudunuz mu?  Askerde teröristleri öldürmemiz?

Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşındayım ve aşırı günah işledim bir haftadır cünüpüm 😢sular kesik daha gelmedi bir gün sonra gelecek yemin ederim su an tek düşündüğüm şey gusül alıp namaz kılmak o kadar istiyorum ki bir sürü anlatmaya utandığım Allah la benim aramda günahların var tevbe ediyorum sadece dilden eder gibi geliyor içimden bir ses oooo böyle tevbemi olur diyorlar ne doru düzgün tevbe edebiliyom nede sözünde durabiliyom hala cünüpüm Allah benden uzaklaştı gibi hisvar içimde mumsema namaz en fazla iki üç gün tam kılıyorum sonra yine bırakiyom günahlara dalıyom sürekli baştan başlıyorum Allah beni görüyo tevbe edeceğim ama ya yine yaparsam diye korkuyom 1000defa oldu herhalde tevbe edip edip bozalı tevbeye niyetlendiğimde Allah herşeyi bilir kalbimi bilir diyorum edip bozarsan tevbenide kabul etmez diyorum 😢😯abi nolur Allah rızası için dua et gusül alayım sağa sağlim abi nolur abi yalvaririm sadece buraya yazabiliyorum abi dua et gusül alayım bir şekilde abi pişmanım korkuyorum Allah beni şimdi sevmez dimi abi nolur bir dua edin sağa sağlim gusül alayım yanima melekler gelsin korkuyorum abiii napicam şimdi saten günahlara batmışım şeytan benle alay ediyor abiiii nefsim aç gözlü abiiiAllahım yalvarırırm rahmet et Yarabbiiim noluuur sen bana gusül aldır bidaha düşürme bu yola gözüm gönlüm seni görsün nolur Allahııımmm… 😭😔😟

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kağıda bakarak dua okumak

Omer Faruk
Bin kere tövbeni bozsanda tekrar tövbe et, Allah’ın kapısından başka gidecek kapın, hesap vereceğin başka ilah var mı kardeşim. İyi dostlar edin, namaz kılanlardan, kötülüklerden uzak duranlardan dost edin. Selametle kal… Merak etme Allah yardım edecektir.


Oxy
(içimden bir ses oooo böyle tevbemi olur diyorlar ne doru düzgün tevbe edebiliyom nede sözünde durabiliyom)

Okudunuz mu?  Yüz Güzelliği İçin Dua

Bunu Düşünme. Bu Şeytanın Sana Verdiği Vesveselerdir. Şöyle Düşün.

Sen Bir Sesi Engelleyemiyorsan Bu Ses Seninmidir ? Değildir. Ruhundaki Ses’de Öyle. Şeytan Konuşunca Allah (c.c) Sana Neden Günah Yazsın ? Ses Engellemeye Çalış , Kafanı Günahlardan Kaldır , Namaz’a Sevap’a Yönel. En Önemliside ALLAH’a Yönel. Şeytan Sana Hayatın Boyunca Vesvese Verebilir. Kısaca Açıklayayım ;Cidden Düşün. Kumar Oynayan , İçki İçen , Zina Yapan Ve Allah’a (c.c) Şirk Koşan Birine Şeytan Bulaşırmı? Zaten Adam Onun Grup’undan Neden Bulaşsın. Bir Anda Günah’a Düştüğünü Hatırlar Ve Tövbe Eder. Buda Şeytanın Amacının Tersinedir.

Okudunuz mu?  Başıma gelen bu musibet kaderimde miydi?

Ben 11 Yaşındayım. Günahlarım Daha Yazılmıyor. Ve Şuan O Şeytan Beni Nasıl Kıstırıyor Biliyormusun ? Aynen Olay Şöyle..

(Makarna Vs. Yemeye Başlarsın. Domuz Yağı Olmayan Birşey Yani. Olsa Bile Bilmediğin Birşey Ki Annem Normal Ayçiçek Yağı Koyuyor Biliyorum…)

-Bismillahirrahmanirrahim

-Kafir Oldun , Çünkü Domuz Yağından Yapılmış Olabilir.

Okudunuz mu?  Karşı cinsle tokalaşmak -Hadis-

-Yo , Annem Ayçiçek Yağı Koyuyor

-Ama Makarna İçinde Domuz Eti Olabilir

-"Ben Burda İnadına Tövbe Demem"

-Kafir Olarak Ölüceksin Ebedi Cehennemde Yanacaksın

-4 5 kere tövbe ederim…

Bunun Gibi Birşey Yani. Biraz Değişiklik Olabilir Bilmiyorum Yalan Söylemeyeyim. ALLAH’a Emanet Ol. Yazıyı Bir Hadis İle Sonlandırayım.

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşum öldü. Cennet kuşu mu olacak

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ashabından bir kısmı ona sordular:

"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz."

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):

"Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet!.." deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez)" dedi." [Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110)]

Okudunuz mu?  İmtihanım çok ağır hangi duayı okumalıyım

cok buyuk gunahlarim var, gunahlarim cok, günahlarım çok

Bu kategoride yer alan Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok Büyük Günahlarım var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.