Anasayfa
29 Ocak 2024, 19:08
sizden1
Abone

Meni bulaşmış yatak nasıl temizlenir

Meni bulaşmış yatak nasıl temizlenir

NurcuÇocuk
abiler ben 16 yaşındayım ve yanlışlıkla yatağa boşaldım ve boşaldığım zaman o yeri ıslak bezle sildim ama yine güsül abdesti aldıktan sonra o yatağa yatsam yine güsül almam gerekir mi Allah razı olsun sizden abiler


Cevap: Men, bulaşmış yatak nasıl temizlenir

mum
Meni bulaşan yer su ile yıkanmalıdır.
Yıkanmadığı veya silindiğinde, kuru olduktan sonra sorun olmaz.
Cünüp de etmez, değen yeri haram da etmez.


Cevap: Men, bulaşmış yatak nasıl temizlenir

NurcuÇocuk
< Meni bulaşan yer su ile yıkanmalıdır.
Yıkanmadığı veya silindiğinde, kuru olduktan sonra sorun olmaz.
Cünüp de etmez, değen yeri haram da etmez. >

ALLAH razı olsun sağolun 🙂


Cevap: Meni bulaşmış yatak nasıl temizlenir

Kayıtsız Üye
eğer ora kuruduysa sen mn bulaştığı yeri bilitorsan yıkarsan sorun olurmu


halilcan
Elbiseye meni bulaştığı zaman, eğer meni yaş ise, onu yıkamak gerekir. Fakat, meni elbise üzerinde kurumuş ise, onu güzelce ovalamakla temizlemek caizdir.Sahih olan kavle gör meninin erkek veya kadın menisi olması arasında bir fark yoktur.

Ovaladıktan sonra, meninin izinin kalmış olması — temiz liğine — bir zarar vermez. Bu durum, yıkandıktan sonra meninin izinin kalması gibidir.

Temizlik hususundaki hüküm, temizliğin hasıl olduğuna kanaat edinceye kadar temizlemek ve necasetin çeşitine göre temizlik yapmaktır.Eğer çarşafta necasetin (kuru olan meni)eseri görülüyorsa (yıkamakta zahmet olacağı düşünüldüğünden)ovalanarak temizlenir.Yaş ise ovalamak yetmek yıkamak gerekir.

Okudunuz mu?  Çocukların üzerine yemin etmek nedir ? Günahı Çocuklara mı ?

Ancak bu devirde temizlik imkanları üst seviyede olduğundan bedenden veya çarşaftan necaseti temizlemek zor olmasa gerek.En güzeli necaset görülmesede kalbin mutmain olması için çarşafın ve kıyafetlerin yıkanması olacaktır.Ellerde necaset olduğu düşünülüyorsada eller su ile yıkanmalıdır.Ancak suyun olmadığı durumlarda el de deolsa kuru olan necaset (meni) ovalanarak temiz olur.


Kayıtsız Üye
Benden mezi geldikten sonra önemsemedim ve uyudum mezi yorgana değmiş olabilir diye düşünüyorum sonra yorgan başka yerlerede değdi temizlemedim şimdi şüpheleniyorum napmalıyım degen yerleride tam olarak bilemiyorum evin heryerini temizlemek mi gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben gece yatakta uykuda boşaldım ama yatağı herhangi bir yıkama yapmadım annem Çakar diye ben böyle şeyde utanırım şimdi yatsam tekrar gusül gerekirmi temizlik yapmadım ustunde bir 15 saat geçti boşalalı


arifselim
Meni bulaştığını kesin görmediğin sürece yatak yada çarşaf vesaire necis olmaz. Eğer bulaşmış olsa ve kurusa artık sana tekrar bulaşmaz. Şayet ıslak halde kişiye bulaşsa bile tekrar guslü de gerektirmez.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm,
Ben gece rüyalandım sabah kalktığımda tuvalete gittim ve baksırımda ıslaklık olduğunu gördüm sonra gusül aldım ama yatağa meni bulaşıp bulaşmadığını bilmiyorum yatakla aramda kalın bir eşofman vardı aynı nevresimlerle gece uyursam cenabet olurmuyum nevresimlerimi yeni yıkattım ve tekrar yıkatmayada utanıyorum anlaşılır diye lütfen yardım edin
Teşekkürler.


arifselim
Aleykum selam. Görmediğin bir şeyden sorumlu değilsin. Bulaşıp bulaşmadığını bilmiyorsan bunun üzerinde durmaktan sorumlu da değilsin. Şayet bulaşsa bile onları kullanmak seni cünüp etmez. Kurumuş olan meni zaten bulaşmaz, necis etmez.

Okudunuz mu?  Takıntılarım var kurtulmak istiyorum?

Kayıtsız Üye
Abi ben döşeğe bosalmistim sonra sildim ardindan da ters cevirmistim sonra da diyorum ki acaba silmedim mi ters cevirmedim mi hadi anladim bu vesvese ise abi eğer vesvese degilse kuzenim benim korkumu gecirmek için yataga oturtup salona oturttu her yere bulasti saniorm su an carsafi da daha deistirmedim ve bir de annem pike leri filan benim yorganimin ustunde koymustu abi ne yapmalıyım ne olursunuz yardim edin .

ben döşeğime boşaldım sonra sildim ve ters çevirdim ama üstünden zaman geçti ve silip silmediğimi ters çevirmediğimi sanmıyorum sanki hiç silmemiş gibiyim ters çevirmemiş gibiyim ve halen öyle duruyorsa mesea bn yatağa yatıorum öylecene koltuğa oturuorum abi yaha her yere bulaşıo gibi zincirleme oldu abi çok kötü hissediyorum kendimi her yataktan kalktıktan sonra gusül mü alcam namaz kılabilmek için ve annem bir ara pikeleri beim yorganımın üstüne koymuştu onları da mı yıkamak gerek ama daha çarşafımı değiştirmedim değiştirdiğim halde döşeğe bulaştığı için yine mi kendimi kirli sanıcam abi bir yardım etseniz de yorum yazsananız.

abi döşeğime boşaldım ama silip ters çevirdim diye hatırlıorm eğer silmeyip ters çevirmediysem de olabilir üzerinden haftalar geçti ve ben halen yorganımı yastığımı çarşafımı değiştirmedim ne yapmalıyım her yataktan kalktıktan sonra gusül mü almalıyım ya da her yataktan kalktıktan sonr aiçeride yaani salondaki her koltuğa bulaştırdım mı hep böyle bir zincirleme var mesela annem oturuyoer yatak odasına gidiyor bulaştı her yere diye düşünüyorum ne yapmalıyım ağabey hadi bn şmdi o yatağın üstündkilerini değiştirdim ardından önceki oturduğum koltuğa geldim sonra geri yatağa oturdum yeniden mi kirlenicek yoksa yatağım yardım edin .

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ile ilgili gerçekten önemli sorularım var, bakar mısınız

döşeğime boşalmıştım sildim ve ters çevirdim ama onları hadi yapmadıysam hadi silmediysem ve ters çevirmediysem yorganım çarşafım yastığım halen değiştirilmedi ve her kalktığımda koltuklara bulaşıyor mu paranoyak oldum git gide yardım edin ?


Tevbe
Kardeşim kuru olan meni bulaşmaz için rahat olsun. Temizledim diyorsan temizlemişsindir.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar salon kanepesinde uyurken boşalma gerçekleşti yüz üstü yattığımdan dolayı koltuğada bulaştı. 6 aydır o koltuğa oturamıyorum bile. Bu olay olduğunda hemen silmiştimde orayı baya yinede kafamda ya temiz olmamıştır diye kaygılar var. Kanepeye oturduğumda üstüm kirlendi diye duş alıp duruyorum. Lütfen yardımcı olun. 😔


bbgbbg
Kardeşim o meninin fosilleri bile kalmamıştır artık o koltukta.Rahat ol vesvese yapma.Temizlik güzeldir tabiki ama vesveseye düşmemek lazım.Benim şahsi kanaatim kafana çok takma ama temizlik işlerinden daha iyi anlayan birileri daha iyi açıklayabilir.


Egehan
Öncelikle ben bir gün uyandığımda kilodumda sarı bir leke gördüm kurumuş bunun ne olduğunu bilmiyorudum. Sonra kilodumu odamda değiştirirken o kuru yere değmiş olacağını düşündüm. Annem kilodumu görünce banyo yap dedi ben de yaptım. Sonra eve gelince o kilodumu değiştirdiğim yere ayağımla bastım. Sonra ayağımı yıkamadan önce yanlışıkla ayağımla abimin odasına bastım. Sonra ayağımı yıkadım. Sonra tekrar yanışıkla abimin odasındaki yere bastım. Ben de mutfağa geçip uzanarak ayaklarım havada ders çalıştım. Sonra havadaki ayağım bir anda koltuğa deydi. Sonra bu koltuğa zeka kübüm deydi ve de kalemim sıkıntı olur mu kübüm ve kalemimi yıkamam gerekir mi 13 yaşında erkeğim

Okudunuz mu?  Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür?

Bu arada uyandığımda o sarı lekenin meni olup olmadığından emin olmadım. Kübüm ve kalemime o sıvı meni ya da her neyse bulaşmış mıdır ? Normalde meni çıkınca hisseder ve uyanırdım. Üstelik daha farklı gibi duruyor o sarı leke


Kayıtsız Üye
Hocam meni bulaşmış donumu banyo da çıkarırken ayağıma biraz değdi o ıslaklığı hissettim daha sonra havlumu unuttuğumu fark edip odama gidip havlumu aldım ama ayağımın kirlendiğini unutmuştum. Daha sonra ıslak bir bezle gittiğim yoldaki yolluğu mermeri falan sildim ama içim hala rahat değil ya temizlenmemişse diye içim de kuşku var. Ne yapmalıyım hocam.


ACİLSERVİS
Hiç bir şey yapman gerekmez.


Kayıtsız Üye
Meni bulaşan iç çamaşırını makinede yıkadıktan sonra iz kaldı ve bu izi görmedim diğer iç çamaşırlarımın arasına koydum iç çamaşırı direkt bir şey olur mu ve de o iç çamaşırı ile namaz kılınır mı


Acizanekul
O iz geçmiyor genelde bazen atlette de olur


mum
< iç çamaşırını makinede yıkadıktan sonra iz kaldı >
Meni izi gider ama kalırsa da sorun olmaz

Okudunuz mu?  Normal bir dizi izlerken birden meni mi veya mezi mi anlayamadım

isimegerekyok
Merhaba. Bir damla meni çamaşırıma bulaştı.Meni kuruduktan sonra bende bu çamaşırım ile yatağa yatıp uyudum.Bu meni yorgana veya çarşafa bulaşmış mıdır ? Şimdiden teşekkürler.


ACİLSERVİS
Bulaşsın ne sakıncası var. Sen namazını kılacağın kıyafetleri ve yerleri temiz tutmaya bak.


Kayıtsız Üye
Arkadaşım mast yaptıktan sonra ellerini yıkamadan veya az bir su vurup elini siliyor ve bilgisayara vs şeylere dokundu elini bazen yıkamadığı konusunda sorucam elini yıkamadan bilgisayara dokunursa ve dokunduğu yeri silmezsek bir şey olur mu?
Ve
Uzun bir süre geçiyor üstünden ve ben hala bilgisayarı doğru düzgün kullanamıyorum elimi bilgisayara dokununca lavaboya gidip elimi uzun uzun yıkıyorum ellerimi çok yıkadığımdan ellerim çok hassas olmaya başladı. Oraları silmezsek bişey olur mu (uzun bir süre geçti) doğru düzgün bir şey kullanamamaya başladım
Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


ACİLSERVİS
Dokunduğu yeri silmen gerekmez ellerini bol bol yıkaman da gerekmez.


Kayıtsız Üye
Yok senin duş almanı gerektirecek bir durum yok rahatlıkla yayılıp oturabilirsin


tugbabas
Merhaba arkadaşlar meni geldikten sonra yatağıma meni bulaştı ayaklarımda çoraplarım vardı yatağımda hareket ettim toparlanmak amacıyla sonra yatağımdan indim ve ev içerisinde gezdim sonradan içimde vesvese oluştu ya çorabıma bulaştıysa ve ben etrafı kirlettiysem diye meninin bulaşıp bulaşmadığını bilmeden başka bir yere o çoraplarla basmak bastığım yerleri pis eder mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Doğurgan Olmayan Kadınla Evlilik?

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım var namaz kılmıyor fakat başkalarının namazına ve ibadetine engel olmaktan çok korkuyor necasetin olduğunu bildiği bir yerde bulunmuş(şuan necasetin ne olduğunu söyleyemiyorum fakat İslamiyette pis sayılan bir şey) fakat necasetin çoraplarına veya elbisesine bulaşıp bulaşmadığını bilmiyor sonra kaldığı yerin halısında geziniyor başta el ayasını geçmeyen pislikten bir şey olmaz yada kurumuş pislikten bir şey olmaz diyerek kendini teselli ediyordu çünkü aşırı vesveseli bir insan sonra (ya el ayasını geçtiyse bilmiyorum ama bulaştıysa ya başkalarının temizliğine ibadetine engel oluyorsam sonuçta orada bulundum) gibisinden sürekli düşünmeye başladı ve bir türlü düşünmeyi bırakmıyor ben ona bu konuda bir şey söyleyemedim çünkü bende tam olarak bir şey bilmiyorum bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz?


Kayıtsız Üye
böyle bir soruyu buraya yazacak kadar şüphedeysen eğer çarşaf değiştir kurtul fakat su ile temizlediğine inandığın şekilde temizlemişsen sorun olmayacağını düşünüyorum inşAllah Allah bu düşüncelerinin inceliği neticesinde kabul edecektir abdestini zan varsa aklında o zannı kaldıracak şeyi yapmanı tavsiye ederim tedbirini aldığına inanıyorsan sorun yok


Omer Faruk
< Merhaba arkadaşlar meni geldikten sonra yatağıma meni bulaştı ayaklarımda çoraplarım vardı yatağımda hareket ettim toparlanmak amacıyla sonra yatağımdan indim ve ev içerisinde gezdim sonradan içimde vesvese oluştu ya çorabıma bulaştıysa ve ben etrafı kirlettiysem diye meninin bulaşıp bulaşmadığını bilmeden başka bir yere o çoraplarla basmak bastığım yerleri pis eder mi? Şimdiden teşekkür ederim. >
Güzel kardeşim,

Okudunuz mu?  Abdest alırken elbisye su sıçramasının sakıncası var mıdır?

Dinde temizlik ile normal temizlik arasında fark yoktur. Dini bir kenara bırakalım, sen üzerine idrar damladığında ne yapıyorsan, İslam’da da aynısını yapınca ibadetlerinde sıkıntı olmaz. Ayrıca fazla hijyen takıntısı nasıl normal hayatta yarar yerine zarar veriyorsa, bu tür tahareti de takıntı haline getirmek ibadetimizi ifsat eder.

Rasulullah (A.S) çok basit yöntemler kullanmış, meni olan yeri eşi çitilemiş, kurumuşsa öfelemiş. Yani o günün şartlarında hangi temizlik imkanı varsa onu kullanmış. MENİ hanefi ve maliki mezhebine göre PİS (necis), hanbeli ve şafii mezhebine göre ise TEMİZ’dir. Mezhepler bile bu konuda farklı yorumlar ortaya koymuşlar.

Pis kabul ettiğiniz takdirde normal idrara uyguladığnız yöntemi uygular temizliğinizi sağlarsınız. Gerisi ise vesvesedir.


tugbabas
Oda çorabına bulaşıp bulaşmadığını bilmediği için ıslak mendille bastığını düşündüğü yerleri özenmeden silip geçmiş şimdide sürekli düşünüyor acaba var mıdır yok mudur oruç geliyor başkalarına zarar verir miyim diye ve birde elektrikli süpürgeyle o hali sürekli süpürülüyor benim düşüncem eğer bulaştıysa ve orası kuruduysa süpürgeyle çekildiği için bir şey kalmamıştır diye düşünüyorum ama bilmiyorum.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
Söylemesi tabi ki ayıptır ama ben bir kere boşalmıştım. Yerde bir küçük birikinti vardı. Önceden damlamış su mu yoksa meni mi anlayamadım.Tuvalet kağıdını ıslatıp sildim.Sonra kuru tuvalet kağıdıyla sildim.Ama geçti mi acaba?Orası temiz oldu mu basılabilir mi emin değilim. Lütfen yardim edin.

Okudunuz mu?  Takı Takmak Günah mı?

Ensar
Ve aleyküm selam, meni damlayan yerin ıslak bez yada ıslak peçeteyle silinmesi yeterli olur.
Boşalma vs gibi çirkin şeyleri yapmamak üzre sonderece bu işten uzak durun, bu tür şeyler caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Abiler ben 15 yaşındayım banyonun dibindeki orta boylu bir halıya meni akıttım orayi elimle silip geçtim onemseden, ama sonra araştırdım ve o olaydan bir zaman sonra oraya 3kere üstünden su akıtıp sildim her defasında kurumasını beklemedim .bu olay olalı 3 ayla 1 yıl arasında bir zaman geçti artık orayı unutmuştum ,bide herhalde o halı yıkama ya gitti (emin değilim) , şimdi aklıma takılıyor ve biz orda ailecek abdest,gusül veya banyo yapıyoruz ordan çıkınca ıslak ayağımızla oraya basıyoruz şimdi araştırdığımda göre Hanefi mezhebinde meniye su gelirse pisliği geri döner mis ben oraya basmamak için ordan oraya zipliyorum banyodan ıslak veya kuru ayakla çıkınca. Ama geçen gün ben abdesti bitirdim tam çıkacakken babam da abdest almak için beni bekliyordu onun yanında ziplamamak için o halıya ıslak ayakla basıp geçtim ve ordan da diğer halılara ve parkeye bastım sonra namaz kıldım şimdi oralarda pislenirmi. ve diğer sorum üstündeki meni kurumuş halılar veya kilimler halı yıkamaciya gitse veya çamaşır makinesinde yikansa temizlenirmi ve yıkandıktan sonra ıslanınca pisliği geri döner mi bir daha, lütfen acil cevap verin bende birde vesvese var kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Cemalnur Sargutu Dinlemekte Sakınca Var mı?

Ensar
Bu durumu bukadar büyütmeye gerek yoktur. Halıya meni damlayan yer ıslak birbez ile silindiği taktirde sorun ortadan kalkmış olur. İçiniz rahat olsun ve siz orayı ıslak bezle silin bukadar dert etmeyin


Limonn
Selamun Aleyküm,
Son zamanlarda kafama takılan bazı meseleler var , eskiden ilmihal eksikliğimden ötürü koltuğa meni bulaştırmıştım ve o yeri su ile yıkamadım ve ovalamada yapmadım zamanla kurudu zaten. Bu olaydan sonra o koltuğun her tarafı birçok kez yıkandı fakat aynı bez, kovanın içindeki su değişmeden ve bezin damlası kalmıcak şekilde sıkılmadan. Şimdi ise bu konuda çok evham yapıyorum. koltuğun her tarafına bulaştı mı ve koltuklara oturduğumuz zaman üzerimize bulaşır mı bulaşmaz mı diye ?
Şu esnada zannetiğimiz yeri yıkasak yeterli gelir mi ?
Bir de geçenlerde tuvalette iken tuvalete su dökmek isterken maşrapanın altı tuvalet fayansına değdi
Yani tuvalet taşına değilde önünde ki fayansa değdi bu esnada ise orada su mu vardı yoksa idrar mı hatırlamıyorum ? Sonrasında ise yıkamayı unuttum ve o maşrapayı ertesi gün su dolu kovanın içinde gördüm o anda aklıma geldi zaten maşrapayı değdirdiğim ve daha sonra o maşrapa ile o kovadaki sudan tuvalet terlikleri yıkanmış. Şimdi ise evin her tarafı necis mi oldu ? Diye düşünmekten sıkıntıya düştüm ne yapmam gerekir.
Allah razı olsun.


gundag2008
Birşey soruçam. Ben yatağa şortumda kurumamış meni lekesi ile girdim.Ve uyurken sağa sola döndüğüm için yatağa da bulaştı. Yataktan da kıyafetlerime bulaşmış mıdır?Bulaştıysa ben koltuğa falan oturuyorum oraya da bulaşmış mıdır?o koltuğa annem babam da oturuyor,annem Namaz kılıfı anneme de bulaşmışmıdır ?bulaştıysa kıldığı Namaz kabul olmazmı?kabul olmazsa bundan ben sorumlu tutulur muyum?ve koltuğu falan silmeme gerek var mı?nolur cevap verin bunlar aklıma çok takılıyor.

Okudunuz mu?  Eşi ile problemleri olanlara hangi dua okunur?

Kayıtsız Üye
Ya bir şey söylemek istiyorum yabancılardan Bir şeyler alıp kullanıyoruz ki onlar Abdest nedir bilmez Lütfen yani bu bence vesvese peygamber efendimiz sallAllahu aleyhi ve sellem müşriklerle oturmuş onlarla muhabbet etmiş bence vesvese Cünup olan kişi haram olmaz Sadece manen haram olur ve namaza engel olur Bunun ötesinde daha bir şey yok yani kişi temizdir sadece Manen pistir namaza engeldir cenabet olmazsınız yatakta meni var cünüp oldum demeyin cenabet nedir araştırın !


Şimdi sen
Kardeş eğer annenden utanıyorsan de ki anne bu örtü vb. Kokuyor de yıka de ben nadir olarak öyle yapıyorum


meninin yatağa bulaşması, çarşafa bulaşan sperm, yataktaki sperm lekesi nasıl çıkar

Bu kategoride yer alan Namazda kıraat hatası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni bulaşmış yatak nasıl temizlenir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.