Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
missa02
Abone

Meni bulaşmış giysiyi çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesinde yıkamak

Meni bulaşmış giysiyi çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesinde yıkamak

Kayıtsız Üye
eğer kıyafete meni bulaşmış ise bu kıyafeti çamaşır makinesinde normal çamaşır yıkar gibi diğer çamaşırlarla yıkamak caiz midir?Sonradan giyildiğinde namaza vs. engel olur mu?


Cevap: Meni bulaşmış giysiyi çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesinde yıkamak

Hoca
Meni mezi ve diğer tüm pislikler bir elbiseye bulaşyığında çamaşır makinesine atılıp yıkanabilir hiç bir sakıncası yoktur ve temizlenmiş olur.

Okudunuz mu?  Mümin bir delikten iki defa ısırılmaz hadisini açıklayınız

Cevap: Meni bulaşmış giysiyi çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesinde yıkamak

Kayıtsız Üye
Bazı sitelerde 3 kere yıkanılırsa kıyafet veya iç çamaşır temiz olunuyor deniyordu. Bu, doğrumudur.hanifi meshepine göre nasıl olunmalıdır.


Yorum: Meni bulaşmış giysiyi çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesinde yıkamak

Kayıtsız Üye
Meni bulasmis kiyafet makinada diğer kiyafetlerle beraber yikanmasinda bir sakinca varmidir

Okudunuz mu?  Geçmiş yıllarda ödenmeyen zekatlar şimdiki ile birlikte mi ödenir hesaplaması nasıl yapılır?

emre
Meni bulaşmış kıyafetleri makinede diğer kıyafetlerle yıkayabilirsin. Bir sakıncası yok.


Kayıtsız Üye
Merhabalar.Anneannemle yasıyorum.Gece tüm meni iç çamaşırıma geldi.Biraz fazlaydı.Daha sonra gece olduğu için ben buna biraz su tuttum.Ve camasır makinesine ıslak bir şekilde koydum.Sabah uyaninca anneannemin camasırları makineden tek tek topladigini,renkli renksiz ayirdigini gördüm.Bu iç çamaşırındaki meni diğer camasirlara bulasirmi yada anneannem camasiri eline aldigi için anneannem cünüplük haline girermi benim yüzümden.Cok aklima takildi lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Muzari mazi ve emir kipileri nasıl yapılır örneklerle açıklayınız

ACİLSERVİS
Cünüplük bulaşıcı değildir. Meniye dokunan cenabet olmaz.
Dinini öğrenmen sana farzdır yani mecbursun. Bu dininin bir ricası değil bir emridir. İlmihal alıp sürekli okumalısın.


uo7775
evdeki cocuk buyuk abdestini az bir miktar(ceviz kadar diyor) iç çamaşırina kacirip, camasiri da oldugu gibi kirli sepetine atmis. Daha sonra hanımda farketmeden diğer camasirlarla beraber yıkamış.. camasirlarinasip kuruttuktan sonra katlarken hanim fark ediyor, afedersiniz cocugun camasirinda ufak kirintilar seklinde büyük abdest kalmış.
1. şimdi diğer çamaşırları tekrar yikamamiz gerekir mi, yani beraber yikanan diğer camasiar necis sayilir mi
2. Eger necis sayiliyorsa, yani o camasirlar daha islaklen hanimin ellerine evin bir çok yerine temas etmistir ne yapmak gerek.

Okudunuz mu?  İntihar edenin cennete gitme ihtimali var mıdır?

mum
Dışkı olan elbise, diğerlerine karıştırılıp, makine atılabilir, bu şekilde temiz olur.
Kirli elbiseyi temiz olanlarla birlikte atabilirsiniz, kirlilik, diğerlerinde bulaşması doğrulandı zaman tertemiz olur helal olur.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm
İhtilam oldum. Meniyle bulaşık çamaşırlarımı çamaşır makinesine attım. Gusül abdesti aldım. Sonra çamaşır makinesini çalıştırdım. Çok köpük oluştu. Köpükler deterjan gözünden aşağı makineye ve yere akmış ve kurumuş. Bende bu kurumuş köpüklere ayaklarımla basıp evin her tarafında dolaştım hissi veya vesvesesi oluştu. Nasıl davranmam gerekir?
Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Saç dökülmemesi için okunacak dua

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Eğer mümkünse evi yıkıp yeniden inşa edebilirseniz ev tertemiz olur.

Yapma kardeşim o meni senden çıktı veya eşinden çıktı ve hatta öyle bir meniden yaratıldın neden öcü muamelesi ettiğini anlamıyorum. Şafii mezhebine uyanlar meni bulaşmış kıyafetle namaz kılıyor. Sen makineden çıkan bir kaç damla suyu hatta kurumuş bir suyu dert ediyorsun.

Okudunuz mu?  Adetin bitimi nasıl anlaşılır

Kayıtsız Üye
ALLAH senden razı olsun. Tek başına yaşayan bir erkek kişiyim yani meni benden çıktı. Bu nedenle çok vesveseye kapılıyorum. Vesvesemin de gereksiz olduğunu biliyorum ve sağolun bana ışık tuttunuz kardeşim.


Kayıtsız Üye
Ben ergenlik dönemindeyken menili iç çamaşırları saklıyordum ve annem onları bulup çıkartmış temiz sanarak temiz çamaşırların yerine koymuş temiz çamaşırlar kirlenmiş midir ve annem iç çamaşırlara elledikten sonra eli pislen mişmidir
Annemin dokunduğu yerler pislenmiş midir
İçim içimi yiyor lütfen cevaplar mısınız ?

Okudunuz mu?  Muavvizeteynin okunuşu

Ensar
Meni olan çamaşırlarınız temiz olan çamaşırlarınızın arasına konulmuş sa herhangi bir sakınca yoktur içiniz rahat olsun. Annenizin de elleri ve dokunduğu yerler necis olmamıştır.


makinada yikanan dol olur mu, spermler, menili kiyafeti makinaya

Bu kategoride yer alan Dört Büyük Din Nelerdir?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni bulaşmış giysiyi çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesinde yıkamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.