Anasayfa
12 Aralık 2023, 11:34
missa04
Abone

Zina Yaptığın Kişiyle Tevbe Ederek Evlendiğin Takdirde Dinimizce Uygun Görülen Bir Ceza Varmıdır??

Zina Yaptığın Kişiyle Tevbe Ederek Evlendiğin Takdirde Dinimizce Uygun Görülen Bir Ceza Varmıdır??

Kayıtsız Üye
Zina yaptığımız kişiyle biz Tevbe Edip Evlenirsek Tamamıyla Karı Koca Olmak Ve Yuva Kurmak Yaratan Indindede Cezamızı Hafifletmek Icin Bu Durum Islam Ulemalarınca Ve Dinimizce Ne Derece Doğru Olur Biz Yine ölünce Zina Sucundanmı Yargılanırız Yoksa Evlenip Yuva Kurmuş Olmamız Bidaha Bunu Yapmayışımız Ne Derece Faydalı Our???? Saygılar Vereceğiniz Bilgi Icin şimdiden Teşekkürler


Yanıt: Zina Yaptığın Kişiyle Tevbe Ederek Evlendiğin Takdirde Dinimizce Uygun Görülen Bir Ceza Varmıdır??

arifselim
Selamun aleykum. Haram olan bir ilişki ile meydana gelen zina günahı için evlenmek o günahı silmez. Bunun tek çaresi öncelikle samimi bir tövbe etmektir. Elbette evlenmeniz uygun olur ama evlenmek bu günahın silindiği manasında değildir. Mutlaka her ikiniz de tövbe etmeniz ve asla bir daha bu haram olan fiile yanaşmamanız gerekir. İslam dini sadece zinanın kendisini haram kılmamıştır. aynı zamanda kişiyi zina günahına ileten her türlü yolu, fiili ve sözleri bile haram kılmıştır. Böylece insanın kendisini koruması da daha kolay olsun diye.

Okudunuz mu?  Tevrat'ta Efendimiz (S.A.V.) hakkında işaretler var mıdır ?

Cevap: Zina Yaptığın Kişiyle Tevbe Ederek Evlendiğin Takdirde Dinimizce Uygun Görülen Bir Ceza Varmıdır??

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam bir sorum olacaktı sizlere öncelikle ALLAH yaptigimiz gunahlardan bizi affumağfiret eylesin insAllah hocam mesela ben bir kişiyle zina edersem o kişi artik bana haram olurmu yani onunla evlenebilir miyim? Bir hocamin o kisi ile evlenemezsin dedi haram olur dedi sizce bu bilgi ne kadar dogrudur bir aciklama yapabilirmisiniz hocam simdiden ALLAH razı olsun hayirli geceler hocam .

Okudunuz mu?  Peygamberimizin ailesi ve soyundan olanlara ne ad verilir?

Cevap: Zina Yaptığın Kişiyle Tevbe Ederek Evlendiğin Takdirde Dinimizce Uygun Görülen Bir Ceza Varmıdır??

Şema
zina yaptığım kişiyle evlenirsem
< zina edersem o kişi artik bana haram olurmu >
Zina eden, zina ettiği kişiyle tevbe ettikten sonra evlenebilir. Tövbe etmeden evlenmek haramdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam. Ben 1 yıldır nişanlıyım. 7ay sonrada düğünümüz var. Ben nişanlımla zinada bulundum. İmam nikahı kıydırmak istiyoruz. Ama biliyoruz ki aileler düğüne kadar imam nikahı kıyılmasını istemiyor. Daha fazla bu günahın altında kalmak istemiyoruz. Ailelerden gizli şahitler huzurunda imam nikahı kıymamız uygun olur mudur. Yoksa nikah geçersiz mi sayılır? Şimdiden çok teşekkürler

Okudunuz mu?  Hristiyanlar için Allah razı olsun demek uygun mudur?

arifselim
Merhaba. Ailelerden gizli nikahınız geçerli olmaz. Zaten evlilik için gerekli adımlar atılmış. Şimdi yapmanız gereken şey ilk fırsatta evlenene kadar asla bu harama bir daha yanaşmamaktır.


Kayıtsız Üye
Zinanın hükmü İslam Dininde açıktır. Suçunu Hakim’in huzurunda dört defa ayrı ayrı itiraf ederek cezanın verilmesini isteyen veya dört şahidi bulunan birisi hakkında karar verilir. Şayet bu insan evli ise recm cezası, yoksa bekar bir insan için verilecek karar recm değildir, yüz değnek sopa vurulur. ve başka bir topluluğun yani bazı kişilerin bu duruma şahitlik etmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben 18 yasinda bir kizim uzun zamandir sevdigim evlilige dair planlar yaptigim kişiyle iliskiye girdim. evlendigimizde gecmisde yaptigimiz hatalar için tovbe dilesek gunahlarmz hafifler mi

Okudunuz mu?  Hazreti Ali'nin kılıcı bulundu

arifselim
Evlenmek, zinayı silmez. ama tövbe eden ve sözünde duranı Allah affeder. Nasılsa evleneceğiz sonra tövbe ederiz diyemezsiniz. Hemen ya evlenirsiniz yada hemen uzaklaşmalısınız. İnsan kendini veya başkalarını kandırabilir ama Allah’ı asla kandıramaz.


Kayıtsız Üye
Hocam sevdigimle zina yaptim nefsime uydum bekaretini bozdum bu kiz bana farzmi oldu sonucta kiz bana güvendi o kizi birakmakta serefsizlik olur icim rahat degil. O kizi almam bana farz yada vacip mi.


mum
Tövbe edin ve zina ettiğiniz kişi ile evlenin bu daha münasip olur


Kayıtsız Üye
Hocam biz bir yıldır nişanlıyız ve nişanlımla birlikte olduk ilişkiye girdik ondan sonra resmi nikahımızı yaptık ama dini nikah için düğnü bekliyoruz ve bu aşamada kız hakkında yani bnm hakkımda olur olmaz laflar cıkartıldı erkek tarafının kafasıda. Karıştı ister istemez şuan gerçekten napacagımı ne edeceğimi hiç bilmiyorm bu durumda neyapmalıyım lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Hıristiyan mezarlığına Müslüman gömülebilir mi?

Kayıtsız Üye
Sana helal olmayan biri ile olur olmaz şeyler yaşarsan insanlar da olur olmaz konuşur…


mum
Zina yaptığın kişiyle evlen umulur ki hayatınız düzelir.
Zina yapmadan düşünecektiniz çünkü harama bulaşan kişi Allahtan uzaklaştığı için herkes ona musallat olur, insanlar cinler vs.


Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm Beni Çok Seven Bir Kız Var Bir Zamanlar Beraberdik Ama Şu An Ayrıyız Benimle Birlikte Olmak Istiyor ama Ben Istemiyorum İlişkiye girmezsek eyer kendini Öldüreceğini söylüyor ve ben bundan korkuyorum yaşımız daha reşit değil eğer ben bu ilişkiye girsem ama sonra evlersem o kızla bunun dinen hakkı nedir

Okudunuz mu?  Hacla ilgili ders alınacak ibretli yaşanmış hikayeler öyküler kıssalar

arifselim
Aleykum selam. Bütün geçmiş ve gelecek insanların tamamının rızasını Allah’ın tek bir emrine ve rızasına asla değişme. O kızdan uzak dur ve ne yaparsa onun sorumluluğudur. Evlenirsem diye bir şey yoktur bu haramı helal kılmaz.


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamın aleküm verahmatüllahi veberekatühü ben bir iki üç sene önce zina yaptım fakat zina yaptım kadın çoğu kişiyle para karşılı zina yapan birisi benim bu kadınla evlenmem mi gerekiyor günahlarımı af olması için

Okudunuz mu?  Faça izini kapatmak için dövme yaptırmak

misafir1
zina günahından temizlenmenin yolu tevbe etmekdir. bunda sadık olunmalı ve zinanın yolları kapatılarak, zinadan kaçılmalıdır. zina edilen kimseyle evlenildiği takdirde bu günahın affolunacağı söylemi ne yazık ki aksine zinanın önünü açmaktadır. insanlar nasıl olsa seviyoruz, olmadı evleniriz deyip böyle bir hataya düşmekden sakınmamaktadır veya insanlar tek taraflı böyle düşünerek kendilerini ikna edebilmekde ve Allah korusun yanlış evlilikler yapabilmektedir. zina farklı bir haram, yanlış evlilik yapmak farklı bir fecaat. zaten bir taraf tevbe etmiş olsa, kendisini katleden bu kimseden dünyanın öbür ucuna kaçmalıdır ancak iki tarafda tevbe etmişse, evlilik yolunda gidiliyorsa, bir nişanlılık süreci yaşanıyorsa veya ne bileyim bu kimselerin bu olaydan başka birbirlerine karşı veya Rablerine karşı büyük bir yanlışları yoksa; insanların tevbelerinde sadık kalmaları koşuluyla hatalarını telafi etmeleri uygun olabilir ancak dediğim gibi bu durumun nasıl olca evleneceğiz deyip zinadan kaçınılmamasına veya bu hataya tekrar düşülmesine neden olmaması gerekir. zina farklı bir şeydir, tevbesi farklı bir şeydir, evlilik farklı bir şeydir. akla gönlüne ahlaka islama uygun bir şekilde hatasını telafi etmek isteyen edebilir, bu uygundur ancak demek istediğim; evlilik, bir hata telafi yöntemi değildir. insanlar tevbelerini ederler, bunda sadık olurlar, kendilerini düzeltirler, ondan sonra hadi bir de evlenelim geride de bir enkaz bırakmayalım diyebilirler bu uygundur ancak tevbe yok buna sadakat yoksa, tek taraflı böyle düşünerek hayatı zindana çevirmeye veya başkaca günahların önünü açmaya gerek yokdur.
yani zina günahından kurtulmanın yolu tevbe etmekdir.

Okudunuz mu?  Yüzü görünmeyecek şekilde fotoğraf paylaşmak

Kayıtsız Üye
Hocam ben geçmişte bir kaç defa zina yaptım sözlüm tevbe etmedi ama ben çok pişman oldum aklıma geldikçe çıldırıyorum kendimden en çokta Allah’ımdan utanıyorum her gün tövbe ediyorum bir daha olmayacağına da söz veriyorum yemin ediyorum ama sözlüm tövbe etmedi onunla evlenmem haram olur mu

Okudunuz mu?  Evlenecek kişilerde boy sorun olurmu? kız daha uzun olursa ?

Ensar
Ortada işlenmiş bir günah var ve o günahtan dolayı sizler af ve mağfiret diliyorsunuz Allah yaptığınız günahtan dolayı inşAllah sizi af eder, evleneceğiniz sözlünüz ün tövbe etmemesi onu ilgilendirir tövbe eder bağışlanma dilerse ne ala yok etmezse ona göre mükafat görecektir. O kişi ile evlenmenizde yasaklık yoktur evlenebilirsiniz, ancak eşinize tövbe etmesi konusunda tatlılıkla ona anlatın. Evlenmeniz haram değildir evlenebilir siniz. Yüce Allah rızasına uygun davranışlar işleyen kullar eylesin bizi.

Okudunuz mu?  Cünüp iken imam nikahı kıyılır mı

zina yaptığın kişiyle evlenirsen , zina yaptığım kişiyle evlenirsem, zina yaptığın kişiyle evlenmek

Bu kategoride yer alan Bir kaç aydır cinleri görüyorum geceleri yatamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina Yaptığın Kişiyle Tevbe Ederek Evlendiğin Takdirde Dinimizce Uygun Görülen Bir Ceza Varmıdır?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.