Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
missa0
Abone

Okuma yazmanın önemi nedir

Okuma yazmanın önemi nedir

Kayıtsız Üye
Okuma yazmanın önemi nedir bu soruyu öğrenmek isterim ilk okula gidiyorum


Yorum: Okuma yazmanın önemi nedir

seyit gazi
cehalet karanlıkda el yordamıyla yürümeye çalışmaya benzer ya düşer ya sağa sola çarparsın. öğrenmek ise yolunu aydınlatır, işlerini kolaylaştırır. bunun içinde işine yarayacak şeyler öğrenmelisin, faydalı işlerle meşgul olmalısın, öğrendiklerin hayatında uygulamalısın. mesela şöyle düşün: 70 yaşında zengin üniversite de hocalık yapmış bir dede, telefonu bozulduğu zaman eğer telefondan anlamıyorsa, on yaşında torunu yaşındaki bir çocuğa gelip yardım ister. bu çocuk onu bana dondurma al, bana bunu al, bana şunu al diyerek peşinde koşturabilir. bu dede de eğer kendisi için önemliyse peki yavrum deyip sesini çıkarmamak zorunda kalır. öğrenmemek ve bilmemek insanı her zaman başkalarına mahkum bırakır. tabiki de biz büyüklerimize saygı gösteririz, sana en ufak bir şey bilmenin bile ne kadar önemli olabileceğini örnek vermek için söyledim. bilmek senin her zaman diğerlerinden önde olmana neden olacaktır. bunun için de senin için faydalı olacak şeyler öğrenmen lazım. mesela osmanlının büyük sultanlarından kanuni döneminde bir devlet adamı: ilimlere gereken önemi vermeyen, efendiliğine de kaybeder demiştir. bilgi çok değerlidir, ne kadar kıymeti cahillerce bilinmese de bu böyledir ve her zaman sahibini üstün yapar.

Okudunuz mu?  Fuzuli gül kasidesi

öğrenirsen hayatı tanırsın, hatalara düşmez, kendini korur ve neyin ne olduğunu öğrenirsin. herkese kanmazsın, herkes yapıyor diye herkesin yaptığı hataları yapmazsın. bunun içinde doğru bilgiler öğrenmen lazım.

ilmin başı Allah korkusudur. her senin için faydalı olan işi Allah için yaparsan, sevab kazanırsın. yanlışlıklardan da uzak durmuş olur kendini korumuş olursun. mesela aslanı bilmezsen yanına gidersin, sevmeye kalkarsın; o da seni yer. dünyadaki tuzaklarda böyledir. ayrıca önünde yeni kapılar açılır devamlı yeni şeyler öğrenirsin.

Okudunuz mu?  Amenerrasulu okumanın faydaları

yani önce Allah rızası için öğrenirsin, sonra doğru yerlerden, faydalı şeyler, işine yarayacak şeyler öğrenirsin, sonra bunları hayatında uygularsın, hem dünyada hem ahirette üstün olursun. Allah avc hiç bilenle bilmeyen bir olur mu buyurmuştur. bunun içinde bizi yaratan Allah ın adıyla okumamız, onun insanlığa indirdiği son kitab olan kur an kerim i başucu kitabımız yapmamız gerekir. nasıl; geceleyin karanlıkda yolculuk yapanlar için yıldızlar hayat kurtarıcı olur, insanlar yönlerini onlara bakarak bulurlar bizimde aynı şekilde Allah ın bizim için gönderdiği uyarılara ve tavsiyelere bakarak; hayatta kendimizi ve yolumuzu kaybetmemiz gerekir. hiç Allah ın bizim için insanlığa indirdiği son kitab olan, kuran ı kerim; bu kadar değersiz görülebilir mi, insan nasıl bu tavsiyelere aldırış etmez. ayrıca Allah ın elçisi Muhammed sav efendimiz: ya öğreten olun, ya öğrenen olun, ya dinleyen olun, ya da ilmi seven olun; sakın beşincisi olmayın perişan olursunuz buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Aynı memleketli değiliz diye annem sevdiğim insanla evlenmeme razı değil nasıl ikna ederim

Yorum: Okuma yazmanın önemi nedir

Kuldurdileyen
Seyit beşicisi kimdir? Ahmak mıdır? Ahmak ise ahmak kime denir, de hele.


Yorum: Okuma yazmanın önemi nedir

seyit gazi
hadisi şerif açıktır. bunu ayrıca farklı bir zümreye ithaf etmek isabetli olmayabilir. öğrenmeyen, öğretmeyen, dinlemeyen veya ilmi sevmeyenler zümresidir. sebebi ahmaklık olabilir, hased olabilir, kibir olabilir, vurdumduymazlık veya başka şeylerde olabilir.

Okudunuz mu?  Dinimizde zararlı alışkanlıklar nelerdir

insanların en ahmağı, dünyasını ahiretine değişen kimsedir.

ayrıca ahmak insan kaba kuvvettir, ani düşünür, ani tepki verir, plan yapmaz, soru sorsan ani cevap verir, sıkca gıybet yapar, sözleri sorumsuz ve fahiş olur, kötü ahlak sahibi olur, cimri olur, insanlardan çok taleb eder, acelecidir, sorumsuzdur, sılaı rahmi keser, gururlu olur, kibirli olur, haddi aşar, cehalete hizmet eder, ifrat ve tefride gider, zulmeder, boş yere sevinir boş yere kızar, sırları ifşa eder, düşman dost ayırdedemez, kendini üstün ve akıllı görür, kötü insanlarla haşır neşir olur ve sabırsız olur.

Okudunuz mu?  Sahibi olmayan buluntu yada unutulmuş gıda maddelerini yemekte sakınca varmıdır harammıdır?

genel olarak da işlerin tabiatlerini ve akıbetlerini düşünmezler.

açıkcası bunları dinlediğimde on özelliğin sekizinin bende olduğunu farketmiştim. bu resmen beni tarif ediyor demiştim. ne var ki genel olarak insanlarda bu on özelliğin onbeşi varken, kendilerine bakmadan sadece insanları suçluyor.


okuma yazmanın önemi, okuma yazma neden önemlidir, okuma yazmanın önemi nedir

Bu kategoride yer alan Eşim Aileme Gitmemi Kısıtlıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okuma yazmanın önemi nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.