Anasayfa
20 Aralık 2021, 11:24
missa0
Abone

Eşim Aileme Gitmemi Kısıtlıyor

Eşim Aileme Gitmemi Kısıtlıyor

Kayıtsız Üye
eşimle genel olarak hiç anlaşamıyoruz. bana ve aileme hakaret küfür ediyor bana vuruyor en çokta psikolojik şiddet uyguluyor aşağılama değersiz hissettirme gibi.ve 1 buçuk yaşında oğlum var bu sebepten dolayı boşanmayı çoğu kez düşündümde oğlum için katlandım hep. eşim namazını kılar orucunu tutar dini konularda çok bilgili dışardaki insanlara karşı iyi sevecen ama bana karşı çok kötü davranan saldırgan ağzına geleni söyleyen biri uzun zamandır sabrediyorum her şey düzelir diye ama daha aksi oluyor hep. Allah’a her gün dua ediyorum bana bir çıkış yolu göster diye. bu ara annem bir hastalık geçirdi ve gerçekten bakıma muhtaç gidip biraz orada kalmak ve anneme bakmak istiyorum tabiki oda yoluma bakıyor ama eşim sadece 1 akşam kal yeterli diyor.ama annemin toparlaması 1 2 hafta sürer. ben eğer eşime karşı gelip anneme bakmaya gidersem bana günah olur mu vede eşim bu sebepten beni boşarsa günahı benim boynuma mı olur?


Yorum: Eşim Aileme Gitmemi Kısıtlıyor

Omer Faruk
Eşiniz ailenize gitmenizi kısıtlayamaz. Ama siz de aile içinde kendi akrabalarınızı öne çıkarıp eşinizin akrabalarını eleştirmeyin, aynı şeyi eşiniz de size karşı yapmasın. Ailelerin en büyük problemleri bundan çıkıyor ve bu tartışmalar aileyi öldürüyor. Çözüm basit;

Okudunuz mu?  Habis Ruhların ve Cinlerin Şerrinden Korunmak İçin Ne Yapılmalı ve Ne Okunmalıdır?

Siz birbirinizi sevmiyor musunuz? Seviyorsunuz ki evlisiniz…

O halde; Eşinizle oturup şu kararları alın,

1- Kimse diğerinin ailesi hakkında eleştirelecek bir şey bile olsa asla eleştirmeyecek
2- Birbirinizin ailesine gittiğinizde asla ailenizin yanında eşinizi, en büyük hatayı bile yapsa eleştirmeyin. Biraz sabır edin evde eleştirin.
3- Evlendiğiniz eşinizi sevip, annesinden babasından nefret etmek hiç insani değil. Bu aynı zamanda eşinizden nefret ettiğiniz anlamına gelir. Eşinizin annesi babası melek olmayabilir ama sonuçta eşinizin anne ve babası, onda emeği var.

Tabii bunlar kolay işlemez, çünkü Allah "her zorlukla bir kolaylık, her zorlukla bir kolaylık var" diyor. Üstelik bunu iki defa tekrarlıyor ki anlayalım diye. Evlilikte ilişki yürütmek zordur ama sonucu kolaydır; güzel çocuklar, mutlu yuvalar, vesselam!


Yorum: Eşim Aileme Gitmemi Kısıtlıyor

Kuldurdileyen
Allah ın genç kulu sabırlı ol ve kocana itaat et ki bu Allah ın takdirini kazanmanı sağlar. Allah ın takdiri şu dünyadaki en büyük kazançtır. Adamın kumarı yok, içkisi yok, ailesine bağlı diğer söylediklerin ise aşılmayacak şeyler değil sen onu halledersin. Nasıl mı? Eğer şerre götürmeyecek bir yol seçmeyeceksen geçmişden bir örnek vereyim sana. Şeytan Ademi ne yaptıysa cennetten kovduramadı. Havva ninemize gitti ve mat etti. Anlayacan kocanı sen mat edersin yaradılış bunun üzerine. Azıcık okumuş azıcık kibar bir erkek eşine hep mat olur. Sabırlı ol, öfke ile hareket etme gün gün onuda kendini de tanıyacaksın. Ve neler yapabileceğini keşfettiğinde sakın şer işe yöneltme onu. Eşine itaat et. Allah ın emri değildir kocanın emri. O yüzden keyfi olduğu ana getirip tekrar tekrar sorabilirsin ona. Öfkeli ve sinirli olduğunda tamam de mümkünse konuyu geçistir. İsteklerini keyifli olduğunda söyle. Ayrıca bir gün yeter demesi senin yokluğuna bir günden fazla dayanmak istemiyorum anlamına da gider. Git birsene g,t deseydiişte o sıkıntıydı.

Okudunuz mu?  Anne babaya saygı ile ilgili hadis

Yorum: Eşim Aileme Gitmemi Kısıtlıyor

Omer Faruk
< Şeytan Ademi ne yaptıysa cennetten kovduramadı. Havva ninemize gitti ve mat etti. >
Bu doğru değil kardeşim… Bilginiz yanlış… Bu konu Tevrat’ta tekvin bölümünde geçen bir rivayetten alınmıştır. Kur’an’da ise "şeytan ikisinin de ayağını kaydırdı" anlamında fe ezellehüma-ş-Şeytanu!" deniyor, Vesselam.

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen akıntı hakında sorular

Kuldurdileyen
Yanlışımı hemen yazın ki bende düzelteyim insanlarda yazdıklarımdan yanlışa gitmesin. Bu beni de onları da kurtarır. Hatasız olan sadece Allah tır.


Kayıtsız Üye
Allah için sabrediyorum. Allah şahit oğlum babasız kalmasın diye ama sevgisiz saygısız bir yuvada büyümek onun için ne kadar sağlıklı. eşim ailemi istemiyor ömür boyu da istemeyecektir. annem babam yaşlandığında da mı bakmayacağım ben onlara sırf eşim göndermiyor istemiyor diye beni yıllardır zorlukla büyüten anne babama bakmayacaksam Allah benden razı olur mu? sadece kocamı ve yuvamı düşünüp anne babamı atmalı mıyım. orta yolu yok bakın anlamaya çalışın. zalim gaddar merhamet yok eşimde ‘gözünden yaş değil kan gelse umurumda değil’ diyen biri bana sadece işi düştüğünde iyi bana karşı. mehir olarak aldığı altınları benden araba almak için istedi hiç istekli olmasam da yinede verdim mecburdum çünkü ve elin bollaşınca altınlarımı isterim dedim vurdu bana yok altın dedi sana bir şey almam ben yiyeceğim paraları dedi. namaz kılıyor dini biliyor ama karısının hakkını gözetmiyor ne kadar katlanılabilir. üzüntümden hastalık sahibi olup ölene kadar dayanmalı mıyım bunlara ??

Okudunuz mu?  Adak nasıl dilenir?

Kuldurdileyen
Mihre el koyamaz, mihri yiyemez, merak etme, Allah emanetine ne yapıldığını, daha yapılmadan biliyordu, hesap gününde de o Rabbin tarafından sorguya çekilir. Eşin aileni istemiyorsa eşine bu konuda itaat eder sen ki kocaya itaat Allah ın emri, annen ve babanda Allah ın emrine uyarsa ve bu durum çok ağırlaştırılıp sizde ona katlananlardan olursanız sizlerin günahlarınız silinir.

Kocaya itaat Allah ın emri midir?

Kısaca Allah ın emrine kimler uyuyorsa kurtuluşa eren onlardır.

Üzüntü hastalık yaratamaz Allah sana hastalık verecekse vesile olur. Dini biliyor ama mihri yiyorsa durumu çok kötüdür. Durumu kötü olsada kocandır onun ayıplarını saklamak vazifendir. İnsanlar değişirler, sen ve ailende değişirsin zamanla. Ömür boyu bu bunu yapar diye kesin bir bilgi varsa da O sadece Allah ın bileceği şeydir. Kocam namaz kılıyor diyorsun inşAllah sende kaçırmıyorsundur. Kocan aileni Allah için mi sevmiyor, dünyalık bir menfaat için mi sevmiyor? Sen hep sabırlı ol, hep Allah a itaat et ve hep Allah içiin sev sevdiklerini.

Okudunuz mu?  Psikolog olmak istiyorum

Arkadaşlar şimdi bişey soracam Allah a itaat etmeyen kocaya itaat edilir mi? O yüzden mi biz kızlarımızı müslüman olmayanlara vermiyoruz. Bakın bu karı kocanın hali düzelebilir ümidi içindeyim. Neticede çıkmadık can ümit taşıyor. Hanfendi hüsnü zan edin, iyi bakın, gülümseyin, kem bakmayın, oluruna bakın belki düzelir. Bizdeki ümit, hakikati ise sadece Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Herkes kendi yaşadığını bilir kardeşim. herkesin evi 4 duvar ve içinde neler yaşandığını Allah bilir. ne mutlu sevgi saygı içinde huzur içinde olanlara. Ama ya olamayanlar eminim benden daha beterleri de vardır.lakin benim eşim değişmez ben değişeceğine olan inancımı kaybettim ne diller döktüm ne güzel konuştum.bendeki sevgide bitti Allah günah yazmasın melekler lanet etmesin diye yatıyorum yatağına. benim içimdeki sevgiyi nefrete dönüştüren kocamın hiç mi kabahati yok insan durup dururken soğur mu eşinden? neler yaşattığının neler düşündürdüğünün hiç mi önemi yok? Allah zulmeden kocaya hayattan soğutan ana babadan ayıran baktırmayan kocaya razı gelir mi? Karısını üzen ağlatan aşağılayan değer vermeyen adamdan koca olur mu? nasip böyleymiş deyip ömür boyu katlanmak mı? dinimizin uygun gördüğü şekilde boşanmak mı ? ciddi anlamda dinimize kadın ne gibi sebeplerle kocasından ayrılmayı isteyebilir lütfen cevap verin. kocasının ona zulmetmesi geçerli değil mi

Okudunuz mu?  Zillet nedir zilletin anlamı ne demek

Kuldurdileyen
Yaşadığını bildiğini sandığı için hata yapar insan. Sonra yaşadığının ne olduğunu anladığında ettiğinden utanırsa tövbe diler. Bazı evler vardır duvara hasrettir. Bazıları duvar içinde duvarlı, doğrusunu Allah bilir. Bazı beter durumda deyip üzüldüklerimiz bizden iyi durumdadır. Bazı iyi durumda deyip imrendiklerimiz belki de kötü durumda. Bize öğütlenen evliliğin sürdürme ihtimali varsa o ihtimale zarar vermemektir. Bazı hadisler var onlara bakın, kadının boşanma istemesi hakkında yazmaya ilmim ve tecrübem yetişmiyor. Ama daha önceden boşanmak için başvuran bazı bayanların hadislerini okumuştum, onlara bir bakın. Bu var da diyemem yok da diyemem.


Omer Faruk
< Herkes kendi yaşadığını bilir kardeşim. herkesin evi 4 duvar ve içinde neler yaşandığını Allah bilir. ne mutlu sevgi saygı içinde huzur içinde olanlara. Ama ya olamayanlar eminim benden daha beterleri de vardır.lakin benim eşim değişmez ben değişeceğine olan inancımı kaybettim ne diller döktüm ne güzel konuştum.bendeki sevgide bitti Allah günah yazmasın melekler lanet etmesin diye yatıyorum yatağına >
Kıymetli kardeşim,

Okudunuz mu?  Ortaklık bozmak ile ilgili sorular

Ben aile danışmanı bir abiniz olarak söyleyeyim. Danışmanlık yaptığım yüzlerce ailede en temel meseleler;
1- Çocuk terbiyesi
2- Karşılıklı akraba ilişkisi
3- Kadının ilgisizlikten şikayeti
4- Erkeğin yataktan şikayet etmesi
5- Kadının/erkeğin uğradığı ekonomik şiddet

Temel meseleler bunlar buna eklenecek şeyler de olabilir. Ancak en temel meseleler bunlar. Peki bir aileyi koruyacak en temel koruyucu sığınaklar nedir?

1- Temel prensiplere dayalı bir evlilik (Bu islama göre dindar olanının tercih edilmesidir, diğer kültürlerin de bu anlamda prensipler içeren ve başarılı evlilik örnekleri vardır)
2- Ailenin çevre ilişkisi (akraba, komşu, iş arkadaşı vs.)
3- Kadının ve erkeğin cinsel ihtiyaçlarının tatminkar şekilde karşılanması
4- Kadın ve erkeğin maddi imkanlarını birbirine güvenerek sorumlulukla kullanması

Hanım kardeşlerimiz özellikle kendileri gibi hemcinslerine karşı çok şiddetli davranarak gerek misafir ağırlamakta gerekse eşini sürekli eleştirmekle erkeğin çevresini boşaltmakta. Erkek de eşini rahatlatmak için ilk başta dirense de sonunda ailesinden ve arkadaşlarından uzaklaşmakta. Aslında bu ilk zamanda kadın için rahatlatıcı gibi gelebilir ama bu çok tehlikelidir. Çünkü kadın mazlum duruma düştüğünde bu erkeği kontrol edilemeyecek bir noktaya getirir. Çünkü evliliği koruyacak birinci dayanak akraba ilişkisidir.

Okudunuz mu?  İstemeyerek avret yeri görmek

Erkek ise eşine ilgi göstermeden anlayış bekleyerek evliliğini sürdürmek ister. Bu aynen yemeğin altına ocak yakmadan yemek yapmaya benzer. Sonuçta o yemeği yerken çiğ yemek zorunda kalırsınız. O yemeğin ne tadı ne de tuzu olur. İlgilenmediğiniz eşten yatakta tatmin edici bir davranış beklemek hayaldir.

Çocuk terbiyesinde ise erkek disiplini, kadın da şefkati temsil eder. Eşler çocukların olmadığı ortamda bu iki gücü ortak kullanırsa çok dengeli çocuklar yetiştirir. Eğer kullanamazsa aşırı şiddet, aşırı şefkat aynı sonucu doğurur= dengesiz çocuklar.

Kadın, erkek birlikte çalışıyorsa erkek asla kadının ekonomik imkanlarına el koymamalı, birlikte karar vererek harcama yapmalıdır. Eğer yalnızca erkek çalışıyorsa erkek kadının başına kalkarak ekonomik şiddet uygulamamalı, kadın da erkeğin gücünün yetmeyeceği şeyler talep ederek aynı şiddeti uygulamamalıdır.

Okudunuz mu?  Bacakta oluşan batıklar gusle engel olur mu?

Sonuç olarak eşler kendi aralarında bunu islam adaleti çerçevesinde çözmeye çalışmazlarsa BOŞANMAK kaçınılmazdır. Eşin zulmü, en temel haklarından yasaklaması boşanma sebebidir. Mahkeme yoluyla boşama islami anlamda da tek talak kullanılmış boşanmadır. Eşiniz islama göre sözlü talakla boşamasa bile boşanmış sayılırsınız.

Ama yukarıdaki tavsiyelerimi gözönünde bulundurunuz. Sizin de probleminizin çözümü bu temel meseleler içinde yer alıyor, vesselam!


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun yardımlarınız için. İnanın çok çıkmazdayım kim yuvasını yıkmak isterki. bakın yaz ayları geldi insan çocuğunu karısını alır gezdirir bir yerlere gider ama yok sevmiyorum kadınla çocukla gezmeyi deyip işin içinden çıkıyor belkide 5 6 aydır ben çarşıya gitmiyorum götürmüyor çünkü. hep evdeyim evin önünde çocuğu gezdiriyorum tek. her hafta sonu onun anne babasındayız onlarda zaten köyde. istisnasız her hafta sonu istemeyerekte olsa ben oradayım. anne babam bana yakın ama ayda bir yada bazen daha uzun süre beni bırakır kendisi gelmez aileme karşı böle saygısız bayramda gelmez el öpmez normal zamanda selam bile vermez. annem şuan hasta gerçekten bakıma muhtaç durumda ve izin vermiyor bakayım. sinirli aniden parlıyor vuruyor kırıyor döküyor. çok gaddar saatlerce ağlasam kaldırıp başını bakmaz. kendi geziyor genelde takılıyor arkadaşlarıyla ama ben evden çıkamıyorum. bana psikolojik şiddet uyguluyor aşağılamak hakaret ben artık kendimden bile soğudum tek tesellim çocuğum onla oynayıp onla vakit geçirip mutlu oluyorum. beni anlamıyor saatlerce konuşsam derdimi anlatsam anlamıyor yine aynı devam ediyor. bazen annemi babamı evimi özleyip ağlıyorum çok hasret kalıyorum halbuki yakınım ama gidemiyorum. onlarda bana hasret torunlarına hasret yuvam yıkılmasın diye ses etmiyorlar. En iyisini Allah biliyor ve görüyor bana yapılan haksızlıkları da. hakkımızda hayırlısı olsun ben ve benim gibi nice kardeşlerimin…

Bu kategoride yer alan Uydum imama demeyi unutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim Aileme Gitmemi Kısıtlıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.