Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:40
Sure Ayet
Yönetici

Ayetel kürsinin içerdiği konular

Ayetel kürsinin içerdiği konular

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsinin vediği öğütler nelerdir Ayetel kürsinin içerdiği konular bulur musunuz ltfnn


Ayetel kürsinin içerdiği konular

Şema
Ayetel kürside yer alan konular

Bakara süresi 255. ayet, ayetel kürsi

MEALİ:
Allah, kendinden başka hiçbir ilâh bulunmayandır. O, Hayy’dir. Kayyûm’dur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur, İzni olmadan O’nun katında kim şefaat edebilir? O, dünyada ve âhirette olacakları bilir.O’nun bildirdiklerinin dışında, insanlar O’nun ilmînden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.

Okudunuz mu?  Kurandan günlük okunması tavsiye edilen eytler ve süreler nelerdir?

İçerdiği konular/Mesajlar:

Allah, kendinden başka hiçbir ilâh bulunmayandır. O, Hayy’dır, Kayyûm’dur. Yani Allah (c.c.) birdir, tektir, Samed-tir, kâmil hayat sahibidir. Ölmeyen, devamlı var olandır. Mahlukâtm ihtiyaçlarını gözeterek, onları koruyarak işlerini bir nizam içersinde yürütendir. O’na ne uyku gelir, ne de uyuklama. Nitekim hadiste şöyle Duyurulmuştur: "Şüphesiz Allah uyumaz. Uyuması da uygun düşmez. O, adalet terazisini alçaltır ve yükseltir. Yerlerde ve göklerde ne varsa hepsi O’nun mülkü ve kuludur. O’nun gücü ve saltanatı altındadır. İzni olmadan O’nun katında kim şefaat edebilir? Yani Allah’ın izni olmadan, hiçkimse başka birine şefaat edemez. İbn Kesir der ki: "Bu âyet Allah’ın azamet ve yüceliğini gösterir. Zira, Mevlâ’nın izni olmadan hiç kimse şefaat edemez.
Allah, hem onların gördükleri dünyayı ve onda var o-lanları bilir, hem de onların önünde olan âhireti bilir. Çünkü O’nun ilmi, kâinatı ve âlemleri kuşatmıştır. İnsanlar, Allah’ın peygamberleri vasıtasıyle kendilerine bildirdiklerinden başka, Allah’ın bildiklerinden hiçbir şeyi bilemezler, O’nun Kürsî’si, genişliği ve büyüklüğü sebebiyle gökleri ve yeri içine alır. Yedi kat gökler ve yerler, kürsüye nisbetle çöle atılmış bir halka gibidir. Rivayet edildiğine göre İbn Abbas; den maksat, Allah’ın ilmidir, demiş ve "Ey Rabbimiz! Senin rahmet ve ilmin herşeyi kuşatmıştır mealindeki âyeti delil getirerek, Allah’ın ilminin herşeyi kuşattığını bildirmiştir.
Hasan-ı Basrî: "Kürsî’den maksat Arş’tır" der. İbn Kesir de şöyle der: Doğru olan, Kürsî’nin Arş’tan başka bir şey oluşudur. Arş Kürsî’den daha büyüktür. Nitekim hadisler ve haberler bunu göstermektedir. Gökleri, yerleri ve onlarda bulunanları korumak Allah’a ağır gelmez ve O’nu aciz bırakmaz. O mahlukâtmın üstünde yücedir, azamet ve ululuk sahibidir. "O, çok büyüktür ve yücedir

Okudunuz mu?  Karı-Kocanın Arasını Düzeltmek İlgili Ayetler

ayetel kürsinin içerdiği konular, ayetel kurside deginilen

Bu kategoride yer alan Nas Suresi Ne Zaman İndirilmiştir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsinin içerdiği konular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.