Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:19
misa00
Abone

Cenabet olunca atılan her adım günahmıdır ve cenabet olunca insanın başına kötü şeyler mi gelir ?

Cenabet olunca atılan her adım günahmıdır ve cenabet olunca insanın başına kötü şeyler mi gelir ?

Kayıtsız Üye
cenabet olunca atılan her adım günahmıdır ve cenabet olunca insanın başına kötü şeyler mi gelir ??


Yanıt: cenabet olunca atılan her adım günahmıdır ve cenabet olunca insanın başına kötü şeyler mi gelir ?

farukyazici
Gusül namaz için gereklidir. Bir an önce alınması tabiki daha iyidir çünkü başka bir işe dalıp namaz vaktini geçirmeye sebep olur.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin eşlerine karşı davranışları

İnsanın başına kötü şeyler gelmesi, işlerinin rast gitmemesi, attığın adımın yaptığı işin günah olması sahih kaynaklarda yer almamaktadır.

Hadis metnini tam olarak hatırlayamasam da Hz. Muhammed’in bir gün rüyada ihtilam olduğu ve kalkıp abdest almak yerine tekrar yatıp uyuduğu, sabah namazına yakın zamanda kalkarak abdest aldığı Hz. Aişe’den rivayet edilmiştir.

Okudunuz mu?  Derse Konsantrasyon nasıl sağlanır?

Gazali’nin naklettiği rivayete bir söz eklemeye tenezzül bile etmiyorum. Tamamen zanna dayalı bir ifade üzerinden hüküm çıkarılıyorsa İslam aleminin bugünkü durumuna gelmesine şaşırmamak lazım.


Yanıt: cenabet olunca atılan her adım günahmıdır ve cenabet olunca insanın başına kötü şeyler mi gelir ?

zerzebil
"hadis metnini tam hatırlayamasam da.." diye başlıyorsunuz.tam hatırlamadığınız bir konuda, ki bahsi geçen konu bir hadistir, nasıl böyle emin konuşabiliyorsunuz?ya yanlış okumuş ya da yanlış hatırlıyor iseniz?

Okudunuz mu?  İntihar eden kişiye Allah rahmet etsin denir mi?

îmam-ı Taberani, İkrime yoluyla, Dineverî de Mücahid yoluyla îbn-i Abbas´dan şöyle rivayet ederler: "Hiç bir peygamber ihtilâm olmamıştır. Zira ihtilâm, şeytandandır." [29] 29:Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 1/132.

sizi Sevgili hakkında bu şekilde konuşmaktan men ederim.dikkatli olun…

Okudunuz mu?  Kızgınlıkla eşe 3 defa boşol denirse boşanmış olurmu

cenabet olunca ne olur, cünüp olunca ne olur, cenabet ölünce ne olur

Bu kategoride yer alan Kurandaki Toplumsal Yasalar Ve Bunların Açıklamaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenabet olunca atılan her adım günahmıdır ve cenabet olunca insanın başına kötü şeyler mi gelir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.