Anasayfa
23 Temmuz 2021, 23:59
Gusul
Yönetici

Cenabet Kalmak Günahmıdır?

Cenabet Kalmak Günahmıdır?

Robin_10
Öncellikle s.a arkdaşlar ;
Sitenizi çok beğendim ve sizin dost sitenizden öğrendim.Arkdaşlar kaç gündür aklıma takılan bir şey var:Cenabet kalmak günah mıdır? Yanı cünup olarak yemek yemek,su içmek günah mıdır?

Cevabınızı bekliyorum,Allaha emanet olun…


‘>: Cenabet Kalmak Günahmıdır?

cavusoglu_07
ve aleykumusselam ve rahmetullah

cenabet kalmanın sakıncası yok kardeşim ama vakit namazı gelince yıkanmak farz olur. Yani iki vakit arası cünüp kalınabilir.
Cünüpken, ağzını yıkadıktan sonra yemek yenebilir su içilebilir çalışılabilir

mesela:
akşam eşiyle birlikte olan birinin sabah ezanına kadar yıkanma mecburiyeti yok. ezan okununca/namaz vakti girince yıkanması farz olur.

Bu demek değilki cünüp kalın bir vaikt boyunca yıkanmayın
tam aksine erken yıkanmak daha iyidir/tavsiyemiz budur.

Sonuç: iki vakit arası cunup kalmakta sakınca yok fakat yıkanmak daha güzel olur


‘>: Cenabet Kalmak Günahmıdır?

Robin_10
< günahtır hemde çok büyük bir günahtır mümkün oldukca kısa zamanda gusül abdesti almanız lazım yiyip içmek nedemek adım atmak bile günah >

Ben şimdi cünup değilim galiba yanlış anladın:) Yalnızca aklıma takıldı.

Cevabın için Teşekkür Ederim.Allaha emanet ol


‘>: Cenabet Kalmak Günahmıdır?

mumsema
Gusül Etmesi Gerekenlere Haram Olan Şeyler:

Kendilerine gusül farz olanlara-hayız ve nifas halindeki kadınlar da aynı hükme tabidir- gusletmeden önce haram olan şeyler şunlardır:
1) Namaz kılmak, tilavet secdesi yapmak. Bir ayet olsa bile, Kur’an niyeti ile Kur’an okumak. Yalnız hamd ve dua ile ilgili ayetleri, dua ve zikir niyeti ile okumak caizdir. Cünüb veya adet halinde olan bir kadının dua niyeti ile Fatiha Suresini okuması caizdir.
Yine bu durumda olan kimsenin çocuklara Kur’an ayetlerini kelime kelime öğretmesi de caizdir. Şehadet kelimesini söylemek, tesbih ve tekbir getirmek yine caizdir.
2) Kur’an-ı Kerim’e, bir veya yarım ayet olsa bile, el sürmek ve Mushaf-ı Şerif’i tutmak haramdır. Ancak Kur’an’a yapıştırılmamış olan bir kılıf, bir mahfaza ve sandık içinde onu taşımak ve onu dış taraftan tutmak caizdir.
3) Kabe’yi tavaf etmek ve bir zaruret olmadığı halde bir mescide girmek veya içinden geçmek. Fakat zaruret hali olursa, geçilebilir. Bir kimsenin evinin kapısı, mescidin içine doğru açılsa ve evine girip yıkanmak için mescit içinden geçmek zorunda kalsa, o kimse mescit içinden geçerek evine girer ve yıkanır. Bu bir mecburiyet halidir. Mescit içinde uyurken ihtilam olan kimse, dışarıya çıkmak için teyemmüm eder; fakat bu teyemmüm ile Kur’ân okuyamaz, namaz da kılamaz.
4) Üzerinde ayeti kerime yazılı bulunan bir levhayı veya bir parayı el ile tutmak.

Boy abdesti almak gerektiği halde yıkanmamanın hükmü nedir?

Bir mü’min, su iktiza ettiğinde, o haliyle en çok bir namaz vaktini kaçırmayacak kadar kalabilir. Ama bu en son limittir. Zira namazı kaçırmak haramdır. Burada esas olan ise, ilk fırsatta o halden kurtulmaktır.

Bir hadislerinde Efendimiz (s.a.s.) böyle bir durumda namaz abdesti gibi abdest alıp yatmayı tavsiye ediyor.( Buharî, Gusül, 26) Hz. Aişe validemizin “Su iktiza edince yer, içer ve otururdu.” şeklindeki ifadeleri de, hadis şerhlerinde abdest alıp, elini-ağzını yıkadıktan sonraya hamledilir. Yalnız bir defasında Nebiler Serveri -ihtimal ki ümmete talim için- mescide çıktı, ön safa kadar geldiğinde hızla geri döndü ve hücre-yi saadetlerine girdi. Bir müddet sonra çıktığında başından sular damlıyordu.( Buharî, Gusül, 17.) Belki Allah Resulü, bununla ümmete her şeyi göstermek istiyor, böyle bir durumda unutarak camiye girmenin bir mahzur teşkil etmeyeceğini gösteriyordu.

Bir başka defasında da kendisini görünce kaçan Ebu Hureyre’ye daha sonra bunun sebebini soruyor. “Necistim ya ResulAllah!” cevabını alınca “SübhanAllah! Hiç mü’min necis olur mu?” (Buharî, Gusül, 23) buyuruyor ve âdeta bu durumda da cemaat içinde oturulabileceğini vurguluyor.
Hz. Aişe validemizin ifadeleriyle Allah Resulü (s.a.s), hanımı aybaşı halinde iken Hz. Aişe (r.anha)’nin dizine başını kor, yanına oturur, örtüsünü de üzerine alırdı.( Buharî, Hayz, 2.)

Ayrıca çok önemli gördüğümüz bir hususa dikkatleri çekmek istiyoruz: İnsanı, maddî sebepler itibarıyla Allah’ın sıyanetinden (koruması) çıkarabilecek bazı hâller vardır. Erkekler için cünüp olma hâli de bunlardan biri sayılabilir. Bu hâlden kurtulmak iradî olduğu için, insanın yıkanmasını tehir etmesi, ilâhî sıyaneti inkıtaya uğratabilir. Onun için bu hâli fazla uzatmamak ve hemen o hâlden kurtulmak gerekir. Zira bu, hadisin ifadesiyle kanın aktığı mecrada dolaşan şeytan ve emsali varlıklar için en müsait bir zemin ve vasattır.

Okudunuz mu?  Avret mahalline dokunmak abdesti bozar mı?

Robin_10
Mumsema Kardeş cevabın için çok teşşekür ederim.Allah Razı olsun..


MustafaSevdali
çavuşoğlu kardeş delilsiz ve kaynaksız -özellikle kendi düşüncemize göre- konuşmayalım, ve kesinlikle hüküm vermeyelim…

Sual: Cünübün bir şey yiyip içmesi sokağa çıkması, cünüp kadının çocuğunu emzirmesi uygun mudur?
CEVAP
Ağzını yıkadıktan sonra yiyip içmesi caizdir. Sokağa çıkmak da caizdir. Kadın göğsünü yıkadıktan sonra çocuğunu emzirebilir. Namaz vakti çıkmadan önce yıkanmalıdır. Daha fazla cünüp durmak haramdır. Namaz kılan ve kılmayan herkes, bir namaz vaktini cünüp geçirirse, çok azap görür.
kaynak: dinimizislam


esesim
mumsema hocamALLAH razı olsun bizleri aydınlatıyorsun RABBİM ecrini verir inşaAllah


mumsema
< siz çok şey biliyosunuz
nerde yazıyosa artık >

1.Diyanet islam ilmihali
2.Diyanet vakıf ilmihali 2 cilt
3.Ömer nasuhi bilmen islam ilmihali
4.İslam fıkhı ansiklopedisi 10 cilt dört mezhebe göre
5.Delilleriyle b. şafii ilmihali

4 mezhepte de durum aynı cavusoglu kardeşim.


kırık_cocuk
s.a
birşey duymuştum zevk için yapılırsa günah diye.gerçekten bu böyle mi? bir de mesela akşam – yatsı arası cenabet oluyorum ve ne zaman almam farz olur ?


ßaran

Karde$im Erkeklerin İhtiyaçları Vardır. Sende ßunu Gideriyorsun. Ama İyi ßişey DeqiL GözüyLe ßakıyorum ßen ßu Yüzden Sende Öncelikle İradeni Şartlandır. Göreceksinki ßu Alışkanlıqından Kurtulacaksın Allahın selamı Üzerine oLSun

Esselamu Aleykum…


mumsema

Cuma Günü Lütfen Bana Dua Edin Bırakmayı O Kadar çok İtiyorum Ki…:( >

  • Sevgili kırık_cocuk kardeşim,
  • öncelikle bunun günah ve çirkin bir fiil olduğunu okuduğun an hemen pişaman olman çok güzel Rabbim yardımcın olsun.
  • Allah cc, kişinin taşıyamayacağı yükü yüklemez. İnsan harama baş vuracağına, mutlaka onun yerine bir helal yol vardır. Kişi evlenebiliyorsa evlenir bu en güzeli. evlenmeye gücü yoksa oruç tutar ve bu şekilde şehvetini kırar. ikisi olmasada, Rabbim zaten vucudu otomatik yaratmış, belirli bir süreden sonra vucut o fazla suyu zaten uykuda dışarı atıyor. (İhtilam)
  • “kişi arkadaşının dinindendir” buyuruyur Efendimiz (sav). sende bu kötü fiili bırakman için o kötü arkadaşlarının ortamından uzaklaşmalısın. Günahlarını sana söylemeleri onların hayadan yoksun olduklarını gösteriyor.
  • Cünüp kalma hiçbir zaman, bu bir muslümana yakışmaz. Cünüp olduğun an en geç bir namaz vakti geçmeden hemen yıkan ve namazını aksatma.
  • Dualarımız senle kardeşim ama bırakabilmen için herşey sana bağlı.

kırık_cocuk
zaten o msjı yzınca hemen temizlenmiştim…
o arkadaş çevresinden kurtulamıyorum malesef ama bu sene oksye hazırlanıyorum inşAllah o kötü arkadaşlardan başka bir liseye giderek kurtulacağım..


xxrangersxx
mumsema kardeş werdiğin bilgiler çok teşekkür ederim bana her adımın günah olur demişlerdi çok saol gerçeği öğrendim sonunda


jeodezi
cünüp kimsenin vücudunda yıkadığı yerleri temizlenmiş kabul edilir.abdest alan bir kimse normalde kullanabileceği yerlerini yıkamış olur.dolayısıyle namaz vaktini geçirmemek şartı ile bekleyebilir.


ahmet2025
Ne kadar erken yıkanırsan o kadar günahtan kar etmiş olursun sakın ama sakın bir namaz vakti geçecek şekilde cünup kalmayın ihtiyacınızı giderdikten sonra hemen yıkanınız temiz olunuz…


ebuesad
s.a
kardeşler Allah hepinizden razı olsun çok güzel tatmin edici cevaplar vermişsiniz de ama ben bu yazıları PC me kaydedemiyorum nasıl kopyalaya bilirim bana bir cevap bu bilgileri paylaşıma açamazmısınız
selam ve dua ile


onurŞah
benim öğrendiğim kitapta yazan.. cünüp iken atılan her adımda toprak insanlara ” çık üzerimden ya cünüp ins” diye lanet eder… ayrıca yani bu durumda olan bir kişi hemen gusül almalı ne diye dolaşıyoruz ki öyle bir halde maazAllah ecelimiz o vakitte gelse ne olacak halimiz…


reis_01
selamun aleyküm kardeşim cünüb olmak veya kalmak çok büyük günah değildir sadece iki vakit arasında alınması daha makbul olan olmazsa bile bu halin mecbur oldukça uzun sürmesi sade mekruh olup caiz değildir.. yemek içme konusunda ise cünüb kimse elini yıkayıp ağzını çalkalarsa yiyebilir içebilir ama bu durumdan tez elden kurtulmak gerekir ….. selametle…


mumsema

ve aleykumusselam ve rahmetullah

< iki vakit arasında alınması daha makbul olan olmazsa bile bu halin mecbur oldukça uzun sürmesi sade mekruh olup caiz değildir >
bu üstte yazdığının dayanağını yazarsan sevinirim:)


Hilal_*
< Mumsema Kardeş cevabın için çok teşşekür ederim.Allah Razı olsun.. >
Robin ve Mumsemayı da katılıyorum
Ymeği eksik bırakırsanız Allah günah azar

Okudunuz mu?  Gusül Abdestim Doğru mu?

ibrahimbey
Mumsema arkadaşımızın dedikleri dogrudur. Ona katılıyorum


jeodezi
geçmiş geçmiştir.geleceğe bakmak lazım.bundan sonra arkadaşlarımız inşAllah dikkat ederler.daha önce temas ettim.cenabetliğe bütün organlar iştirak eder.bunun için hangi uzvumuzu yıkarsak,orayı temizlemiş oluruz.ve yıkanan organlarımızı kullanmamızda bir beis yok.yalnız şunu söyleyeyim.cünüplükten sonra yıkanmamak böbreklerde taş oluşumunu hızlandırır.harareti yükselen bir vücudu en kısa zamanda su ile rahatlatmak gerekiyor.acilen banyo yapmakta inananların menfati icabı…


Günahkar1
bak cavusoglu sn kımsin yha Allah’ın emirlerine katılmıorsun şuraya terbiyesizlik yapma mumsema nın yadıkları dorudur saçmalama bnm gibi sakin adamı kızdırdın ha


islamdostu
cevap verirken kaynak yazalım. sana katılıyorum Günahkar1. Allah razı olsun


İsTiKaMeT
Evet çok Büyük Günahtır Ergenliğin Verdiği Bu Sıkıntıyı Hemen Gidermen Gerek Gusl Abdesti Alığ Temizlenmen Lazımdır


Hoca
:):):):):)sadece tebessüm edeyim ama kaynağı soracağım. neden cünüp durmak günah? kaynağı nedir?

Lütfen! bir konuya cevap verirken sadece başlığı okuyup cevap yazmayalım. Konuyu ve verilen cevapları okuyalım sonra yorumumuzu yazalım!


hakk93.fr
selamu aleykum ve rahmetullah, kardeslerim bu konuda hadisler var, insan cunup iken abdest almasi gerekir, ve yiye bilir ice bilir, ama abdest lazim, ve uyuya bilirde.selamu aleykum ve rahmetullah.


afrasiyap
cünüp gezmek günahdır diye bir şey tabiki yok.ama neden cünüp gezilr ki.namazını eda eden bir müslüman cünüb gezemez zaten. şu melekler içeri giremez hadisi hangi hadis merak ettim.bu ne saçmlıkdır.Hadis diye yazılan herşeyi iyice araştırmadan buralara koyup insanları yönlendirme lütfen iyi niyetinden şüphem yok ama daha duyarlı olalım lütfen.


Page-Up
ne gıcık soru bu yaw, bilmiyonmu kardeşim günah işte, alıp verdiğin nefes, içitiğin, yediğin, düşündüğün iş, yaptığın iş, hepsi haram, …. onun içindir ki gusül abdestinde, niyet ettim ”Allah” rızası için denmez o namaz abdestinde denir, sadece ”niyet ettim gusül abdesti almaya” denir, yine tansiyonum yükseldi, nerden buluyorsunuz bu soruları, sabah sabah seda sayan gibi oldu burası, ….işte böyle bilgisiz, bilinçsiz nesil yetişiyor


Berk_Berk
Birincisi Çok Saçma Bir Soru !!!
İkincisi Hemde En Mübarek Ayımızda …

Kardeş Din Hocamız Demişti Ki : Eğer Cünüp Değilseniz Attığınız Her Adım Sevap…
Cunüp İseniz Her Adımınız Günahtır !!! Bilmem Sorunun Cevabını Aldın Mı 🙂


bay_dogru
Cenabet Kalmak Günahmıdır? selamun aleyküm;Cenabet Kalmak Günahmıdır?
mumsemma ya katılıyorum


afrasiyap
neden her konuyu illaki rivayetlere dayandırma yolunda sımsıkı ilerlemekten vezgeçemiyoruz acaba arkadaşlar.bune saçmalıktır ya.cenabet gezenin her adımı günahtır ne demek ve bunun gibi daha bir çok güvenilirliği mechul söz sinsilesi.her önüne geşlen peygamberimize bir hadis rivayet etmiş tabiki efendimizin gerçek hadisleri vardır ama ben anlayamıyorum din gazaliden buhariden mi örenilecek bunların rivayetlerinin ne kadarı din bilginlerince onay görmektedir burada insanlara kesin yargılarla hüküm vermeye çalışıyorsunuz.ALLAH sonumuzu hayretsin gerçektende,o çok duyarlı arkadaşımada buradan seslemniyorum hani demişya bilinçsiz nesil yetişiyor diye bilinç kulaktan dolma anadan babadan geçme ibadetlerle değil okumak ve araştırmakla gelişir bunuda bilirsin sen sanırım.cenabet gezmek dinimize uygun olmaz tabiki çünkü cenabet olan namaz kılamaz namaz,yani ALLAH A İBADET EDEMEZ.kulluk vazidfesini yerine getiremez.ama kim kime vermiş din dışı bu katı söz söleme hakkını ,neredeyse insanları aforoz edercesine hainlikle,dinsizlikle yaftalamayı.nolur kendimize gelelim.ALLAH’IN RAHMETİ VE MERHAMETİ SONSUZDUR,RAHMETİ HERŞEYİ KUŞATMIŞTIR,kendi nammımıza cehennem çığırtkanlığı yapmaktan vazgeçelim.ALLAH’IN SELAMETİ ÜSTÜMÜZE OLSUN.SAYGILARIMLA.


aleynabir
mumsema kardeşim ve diğer ayet ve hadis yazan kardeşlerim verdiğiniz bilgiler için Allah sizden razı olsun.evet doğru insanlar kendi işlerini kendileri zorlaştırıyorlar.biraz da içine sinip sinmemesiyle alakası var cünüp gezenmenin.siniyorsa ne alaaa.sinmiyorsa o zaten ne yapacağını çok iyi biliyor.vesselam.hayırlı geceler.


arafhülya
tabiki günahtır kardeşim benim bildiğim kadarıyla bastığın yerler senden sual soracaktır
TEMİZ KALMAK VARKEN neden cenabet öyle değil mi?????


ELİZAN
arafhülya kardeşim bilgilerinde yanlışlık var…konunun başında mumsema hocam açıklayıcı cevaplar vermişti ..bir gözat istersen….


mumsema

kardeşim bir soruya cevap verirken mutlaka verilen cevaplarıda kontrol edelim.
belki kontrol etmişsin ama cevabın konuyu iyi kavramadığını gösteriyor.

Bu konu ve cevapların hiç birinde “cünüp kalın” diye bir öneri yok
ama cünüp kalınırsa sınırı nedir? bu soruya güzelce kaynaklarla cevap verildi.

Okudunuz mu?  Mezi gusül abdesti bozar mı

Allah cc bizi haktan ayırmasın


mustafaocak61
Ey Mü’min Kardeşlerim!
İslam’ın kurallarını kendi kafamızdan değil, İslam’ın delillerinden öğrenmeliyiz. En güzel delil ise Kur’an-ı Azimüşşan’dır.


mumsema

bizim verdiğimiz bilgilerde Kur’ana aykırı bir şeymi gördün?:)


pckoppat
selamlar bende bu konuyu araştırıyodum forumda yazılanlarıda okudum cevaplar için çok teşekkürler yalnız ben okuduklarımdan anladığım kadarıyla namaz kılmak farz olduğundan iki namaz arasını geçirmeden gusl etmek gerekiyor bu zamanı geçirmek günah bu noktada günah olan şey gusl etmezsek namaz kılamayağımızdan farz olan ibadetimizi yapmamaktan kaynaklanmıyor mu? yoksa hem namaz kılmadığın için ayrıcada cenabet olmaktan dolayı mı bunu merak ediyorum? yani sonuç olarak cenabet olmakta kendi başına günah mı bu konuda bir bilgi var mı?


Gölge AdaM
bir cuma günüydü ve su yoktu, iki arkadaş;
ikiside cunup, bunlardan biri cuma namazına subulamadığı temizlenemediği için gitmedi,tabiki üzgündü, diğer kişi ise teyemmüm aldı ve cuma namazına katıldı.
Sizce birinci kişinin yaptığı uygunmudur, makbulmudur değilmidir
Sizce ikinci kişinin yaptığı uygunmudur, makbulmudur değilmidir.


mumsema

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
evet namaza engel olduğu içindir.


bizce teyemmüm alan doğru yapmış zaten dinimizin bu konuda bir hükmü var kardeşim.
su bulamayan teyemmüm alır ve ibadetini aksatmaz/aksatamaz.

Allah’a emanet olun


kıvılcım
cünüp kalmak büyük günahlardan bir tanesi haramdır ve öbür dünyada yerler hesap sorar..


ezdli cündep
< cünüp kalmak büyük günahlardan bir tanesi haramdır ve öbür dünyada yerler hesap sorar >
………..Ne demektesin arkadaş neye göre kime göre dinde yeni bir kaidemi çıkarmaktasın sanal ortamda herkes alim kesiliyor şimdi sana desem bir tek ispatla tezini doğrula, doğrulamayacaksın bu dini sizler rasulullahtan daha iyimi biliyorsunuz bu konuda bilgisi olmayan biri bu cevabınızı okursa ne olacak herkes söylemleriyle ALLAH’a hesap verecek….


Hoca
< cünüp kalmak büyük günahlardan bir tanesi haramdır ve öbür dünyada yerler hesap sorar.. >
keşke başlığa bakıp cevap vermeseniz…
Görüntülemeler : 10437 / Konudaki Cevap Sayısı : 72bu kadar geniş/72 cevap verilmiş bir konuya elbette durum izah edilmiştir ama nerdee cevap yazmadan soru ve cevapları okuyan…

sonuç olarak, iki namaz vakti arası cünüp kalmakta hiçbir sakınca yok kardeş.


Gölge AdaM
sabah namazından sonra; uyuduğumda sabah kalktığımda ıslaklık olduğunu gördüm, rüya falanda görmedimki ihtilam olsun rüyamda herhangi bir şey görmedim gusül gerekli değilmi?


mumsema

rüya görülmesi gerekmiyor, meni çıkmışsa güsül gerekir.


iliman
ama uykudayken olan bisi bizim disimizdaysa gusül gerekmez demistiniz 🙁 benmi yanlis anladim


İhsan
Konu çok önemli bir konu olmasına dair bir kaç arkadaşımız kessin hüküm koymaya çalışmış fakat bir kaç yorumu okumakla şunu diyebilirim ki; Bu güne kadar aldığımız ilmihal kitaplarındaki bilgilerle, din adamları, imam ve seydalardan öğrendiğimiz ve edeplendiğimiz kaidesiyle Cunup olmak haram değildir.

Ve bilhükmen Mumsemanın ilk yorumuna katılıyorum.
Çünkü Mümin bir insan nahelal yollarla cunup olmaz, olan ya uyku hali yada eşiyle helal kılınan cunüplüğe kalıyor, bu hal zaten Allah u teala tarafından eşler arası helal kılınmıştır, Allahın helal kıldığı bir şeyi Kulu haram kılamaz.

Cunuplüğün haramiyet kazanması için yasaklanmış hallerin devreye girmesi lazım.
Bunun bir iki örneği namazın terkine sebebiyet vermek, Kur’an-ı Kerimin okunmasını engellemek vs. vs.

Bilmediğimizi soralım, bildiklerimizi anlatarak beraber öğrenmeye açık olalım.

Dua ile vesselam.


iliman
kusura bakma mumsema ya ben onu diyer sitede gôrmûstûm galiba bu siteyle karistirdim hakkini helal et ôzûr dilerim cevabin içinde saol


940
Arkadaşlar ben bu cünüp yani cenabetlik pisliğini bırakmayı çok istiyom ama en fazla 5 gün dayanabiliyom oda beni oyalayacak şeyler olursa.Ben namaz kılıyordum 2 senedir kılmıyorum ama cuma günleri YASİN-i Şerif okurum KURANDAN bu arada yataktan kalkarken genelde erkeksi organım büyük bir biçimde uyanıyorum her gün nasıl alırım ben gusl abdesti
bide ben daha 14 yaşındayım annem babamda benim cenebet olduğumu bilmiyorlar beni bir şeyler oyalarsa belki o zaman cenebet olmam ben okuldaki arkadaşlarda çekiyorlar yani elle peki bunun nedeni ergenlik olabilir mi?

Okudunuz mu?  Gusülde burna su vermek

Hoca

kardeşim bu iki konuyu oku sonra burda veya okuduğun konu altında soru ve cevaplara devam edelim.


suskun halil
ALLAH razı olsun mum ve mustafa sevdalı (kendi fikirlerine göre karar verilmez)


940
peki sabah uyanırken büyük olarak yataktan kalkıyorum ama hiç ıslaklık ve ya koku genelde olmuyor genede gusl abdesti almam mı lazım


iliman

arkadaşim ne alakasi var psikolojik bisidir eğer sivi çikmiyorsa neden gusûl alasin


dEEp
Bencede büyük günah özellikle ev içinde gezinmek bir yana dışarı çıkıp vatandaşların arasında o şekilde dolaşmak…büyük günah..bu durumda zor hal çekenlerin Allah yardımcısı olsun


Hoca

Lütfen konulara verilen dini hükümleri okuyalım ve öyle cevap yazalım.
Cünüp birinin erken yıkanması elbet güzeldir ama iki namaz vakti arası yıkanmak zorunda değil ve dilediği gibi hareket eder aşağdaki durumlar müstesna.

Cünüp olana haram olan şeyler:

1. Namaz kılamaz. Allah (c.c.), cünüp olan kişinin temizleninceye kadar namaza yaklaşmasını, yasaklamıştır:
“Ey iman edenler… Cünüp iken de gusledinceye kadar namaza durmayın. ” (en-Nisa, 4/43).
2. Oruç tutamaz. Eğer uykuda ihtilâm olunup da sabahleyin bunun farkına varılırsa hemen gusledilip oruca devam edilmelidir. Fakat cünüp olarak oruç tutulamaz.

3. Cünüp olan kişi Kur’an okuyamaz. Cumhûr’a göre cünüp olan kişinin Kur’an okuması haramdır. Hz. Ali, “Cünüplükten başka hiçbir şey O’nu (Rasülullah’ı) Kur’an okumaktan alıkoyamazdı.” (Ebu Dâvud Terceme Şerhi, I, 405; Nesâî, Tahare, 170) demiştir.

4. Kur’an’a el süremez, kendisine Kur’an okunmaz. “Şüphesiz bu, korunmuş bir kitapta bulunan değerli bir Kur’an’dır. Ona ancak temizlenenler dokunabilir. ” (el- Vâkıa, 56/77-79).

5. Kâbe’yi tavaf edemez.

6. Mescide giremez. Camide iken ihtilâm olan kişi, hemen mescidi terketmelidir. Kapıların kapalı olması halinde zarurete binaen caizdir. Rasûlullah, “Şu evlerin (kapılarını) çeviriniz. Çünkü ben mescidi hayız ve cünüplere helâl görmüyorum” buyurdular. (İbn Mâce Tahare, 126).

7. Namaz kıldıramaz. Cünüp olduğu halde unutarak cemaate namaz kıldıran kişi, hatırlar hatırlamaz namazı terk etmeli ve guslederek namazına devam etmelidir.


BYJPNGAMES
Selamun Aleykum..

Öncelikle Yararlı Bir Konu.. Sabitlenmesi Gereken Bir Konu.. Ben De OYUNCEHENNEMİ nin Eski Admini BYJPNGAMES im Belki Beni Burada Tanıyan Olur..
HEPİMİZ OSMANLI SOYUNDAN GELİYORUZ BİZE CÜNÜPLÜK YAKIŞMAZ..
Çok Konu Sabitledim Çok Yetkim Oldu.. Bu Sitede Görevli Olmak İstiyorum.. Hayırlı Günler..


Muhamm@
Arkadaşlar ben 17 yaşındayım ve bende aradaa kendimi tutamıyorum ve böyle zamanlara adım Muhammet olduğu için kendimden utanıyorum gusül abdestinin zorunlu olduğu durumlarda 1 namaz vakti atlatılabileceğini yazmışsınız bunu tam olarak anlamadım

şu anda saat 03 :32 ben şimdi cünüp olsam yatsı ve sabah namazı arasında sıcak su yok sabah- öğle namazları arasında abdestimi alabilirmiyim ayrıca görüyorum ki cevap veren arkadaşlar arasında fikir ayrılıkları var kesin bir cevap verebilirmisiniz


sitare

< Sonuç: iki vakit arası cunup kalmakta sakınca yok fakat yıkanmak daha güzel olur >

Muhammet kardeşim aslında cvp açık..sorun sabah namazının vaktinin ne zaman bittiği:) sabah namazının vakti güneşin doğmasına yakınki kerahet vaktinin girmesiyle biter. takvimlerimizdeki güneş saatini baz alabilirsin bu konuda en açık..hal böyleyken gece cünüp hale gelip sabah ezanı okununa kadar cünüp kalabilirsin.(tabi yatsıyı kıldıysan) sabah ezanı okunduğunda bir müslüman olarak sabah namazı üzerine farz ve vaktinde kılacaksın. yani güneşten önce.
güneş doğduktan sonraya kalan sabah namazı zaten kazadır. sabahla öğle vakti arası cünüp kalırsan sabah namazını kaçırmış oluyorsun.
bahsedilen vakit iki vakit arasıdır. ezan okunup namaz vakti girdiyse cenabetten kurtulman farzdır.ve bunu diğer vakit girmeden yapmak zorundasın.

namaz vakti atlatmak diye bir şey yok. keyfe keder cünüp kalıp da namazı atlatmak da ne ola…

selam ve dua ile


mfatih42
“mumsema hiç katılmıyorum tabi bu senn düşüncen saygım var”
cavusoglu_07
selamün aleyküm arkadaşlar.takdir edersiniz böyle mevzularda benim görüşüm senin görüşün diye bir şey olmaz.dinin görüşü vardır.mumsemanın yazdıkları da dinin bizzat ortaya koyduğu görüşler olarak doğrudur.dolayısıyla yazılanlar bizim mantığımıza uysa da uymasa da kabuldür.


Fetva Meclisi

mumsema hoca asla delilsiz yazmaz bunu aklınızdan çıkarmayın! çok yakın tanıyorum.
burda cünüplük hakkında yadıkları hepsi doğrudur.


gardiyan
Bir insanın cenabet gezmesi günah değildir. Ancak bir vakit namazı geçirecek kadar cünüb durmak namazın aksamasına neden olacağı için caiz değildir. Bu durumdan dolayı namaz kazaya kalmışsa tevbe istiğfar edilmelidir.

Okudunuz mu?  Adet günleri dışında tampon kullanmak ve de vajina icine yerlestirilen ilac gusül abdestini bozar mi?

aydogan72
cenabet kalmak günah degildir .ancak namaza duracaksan iyice temizlenmelisin .yani yikanmalisin .


Berât1
aydoğan kardeş sen herhalde bayağı bunamıssın bir doktora uğrasan iyi olur diyorum


hurmuscan
tabiiki günahtır şu devirde herşey bol su sabun vesselam.


tdm77
ALLAH C.C. Hepimize yardım etsin. takva sahibi yapsın. Yolunda gidenlerden eylesin.


nurol
namaz vaktinde temiz olmak lazımdır -2 namaz arasında yani vaktınde güsül etmeklazım yada hamama gideceksen de budurumda teyemmüm gerek . ancak bırcok kisinin cenabet olup olmadıgını bile bilmedıgını sanıyorum . kisinin cenabet oldugunu anlamasıiçin mezi ( sıvı akıntı bu akıntı gusül gerektırmez – meni -KATI olanı menı gusül gerektirir mezi ise abdesi bozar abdest tazelenir ve o akıntıda yıkanır temızlenir


VDFL MAHKUMU
bende bir doçentten dinlemiştim iki namaz arası kalınabilir ama namaz vakti girdiği zaman yıkanmak lazım fakat o sırada yapılanların haram olduğunu duymuştum


delinacak
selamün aleyküm ben rüyamı paylaşabilirmiyim

ya mesajlara hiç cevap alamıyorum nasıl oluyo bu iş


şaf_ak
< selamün aleyküm ben rüyamı paylaşabilirmiyim >
ve aleykumselam kardeş.rüya tabiri yapılmıyor forumda..Allah hayra çıkarsın diyelim..

< ya mesajlara hiç cevap alamıyorum nasıl oluyo bu iş >
altı üstü iki mesaj yazmışsın 🙂


nurol
CENABET nedir ? bunu iyi bilmek lazım simdi cunüp olmak demek erkeklerden MENİ nin cıkması+atılması demek iliski yada rüyada olan bosalmadır . Peki meni guslu gerektiren akıntı koyu katı olandır . bırde aynı yerden gelen fakat cıvık sıvı BUNA MEZİ DENİR mezi nin organdan akması guslu gerektirmez temızlenıp abdest gerektirir .bu ıkısını ayırt etmekiçin yazma ihtiyacı duydum mezi abdesti bozar meni gusül gerektirir .namaz vaktine kadar izin vardır gusuliçin .yıkanma imkanını bulamayanlarada yada subulamayanlara .hastalara bir kolaylık var bunuda bilelim Allah cc teyemmüm kolaylıgını verdi teyemmüm de çok önemli Allah cc cekemeyecegimiz yuku bize vermemıstır bizimdinimiz islam enkolay en güzelidir Allah cc bunu dini islamile tamamlamıstır …. nurol


demiroluk
cavuoglu senin koydugun hukmun hangı kaynaga dayandıgını ogrenebilirmıyım acaba.


hatalı_kul
Öncelikle Selamün Aleyküm

Ben Bir Şey Sormak İstiyorum.Bir Bayanla İlişkiye Girerken Ön Yerine Arkadan İlişkiye Girersek Ömür Boyu Cenabet Kalır Mıyız?

Gerçekten Çok Merak Ediyorum Yoksa Bu Bir Hurafe Mi?
Ya Da Gerçekten Kuran-ı Kerim De Bununla İlgili Bir Ayet Var mı ?


mumsema
< Öncelikle Selamün Aleyküm
Ben Bir Şey Sormak İstiyorum.Bir Bayanla İlişkiye Girerken Ön Yerine Arkadan İlişkiye Girersek Ömür Boyu Cenabet Kalır Mıyız?
Gerçekten Çok Merak Ediyorum Yoksa Bu Bir Hurafe Mi?
Ya Da Gerçekten Kuran-ı Kerim De Bununla İlgili Bir Ayet Var mı ? >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Bir ömür cenabet kalınma olayı uydurmadır ama eşine arkadan yaklaşana bir ömür cünüp kalmaktan daha beter bir durum var, o da lanete müstehak olmaktır.

< Huzeyme b. Sabit’ten:
Rasulullah (sav) erkeğin karısıyla dübüründen temasta bulunmasını yasakladı.” *

İbni Abbas’tan: Rasulullah (sav) şöyle dedi:
“Allah Teâla bir kadınla ya da bir ekekle dübüründen temasta bulunan kimseye (kıyamet günü) rahmet nazarıyla bakmaz.” *
Amr b. Şuayb babasından onun da dedesinden rivayet ettiğine göre Rasulullah (sav) şöyle demiştir:
“Karısına dübüründen temasta bulunan kimse küçük livata yapmış olur.” *
Ali b. Talk’dan Rasulullah (sav) şöyle dedi:
“Kadınlara dübüründen temasta bulunmayın. Şüphesiz ki Allah hakkı söylemekten (açıklamaktan) utanmaz.” *
Bu hadisi ayrıca Ahmed İbni Hanbel, Ebu Muaviye’den rivayet etmekte ve şöyle demektedir: Bize Abdürrezzak anlattı, Ma’mer Süheyl b. Ebu Salih’ten, el-Haris’ten, Muhlid’den o da Ebu Hüreyre’den nakletti:
“Şüphesiz ki Allah, karısına dübüründen temas kuran kimseye (kıyamet günü rahmet) nazarıyla bakmaz.” *
Yine Ahmed’den: Bize Affan, Vüheyb, Sehl Haris b. Muhalled’den onun da Ebu Hüreyre’den rivayet ettiği bir hadiste Rasulullah (sav) şöyle dedi:
“Şüphesiz ki Allah, karısı ile dübüründen cima yapan adama (kıyamet günü) bakmaz.” * >


ahmedcanım
s.a soruyu soran kardeşim türkiyede artık su sorunu yok küresel kriz falan dediler ama deremiz falanda kurumadı camimizde sular şarıl şarıl yağmur şakır şakır akıyor ne yapacağız hemen suya girip yıkanacağız sonrada yarabbi şükür diyeceğiz su yok deme bana insan istesin caminin wc sinde bile yıkanır aklın yolu bir kardeşim vesselam

Okudunuz mu?  Boy abdesti ve güsul abdesti aynı mıdır

muallimfatih
Erkeklerin aslında elle tatmin yapmaya ihtiyaçları yoktur!
Ben 65 yaşlarında bir zât tanıyorum. Kendisi genelde İstanbul Fatih İtfaiye durağının, Saraçhane’nin yakınındaki parkta insanları tartarak sakız satarak geçinir. Kendisi Irak Türkmenlerinden olup ehl-i sünnetir ve dînî konulara vâkıftır. Ona sorunuz.
Alacağınız cevabı da söyleyeyim ki hem doğru söylediğimi anlayınız hem de kendisinden duyunca şaşırasınız:
“Ben el vasıtasıyla ihtilâm olmaya ihtiyaç duymuyorum. Çünkü o bölgeme hiç dokunmadım! Kızlar için de aynı durum muteberdir. Fazlalığı, vücudum uyku halinde boşaltıyor. Uyanınca iç çamaşırımda leke görürsem guslediyorum”
Evet, bu cevabı duyacaksınız ve istimnânın oraya dokunmadıkça hâsıl olmayacağını anlayacaksınız ve ergenlik çağına yeni girenlerin bundan korunmasına yardımcı olabileceksiniz.
Fakat iş işten geçmiş halde olanlara tavsiyeler ve diğer açıklamalar, “istimna” sorusuna cevap verilen sayfada bulunmakta.
< ahmedcanım:
su yok deme bana insan istesin caminin wc sinde bile yıkanır aklın yolu bir kardeşim vesselam >

Mecburiyet karşısında, tuvalette yıkanabilmek için tuvaletin üzerini kapatmak veya tuvaletle yıkanılacak yer arasına tahta, perde, kabin vs. bir engel koymak gerekir ki bunun dînî hükmünü sayın yöneticiler dile getirirlerse yerinde olur. Zira onların benden daha iyi bildikleri, muhakkak!
Bazı eski evlerde alaturka tuvaletle yani hela, yüznumara dediğimiz hâcet yeriyle banyo beraberdir. Tuvalet, alafranga yani klozet dediğimiz türdense klozeti kapatınca gusül de alınabilir, namaz abdesti de. Fakat alaturka tuvaletin de olduğu bir banyoda ya duş kabini ya perde ya da başka bir tür ayırıcı olmalı ya da üzeri kapatılmalıdır.
Aksi halde bir davranış; hastalığın yanısıra cinlere uğrama ve fakirlik sebebidir.
Allah Celle Celâlûh, hepimizi istimnadan uzak tutsun! AMİN!


tuzluca76
kardeşim sabah rüyalandım işe geldim işte geri kalan kısmı geldi abdest te alamıorum bişey olur mu… bide rüyalanmadan da gelio zevk suyu olsa gerek ondan dolayı da cenabet olunuomu ?


DZALBAY

Muhterem kardeşler…Bir konuya girmişsiniz ama,neresinde?Gidin,konunun başındaki fıkhi açıklamaları okuyun;neden en sona soru ekliyorsunuz ki?Sorularınızın cevabı,aynı konunun baş tarafında var çünkü…


mehmedinho
s.a beyler gusül abdestini yanlışmı alıyorum bilmiyorum lütfen bana bir yardımcı olun


Fetva Meclisi
< sa beyler gusül abdestini yanlışmı alıyorum bilmiyorum lütfen bana bir yardımcı olun >
ve aleykumusselam.
Gusül nasıl alınır.

Guslü dar ve geniş zamanda olmak üzere iki türlü almak mümkündür:

1 – Suyun azlığı, soğukluğu, vaktin müsaadesizliği gibi hallerde, acele olarak yapılan gusülde evvelâ ön ve arka taraftaki kirler giderilir. Sonra üç defa ağıza, üç defa buruna su çekilerek içlerinde kuru yer kalmaması te’min edilir. Bundan sonra da baştan, sağ ve sol omuzlardan dökülen su ile bedenin tamamı yıkanıp ıslatılır. Kuru yer kalmadığı anda, gusül yapılmış olur. Bu, dar ve sıkışık anlarda ve sadece guslün farzları yerine getirilerek yapılan gusüldür.

2 – Müsait zaman ve mekânda yapılan gusülde ise, yine edeb yerleri yıkandıktan sonra, evvelâ, namaz abdesti gibi güzelce bir abdest alınır. Önce baştan, daha sonra ise sağ ve sol omuzlardan sıra ile üçer defa su dökülür. Her döküşte bedenin tamamı bir güzel ovalanır, mânevî kirlerin yanında maddî kirlerden de temizlenmeye çalışılır. Bu arada vücutta iğne ucu kadar kuru yer kalmamasına itina gösterilir. En sonunda da, kirli suların döküldüğü yere basan ayaklar, son olarak tekrar yıkanıp çıkılır. Guslün her iki halinde de, şart ve farz olanı ağız ve burun içi ile bedenin tamamında kuru yer kalmamasıdır. Bu yapıldıktan sonra, gusül yerine getirilmiş, mânevî ve maddî temizliğe kavuşulmuş olunur.


mehmedinho
bi yerde okumuştum gusül abdestinin farzlarını yapmak yeterliymiş doğrumudur


YaZaROW
Farzlarını yapmak yeterlidir ama imkanımız varsa Peygamberimizin (s.a.v) aldığı gibi alsak daha güzel olur.


mehmedinho
saolasın kardeş

burnumuza 3 defa su çekip bırakıcakmıyız yoksa her defasında su çektiğimizde sümkürücekmiyiz


YaZaROW
Guslün Farzları:
1. Ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak.
2. Burna su çekip yıkamak.
3. Bütün vücudu ıslanmayan yer kalmayacak şekilde yıkamak.

Okudunuz mu?  Küçük abdest sonrası gelen sıvılar mezi,vedi veya meni şehvetsiz geldi zaman boy abdesti bozulur mu?

Her defasında su çekip sol elimizle temizleyeceğiz.


mehmedinho
saolasın kardeş

peki bir şey daha sorabilirmiyim

ben ilk önce niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya diyorum sonra ağzıma 3 defa su çekiyorum her defasında gargara yapıyorum ve 3 defa burnuma su çekiyorum her defasında burnumu sol elimle temizliyorum sümkürüyorum ve vücüdü tepeden tırnağa yıkıyorum doğrumudur

lütfen cevap verin


YaZaROW
Şu sırayla yapmanızı tavsiye ederim.

Sırasıyla yazarak yardım etmeye çalışacağım.

1-)İlk Önce Şu şekilde niyet edin. ( Niyet ettim Allah rızası için Gusül Abdestini Almaya)
2-)Ondan sonra Vücudunuzda bir pislik var ise onu temizleyiniz.
3-)Avret yerinizi yıkayınız. (Sol el ile)
4-)Ellerinizi yıkayınız.
5-)Ağzınıza 3 defa su veriniz ve çalkalayınız.
6-)Burnunuza 3 defa su veriniz ve sol elinizle temizleyiniz.


mehmedinho
hocam benimki gibi yapsam olurmu

bir yerde okumuştum sırası önemli değilmiş farzları yerine getirmek yeterliymiş

seninki yapmasam benimki gibi yapsam kabul olurmu


YaZaROW
Haşa ben hoca değilim. Sadece ehli sünnet olmaya çalışan bir kul olma çabasında olan biriyim.

Ama evet sizinki gibi de olur çünkü araştırıp size vermeye çalıştığım bilgiye göre:

Guslün Farzları:
1 Ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak
2 Burna su çekip yıkamak
3 Bütün vücudu ıslanmayan yer kalmayacak şekilde yıkamak

Ama bunlar müşkül durumlarda normaldir. Eğer suyunuz var ise benim size anlattığım şekilde almanız lazımdır. Çünkü sadece farzlarını yapmak soğuk suda alınan gusülde veya az suda alınan gusülde geçerli oluyor. Ha kabul oluyor mu oluyor fakat neden imkan varken sünneti seniyyeye uymayalım

Sende sağ ol. Allah senden de razı olsun 🙂 Yardımım dokunabildiyse ne mutlu bana.

Dediğim gibi senin dediğin gibi de olur ama imkanın varsa yaptığım tarife uygun yap.


muallimfatih
< mânevî kirlerin yanında maddî kirlerden de temizlenmeye çalışılır. >
Gusül abdestinin gayesi, sadece manevî kirlerden arınmaktır.
Sadece yıkanarak temizlenmekle ise sadece maddî temizlik yapılmış olur ki bu, gusül abdesti yerine geçmez!
Manevî temizlik yapmak için, guslün farzı olan rükünlerin yerine getirilmesi gerekir.
Gusül abdestinin farzlarından biri de “su değmedik yer kalmayıncaya kadar bütün vücudu yıkamak” olduğuna göre manevî temizlik, maddî temizliği de kapsamaktadır zaten!


meraklıtaze:D
herkese iyi geceler ya netten aradım bulamadım. şimdi ben de garip bişi var cinsel istek fazla :S sabahları ufaklık kalkıyo ve dayanmıyorum yatağa bastırıyruom meni gelcek gibi oluyor tutuyorum sıkıyom kendimi meni gelmesini engelliyorum cenabet oluyor muyumdur acaba ya bir engel olamyorum kendime nefsime daha doğrusu ne yapmamı önerirsiniz. çokta utanarak yazıyorum ama merak içindeyim ve düzültmek istiyorum bu durumu yardımcı olursanız sevinirim


YaZaROW
Zikir yapmalısın. Allah’a ne kadar yakınlaşırsan günahlardan o kadar uzaklaşırsın. (inşaAllah)


HAMMADUN
Bir insan, eğer bir şekilde CİMA ederse, gerek kendi, gerek göz ile. Günaha girmiş olur. Bu günah’da takva yönüyle cünüplüğe delalet eder. Derhal yıkanmasında fayda vardır. Bunun için ihtilam olması gerekmez. Yok eğer ben cünüp olmak istemiyorum dersen, o halde gördüğünden derhal yüz çevirip, şahitlik makamı içinde orada değilsen, uzaklaşman gerekir. Aksi taktirde takvaen cünüp olursun.

Neden hemen yıkanmam gerekir….????

Aslında hemen yıkanman değil, hemen yıkanmaya niyetle yıkanma mahalline gitmen gerekir. Çünkü yıkanmaya niyet etmeyle, yıkanma mahalli arasında başına ne geleceğini bilemezsin. Üç beş adımlık yerde başıma ne gelebilirki deme. Hak nerede vaki olur, ne zaman olur bilinmez. O yüzden daha sonra yıkanırım deyip uzun emel etmek, elinde senedi olmadığı halde şirke girmek demektir.

En güzeli haram’a bakmaktan, cünüp olurum endişesi ile sakınmak. Bakıldı ve şehvetle bakılarak devam edildiysede derhal niyet edip gusül abdesti almak evladır. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Not.: Gerek kendi bölümü rüyalanmak ile alakalıdır. Yukarıda zina yazmışım hakkınızı helal ediniz inşaAllah, cima olarak farz ediniz.


muallimfatih
Bir soru ile katkıda bulunmak isterim:
Malûmunuz üzre cimâ; nikâhlı erkek ile kadın/kız arasında -hakyolundan- cinsî birleşme olup helâldir.
Zinânın zıddı olan cimâ -mademki helâldir- o halde niye manevî olarak temizlenme ihtiyacı duyuyoruz?

Okudunuz mu?  Gusulde kulak kiri engel midir?

nurol
cünüp kalmak gibi durumda mümkünise gusül etmeklazım. diyelim su yok yada ortam uygun diyil.ve ya hastasınız yıkanmak sağlıgınıza zarar verecek diyelim amalıyattan henüz yeni ciktınız böylesi zor durumlada yıkanmadan suya temas etmeden temizlene biliyorsunuz yanlız meni ile meziyi ayırt etmeniz lazım meni uzuvdan gelen katı sıvıdır budurumda yıkanmak yani guslu gerektirir eğer yukarıdakı sakıncalar varise rabbimiz cc budurumdaolanlara teyemmüm kolaylıgını bildirdi konu( haz hatıce olayından sonra teyemmüm için ayet geldi . teyemmüm ettikten sonra namaz ve diğer ibadetleri yapabılıyorsunuz tıbkı gusuletmis gibi…
MEZİ ye gelince gelen sıvı +akıntı katı olmayıp sümük gibi ince kaygan olandır .sıvıolduguiçin bazı hallerde uzuvdan gelebilir bu mezi dir yanlız badest tazelemeyi gerektirir gusula gerek yoktur. uzuv yıkanır bulastıgı yerler temizlenir normal abdestalınır nazmazınızı kılabilirsiniz . gusül ve teemmüm nasıl yapılır ? konusunu inceleyin .saygılar .nurol . ameller niyete göredir .ALLAHcc kalblerimizden gecen herseyi hiç süpesiz en iyi bilendir …


ressam kral
selamun aleküm acaba mecburi halde cünüp kalmak günahmıdır. mesela ben ayagımdan ve belımden amelıyat oldum duş alma banyo yabma gıbı durumum yok en 6 hafta böyle kalıcakmışım acaba cünüp olsam ne yapmalıyım mecburi halde cünüp kalmak günahmıdır benım durumum gıbı ? ? ?


muallimfatih
Malûmunuz üzre cimâ; nikâhlı erkek ile kadın/kız arasında -hakyolundan- cinsî birleşme olup helâldir.
Zinânın zıddı olan cimâ -mademki helâldir- o halde niye manevî olarak temizlenme ihtiyacı duyuyoruz?

Soruya cevap verebilecek biri yok mu?


Hoca

ve aleykumusselam ve rahmertullah.
Bu gibi durumlarda teyemmün alınır.


ahmet212
kardeşim ben 14 yaşındayım yeni 15 girdim ben şimdiki kızları görünce ne yapıyım afedersinizde her tarafı acık ben ne yapıyım azıyorum ve bende bu ihtiyacımı el ile cözüyorum ancak bunun günah oldugunu yeni sizden gördüm ve bir anda icimde korku girdi beni aydınlatırmısınız


imamhatipli42

El ile istimna caiz değildir kardeş. Tevbe edip bir daha yapmaman gerekir. Şehveti azaltmak istiyorsan yemeği azaltmalısın ve müstehcen her türlü görüntü ve sesten uzak durmalısın.


mustafaocak61

Ve Ahmet212 kardeşim bu fitnecilerin fitnelerinden ALLAH’a sığın. Bol bol dua et.


discrete09
Arkadaş daha öncedende yazmış peniste vb yerlerde lekeler oluyor çıkmayan bunlar gusle engelmi birde dişlerin arası ayrık yada çürük engel olurmu


imamhatipli42

Lekeden kasıt suyu geçirmeyen vücuda sonradan gelen bir leke ise gusül abdestinin sahih olması için o lekenin giderilmesi gerekir. Ama suyu geçiren yada vücutta ben gibi deri izi gibi bir leke mevcutsa bu zaten vücuttan sayılır gusül abdestine engel değildir.

Dişlerin arasının ayrık yada dişlerin çürük olması gusül abdestine zarar vermez.

 


discrete09

Leke sonradan geldi fakat çıkmıyor çok kez denedim yani bir sorun olmaz.?


HAMMADUN
Cünüp isek eğer, her şeyden önce NİYET etmemiz gerekir cünüplükten kurtulmamız için. Zira hak ne zaman vaki olur bilinmez.

İşin fetva kısmını bilmiyorum. Ancak TAKVA’en, hemen NİYET edilip, su varsa su ile, su yoksa temiz bir toprak, kaya, duvar veya benzeri bir nesne üzerinden teemmüm etmekte faide vardır. Teemmüm’ün üzerimizden düşüpte, suyu bulduğumuz yere kadar.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


İstemi-Yabgu
Selamun Aleyküm arkadaşlar. Bir sorum olacaktı sizlere. sorum şu mesela yatsı namazından sonra cünup olunup ertesi gün uyanınca gusletmek yanlışmıdır ? yani sabah namazı geçtikten sonra ?


atakanç
Selamun Aleykum hocam kafama takılan bir şey var acaba cenabetken kazanılan şeyler haram mıdır mesela kazanılan para,eşya gibi şeyler haram mıdır?


Şema
< Selamun Aleyküm arkadaşlar Bir sorum olacaktı sizlere sorum şu mesela yatsı namazından sonra cünup olunup ertesi gün uyanınca gusletmek yanlışmıdır ? yani sabah namazı geçtikten sonra ? >
ve aleykumusselam.
yanlıştır çünkü bir namaz vakti geçmiş
< Selamun Aleykum hocam kafama takılan bir şey var acaba cenabetken kazanılan şeyler haram mıdır mesela kazanılan para,eşya gibi şeyler haram mıdır? >
ve aleykumusselam.
hayır. cünüpken yapılan alışverişler helaldir, kazanılan para helaldir.


elcom
< Leke sonradan geldi fakat çıkmıyor çok kez denedim yani bir sorun olmaz ? >
Sayfa başında arkadaş bir soru sormuş onun cevabı tam benim aradığım cevap lütfen söylermisiniz ? engelmi bu gusüle ?


yar
Şimdi ben bir şey sormak istiyorum sayın admin mumsema ilk başta selamün aleyküm diyerek konuya başlayayım şimdi mastürbasyon ihtiyacı gelmiş birisi vücut içindeki menisini rüyalanma ile atamıyo ise ve mastürbasyonu 1 ay arayla yapıyor ise 1 ayın sonunda vücuttan meniyi atmak için mastürbasyon yapması caiz olur mu?


Mustafa17
S.a bnm gusulle ilgili merak ettiğim bir şey var kafamı kurcalayıp duruyor.Acaba gusül abdestinde aralarında toz,toprak ya da kir bulunmadıkça tırnak aralarını yıkamak farzmıdır?

Okudunuz mu?  Banyoda idrar yapmak gusle engel mi

bassedas
kısaca namazımızı, orucumuzu kaçırmadığımız sürece cenabet kalmanın sıkıntısı yok diyebiliyor muyuz?


mumsema

Namaz konusunda öyle kardeş.
İki vakit namaz arası kadar cünüp kalmanın bir sakıncası yoktur.
Ama en güzeli hemen yıkanmaktır.


Kayıtsız Üye
ne yani cunuplu ken yemek yemek su içmek haram degilmi


Kayıtsız Üye
45 gune yakin cenabet kaldim ve sona gusül ettim çok gunah olur degilmi ayrica gusül ettikten sona uzun surede cenabet kalsam gusül ettikten sona gene ibadetime devam ederim Degilmi (namaz,oruc vb)


Kayıtsız Üye
(Halk arasındaki ismi ile)31 çektiğimizde cenabet oluruz bunun hariçinde rüyamızda bir kadınla ilişkide olduğumuzu görebiliiz ve uyanınca ıslalık hissederiz ya da küçük abdestimizi yaparken döl çıkar bunlar da cenabetliktir.Cenabet olduktan sonra oldukça çabuk gusül abdesti almalıyız.Almaz isek attığımız her adım yediğimiz içtiğimiz her şey yaptığımız her iyilik bize haram olarak işlenir.Bunun yanında şansızlıkta vardır.Her yaptığımız işte az çok belli olmaz kötü durumlar yaşarız.

Bazılarımız iyice çığrından çıkmış kendini kaybetmiştir.(İsmi lazım değil)ilişki videoları izliyorlar ve bu videoları izlerken de bunun yanında azgınlaşıp 31 çekme duygusu elde ediyorlar.31 çekincede tabikide kıyafetleri kirleniyor kıyafetlere yapışan bu pislik etrafa oldukça pis bir koku yayıyor ve nasıl oluyorsa biz bu kokunun sadece çok azını hissedebiliyoruz.Arkadaşalar artık kendimize gelelim ve Dinimizin ne kadar güzel olduğunu fark edelim ha şu da var ben herkese Müslüman demiyorum.

Aramızda Hristiyan vs vs de olabilir.Ondan dolayı kimse yanlış algılamasın…Kısacası 31 çekiyorsak ki artık çekmemeye çalışıyoruz rüyamızda ilişkiye giriyorsak küçük abdestle birlikte döl de geliyorsa hiç zaman kaybetmeden gusül alıp pisliklerimizden kurtuluyoruz.Aslında her banyoya girişte başlangıçta gusül almalıyız neden diyeceksiniz şimdi gusülün en önemli amacı cenabetlikten kurtulmaktır bunu biliyoruz ama gusülün daha da önemli amacı vardır(bence)bu da temizlenmektir.

İslam Dini en çok temizliğe önem vermiltir.Yani illa cenabet olunca gusül almak zorunda değiliz istedğimiz her zaman alalım.Ha şunu da belirteyim sabah kalktık ıslaklık(döl) ya da başka birinin evindeyiz küçük adbest uyanmak vs. sular kesilmiş diyelim hemen teyemmüm abdesti alıyoruz ve sular geldiğinde teyemmüm anında bozulduğu için hemen gusül alıyoruz.Anlatacaklarım bu kadar…Eminim yardımcı olmuşumdur…


umutlucan
bu konu uzadıkça uzamış kısaca cunup olan kurallara göre belli bir süre sonra hemen yıkansın.


Kayıtsız Üye
mumsema kardeşim yardım et ben Allah’a yemin ettim Allahım atmıycm diye belli bir süre 3 günlük ama atmadımda aramdaki eşyaylan sürtünmede bulundum ve mezi çıktı yemin bozuldumu günahada girdimmi? 2. si arkadaşlarım atmanın günah olduğunu söylüyor doğrumu lütfen söylermisiniz bağımlı oldum bırakmak için elimden geleni yaptım olmuyor


Kayıtsız Üye
günah değildir kardeş kuranı kerimde bashedilmez peygamberimiz zamanında bir sahabe peygamberimiz hz Muhammed (s.a.v) ı görünce hemen uzaklaşmış çünkü cünüp müş ve peygamberimizin yanına tekrar gelmiş gusül aldıktan sonra hz.Muhammet (s.a.v) sormuş neden kaçtın cünüp idim demiş yani bu var kuranda bashedilen o yüzden günah değildir cünüplük ama fazla durursak kötü olur günah birde öbür dünyaya cünüp cenabet olarak gitmek varya işte bu kötü


Kayıtsız Üye
evde annem babam kardeşim olduğundan sık abdest alamıyorum bu günahmı 3 günde attım diyelim dayanamadım ama alamıyorm anlamasınlar diye 13 yaşındayım o üzden çok cünüp oluyorum günahmıdır


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar hepinizde biliyorsunuzki cenebet kalmak çok buyuk gunahtir


Kayıtsız Üye
Slm şimdi ben cunup oldum ama imkanım yok ne yapmalıyız


@hmet
< cunup oldum ama imkanım yok ne yapmalıyız >
Mutlaka yıkanma imkan vardır, şayet yoksa teyemmüm al imkan olunca hemen yıkan


Kayıtsız Üye
Ben gusül alıryordum. cinsel organımı yıkarken elime yapışkan bir sıvı geldi.. Tekrar gusletmem gerekir mi?

Okudunuz mu?  Cünüb iken dövme yaptırmak

imam
< cinsel organımı yıkarken elime yapışkan bir sıvı geldi >
meni ise gusül yenilenmeli ama mezi ise gusüle devam edin


Kayıtsız Üye
S.À.
Mastürbasyon çekerek her halde ilk defa aktı ama utangaç olduğu için gusül abdesti alamadı onun yerine duvardan teyemmüm abdesti alsa olurmu


arifselim
Aleykum selam. Utanmak bir mazeret değildir. Bu yaptığı asıl olarak zevk için yapılırsa haramdır. Ancak zinaya düşmekten korkacak olursa o zaman mastürbasyon caiz olur.


Kayıtsız Üye
Ben cünüp olduğumu anlayamıyordum. Cok fazla araştırdım her seye baktım hemen hemen fakat aklıma yatmıyordu. Ve bu zaman diliminde hep namazlarımı kıldım fakat suan, o zamanlarda cünüp oldugum gercegini kavradim. Namazlarımı kaza etmeli miyim?


arifselim
Kesin bir şekilde cünüp halde olarak kıldığını bildiğin namazlarını hepsini kaza etmelisin. Kesin sayısını bilmiyorsan tahmini olarak ve için rahat edecek bir hesap yapmalısın.


Kayıtsız Üye
Gece yatıp saba kalkdığımda ihtilam olduğunu gördüm kilodumu değiştirdim ama gece yattığım pijamam duruyordu diğer gece ihtilam olduğum pijamamla yattım o pijama beni cenabet bırakırmı?

İhtilam olunan pijamayı tekrar giymek günahmıdır?Sabah kalktım ve rüyada ihtilam olduğunu gördüm kilotumu değiştirdim ama pijamam halen duruyordu onu tekrar giyip yatarsam cenabet kalırmıyım veya bir günahı varmıdır?


arifselim
– Cünüp olurken insanın elbiseleri cünüp olmaz. Meni bulaşmadıktan sonra o elbiseler giyilebilir. Bu elbise ne olursa olsun bir sakıncası yoktur. önemli olan meni ile kirlenmiş olmamasıdır.


Kayıtsız Üye
Şu anda cünüp olduğum için kendimi hiç rahat hisetmiyordum bu yuzden sizlere baş vurdum ve ögrendim çok teşekkür ediyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba cünüp olduktan sonra 4 gün felan banyo edemedım eğer durduk yere banyo edersem anlaşılır napmalıyım Allah affetsin beni


afsarbeyi
Allah senin cünüp olup 4 gündür namaz kılmadığını biliyor. Ailen bilse ne olur. Ailenden değil Allah’tan utan. Hem yıkanmanın ayıp bir yanı yok ailende bir zamanlar senin yaşındaydı.


Kayıtsız Üye
cevabları araşrırarak yazılması daha doğru olacakdır.cünübken ilişkiden sonra veya kişi hangi yönde cünüb olmuşsa kadın hemen yıkanmalıdır erkek ise 1 saat kadar sonra yıkanmalıdır erkekde gecikmelide olsa sıvı sızması olduğu için biraz gecikerek yıkanır.bilerek kasten cünüb duran kişinin olduğu yerde melek durmaz.bilerek cünüb duran her bastığı yer lanet eder öbür dünyada her bastığı yer şahitlik söylenmekdedir.ve ayrıça cünüb olan kişi asla bir şey yiyemez içemez ve sureler okuyamaz.cünüp olmadan bile wc nin kapısında besmele çekebilirsin ama wc nin içerisinde besmele çekemezsin aynı şey banyo içinde keçerlidir.bütün yiyecek ve içecekleri besmele ile yemelidir buyrulmuştur peki cünübken nasıl besmele çekmeden yeme içme olabilir.


Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm,
Peki yolcuysa vardığı yerde hemen guslede bilir mi? ama o cünup kaldığı sürede bir ezan vakti geçmişse eğer Bu çok büyük bir günah olur mu?


sedatt
Ezan vakti derken bilgiyi yanlış almayın. Bir ezan vaktinde bir müslümanın mecbur kılması gereken bir adet farz namaz var. Vaktin önemi sadece ve sadece namazı kaçırıp kaçırmamak ile ilgilidir. Ve müslümanın namaz kılmaması kadar büyük günah ne olabilir elbette çok günahtır.


Kayıtsız Üye
Tebrik ederim kardeşim. Gerçekten çok doğru açıdan yaklaşmış ve yorumlamışsınız. Herkes dinimizi bu şekliyle izah etse eminim inananların sayısı artacaktır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben yolculuktayım ve bir otelde konakladım. Sabah rüyalanmışım ve duş için girecekken duş leş içindeyi yerler kipkirli ve banyoda kıllar doluydu ve girmek istemedim birde artık gusül almaktan yoruldum haftanın 4-5 günü cünüp oluyorum çok yoruldum Allah’a Dua Ediyorum ama yinede rüyalanıyorum


ACİLSERVİS
A.selam Banyo çok kirliyse temizlettir yada temizle ve yıkan. Gusül almak farzdır. Rabbin gusül al diyor sen sadece dua ederim yeter diyorsun. Müslüman olarak abdest alıp namaz kılman gerekiyor.


cenabet, cenabet olmak, cenabet namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Gusül Etmeye Vaktim Yok Ne Yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenabet Kalmak Günahmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.