Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:23
Namaz
Abone

Namazın birey ve topluma kazandırdıkları nelerdir?

Namazın birey ve topluma kazandırdıkları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Namazın birey ve topluma kazandırdıkları neler olduğu hakkında bir yazı yazar mısınız ?


Namazın birey ve topluma kazandırdıkları nelerdir?

muvaffak
Her inanan için namaz farz olan bir ibadettir. Namaz ibadeti farz ve sünnet şeklinde ayrılır. Namaz, beş vakit kılınır.
Dinin ilk teşekkül döneminde namaz Müslümanlar için toplayıcı ve ilişkiyi sağlamlaştırıcı bir rol üstlenmiştir.
İlk dönemde Peygamber önderliğinde Mescid’te bir araya gelip kılınan namazlar sonrasında Peygamber, ümmetinin sıkıntılarını dinlemiş ve onlardan gelen her soruyu cevaplamıştır.
Kolektif bir iletişimin zamansal açıdan mümkün olmadığı dönemde kişiler birbirinden haberdar olup kurulmakta olan devlet, devletle alakalı tüm gelişmeleri ve sonuçları direkt ilk dilden öğrenmekteydiler.
Cuma namazı gibi bir örnek namazın kazanımları ile alakalı örnek olması açısından mühimdir. Toplumda farkındalığın üzerine çekilmesi gereken kişiler bu sayede açıklıkla ve zoraki olmayan doğal yolla belirlenerek gereki ihtiyaçlarının sağlandığı, herkesin her anlamda konuşup tartışabildiği bir ibadet zamanı az rastlanır bir olaydır.
İlk dönem bize örnek olan toplumda namazlar sayesinde birlik olur, namaz için mescide gelmek o kadar olağan bir durumdur ki namaza bir vakit daha gelmeyen insanın durumu soruşturulur, hastalık durumu araştırılır. Bu anlamda birliği basit dünyalık kavgalardan öte uhrevi olan bir birliktelik amacıyla sağlanmış olunur.

Okudunuz mu?  Şizofreni namaz kılar mı?

Cevap: ”Namazın İnsana ve Topluma Kazandırdıkları” ile ilgili kompasizyon

esra baş
bence güzel bir site çok sevdim doğrusu ne zaman ödevim olursa bu siteye giriyorum çok güzel cevaplar veriyorlar ödevlerimden yüz alıyorum hep


Cevap: ”Namazın İnsana ve Topluma Kazandırdıkları” ile ilgili kompasizyon

Muhasibi
< bence güzel bir site çok sevdim doğrusu ne zaman ödevim olursa bu siteye giriyorum çok güzel cevaplar veriyorlar ödevlerimden yüz alıyorum hep >
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize…

Okudunuz mu?  Kadın çorapsız namaz kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
bu site süper bence herkez bu siteden yararlanabilir


eda
çok ama çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz


namazın birey ve topluma kazandırdıkları, namaz bireye ve topluma ne kazandırır, namazın bireye ve topluma kazandırdıkları nelerdir

Bu kategoride yer alan Cemaatle kılınan namazın toplumsal ve bireysel faydaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazın birey ve topluma kazandırdıkları nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.